”Mun pitää mennä, mun lapsella on joulujuhlat”

Tänään olin se äiti, jolla meni vähän liian pitkään toimistolla (ja oli myöhässä), joka haki take awayta ruuaksi (enemmän myöhässä), joka silmäpaon uhallakin veti sukkikset väärin päin jalkaan (myöhässä + rikkinäisissä sukkahousuissa) ja juoksi muskarin joulujuhlaan (eikä löytänyt autopaikkaa ja oli vielä, jos mahdollista, enemmän myöhässä). Omalle äitille terkkuja, ei tää näemmä olekaan niin helppoa.. <3

Hilda ei tajunnut yhtään mistä on kyse (kuvasta päätellen ei oikein Miisakaan) – että miksi tulee musiikkia, mutta silti ei tanssita! Omilla esiintymisvuoroillaan lähinnä tuijotti jähmettyneenä kaikkia 40 muuta lasta. Mies sähisi jatkuvasti mulle ja Miisalle, että nyt turpa kiinni ja katsotte kun noi lapset esiintyy. Mua supisteli aika kivuliaasti melkein koko juhlan ajan. Otettiin noin 60 tärähtänyttä kuvaa ja 2 minuuttia videoo, jossa ihmiset hiippailee ympäriinsä.

Mutta onpahan nyt sitten tämäkin rumba aloitettu. Enää noin 18 vuotta ja about 90 juhlaa jäljellä. Sanotaanko nyt näin, että en mikään maailman suurin koulu-/päiväkoti-/harrastusjoulu-/kevätjuhlafani ole. Juhlat on aina luokattoman huonosti suunniteltu ja toteutuskin tökkii, esitykset on karseita (sori nyt vaan, mutta 30 laulutaidotonta lasta ja Heinillä härkien kaukalon ei ole erityisen söpöä), ja useimmissa koulun juhlissa se musiikinopettaja, josta piti tulla maailmankuulu oopperatähti mutta ei sitten päässytkään lähikoulua pidemmälle, toteuttaa jotain omaa fantasiaansa ja on itse koko juhlan pääosassa.

Kuvassa lapsi, joka ei saanut lisää piparia.

Onneksi sit tulevaisuudessa meidän lapset on niin sairaan lahjakkaita, että pelastavat koko juhlat ihan vaan omalla olemassaolollaan. Sitä odotellessa..

6 comments

 1. Nāiádes

  Musta sä luet tota kuvaa vaan väärin – me ollaan siinä äärimmäisen tajuamisen rajoilla.

  Hämmentävintä tässä on se, etten edes muista poseeranneeni tyhmästi. Toltako mä siis vaan näytän?

  1. Nāiádes

   Joo, kyllä se minä olen! Täällä siskon blogissa se totuus tulee ilmi, miltä mä oikeesti näytän ; )

  2. Emmi Nuorgam

   Miisa kyllä, siltä sä näytät. <3

 2. possu

  Sitten kun lapset on yläasteella (niinkuin äiskän aikana sanottiin) eli nykyään yläkoululaisia, juhlia ei kai olekaan. Ellet sitten laita lapsia johonkin taidesuuntautuneeseen opinahjoon…Mä luulen, että opettajat tyytyy todistusten jakoon ja pääsevät lepäämään kauas esiteini-ikäisistä hirviöistä, eivätkä yritä saada piiastiinaa lavalle jonipetterin kanssa…

  1. Emmi Nuorgam

   Ai, kyllä meillä Pirkanmaalla on juhlat vielä lukioissakin. 🙂

   1. possu

    Ei vaan meillä, jossain vaiheessa meitä ei edes paimennettu joulukirkkoon, matkaa koululta n. 400 m suoraa tietä. Osa onnistui siitä huolimatta karkaamaan laumasta, joten kai opettajat kyllästyi, enkä syytä heitä ollenkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *