Date Friday

Eilen, kun kerroin ihanalle heta margaretalle viettäväni tämän viikonlopun tarpeeseen tulevaa lapsetonta ja (melkein) aviomiehetöntä viikonloppua, oli heta margaretan neuvo ”drink wine and have sex!”. Vielä vuosi sitten en olisi voinut kuvitella tilannetta, jossa mua pitää muistuttaa tekemään näitä asioita. Nyt kuitenkin tajusin, että olin suunnitellut vapaaviikonlopulle siivoamista ja miehen töissä auttelua – asioita, joita pitäisi tehdä, ei asioita, joita haluaisin tehdä. Tilanteelle piti siis tehdä jotain.

Joten kun mummun ja papan takavalot vilkkuivat horisontissa, tupeerasin tukan, meikkasin ja puin päälle ihan oikean mekon (tai no äitiysmekon, kun en mahdu muihin, mutta oikeaa mekkoa muistuttavan vaatekappaleen!). Viimeksi olen meikannut kuukausi sitten häämatkalla, eli pelkkä bb-voide ja ripsari tekivät ihmeitä itsetunnolle.

Ensin nautin elämästäni Loviisan, Woody Allenin ja Cate Blanchettin kanssa ja olin jo ajamassa takaisin kotiin, kun tajusin tarvitsevani hiukan jotain muutakin kuin kotisohvan. Auto ympäri ja nokka kohti Ineziä, yhtä Tampereen parhaista tapaspaikoista (no okei, niitä on kaksi, ja tämä on se toinen). Vastattuani kolmen eri tarjoilijan kysymykseen ”Oletko sä ihan yksin?” että kyllä, mä olen yksin, pääsin ylivoimaisten lempiasioideni äärelle.

Lasissani on ihan mahtavaa punkkua. Viereisessä pöydässä on käynnissä maailman vaivaantuneimmat ensitreffit. Mulla on kaikki ne tapakset, joita juuri mun teki mieli (serranoa, päivän juustot, patatas bravas, valkosipulileipää, lihapullia ja marinoidut oliivit). Mulla on naistenlehti, jota selata, jos huvittaa. Ravintola täynnä ihmisiä, joita seurata ja joiden tarinoita miettiä. Ja ennenkaikkea mulla on lupa blogata ja instagrammata vaikka heti, jos siltä tuntuu.

Ja voi helvetti (pardon my french) miten hyvä fiilis mulla nyt on. Juuri nyt.

PS. Teille, jotka vielä deittaatte: sopikaa nyt hyvä jumala joku pelastuspuheluhässäkkä, jolla pääsette liukenemaan paikalta! Se, ettei kumpikaan ole puhunut varttiin, ei tarkoita, että alku on vaan vähän tahmeaa. Se tarkoittaa, että deitit on paskat.

PPS. Deittien toinen osapuoli haukotteli juuri. Se toinen ei huomannut.

3 comments

 1. Kardiina

  Olen tulos ens viikonloppuna (lapsivaapaalle reissulle) Tampereelle. Oisko toi Inez hyvä ruokapaikka? Onko jotain muitakin suosiuksia?

  1. Emmi Nuorgam

   Ehdottomasti, jot tykkää tapaksista ja tuhdeista punaviineistä! Inez on sellainen lounge-tyylinen ravintola, jossa soi miellyttävä musiikki ja on aika intiimi tunnelma. Viikonloppuisin kannattaa tehdä varaus, jos on isommalla porukalla liikenteessä.

   Sitten on klassikko Bertha, jota mä kutsun mutkattomaksi fine diningiksi. Vai onko ne nykyään bistroja? No kuitenkin, sinne menisin, jos haluaisin syödä ”isommin”. Tyyliltään simppeliä ruokaa todella hyvistä raaka-aineista.

   Sit jos olet liikkeellä isommalla porukalla, ja teistä löytyy lihan rakastajia, niin suosittelen Berthan ”isoveljeä” Huberia. Se on siis pihvipaikka, josta saa erinomaista lihaa erikoisleikkuilla. Huberissa lisukkeet ja kastikkeet saa valita itse, mutta sinne ei välttämättä kannata mennä kovin pienellä porukalla, jos ruuan jälkeen olisi tarkoitus tehdä muutakin kun kaatua petiin..

   Lounaspaikoiksi suosittelen Kauppahallin 4 Vuodenaikaa -ravintolaa, josta saa ranskalaista ruokaa todella hyvällä hinta-laatusuhteella tai hallin Armas Pikaruokalan lähikebabia, jos ei halua syödä niin fiinisti. Jos taas lounaalla kiinnostaa väli-amerikkalainen kotiruoka, niin sitten suosittelen La Fondaa.

   Ja kahvilla pitää käydä ehdottomasti joko Tuomiokirkonkadun Pyymäen Omassa tai Koskikeskusksen Ståhlbergilla.

   Toivottavasti näistä on apua! Ja kysy vaan lisää, jos vielä kaipaat vinkkejä, kerron enemmän kun mielelläni. 😉

    

   1. Kardiina

    Kiitos kiitos kiitos! Näistä oli enemmän kuin apua. 🙂 konsultointi muuta jengiä ja teen illallisvaraiksen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *