Kassialma

Selasin tuossa blogin luonnoksiin jääneitä tekstejä inspiraation toivossa ja löysin maaliskuulta Katien heittämän haasteen liittyen käsilaukkuihin ja niiden sisältöön. Jutun julkaiseminen sellaisenaan olisi ollut hiukan valheellista, sillä pitkiin aikoihin mulla ei ole ollut A. käsilaukkua ja B. käsilaukkua. Tää on taas yksi näistä asioista, joita vannoin ennen lapsen syntymää: ”musta ei sitten ainakaan tule sellainen äiti, jolla on vaan joku helen vaippakassi. Mä olen käsilaukkuihminen, enkä siitä muuksi muutu”. Käytäntö kuitenkin osoittautui aivan muuksi: pari ensimmäistä kuukautta mulla oli sekä käsilaukku että hoitolaukku, mutta kun tajusin viikkokausia lepuuttaneeni käsilaukkua vaunujen tavarakorissa ja pitäneeni rahapussia ja avaimia hoitolaukussa vaunujen työntöaisassa, totesin, että tässä nyt ei oikein ole tolkkua. Onneksi kuitenkin törsäsin 90€ Skip Hopin hoitolaukkuun, joka ei huuda kilometrien päähän että MÄÄ OON SITTEN ÄITI JA TÄÄLLÄ KASSISSA ON MUN VAUVAN PASKAISET VAATTEET. (Kaikella kunnioituksella niitä vanhempia kohtaan, jotka käyttää sitä Liberon neonvihreää kassia.)

Enkä itseasiassa ole kertaakaan katunut tuota holtitonta rahankäyttöä. Laukku on osoittautunut ihan sairaan käteväksi jopa sen meillä asuvan miehen mielestä, joka pudisteli ennen lasta päätään kaikelle vauvakrääsälle jota hankin. Myös vaunuille. ”Mihin me tarvitaan vaunuja? Eiks me voida vaan kantaa sitä sellasessa selkäpussissa?” Laukun ehdottomasti paras ominaisuus on irrotettava kantohihna ja klipsut, joilla laukun saa kiinni vaunujen työntöaisaan. Seuraavaksi käytännöllisintä on laukun miljuuna taskua ja myös se vetoketjullinen tasku meikäläisen tavaroille. Nyt antihoitolaukkuihmiset pudistelee siellä päätään ja ihmettelee, että miksei sitä vaihtovaippaa vaan voi ottaa mukaan omaan kassiin? Tai miten hoitolaukussa muka aina on kaikki tarpeellinen mukana, kuka sitä täyttää? Vastaus on, että ei ja minä. En kuunaan päivänä muistaisi ottaa mukaan vaippaa, maitoa, pulloa, varatuttia jne. jos niille ei olisi olemassa omaa lokeroaan hoitolaukussa. Tarkistan aina ennen lähtöä, että kussakin taskussa on ne asiat, joita taskuun kuuluu ja jos joku tasku on tyhjä, alkaa kuumeinen pohdinta siitä, että mitä sieltä nyt sitten puuttuu? Yleensä vaipat, vaikka luulisi niiden olevan aika ilmiselvä juttu.

Hoitolaukun sisältö on meillä seuraavanlainen:

– Laukun mukana tullut vaipanvaihtoalusta
– Kertakäyttöinen sairaalasta varastettu lainattu pyllyttelyalusta
– Kolme varavaippaa ja yksi varauimavaippa
– Kosteuspyyhkeitä (Käytetään vallan noita Liberoita ton sulkemismegamismin vuoksi. Ne tarralliset on ihan yhtä tyhjän kanssa – liinat kuivahtaa heti kun paketin avaa.)
– Kertakäyttöruokalappuja ja lusikka (lusikka ehti pesuun ennen kuvaa)
– Varatuttipullo ja purkki maitoa ja purkki porkkanavelliä
– Varatutti
– Varaharso
– Sairaalasta niinikään lainattuja pumpulipuikkoja ja sideharsotaitoksia
– Muutama paperinpala
– Kosteusvoide ja neuvolasta joskus saatu sinkkivoideputkilo
– Kynsileikkurit
– 1 pakastuspussi
– Terveysside

– Hildalle villatakki
– Kypärämyssy ja tumput
– Varasukkikset (joiden pyllyssä näkyy lukevan ”Pirates Boy”, tietysti, onhan ne harmaat)
– Purulelu (vai mikskä näitä lasten leluja kutsutaan?)

– Mun pipo
– Jonkun kuun Olivia (toiveajattelua)
– Passikuvien yhteydessä saatu valokuvaustarjouslappu ja passinnouto-ohjeet
– Neuvolakortti
– Avaimet
– Rahapussi
– Kolikkopussi (yleensä edes toinen on mukana, siksi näitä on kaksi)
– Korvatulpat
– Mineraalipuuteri ja -huisku
– Huulipuna/kiilto
– Lähikaupan etukuponki ja muutama kuitti
– Uimahallin kausikortti ja Elixian jäsenkortti
– Kuulokkeet

Hoitolaukun sisällöstä ainoastaan Olivia ei ole aktiivikäytössä, kaikkea muuta tarvitaan melkein päivittäin. En edelleenkään ymmärrä, miten ihmiset tulee toimeen ilman laukkua, mutta mitäpä se mulle tekee. Eihän kaikilla ole lapselleen edes sänkyä.

4 comments

 1. Jenn-

  Joskus blogitekstejä ja niiden kommentteja lukiessa mietin että en osaa keskittyä olennaiseen. Tätä lukiessani päällimmäinen ajatukseni oli: kannattaa ostaa niitä Rainbow-kosteuspyyhkeitä, ne on halvempia ja niissäkin on se kansi!

  Mä olen jo ennen lasta ollut sellainen kassialma, joka kantaa kaikkea mahdollista mukanaan, joten ei liene ihme että kannan myös nykyään. Paljon helpompaa, kun kaikki on suht koht valmiina aina siellä laukussa, niin ei tarvii joka kerta ulos lähtiessä pakata niin kovasti.

  1. Emmi Nuorgam

   Meidän kaupassa on halvempi se neljän paketin Libero-pakkaus kun ne Rainbow’t. Ennen kun löysin noi perhepakkaukset, niin ostettiin kyllä myös niitä Rainbow’n pyyhkeitä. 🙂

 2. Katie

  Ooh, onko olemassa kertisruokalappuja??

  Mulla on sama kassi mutta vähän tylsemmän mustana. Ihan korvaamaton. Sisältökin on suunnilleen sama, sanoisin.

  1. Emmi Nuorgam

   Joo ainakin Liberolta löytyy. Eihän ne kauheen ekologisia ole, mutta käytössä yleensä sillon, kun reissussa syödään mustikkaa tai porkkanaa tai muuta tosi värjäävää. Ja kai niitä periaatteessa voisi käyttää moneen kertaan, jos olisi yhtään viitseliäs. 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *