Emmi kakskytviisvee

Eilinen fb-statukseni kuului näin:

Oleellisin ero siinä, että täyttää 25 eikä 20, on se, että kaksi tuntia ennen juhlia voi mennä lapsen kanssa päiväunille siiderin korkkaamisen ja tukan kihartamisen sijaan. Lisäksi toivoisin sammuvani tänään omaan sänkyyn enkä esim. Ilveksen vessaan (huom! täysin kuvitteellinen tarina).

Täyttäessäni 20 olin muuttanut juuri Armonkalliolle meidän perheen omistamaan asuntoon (vai onko nää ollut sittenkin mun 19-vuotisbileet, muistaako joku?), tapetoinut sen viimeisen päälle sellaisilla onnelatribaalitapeteilla ja maalannut kaikki seinät kuuteen kertaan vaniljalla. Sen lisäksi, että heräsin seuraavana päivänä kamalassa morkkiksessa sammuttuani ensin illalla Ilveksen yökerhon vessaan ystävieni kaikki käsilaukut, avaimet, puhelimet ja rahapussit mukanani ja kömmittyäni sieltä pilkun jälkeen ulos, silmäni osuivat ensimmäisenä tuohon vaniljan väriseen seinään, jota koristi mojovat punkkuroiskeet. Tällä kertaa kukaan ei kaatanut punkkua mihinkään, kukaan ei sammunut vessaan (tai no, ainakaan ravintolan vessaan) eikä seuraavana päivänä sattunut ihan niin kovasti päähän. Ihan niin kovasti sanon siksi, että mulla oli lauantaiaamuna krapula juotuani yhden lasin skumppaa ja tipan punkkua.

Muutos aikaisempaan oli myös se, että tällä kertaa luovutin jo etukäteen ja kaikki juhlien tarjoilut olikin teemalla ”paketista pöytään”. En siis kokannut mitään muuta kun graavasin lohen ja paahdoin hetamargaretan vinkkaamia mainioita pähkinöitä; kaiken muun sai esille sillä, että avasi vakuumin ja asetteli lautaselle. Hipustuspöydästä löytyi paria lajia pähkinöitä, oliiveja jotka unohdin marinoida, serranoon käärittyjä leipätikkuja, hedelmiä, serranoa ja naudan paistia, edellisiä ruiskekseille piparjuuritahnan kanssa aseteltuina ja juustoja, juustoja, juustoja. Ei siis mitään kovin mielikuvituksellista, mutta monesti toimivaksi todettua.

Hildan ja vauvakollegan kuvia katsoessa aina välillä unohtaa, että meidän Hippunen on se kuukauden nuorempi. Siinä, missä vauvakollega jo kävelee ja menee paikasta toiseen suuna päänä, on Hilda keskittynyt lähinnä massan keräämiseen. Ja pyytäisin huomioimaan tyttäreni ballerina-asun! Pitäähän nyt pikkujoulukaudella vähän röyhelöitä ja rusetteja olla.

Oli ihana nähdä kaikki tärkeitä ihmisiä taas monen kuukauden tauon jälkeen. Viimeksi tällä porukalla on kokoonnuttu meidän häissä, jossa kaiken sen häsläämisen keskellä ei tullut puhuttua Niistä Tärkeistä (ja painokelvottomista) Asioista. Hiukan harmitti, etten voinut vetää korkkareita jalkaan ja hoippua muiden mukana Semaforiin, mutta ehkä sitten ensi vuonna. Jos vaikka pitäisin välivuoden tästä paksuna olemisesta.

16 comments

 1. Raissi

  Onnea. Siis minä oon sua 11 vuotta vanhempi!!! Tsiisus, mie oon vanha! Mitä hittoa minä täällä blogimaailmassa pörrään?? Pitäis varmaan hommata kangaspuut ja alkaa tahkoamaan vaikka ryijyjä.

  1. Ella F.

   Ei tarvii. Mä oon Emmiä kymmenen vuotta vanhempi, ja silti aion pysyä täällä kuin tatti. Mä tosin haluaisin kangaspuut, bloggaisin kyllä niistäkin 🙂

   1. Raissi

    Niin, eikös sekin ole jo aika trendikästä kutoa kangaspuilla 🙂 Joo, onneks en senttän oo ainoa ”vanhus” täällä.

    1. Emmi Nuorgam

     Musta taas tuntuu, että oon 25-vuotiaana äitinä ihan kummajainen – kaikki Hildan harrastusten äiditkin on mua melkein järjestäen 10 vuotta vanhempia. 🙂

     1. Raissi

      Muistan tuon tunteen kun poika oli pieni. Olin ite silloin 23v. Kaikki muut äidit oli ihan sikavanhoja. Eli siis tämän ikäisiä, ku mie oon nyt ;o)

 2. Ella F.

  Onnea Emmi! Ja onnea suloinen hörselö-Hilda! Tosi söpönen pikkujouluilija 🙂

  1. Emmi Nuorgam

   Kiitos! Olin ihan hämmentynyt, kun Hilda näytti ihan tytöltä! 😀

 3. Annennee

  Mä katoin, että sulla on ollut Emma Stone synttärivieraana 😀 

  1. Emmi Nuorgam

   Hah, ei nyt sentään! Toi Emma Stone -wannabe on mun sisko, Naiádeksenakin tunnettu Misukka. 🙂

 4. Lilleri78

  Onnea! Röyhelöasuinen tytär huomioitu 🙂

  1. Emmi Nuorgam

   Jee hienoa! 🙂

 5. ekoemo

  Ihanat röyhelöt 🙂 (ja onnea!)

  1. Emmi Nuorgam

   Kiitos!

 6. Asikaine

  Paljon onnea! Näyttää ihanilta juhlilta. Semaan ehtii ensi vuonna!

  1. Emmi Nuorgam

   Niin onneks ehtii! Ja näin jälkeenpäin kun on kuullut, miten muiden ilta meni, niin oli ehkä ihan hyvä että jäin kotiin. Vähemmän sellasta ”voivittumitätulitehtyä” -tyyppistä hokemaa seuraavana päivänä. 😀

 7. Silkkitassu

  Onnea onnea! Omat 27-vuotissynttärit puksuttaa kohti kuukauden sisällä.. Miten ne voivat ollakin jo niin monennet!! Äskenhän mä vasta olin 20. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *