Laivallakin voi syödä hyvin

Harvoin, jos koskaan, kun tekee mieli lähteä pienelle matkalle ja syödä hyvin, tulee ajatelleeksi risteilylaivaa vaihtoehtona. Itselleni ainakin laivoista tulee ensimmäisenä mieleen kaksi asiaa: humalaiset perheenisät santsaamassa kuudetta kertaa prinssinakkeja ja humalaiset abiristeilijät vetämässä buffan ”ilmaista” viiniä kaksin käsin kitusiinsa. Kumpikaan ei ole erityisen houkutteleva mielikuva, jonka vuoksi en juuri koskaan risteile vapaa-ajalla.

Viimeviikkoinen pikapyrähdykseni Tukholmaan liippasikin etäisesti entistä elämää työntekijänä, kun äitiyslomalainenkin otettiin armollisesti työporukan reissuun mukaan. Ei varmaan tarvitse erikseen alleviivata miten ihanaa oli nukkua yksin isossa parisängyssä, katsella Oprahia ruotsinkielisillä teksteillä tai käydä rauhassa monta kertaa päivässä suihkussa. Parasta reissussa kuitenkin oli ruoka.

Menomatkalla illastimme Baltic Princessin ala carte -ravintolassa viiden ruokalajin wine&dine -menun viineineen (75€).

Menukortissa näkyvien ruokalajien lisäksi meille tarjoiltiin keittiön tervehdyksenä jättiravunpyrstö fenkolisalaatilla. Menun ehdoton kohokohta oli kanttarellikeitto, joka sen kanssa tarjoillun chabliksen kanssa muodosti miltei taivaallisen makuelämyksen. Harvoin, jos koskaan olen ravintolassa nauttinut niin harmonisesta kokonaisuudesta, kuin tämän alkuruuan kohdalla. Menun kalaruokien kanssa minulla oli hiukan tuoksuongelmia. Olen siis siinä mielessä nirso, etten kertakaikkiaan pysty syömään kalaa, joka tuoksuu yhtään mereltä ja nyt se ongelma oli sekä keittiön tervehdyksen että pääruokapallaksen kanssa. Välijuustot olivat oikein hyviä, mutta valitettavasti tarjoilijamme ei osannut kertoa ruotsalaisista välijuustoista muuta kuin niiden nimet. Antijälkiruokaihmisenä en myöskään syttynyt suklaa-vadelma-pistaasipähkinäjälkiruoalle, joka oli minulle aivan liian makea. Pöydän jälkkäri-ihmiset sen sijaan ylistivät jälkiruuan taivaisiin. Kaikenkaikkiaan kokemus oli varsin mukava ja kolme tuntia hurahti melko nopeasti. Tarjoilu oli ammattimaista ja ruuat tulivat sopivin väliajoin. Annokset olivat kuitenkin sen verran suuria, että keitto oli ainoa annos jonka söin kokonaan ja silti olin aivan täynnä ruokailun jälkeen.

Risteilyn ruokaan liittyvä täysosuma oli kuitenkin laivan uusin tuote; kuohuviinibrunssi (25€). Olin hiukan epäileväinen brunssin suhteen ja odotin buffan kaltaista seisovaa pöytää, joka on vain tuunattu kuohuvalla, mutta kattia kanssa. Brunssi tarjoiltiin laivan Happy Lobster -ravintolassa, eikä kyseessä todella ollut seisova pöytä.

Brunssi koostui kuohuviinistä, alkuruokalautasesta, lämpimästä pääruuasta ja jälkiruuasta. Itse valitsin kolmesta pääruokavaihtoehdosta englantilaisen aamiaisen (ilman kananmunaa), kaksi muuta vaihtoehtoa olisivat olleet lämminsavulohileipä ja kasvismunakas. Unohdin tosin autuaasti koko lämpimän ruuan olemassaolon, kun tarjoilijamme kattoi esille alkuruuat: erilaisia leikkeleitä, graavilohta, valkosipulimarinoituja rapuja, mätimoussea, juustoja, kasviksia, tuoretta leipää, croissantteja, smoothieita.. Kuohuviiniä, erilaisia mehuja, kahvia ja teetä tarjoiltiin läpi brunssin.

Koska en osannut päättää mitä jälkiruokaa halusin, toi tarjoilija pöytäämme jälkkärilajitelman, johon kuului suklaamoussea, pannacottaa, erilaisia leivoksia, macaroneja, konvehteja, valmiiksi kuorittuja ja leikattuja hedelmiä ja paljon muuta. Jälkikäteen ajateltuna en voi käsittää, että miten ihmeessä sain kaiken sen ruokamäärän syötyä, mutta pieni ähky oli kyllä sen arvoinen. En enää koskaan syö Baltic Princessillä muuta aamiaista kuin tämän ihanan, pöytiintarjoillun brunssin.

Kaikenkaikkiaan olin todella yllättynyt siitä, miten tasokasta ruokaa Baltic Princessillä tarjoiltiin. Myös palvelu oli kohentunut melkoisesti sitten edellisten reissujen, jolloin alus seilasi vielä Helsingin ja Tallinnan väliä. Sitäpaitsi en koskaan ennen ole hoksannut, että tax freessäkin myydään sen yhden suomalaisen designyrityksen tuotteita.. Arvaatte varmaan miten siinä kävi.

1 comment

  1. viiru13 (Ei varmistettu)

    Menu kuulosti ja näytti aivan taivaalliselta kuten brunssikin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *