Voileipäkakkukuningas

Meillä oli tänään asuntonäyttö, jonka vuoksi piti keksiä tälle päivälle korvaavaa toimintaa. Koska osa suvusta on taas huomenna lähdössä mummilaan aurinkorannikolle (ja mekin Hildan kanssa ihan pian, jee!), päätettiin lyödä tätini kanssa hynttyyt yhteen ja tarjota synttärikahvit sukulaisille. Täti täytti hädin tuskin 35 ja Hilda puoli vuotta – kyllähän siinä on syytä juhlaan! Mulle napsahti suolaisen laittaminen ja konsultoituani miestäni, päädyin kokeilemaan voileipäkakun valmistamista. En ole koskaan aikaisemmin tehnyt, enkä itse ole mikään voileipäkakun suurin fani, mutta kovasti kahvittelijat kehui kakkuja. Omasta mielestä niissä oli edelleeen hiukan liikaa täytettä, mutta kakkuraati piti täyte-leipäsuhdetta optimaalisena.

 

 

 

Serkkulikat olivat pyöräyttäneet porkkanakakun ja hakeneet mun pullahiirimiehelle oman texaspullankin. Voileipäkakkupuolella mietin ensin liha- ja kalaversioita, mutta lopullisen guugletusrumban jälkeen kokeiluun päätyivätkin savuporo ja parmankinkku. Hetken mietin vielä lohikakunkin väsäämistä, mutta ehkä se olisi jo ollut liiottelua.

Parmankinkkurullan ohjeen sain toiselta tädiltäni, enkä valitettavasti tähän hätään osaa sanoa, että mistä lehdestä ohje on aikoinaan napattu.

 

Savuporokakun ohje taas löytyi maikkarin nettisivujen voileipäkakkuvertailusta. Savuporo on graavilohen ohella mun heikko kohta, eli kauheen pitkään ei tarvinnut tämän kohdalla arpoa.

 • Vaihe 1 Leikkaa kylmäsavuporoviipaleet ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
 • Vaihe 2 Leikkaa leivistä reunat pois. Lado puolet leipäviipaleista matalaan vuokaan tai tarjottimelle kelmun tai folion päälle tiiviisti kiinni toisiinsa. Levitä leipien päälle täyte, lado loput leipäviipaleet täytteen päälle.
 • Vaihe 3 Peitä leivät tiiviisti kelmulla tai foliolla. Nosta leivät kylmään kevyen painon alle. Anna maustua muutamia tunteja tai yön yli.
 • Vaihe 4 Notkista sulatejuusto smetanalla ja levitä seos leipien päälle. Koristele leivät halkaistuilla kylmäsavuporoviipaleilla, kurkulla ja yrteillä. Voit leikata leivät pienemmiksi leivoksiksi halutessasi. Nosta leivät tarjoiluvadille.

Savuporoversiota korjasin sen verran, että lisäsin dijon-sinappia vain puolikkaan ruokalusikallisen, kun sekin tuntui olevan ihan riittävästi. Lisäksi laitoin täytteeseen hunajaa, koska suolakurkku ja sinappi mielestäni vaativat sitä. Hiukan jotain se jäi kuitenkin vielä kaipaamaan ja mietin jo omenan lisäämistä, kunnes onneksi tajusin tsekata suvun allergialistan. Mutta ehkä seuraavalla kerralla.

 

Meidän puolivuotias töyhtöhyyppä, jota on mahdoton saada aloilleen edes hetkeksi.
Huomatkaa trendikkäät legginssit ja tunika
ja sitten mummu vielä väittää, ettei lasta muka koskaan pueta mekkoon..

4 comments

 1. Hellu_ (Ei varmistettu)

  Ihanan näköisiä kakkuja! 🙂

 2. Ella F.

  Voi mikä Hipster-Hilda! Ja herkullisen näköisiä kakkuja. Nimim. tänään taas syömiset yhden ravinteikkaan Kismetin varassa :/

  1. Emmi Nuorgam

   Oh, Kismet. Olispa mullakin. Ei oo edes kakkua, kun oltiin niin täynnä kun lähdettiin, ettei otettu mukaan.. 🙁

 3. Raissi

  M-m-mmm, maistuis mullekin!! Oon porolla kasvatettu ja kyllästetty tyttö, mutta kylmäsavuporo se vaan aina maistuu, slurps! Tytteliki on niin söpö, ihana tukka <3 Meijän neitosella kun on vaan ne ”Johannes Virolainen”- kaljunpeittohaituvat takaraivolla ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *