Salireenaaminen ennen ja jälkeen

Ei, mulla ei ole nyt esittää mitään järisyttäviä ennen ja jälkeen -kuvia, vaikka otsikko siihen viittaakin. (Tai jos tarkkoja ollaan, niin olisi, jos olisin tajunnut kuvata kämmeneni ennen tämänpäiväistä personal trainerin tapaamista. Jälkeen -kuvassa nimittäin komeilisi upeat vesikellot. Maastaveto, my nemesis.)

Liityin parisen viikkoa sitten Kalevan Elixian jäseneksi, koska vauvakollegan äiti vakuutti siellä olevan kaupungin paras lapsiparkki. (Niin ja siis tietysti liikunnan ilosta, hyvän olon vuoksi, koska jumppaaminen on kivaa jne. Ehehe.) Liittymistarjouksena sain kahden kerran personal trainer -paketin, ja kävin tänään tapaamassa peeteetäni, kuten skenessä sanotaan. Edellisestä saliharjoittelustani on kuutisen vuotta, ja silloin olin saman kuntokeskuksen jäsen (paras jäsen, jota kuvitella voi. maksoin vuoden, käytin palveluja ehkä kuudesti). Siksi onkin ollut yllättävä huomata, miten paljon koko touhu on muuttunut tuona aikana.

 • Ennen vanhaan reenattiin pitkiä sarjoja pienillä painoilla, kun taas tänään minulle tehdyssä ohjelmassa on yllättävän vähän toistoja, mutta painot ovat melkoiset. ”Ei ole mitään järkeä reenata sellasilla painoilla, jotka tuntuu sopivilta. Laitat aina sen verran vastusta, että loppua kohden tekee mieli lopettaa kun ei jaksa.” Mä kuolen. Tajuaksää että mä kuolen?!
 • Ennen vanhaan oli myös ihan ok, jos sanoi liikuntatavoitteen olevan 2-3 kertaa viikossa. Nyt pt näytti tästä tavoitteesta hämmästyneeltä ja kysyi, että mitä muuta sitten aion tehdä? ”Niin eli käyt siis kolme kertaa salilla ja sitten siihen päälle ryhmäliikunta, se vauvauinti ja vaunulenkit?” No en tosiaan. Herra on hyvä ja tulee 5 kk vauvan 2/3 yksinhuoltajaksi, tekee hiukan töitä, käy koulussa, hoitaa kotia ja harrastaa liikuntaa yli kolme kertaa viikossa.
 • Ennen vanhaan oli ihan ok tavoite pyrkiä ja opetella ylipäänsä liikkumaan. Nyt tavoitevaihtoehtoja ovat lähinnä rasvanpoltto, sheippiin pääsy, bikinikunto, maraton tai aavikkojuoksu. ”Joo mut mikä se sun lopullinen tavoite on sen liikkumisen lisäks? Missä sä niinku näät itses vuoden päästä?” Töissä. Luojan kiitos töissä.
 • Ennen vanhaan kukaan ei pukuhuoneessa jutellut. Huoneeseen mentiin, vaihdettiin vaatteet kainostellen pyyhkeen suojissa, jumpattiin, käytiin suihkussa, vedettiin puhtaat alushousut nihkeisiin jalkoihin, niin että ne oli ihan rullalla ja tissiliivien olkaimet kierteellä – pääasia oli, että tästäkaikesta suoriuduttiin mahdollisimman nopeasti. Nyt pukkarissa small talkataan. Jutellaan päivän reeniohjelmasta. Ruokavaliosta. Autetaan tuntemattomille urheiluliivit päälle. ”Voisiksä pukea nää liivit mulle, kun ne on niin tiukat?” No jumalauta en voisi! Pue itse! En halua puhua kellekään! Antakaa mun olla rauhassa! Tää on p u k u h u o n e. Ei täällä olla sosiaalisia! 
 • Ennen vanhaan kukaan ei koskaan syönyt mitään. Nyt pukkarissa syödään aina. Ennen ja jälkeen reenin. Hedelmiä, protskupatukoita, rahkaa, palautusjuomaa. Yksi nainen menee aina syömään rahkansa saunaan. What’s up with that?! 

Olenkohan mä liian juntti tähän salilla käymiseenkin?

20 comments

 1. Anna-Reetta

  Hih 😀 tuo +3krt viikossa liikunta onnistuu vain jos olet perheetön ja työtön tai perheetön työtön opiskelija, tai motivaatio on jotain ihan käsittämätöntä.

  T. Koulu alkoi just enkä ole viikkoon yksinkertaisesti (koululta, töiltä ja kaikilta bileiltä) ehtinyt salille..

  p.s. tää opiskelu ja sen sivuohjelmat tekee minusta, ennen niin maltillisesta alkoholin käyttäjästä, ihan deekun…

  1. Emmi Nuorgam

   Onkohan kukaan koskaan tutkinut, että onko opiskeleminen ilman jatkuvaa krapulaa edes mahdollista? Mitä aloit opiskella?

   1. Anna-Reetta

    En tiedä 😀 tosin toistaiseksi olen pyrkinyt sijoittamaan krapulat myöhäisille aamuille ja vapaapäiville… Saa nähdä miten käy ensiviikolla kun on Aurasoudut ja Keltanokkabileet aikaisine aamuineen.

    Viittomakielen tulkiksi opiskelen Turun Diakissa, eli tutkintonimike tulee olemaan Tulkki (AMK) 🙂 

    P.s. Et muuten edes arvaa miten hyvin saa baarissa juttelemaan tulevat miehet karkoitettua sillä että kertoo opiskelevansa Diakissa. Täällä päin ilmeisesti kaikki luulevat että Diakissa on vaan pappeja ja nunnia 😀

    1. Emmi Nuorgam

     😀 mulle näin entisenä kopohulluna ja kulttuurialan opiskelijana diakista tulee mieleen ensimmäisenä lakkautusuhan alla olleet radiotoimittajan ja tulkin tutkinnot, joista tulkki säilytettiin siten, että radio muutti tuamkiin. O tempora, o mores. 

     1. Anna-Reetta

      Hyvän valinnan tekivät 😀 ja radiotoimittajat saavat kyllä varmasti ns paremmat mahdollisuudet opiskeluun tuamkissa kuin diakissa, joka oli silloin turun kristillisen opiston vieressä. (nykyään ollaan onneksi kupittaalla lähellä muita korkeakouluja, eikä siellä korvessa..)

  2. Vierailija (Ei varmistettu)

   eikä se työttömältäkään onnistuisi. niin kalliita ovat nää salimaksut nykyään.

   1. Anna-Reetta

    Itseltäni onnistui kun sali maksoi alle 50€/kk 😀 vietin sitten kaiken aikani siellä mitä en kotona ollut, ja söin säästeliäästi.

 2. Ilonainen (Ei varmistettu)

  Hei palautusjuoma on muuten sit PALKKARI. Treenin aikainen juoma on intraa ja sit sitä edeltävästi voi ottaa latarin eli latausjuoman.

  Kysy vaan meitsilt. 5x viikos lapsiparkki-jyyseri täs moi! Motivaatio on!

  1. Emmi Nuorgam

   Hei teitsi menee nyt nukkumaan, kerta on pettänyt meidät muut kotiäidit ja palannut töihin tekeen jotain järkevää. 

   Niin ja kellään, jonka lapsi ei ole niin ihanan vilkas kuin teidän, ei ole motivaatiota viedä sitä sinne lapsiparkkiin aina kun se on mahdollista. 😉

 3. Mari-täti (Ei varmistettu)

  GoGo Express! Voi ihan vapaasti olla juntti 🙂 Mut ei oo kyllä sitä lapsiparkkiakaan…

  1. Emmi Nuorgam

   Eikä ryhmäliikuntaa. Jos ei vielä selvinnyt, niin en oo mikään ihan hillitön salireenaamisen fani. 😀

 4. Kailime (Ei varmistettu)

  Hah hah, ihan paras kirjoitus tähän yöhön! En oo ajatellutkaan, mut näinhän se on 🙂

 5. Ella F.

  Voi hyvä luoja. Ajattelin just, et voisin piitkästä aikaa ottaa sellaisen fysioterapeutin personal trainerin  miettimään mulle saliohjelmaa, mutta jos  nykyään pitää nähdä itsensä pelkästään salilla ja pukuhuoneessa ja kuuden viikon kuluttua tulevaisuudessa aavikkojuoksussa missgalaxy-lookissa, niin ei. Mä meen tekee ne pitkät sarjat sopivilla painoilla ja jos joku naureskelee, niin kiva, ainakin mä sain jonkun hymyilemään.

  Ihan totta. Rahkaa pukkarissa?

  1. Emmi Nuorgam

   Kyllä Ella. Ja rahkaa saunassa. SAUNASSA.

   1. Ella F.

    Ei. Ei rahkaa saunassa. Eieiei. 

    Pitäisikö järjestää kokeellinen performanssi, ja mennä kuntokeskuksen saunaan juomaan shampanjaa ja syömään Lindtin suklaakonvehteja? Shamppis-flash mob?

 6. Kanelibasilika

  Mahtavaa :DD ..tai siis hyvin sanottu ja niin totta! Mutta Elixiasta, tosin Hgistä ja yli vuoden takaa, on tosi hyviä kokemuksia. Suosittelen kokeilemaan Strip Aerobiciä (tai mikä Cabarée nyt nykyään ehkä onkaan..), huisin hauskaa JA tehokasta silleen liikunnan ilosta, niinkun oikeesti ilosta 😉

 7. Susannah

  Päivän naurut! Mutta kuten edellä jo todettu, niin totta nykyään.

 8. Sensei

  Phuuh.En tuota ajatellutkaan mutta lapsiparkkihan se tosiaan on joka sen salin seuraavaksi määrää…Että sinne sitten ehtisi edes sen 3 x viikossa…

  Mullakin oon muutama tuttu ”peetee” (näiden maksullisten hyvinvointitutkintojen hankkiminen kun tuntuu nyt olevan in) ja olen kyllä muutamien kohdalla ajatellut että mitähän ne laiskat ja läskit tavisasiakkaat saa sellaisen 25-vuotiaan himojumppaajapirkon valmennustouhusta irti. Kun taas uskon, että 40-v kahden lapsen äiti JA peetee osaa ehkä sovittaa sellaisen ohjelman ja tavoitteet että siitä on mahdollista suoriutua…

  1. Emmi Nuorgam

   Siis toi on niiiiiiin totta! Pitäsköhän laittaa oikein salille asti toi idea. 🙂

 9. Petrruska

  Ohhoh, mulla oli ihan erilainen Elixian personal trainer. Sen mielestä oli ihan ok, et mun tavoite on treenata kerran viikossa salilla ja kerran ryhmäliikunnassa, kun ei muilta kiireiltä (ei edes vauvaa!) välttämättä enempään ehdi. Se sanoi, että tavoite kannattaa asettaa sen mukaan, mitä oikeasti ehtii tehdä, ettei tarvitse olla koko ajan morkkiksessa siitä, ettei ehtinyt joka päivä salille JA kaikki ylimääräiset kerrat on vain bonusta. Ja se neuvoi treenaamaan suht pienillä painoilla pitkiä sarjoja. Ja oli ok, että tavoitteena on selkäkipujen kaikkoaminen, vaikka tota lihaakin olis hävitettävänä.

  Mutta joo, välillä syön rahkaa pukkarissa kun on nälkä. En ota sitä tavakseni. Enkä saunassa ainakaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *