Kesä Toscanassa

Kuva.

Vaikka olisin antanut vaikka oikean käteni siitä, että olisin saanut viettää tämän kesän – tai edes osan siitä – Italian tai Kreikan ihanissa maisemissa, en ole päässyt kotimaata kauemmas. Matkakuumetta lievittääkseni olen kuitenkin matkaillut Toscanassa eilisillasta saakka, kun Citymarketin alelaarista mukaan tarttui hömppäpokkari. Tai itseasiassa vielä parempaa, hömppäpokkari, jossa on kaksi eri kirjaa!

En koskaan lue mitään järkevää, en siis tälläkään kertaa. Kun mies raahaa reissuille mukaan keskiaikaista sodankäyntiä, lapsenkasvatusta, tietosanakirjoja tai kansainvälisiä konflikteja, täyttyy minun matkalaukkuni pokkareista, jonka vaaleanpunaisia kansia koristaa jalokivet, käsilaukut, viinipullot ja korkokengät. Tällä kertaa Toscanassa syödään ja juodaan hyvin ja selvitellään ennalta-arvattavaa lomaromanssia rikkaan perijän kanssa. Voih, miten itsekin tahtoisin nautiskella kypsistä toscanalaisista artisokanlehdistä ja vaniljalta tuoksuvasta mozzarellasta aina ne ajat, kun en suutele salaista lomaromanssiani kiihkeästi Villa Piaceren villiintyneessä puutarhassa, vesiputousten ja enkelipatsaiden keskellä. Niin siirappista, niin ihanaa.

Viime vuosien reissuille Panamaan, Haniaan ja Madeiralle mukaan ovat päässet ainakin seuraavat pokkarit, joiden imelät rakkaustarinat on toimineet ehottomasti parhaana loman alkustressin lievittäjänä.

Candace Bushnell, Carrien Nuoruusvuodet
Candace Bushnell, Ensimmäinen kesä New Yorkissa
Candace Bushnell, Neljä blondia
Jennifer Weiner, Tietyt tytöt
Lauren Weisberger, Haluan Harry Winstonin
Lauren Weisberger, Viime Yönä Chateau Marmontissa
Marian Keyes, Hurmaava mies
Plum Sykes, Manhattanin blondit
Sophie Kinsella, Himoshoppaaja-sarja

Ja nyt tarvisinkin vinkkejä uusien aivot narikkaan -kirjojen suhteen! Kirjoja, jotka voi lukea yhdeltä istumalta ja jotka eivät vahingossakaan ole tippaakaan realistisia. Kirjoja, joissa miehiin pettynyt hiirulainen tapaa Elämänsä Miehen ja muuttuu sädehtiväksi kaunottareksi. Kirjoja, joissa ei vain syödä tomaatteja, vaan nautitaan kypsistä tomaateista, jotka riippuivat oksissa kuin toscanalaisnaisten rinnat ja jossa haju sekoittui suoraan puutynnyristä lasketun nuoren punaviinin sokeriseen aromiin sekä vasta poimittujen, oliiviöljyllä ja basilikalla maustettujen ja rapeakuoristen leipäpalasten päälle aseteltujen tomaattiien tuliseen tuoksuun.

Maybe you got the picture?

11 comments

 1. ajon

  Kaikki kriteerit eivät täyty, mutta takuuvarmaa aivot narikkaan -osastoa ovat myös Charlaine Harrisin kirjoittamat Sookie Stackhouse -kirjat. Ensimmäinen taitaa olla Veren voima. Vampyyrijuttuja siis, joihin pohjautuu True Blood -telkkarisarja.

  1. Emmi Nuorgam

   Hmmm. Ehkäpä uskaltaudun – vaikka en pidä oikein minkään sortin fantasiasta. Saan aina pisteen ”en ole koskaan” -pelissä, koska en ole koskaan lukenut ainuttakaan Harry Potteria.

 2. Mmmm (Ei varmistettu)

  Revenge Wears Prada kulkee mulla hoitolaukussa / vaunujen korissa aivot narikkaan-kirjana. Toistaiseksi löytynee vain in English. Voi taatusti lukea yhdeltä istumalta. Mä tosin luen pätkän kerrallaan aina sopivan tilaisuuden tullen, koska juoni ei tod vaadi suurta keskittymistä:)

 3. murina

  Ihanaa lukea tällästä! Kun tuntuu, että kaikissa blogeissa aina vaan hehkutetaan kaikkia Todella Tärkeitä kirjoja, joihin en koskisi pitkällä tikullakaan, mutta tosta sun listasta oon lukenu yli puolet 🙂 

  Jennifer Weiner, Sophie Kinsella ja Marian Keyes kuuluvat kyllä mun suosikki kirjailijoihin, että jos heidän kirjoistaan joku on vielä lukematta, niin aloita niistä. Sen lisäksi voisin suositella Cecelia Ahernin kirjoja, ehdottomasti täyttää kaikki kriteerit. 

  1. Emmi Nuorgam

   Joo hei jotakin Ahernia olenkin jo lukenut (mahdoton sanoa löytyykö omasta hyllystä, kun meidän kirjat on järjestetty värien mukaan, ei aakkosiin……), mutta muistaakseni tykkäsin!

 4. Amma

  Nora Roberts -eikä lopu kirjat ihan heti kesken 🙂

 5. Maria87 (Ei varmistettu)

  Sophie Kinsellan kirjat ovat kyllä parhaita, myös muut kuin himoshoppaaja-sarja! Suomalaisista kirjailijoista ehdoton ykkönen on Tuija Lehtinen. Ehkä hieman arkisempaa romantiikkaa kuin Adlerin kirjoissa, mutta huumori on kohdillaan ja erikoisia mieskuvioita piisaa.

  1. Satumaah

   Tuija Lehtinen on myös mun vakituisia kesälukemisia. Vaikka en edes ole hömpän ystävä kirjapuolella, mutta Lehtinen on mukavasti romanttinen. Kaikki ei ole ihan amerikkalaisen ihanaa, mutta harvinaisen hyvin suomalaiseksi. Ja kesä tuoksuu.

 6. Sensei

  Mullakin odottaa uusi addler kotona ja täällä sairaalassa mukana on uusin Torey Hayden, jota olen kyllä lukenu tosi vähän kun pelkään että kohta on soskut huoneen oven takana keskustelemassa masennuksesta, lastensuojelutapaukset &villiintyneet hormoonit on yhtä kuin takuuvarma loppumaton itku 😐

  1. Emmi Nuorgam

   😀 joo no Torey ei kyllä missään nimessä ole mitään hyvänmielen lukemista. 

   Joko teidän ihmistaimi saapui? Hurjasti onnea! 🙂

 7. Hosuli

  Nää vinkit on vähän myöhässä, mutta satuinpa näkemään tämän postauksen vasta nyt. No, kai syksylläkin voi lukea hömppää. 🙂

  – Veera Nieminen: Avioliittosimulaattori

  – Pia Heikkilä: Operaatio Lipstick

  – Laura Honkasalo: Tyttökerho

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *