Minut on haastettu

Sain Minttumaarialta haasteen ja päätin vastata siihen nyt heti paikalla! Viimeinen viikko on ollut jotenkin todella alavireinen – keli on ankea, pihalla pitäisi haravoida, puisevaa koulukirjaa lukea, herätä ihmispennun kanssa tuhat kertaa yössä ja jaksaa olla hehkeä ja henkevä vaimo. Olen myös ollut ihan superahdistunut nyt pari päivää siitä, ettei toi lapsi nuku yöllä, istu, käänny tai erityisesti liikukaan (tai ainakaan tajua liikkuvansa), kun olen saanut muutaman hämmentyneen (mutta varmasti ihan hyväntahtoisen) ”ai eikse vielä siis tee mitään?” tai ”no en mä vielä ihan hirveän huolissani olisi” -tyyppisen kommentin. Minä, joka en muiden kommenteista välitä. Hah. Enpä. Mitä jos se ei koskaan opi istumaan? Tulee ankea kouluaika.

Eli josko tämä piristäisi.

1. Minkälainen aamuihminen olet?

Hah. Huono! 😀 Vihaan aamuja. Tai ei, en vihaa aamuja, vaan vihaan heräämistä. Nykyään vihaan sitä, ettei yöllä ole saanut nukkua paria tuntia pidempään ja aamu tulee aina liian aikaisin. Silloin, kun on mun sohvavuoro (kuten nyt, kiitos M <3), on herääminen ihan mukavaa; naureskeleva vauva jaksaa hymyilyttää ja ehkä jopa saan aikaiseksi keittää kahvia. Kesäaamut on tietysti ihan asia erikseen, tai mökkiaamut. Mutta tämä syksy ja ainainen harmaus, yhhh.

2. Mitä nyt-mulla-on-lapsi- elämään liittyvää asiaa et osannut ennakoida etukäteen? Muutosta, arjen rutiinia..?

Liittyy edelliseen, mutta kyllä se on tullut aika yllätyksenä, miten vähän pikkuvauvan kanssa saa unta. Tai lähinnä yhtäjaksoista unta, jota ei voi korvata, vaikka nukkuisi kymmenet päiväunet vuorokauden aikana. Kaikki muu on oikeastaan ollut ihan ennakoitavissa.

3. Mikä saa sinut ärsyyntymään?

Ylimielisyys ja kapeakatseisuus. Itserakkaus ja empatian puute. Se, ettei housujen taskuja ole tyhjennetty pyykkikoppaan laitettaessa. Mun valintojen tai elämän arvostelu. Asioiden jankkaaminen tai hoputtaminen. Leivänmurut sohvalla.

4. Mitä arkista asiaa ilman et voisi elää? Puhelinta ja avaimia ei lasketa. 

Varmaan tietokonetta. Olen nykyään yllättävän laiska tapaamaan ketään ihmisiä naamatusten tai lähtemään edes kotoa mihinkään ja tietokone/ipad onkin hirvittävän tärkeä kapine mun sosiaalisten suhteiden kannalta.

5. Mistä asiasta olet intohimoinen, minkä puolesta puhut aina?

Ihmisten yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon.

6. Mitä kirjaa suosittelisit luettavaksi? Miksi?

Marianne Käcko: Tapa minut, äiti! Järkyttävä ja koskettava kertomus äidistä, jonka tytär kieltäytyy syömästä. Olen lukenut kirjan vuosia sitten, mutta se lukeutuu niihin kirjoihin, joita en koskaan unohda. Myös kaunis kertomus äidinrakkaudesta. Itseasiassa nyt siihen varmaan saisi ihan erilaisen näkökulman kun on itselläkin lapsi. Pitää ottaa uudestaan lukulistalle!

7. Mikä on sinussa parasta?

Teen kaikkeni mulle tärkeiden ihmisten puolesta ja hyväksi. Ja jos puhutaan fyysisitä ominaisuuksista, niin ehkä mun hymy.

8. Jos sinun pitäisi valita jokin toinen ammatti kuin nykyisesi, mitä töitä tekisit?

Olisin opettaja. Ehkä vielä joskus olenkin! Pidetään peukkuja.

9. Jos sinun pitäisi kuvailla synnyttämistä yhdellä sanalla, mikä se olisi? Miksi?

Tylsää. Hilda syntyi 83h vesien menon jälkeen. Sinä aikana ehti aika monta kertaa kävellä synnärin rappuset ylhäältä alas.

10. Anna jokin ruoka-tai leivontaohje, joka on suosikkisi.

Pika-arkiruokasuosikki: keitetään makaronia/pastaa, sekoitetaan makaroniin tonnikalaa (joo, hyi minä, soo soo), hiukan hienonnettua valkosipulia, oliiviöljyä, suolaa ja paljon pippuria. Jos tilipäivästä on vasta kaksi viikkoa, niin juhlaversioon voi laittaa myös sellasta creme bonjour cuisine -hässäkkää. Ja ruoka on valmis!

En nyt haasta ketään, mutta jos haluatte, niin voitte vastata samoihin kysymyksiin vaikka tuonne kommentteihin. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *