Einessynninpäästö

 

Edellisen eineksiä läheisesti liippaavan kasvishampurilaispostauksen kommenteissa me kaksi, LauraEm ja minä, jotka emme koskaan syö eineksiä, vaihdoimme (salaa) vinkkejä hyvistä einesruuista. Koska meitä salaeinestäjiä on aika varmasti enemmänkin, niin nyt haluaisinkin kuulla, että mitkä on teidän paheita? Siis niitä ruokia, joita ei koskaan kahvipöytäkeskusteluissa mainita? Niitä, joita syödään ”vain tosi tosi tosi harvoin”, eikä sitä siis oikeastaan edes lasketa einesten syömiseksi. Niitä, joita ostaessa on huono omatunto ja jotka jemmataan ostoskärryn alimmaiseksi, ettei kukaan näkisi mitä kärryssä on. Nyt on kaikkien meidän salaeinestäjien aika saada kollektiivinen synninpäästö ja jakaa nää synkät salaisuudet ilman ainuttakaan paheksuvaa katsetta!

Mä aloitan.

Niitä Saarioisten kasvispihvejä tuskin tarvii enää mainita, joten seuraava salaruoka on tonnikalapasta (makaronia, tonnikalaa ja ruohosipuli creme bonjour cuisinea, aivan s a i r a a n hyvää..). Sehän ei varsinaisesti ole eines, mutta tonnikalan syöminen on niin epäeettistä, että sitä syödään meillä enää aniharvoin ja silloinkin purkki jemmataan sinne ostoskärryyn, ettei kukaan näe. Kerran parissa kuukaudessa ostan myös Saarioisten pinaattilättyjä, jotka syön voin ja puolukkahillon kanssa seisaaltaan keittiössä, ei koskaan haarukalla ja veitsellä. Ja vähän useammin meillä syödään pakastealtaasta löytyviä rapeita kalapaloja (tms.) kun kaupan kalatiskin tuotteet on jo parhaan päivänsä nähnyt.

Huh. Omatuntoni on nyt puhdas. Ainakin einesten osalta..

Mites te muut?

49 comments

 1. Amma

  Kullanrapeita seitifileitä (lapsen lemppareita myös), ranskalaisia, Riitan Herkun Fisu-pitsoja ja pakastevihanneksia. Nepä ne pääasiassa on meidän einekset.

  1. Emmi Nuorgam

   Mitä on fisupitsat? Ne ei varmaan liity tähän mun tuntemaan fisuun, jota tarjoillaan yleensä 4cl shottilasista..

   1. Amma

    Juu ei oo ihan samaa tavaraa, vaan sellasia neliskanttisia sissipitsantyyppisiä tonnikalapitsoja. Syntisen hyviä, valitettavasti.

 2. Anna-Reetta

  En hirveästi eineksiä käytä, mutta tässä pienemmistä pahoista suurempiin:

  Tomaattimurskan käyttö pizzakastikkeessa ja pastakastikkeissa, mutta saanen ehkä synninpäästön sillä etten omista mitään millä soseutettaa kokonaisia tomaatteja.

  Pesto (toisaalta kuka haluaa / kellä (opiskelijalla) on varaa joka kerta ruveta tekemään pestoa itse?)

  Tortillaletut, tacomausteseos sekä pineapple-soosi. Helppoa ja hemmetin hyvää. Lisäaineista ei sitten puhuta.

  Pakastepizzat, synneistäni se pahin. Ristoranten mozzarellapizza on vaan hyvää (pakastepizzaksi siis) ja opiskelijabudjetille sopivaa pizzaa.

  1. Emmi Nuorgam

   Anna-Reetta! Ei tomaattimurska ole eines! Tai siis… Eihän? Sehän on vaan murskattua tomaattia? Oh my. En oo edes koskaan ajatellut asiaa…

   1. Anna-Reetta

    Mulle lähes kaikki purkitettu on einestä omalla tavallaan 😀 kun siis purkitettu (ei-tuore) tavara (voi) tarkoittaa usein sitä että siinä on voitu käyttää huonompia tomaatteja mitä itse käyttäisi jos itse murskan tekisi. Ja säilöminen harvemmin parantaa raaka-aineen makua, ellei kyseessä ole hillo tai viini.

    Mulle jopa ruokakerma on eines, tai jos ei eines niin se on vähintäänkin saatanasta kaikkine lisäaineineen 😀 ennen kun tajusin että tavallista kuohukermaa voi käyttää myös ruuanlaittoon, syynäsin kaupassa ruokakermapurkkien kyljet, etsien kermaa jossa olisi vähiten lisäaineita.

    Mutta lisäaineannokseni varmasti saan kouluruuasta josta joskus erehdyn maksamaan sen 2,60€.

    Sainpas itseni kuulostamaan ihan pakkomielteiseltä. Mutta vannon etten ole tätä eines- ja lisäainekammoa kotoa oppinut. T. Einesmutsin lapsi

 3. Nāiádes

  Valmiiksi liotettuja papuja käytän aina, sekä tortilloja syödessä heitän joka kerta lihan sekaan yhden taco/tortilla/burritomaustepussin! 

  Varsin kaksinaismoralistista nyrpistellä naamaa valmiiksi marinoiduille lihatuotteille, kun kuitenkin itse käyttää valmismausteseoksia : D Epätoivoisesti kuitenkin yritän omatuntoani puhdistella ajatuksella siitä, että silloin harvoin kun niitä syön, niin tortillat ja tacot nyt jokatapauksessa ovat semmoista pikaruokaa, kun en niitä tortillalättyjäkään tee itse… Niin, sekin vielä!

  1. Emmi Nuorgam

   Ei kai pavut ole eines? Tai siis missä muussa muodossa niitä vois edes kaupasta ostaa? 

   1. Nāiádes

    Kuivina, niin että ne liotetaan itse. En tiedä tosin, että saako ihan normikaupoista vai pitääkö mennä johonkin erikoisempaan paikkaan : D

    1. Emmi Nuorgam

     Niin.. Nyt musta tuntuu ihan siltä tyypiltä, joka ei tiennyt et wokkia voi tehdä ilman pakastevihanneksia..

 4. Silkkitassu

  Just syötiin tonnikalapastaa eilen täällä, joten tunnustan! Pakastevihanneksia menee varmaan joka aterialla, ranskalaisia jonkin verran (vähenemään päin tosin) ja ja.. kalapuikkoja silloin tällöin. 

 5. piupali (Ei varmistettu)

  Mozzarellatikut pakastealtaasta. Mukana tulee chilisoosi mukana, ja jos kotona sattuu olemaan majoneesia niin dippaan tikkuja siihenki. Todella noloa! Ja toinen nolous on meilläkin tuo tonnikalapasta, ihan huikeeta pikaruokaa. Mutta kun joka kerta omatunto kolkuttaa, ei kovin usein siihen viitsi alkaa.

  Noita kasvispihvejä oon muuten joskus katsonut ns. sillä silmällä. Ehkä rohkenen esimerkkisi myötä ottaa kokeiluun!

  1. Emmi Nuorgam

   Meillä syötiin niitä kasvispihvejä joskus kotonakotona pikaruokana, mutta ilman noita kokemuksia en ehkä mäkään olisi koskaan uskaltanut. 🙂

 6. paulahelena

  ihan tosi harvoin syön eineksiä (tosin nyt vauva-arjessa ehkä hieman enemmän) mut joskus saattaa suuhun eksyä pinaattiletut, ranskikset, nugetit, kalapuikot tai pakastepizza. niin ja kaupan tuorepasta on ehkä samaa kastia, siihen tulee sorruttua vähän useemminkin. tomaattimurskia ja säilykepapuja tai -ananaksia tulee käytettyä suht paljonkin mut niitä en laskekaan eineksiks.

 7. Hanna (Ei varmistettu)

  Säilykkeitä ja pakasteita ei lasketa eineksiksi 🙂

  1. Emmi Nuorgam

   No menköön nyt samaan rahaan! 🙂

 8. Ranja

  Pinaattiletut ja Dr. Oetkerin mozzarella- ja neljän juuston pitsat. Kovin monia muita en kelpuutakaan.

 9. MariWLZ

  Tonnikala, pakastepizza (ne on oikeesti pahoja, miks mä syön niitä?), nugetit,ranskalaiset ja kalapuikot 😀

  Poikakaveri mättää eineksiä sitten munkin puolesta :S

 10. Mari-täti (Ei varmistettu)

  Oma eineskehitelmä – ’macaroni & cheese with meatballs’ suomalaisittain: tuorepastaa, Kivikylän lihapullia puolitettuna, (juusto)kermaa, (cheddar)juustoraastetta, mustapippuria, pizzamaustetta. Nam!

 11. Tuulie

  Pirkan borschkeitto pakastealtaasta. Nam. Finduksen lime-persiljakala, myös pakasteena. Näitä syö jo ihan ilokseen. Ja sitten jos on tarvetta pikaiselle einekselle, esim. töissä, niin vakkarina ostoskoriin tulee napattua Kokkikartanon lohikeitto. Se on niin lähellä kotona tehtyä kuin eines voi olla. 

  En kuitenkaan oikeasti tykkää useimmista eineksistä, joten niitä ei tule juuri syötyä. Suurin paheeni lienee valmiiden dippikastikkeiden liikakäyttö.

 12. Katie

  Täälläkin fanitetaan Dr Oetkerin mozzarellapitsaa. Lisäksi kalapihvejä ja -puikkoja, ranskiksia, valmispiiraita (Pieminister ja Higgidy Pie – nam!), Jalostajan kasvishernekeittoa… Meillä taidetaan syödä aika paljon eineksiä, oho. 

  1. Emmi Nuorgam

   Mutta onko se teillä niin sairaan syntistä kun täällä? Siis ihan iltapäivälehtiä myöten jauhetaan jatkuvasti miten huonoja ihmisiä einestäjät on. Jotenkin voisin kuvitella, brittien ruokaperinnettä yhtään väheksymättä, että siellä se ei olis niiiiiiiiiiin noloo kun täällä? 

   1. Katie

    Emmätiä. Ehkä täällä vain ei ole sellaista yhden totuuden kulttuuria kuin Suomessa, että yhdestä asiasta vouhotetaan aikansa joka tuutista, olkoon se asia sitten einekset tai karppaaminen tai Cheek tai sauvakävely…

    Mikä mua taas nappaa on brittien ruokakulttuurin ainainen vähättely! Okei, ei musta ole steak & kidney pieta tai jellied eelsejä kokeilemaan, mutta Lontoossa on huikea valikoima ravintoloita, pubeissakin on yleensä mainio ruokalista, kalalajeja ja mereneläviä riittää, ja ei-lihansyöjän on täällä NIIIIIIN paljon helpompi elää kuin Suomessa! 

    1. Emmi Nuorgam

     Mä oon kerran käynyt Lontoossa ja silloin pistin kyllä merkille, että kaikkee ns. etnistä on saatavilla ihan hirveät määrät (en siis puhuisi englantilaisesta ruuasta), mutta suurin osa paikoista tarjos niitä fish&chipsejä. Ja siis pakko myöntää, en keksi kyllä yhtään sellasta perienglantilaiseksi mieltämääni ruokaa, jota tekis joskus mieli. Toisaalta enpä mä niitä muita keksikään kun just sisäelimet ja ranskalaiset. 😀 Sun täytyy hei joskus blogata aiheesta ja todistaa meidän ennakkoluulot vääriksi!

    2. Emmi Nuorgam

     Aaa niin vai puhuitko sä siis siitä, mitä siellä ylipäänsä on tarjolla? Mä tarkoitin tossa aiemmassa kommentissa nimenomaan niitä perinneruokia, jotka on ihan yhtä houkuttelevia kun se ruskee kastike ja kuoriperunat.. 😛

     1. Katie

      No joo, taisin tarkoittaa. Mä en ehkä ole tarpeeksi kulinaristi perehtyäkseni aiheeseen sen vaatimalla syvällisyydellä, mutta on täällä joitain musta mainioita perinenglantilaisiakin ruokia. Fish pie, esimerkiksi. Ja cottage pie, jos söisi lihaa. Ja englantilainen aamiainen ihanine valkopapuineen (juu ei oo Emmin suosikiksi! 😉 )

 13. Ana (Ei varmistettu)

  Hehee, mua huvittaa ku tää meni tähän, että ihmiset ”häpeissään” ilmoittaa, että ku käyttää mausteseoksia ja voi voi ku tortillalättyjäkään ei tee itse. 😀 Jos tuolta pohjalta lähtee, niin sit jauhelihakin on eines (ku ei oo ite leikannu lihaa irti naudasta ja jauhanu sitä jauhelihaksi) tai pasta on eines, koska ei oo ite tehny sitä kananmunasta ja vehnästä, samoin juusto, kun senkin pystyis ite tekemään. Huhhei!

  Mäkin koitan vältellä eineksiä, mutta käytössä on silloin tällöin pinaattiletut, nakit ja valmiit lohipyörykät ja Thaicubet. Pakastepizzaa meni aiemmin, mut ne on vaa nii hyviä ku tekee ite, että ei oo enää vuosiin tullut niityä syötyä.
  Ehdoton nöy nöy on valmislihapullat- ja pihvit, ne oksettaa jotenkin.

  Pakastevihanneksia, pakastekalaa, papuja ja tonnikalaa syödään myös, aika useinkin, mut mä en laske noita eineksiksi. Enkä todellakaan sitä tomaattimurskaa tai pestoa laske myöskään.

  Raskausaikana olin aivan puhki töiden jälkeen, ja silloin ainoa lihapulla mikä meni, oli ne Kivikylän lihapullat, ne on ihan kelpoja. Ja silloin tein niiden kaveriksi pussista muusin, yök! Mutta se oli sapuska, joka oli valmis n. 3 minuutissa ja perhe sai syötyä. Että hyvä juttu on, että niitä on haastaviin elämäntilanteisiin tarjolla, mut harmillista on, jos ne on pääasiallinen ruoka.

  1. Nāiádes

   Nosiis, tortillalätyt nyt varmasti olisi tuhat kertaa parempia kun tekisi itse : D Vaivaakaan niiden tekeminen ei juuri vaadi, eli kyllä, mielestäni niiden kanssa menen aikalailla sieltä missä aita on matalin. Sekä pavut voisin aivan hyvin itse liottaa!

   Mielestäni kuitenkaan jauheliha ja torillalätyt eivät ole sama asia. Mutta ehkä se, että täällä pidetään pakastevihanneksia eineksenä ja häpeillään valmismausteista, kertoo vain siitä että ihmiset laittavat ruokaa eri tavalla? Eines tarkoittaa eri ihmisille eri asioita. Mulle tortillalätytkin on einestä, koska se on aikalailla as far as I go. En syö pakastevihanneksia, kasvispihvejä, valmislihapullia, nakkeja, pakastekalaa, valmispestoa, pakastepitsoja, lohipalloja, tai mitään muutakaan vastaavaa.
   Ja miksi? Tulee halvemmaksi tehdä itse. En erityisemmin myöskään pidä valmisruokien mausta, huomattavasti paremman makuista tulee, kun tekee itse.

   Ja monet kyllä tekevät sen pastan ja juustonkin itse : )

   1. Kärttyri

    Mun mielestä taas parsa- ja kukkakaalit kannattaa ostaa pakasteena juuri siitä syystä, että tulee edullisemmaksi. Ja ostan myös niitä pakastevihannessekoituksia joita laitetaan grilliin tai uuniin koska harvoin jaksan askarrella niin monen eri vihanneksen kanssa ja ostaa vähän sitä sun tätä.

    Plus että monesti pakastevihannekset on kerätty oikeaan aikaan kypsyyttä ajatellen, kun taas kaupan hyllylle ainakin osa kerätään raakana ja siellä ne sitten nököttää odottaen ostajaa. Ne, mitä itse onnistun kasvattamaan ja tuholaisilta säästämään, tuleekin sitten halvemmaksi. Ja tulee niistä parempi mielikin.

  2. Emmi Nuorgam

   Onneks tässä kaikki saa synninpäästön, oli niiden häpeäruuat sit tortillalättyjä tai valmiskeittoja! 🙂

 14. Tepa (Ei varmistettu)

  Mä aina vähän paheksun kun mies haluaa joskus ostaa niitä Kivikylän lihapullia..mut sit syön niitä kuitenkin ihan muikeana itsekin!
  Töissä syön (aika useinkin) jotain kaupan valmissalaatteja, ei niitä Saarioisten, vaan niitä tuoreita lounassaldeja. Ja myös niitä Kokkikartanon keittoja.
  Arjen puolivuotiaan tytön äitinä on pelastanut Go Greenin erilaiset papu-,linssi-ja salsasekoitukset, joista saa tosi nopeesti perheelle ruokaa.
  Viikonloppuna voi sitten tehdä niitä tortillalättyjä ja miksei pastaakin from the scratch 🙂
  Lapsena parasta oli koulun jälkeen tehdä meksikonpataa tai Finduksen pakastebolognesea 😀 mutta toivoisin, että omilla lapsilla sitten joskus olis kotiruokaa lämmitettävää kun tulevat koulusta.

 15. TiiuP (Ei varmistettu)

  Ristorante -tonnikalapitsa. Tuplasyntiä, eines ja tonnikalaa! Aiemmin söin yhden pitsan ehkä kerran parissa kuussa (yleensä darrapäivänä), mutta nyt raskaana ollessa mulla on tullut niihin ihan kauhea himo. Ruoanlaitto ei jostain syystä tässä tilassa inspiroi entistä oman elämänsä masterchefiä lainkaan (yäk), joten eineksiä on tullut ostettua tavallista enemmän. Toivotaan, että kokkausinnostus tekisi ekan kolmanneksen jälkeen paluun.

 16. LauraEm.

  Ounou 😀

  Mun makuun eines on sellanen, joka ei tarvi kun lämmityksen. No siis tokihan pelkkää tomaattimurskaakin voi syödä sellasenaan, mut se ei oo ”oikee ruoka”. Mikrojutut on perinteisiä eineksiä. Ja mähän siis paistan ne kalapihvit pannulla, et se on melkein kokkausta 😀

  Eiks esim pakastevihannekset ja tollaset oo ”puolivalmisteita”, eli just että ne on lämmitystä vaille valmiita mut ainaki periaatteessa vaatii myös jotain muuta siihen ateriaan?

  No mut niistä munmielestäoikeestieineksistä käytän just niitä kalapihvejä ja pakastepizzoja. Pizzoja kyllä tuunaan aika rankalla kädellä, kun onhan ne aika naheita. Ranskalaisia syödään joskus. Nyt ei tuu muuta mieleen vaikka varmaan on 😀 mitään pyöryköitä tms en syö enkä mikroaterioita, enkä valmiskeittoja. Riippuu taas mikä on eines, mut jonkinlaisia valmiskastikkeita on jonkun verran käytössä. Pakastevihanneksia käytetään, niitä en oo laskenu eineksiks, samaten en säilykkeitä.

  1. Emmi Nuorgam

   Joo, sovitaan et ne pihvit on kokkausta. 😉

 17. Annennee

  No siis… Meillä syödään pussipastaa (kyllä, laiskuuden huippu) tonnikalalla ja/tai paistetuilla herkkusienillä 😀 Ja Dr. Oetkerin pakastepizzoja. Eipä kai oikeastaan muita eineksiä, tai ainakin ne muut on sitten sellaista ”hyvin harvoin ja vain pakon edestä” -juttuja, etten edes muista.

  Viime syksynä söin ainakin kahden kuukauden arkipäivät putkeen Kokkikartanon tomaatti-vuohenjuustokeittoa ja nyt en harmi kyllä pysty enää lusikallistakaan saamaan alas. Yöh.

 18. Ella F.

  Mä lyön nyt tiskiin takuula rankimmat lisäaineet aromivahventeella höystettynä: Mama-nuudelit! Ah, mitä herkkua! Just popsin lounaaksi, kohta lähden taas töihin. Umamin voimalla eteenpäin. 

  Mä oon muuten vetänyt tällä viikolla joka päivä jotain valmisruokaa. Alkaa näkyä ihossa :/ Mutta toisin kuin ilmeisesti joku toinen, mua ei nolota ostaa valmisruokaa kaupasta, vaan niitä mamojakin ostan ihan rauhallisesti useamman paketin kerralla 🙂

  1. Emmi Nuorgam

   Meillä oli noita nuudeleita joskus kotonakotona, enkä kyllä enää koskaan koske niihin pitkällä tikullakaan. Sen verran kultaisia muistoja on.. 😀

   1. Anna-Reetta

    Mullekin maman nuudelit aiheuttaa lähinnä yökkäysreaktion 😀 lapsena (n. 9-13-vuotiaana) ne oli ihan must, mutta sittemmin olen vain yökkinyt keittohöyryjen tuoksuja, kun pikkusiskoni on niitä ahkeraan itselleen keitellyt.

  2. MariWLZ

   Uuuu nam. Unohdin mamasin kananuudelit<3

   1. Ella F.

    Aijaijaijai! Niin herkullisia! Laulelen niitä keitellessäni aina mamaaaaaa, oooooo-ooo, Freddie Mercury sydämessäni. Ja kohta varmaan elohopeaa ihan kirjailmellisestikin sydämessä, ei ne Mamat ihan kaikkia täysipainoisen lounaan tunnusmerkkejä kyllä täytä 😛

  3. Hannahi90

   Meille ostetaan niitä Mama whole wheat kuituisia nuudeleita, chilikananmakuisena, niissähän on jopa 7,5%kuituja tai jotain, uskottelen että ne on parempia kuin ne valkoist hötöt. 😀 Ja hyviähän ne on.

 19. Ana (Ei varmistettu)

  Mä en kyl niele sitä, että pakastettu puhdas ruoka-aines olis eines, sehän on vain pakastettu!

  Pakastekalat tai pakastekasvikset (joissa ei ole kastiketta tai mitään lisättyä mukana) ei kyl voi millään mittarilla olla eineksiä, eihän? Tarkoitan, että ”oikeasti” ei sillee, että ’”must se on eines ku ite on pilkkonu sitä”.
  Sithän tuolla periaatteella itsetehty ruoka, joka on laitettu jossain vaiheessa pakkaseen, muuttuu myös taikaiskusta einekseksi. 😉

 20. possu

  Mn mielestä eineksiä ovat ne herkut, jotka löytyy ”valmisruoka”-hyllystä. Kotona/töissä mikroon ja ravitseva ateria on valmis. Samaan ryhmään niputan ötkerit ja muut lämmittämistä vaille valmiit ateriakokonaisuudet. Pakastetut vihannekset eivät ole eines.

 21. possu

  Niin paljon eineksiä on tullut syötyä, että lisäaineet aiheuttaa lukihärön, siis: Mun mielestä piti tuon edellisen alkaa…

  1. Emmi Nuorgam

   😀

 22. Kärttyri

  Thai-kuutiot, satay-tonnikala tai curry-tonnikala (mulla meni useampi vuosi, etten ostanut tonnikalaa ja nykyäänkin harvoin ja noissahan on tonnikalaa vähemmän kun on muuta tavaraa enemmän?)”. Nuudelit joskus, nykyään ei oikeastaan pakastepizzaa, mut joskus ne mozzarellapizzat oli myös mun suosikkeja.

  Mut nyt se todellinen tunnustus: muusijauho. Felixin. Laitan siihen kyllä vähän voita. Ajokki nyrpisti nenäänsä ekan kerran, mutta yllättyi positiivisesti. Muusia me tehdään enemmän itse, mutta joskus perunat pääsee loppumaan jääkaapista tai se ruoka pitää saada eteen 5 minuutissa! 

  Myös maksalaatikko on hyvää. Ja syön myös Apetitin pinaattikeittoa ja joskus porkkanakeittoa.

  Kyllä itse koen tomaattimurskan einekseksi, samoin kalapuikot. Myös jossain määrin ne pakastevihannekset, koska ne voi vaan mikrottaa. Onhan niitä lämminsalaattejakin pakkasessa, erilaisia vihanneksia ja fetaa.

  Uuniperunamaustepusseja löytyy laatikosta. 

  Ja tämän päälle on hyvä todeta, että kaikesta tästä huolimatta teen pääsääntöisesti bearnaiseni ja hollandaiseni itse. Mut kyllä niitä pussikastikkeitakin löytyy kaapista.

  1. Kärttyri

   Hitsi, auto correct yllättää aina, mut avokki ei varmaan tykkää että kutsun sitä täällä ajokiksi. Voihan sitä sellaiseksi kutsua, mut ei ole kovin kohteliasta. 

   1. Emmi Nuorgam

    Mut mites jos muistaa mainita samalla, että tää ajokki antaa erityisen hyvät kyydit? 😉

    1. Kärttyri

     No SITTEN 😀

     Mut ajokki kuulostaa kierrätysesineeltä, ostat käytettynä ja vaihdat uudempaan. Ei hyvä… Tai jos se on jo antiikkia, niin sittenhän siitä ei luovuta, mutta sitä saa ajaa vain vähän joka vuosi. Niin, ja ne antiikkiajokkien päästöt… Huh!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *