Materialisti minussa

Muhun luodaan Hyvin Merkitseviä Katseita aina kun hihittelen niille minirodineille tai polkajameille ja päivittelen, että miten joku viitsii ja raaskii. Kuulemma täältä kotoakin löytyy joku, joka viitsii ihan ihmeellisiä asioita ja viettää aikaansa eräällä tietyllä kirppiksellä ihan luvattoman paljon.

*Tähän sellainen vastavaloon kuvattu henkilö ja muutettu ääni Inhimillinen tekijä -tyyliin*

No kaikki alkoi siitä kun mä viime syksynä kyllästyin rippilahjaksi saamiini punaisiin unikkomukeihin ja -kulhoihin ja myydä paukautin ne saman illan aikana eräällä fb-kirppiksellä. Vasta jälkeenpäin tajusin, että se tarkoittaa totaalista mukittomuutta ja kulhottomuutta ja aloin pohtia, että mikähän olisi joku kiva uusi sarja jota kerätä. Koska tietysti jotain sarjaa on kerättävä. Löysin Marimekon sivuilta Kaunis Kauris -sarjan, jonka kahvimukit johtivat Siirtolapuutarhan teemukeihin ja teepannuun, jotka johtivat saman sarjan tarjoiluastioihin, joista päädyin huutonetiin ja muutamaan mekkoon, jotka innoittivat Hildan yöpaitaostoksille, ruokalappuihin, tuttipulloihin, mekkoihin, lakanoihin, leluihin, tumppuihin…

Tajusitte ehkä jutun juonen.

Perustelen kuitenkin hienoista riippuvuuttani Marimekkokirppikseen sillä, että se on kirpputori, en siis osta kaikkea uutena. Tai no ainakaan uuden hinnalla. Ainakaan ihan aina.. Mutta kun niillä on niin paljon kaikkia ihania kuoseja! Ja suuri osa tuotteista valmistetaan Suomessa tai Virossa. Ja hei suomalaista designia, käyttötarvikkeita, jotka kestää aikaa. Enkä osta mitään, mitä ihan oikeasti en tarvitsetarvitse. Niinkun nyt esimerkiksi tän ihanan Ovela mekon, jota en raaski ostaa uutena ja odotan kuin kuuta nousevaa, että joku myisi sellaisen mulle kohtuullisempaan hintaan (vinkvink jos jollain sattuisi oleen käyttämättömänä koossa L/42..) koska menen kohta kuitenkin töihin ja sensellaista.

No joo. Myönnän. Olen marimekkonarkki.

Mitä teidän synkät materiasalisuudet on?

12 comments

 1. Emmi Nuorgam

  PS. Mulla on ihan hirveän huono omatunto siitä, miten paskoja nämä mun blogiin lisäämät kuvat on. Dear Eki, oonx ihan normaali?

  1. jennisi (Ei varmistettu)

   No siis, jotku on mullekin koettaneet sanoa, että ihminen ei muka tarvis 12 paria Converseja. Ne vääräoppiset – niistäkin kuitenkin monet on lahjoja tai tuliaisia (minulta itseltäni minulle itselleni).

   Kerro, jos satut jostain äkkään Marimekon Vesikko-sadetakin, koska sellaisen mää t a r v i n! Uskoisin olevani S tai ehkä M, en tiedä, ku en oo uskaltanut mennä sitä sovittaan…

   1. Emmi Nuorgam

    Pidän silmät auki! Ja hei, kyllähän nyt erilaisiin asuihin pitää olla erilaiset kengät. Ei valkoiset esimerkiksi käy kaiken kanssa….. 😉

 2. Kaisa M

  Ikävä tuottaa pettymys mutta Marimekko ei kyllä taida enää tehdä Suomessa oikeastaan yhtään mitään (paitsi design).

  1. Emmi Nuorgam

   Hmmm. Kyllä monissa vaatteissa lukee Made In Finland. Lukee tosin myös Chinaa ja muita hyvistä työoloistaan kuuluisia maita. Se on tietysti hiukan surullista, soisi olevan enemmänkin kotimaista tuotantoa!

 3. Raissi

  Paskoja on kuvat mullaki, mutta hei, kyllä niistä värit näkee 😉 Minun juttu on kuviot ja värit, retro ja uusretro osuu ja uppoaa aina vaan. Väillä on pakko laittaa jotain hillitympää ja leikkiä coolia. Heh, yhden päivän yleensä jaksan tuota kerrallaan.

 4. phocahispida

  Okei ehkä se Marimekko vadin arvonta tosiaan osui heikkoon kohtaan. 😀

  1. Emmi Nuorgam

   No arvaa vaan.. 😀

 5. Viola-mamma (Ei varmistettu)

  Marimekko päätti juuri lopettaa kaksi tehdastaan Suomesta: Sulkavalta ja Kiteeltä. Jäljelle jäi kangaspaino Helsinkiin eli nykyisin liki kaikki tuotteet tehdään Suomen rajojen ulkopuolella. 🙁

 6. JonnaH. (Ei varmistettu)

  Mulla ei taida olla mitään yksittäistä narkkimerkkiä. :p Sohaan vähän siellä ja täällä! 😀

 7. Jenn-

  Voi tuo päällimmäinen vaalenapunainen yöpuku, Koinu kai nimeltään. Meidän poika sai syntyessään saman kuosin bodyn kokoa 68, eli siis valtava. Kun se vihdoin alkoi olla sopivan kokoinen, niin se osoittautua maailman parhaaksi! Siinä vaiheessa ei ollut enää missään Marimekon liikkeessä sitä saatavilla, ja vaikka noin periaatteessa niiden bodyen hinnat on aika hurjat, niin ton bodyn kohdalla olisin niin maksanut sen. Nyyh, vieläkin surettaa…

  Itse olen vähän lastenvaatteissa hurahtanyt Polarn O. Pyretin nettikirppikseen. Nekin on alunperin niin hintavia, mutta käytettynä raaskin ostaan. Meidän pojalle ne on sopivan mallisia ja mun makuun sopivan paksua puuvillakangasta.

  Mun mies on kyllä vähän sitä mieltä, että tavaravirran pitäis kulkea yhtä lailla kämpästä myös ulospäin, kun nyt mä oon lähinnä ostavana osapuolena…

 8. Kanelibasilika

  Vitsi miten ihana tuo ovela mekko!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *