Virheistä oppii

Tänään olen tehnyt kaksi perustavanlaatuista virhettä, joiden seurauksista kärsin vielä pitkään.

1. Päästin miehen yksi pihavarastoon

Jossain kertakaikkisen käsittämättömissä raskaushormoneissa annoin miehen viime syksynä ostaa allaolevan pihavalon Ikeasta. Sitä sitten ihailtiin koko viime talvi ja tänä syksynä tarkoitukseni oli jemmata se niin syvälle varaston uumeniin, ettei mies koskaan löytäisi sitä. No, piilottaminen sitten jostain syystä jäi, ja tänään mies vei pihakalusteita varastoon talvisäilöön. Osannette laskea yhteen yksi + yksi? Kyllä, violetti ukko koristaa takapihaa jälleen! Mutta pidettäänkö ukkoa vaikka meidän rakkauden symbolina: vaikka itse inhoan ukkoa yli kaiken, on se miehestä niin hieno, että voin ehkä itse joustaa tehdäkseni miehen iloiseksi. (Sitäpaitsi takapihalle ei kukaan onneksi näe..)

2. Menin veronpalautuspäivänä ”ihan nopsaan tekeen yhden jouluostoksen”

Ja tottakai Iittalan outletista. Siinähän kävi sitten niin, että ensin meinasin seota jälkiruokakulhohyllyllä (mutta pystyin pidätteleen, kerta kirjoitin joulupukille toivovani Kastehelmeä lahjaksi), sitten kahvikuppihyllyllä (mutta en sentään sekoita Iittalaa ja Marimekkoa, sen verran konservatiivinen olen) ja lopulta repsahtaminen tapahtui löytöhyllyn edessä. Löytöhyllyltä löytyi nimittäin erikoiserä maailman kauneimman väristä Aaltomaljakkoa: ulkoa lohenpunainen ja sisältä mattavalkoinen. Ja mikä löytö se olisi ollut ilman -50% lappua (eli normaalin kirkkaan vaasin hintainen..)! Nyt omistan siis elämäni ensimmäisen Aaltomaljakon, eli voin virallisesti heittää hyvästit nuoruudelle. Mulla on iankaiken ollut periaate, että Aaltomaljakkoja tai Crockseja en hanki, ja nyt löytyy kummatkin. Ja koska tämä nyt lähtökohtaisesti on jo aika nolo aihe, niin sukelletaan sinne vielä syvemmälle: olisiko jotain hyviä kukkienasetteluvinkkejä kyseiseen vaasiin? Äiti on opettanut, että vähintään 20 tulppaania pitää olla, jotta maljakko näyttää hyvältä, mutta entä sitten kun S-Marketissa on vain yksi seminuupahtanut nippu ruusuja?

(Olin itseasiassa niin innoissani tästä löydöstä ja Kappahlin lastenvaatteiden supertarjouksesta, että unohdin kokonaan käydä ruokakaupassa [eli hoitaa sen varsinaisen asian jota lähdin toimittamaan] ja sekoilin salaisen blogiystävän paketin kanssa postissa [annathan mulle anteeksi], mutta hei, pääasia että nyt on Hildalle glitterlegginssit!)

10 comments

 1. Amma

  Ei se oo aina niin justiinsa tuo kauppojen muistaminen. Mun blogiystävän joululahjan hankkiminen on niin on-off-stressiä, että muistan sen noin kerran päivässä ja vaivun paniikkiin unohtaakseni sen taas seuraavaksi 23 tunniksi ja 45 minuutiksi.

  Voi kaamospimeys ja työstressi kun ei ehdi edes joulusta stressata! (Oho, menipä loppukommentti aika ohi aiheen..)

  Mutta hei, mäkin asensin tänään jouluvalot (sisälle) ja mies oli tyytyväinen! Ei kyllä viiolettia ukkoa, koska jos mahdollista, mies on vielä tarkempi kaikesta tollasesta.

  1. Emmi Nuorgam

   Voi ei, älä siitä stessaa! Postista tänään lupailivat, että jos kotimaan paketit laittaa postiin 18.12. niin varmasti ehtii perille aatoksi. Sulla on siis vielä kaksi viikkoa aikaa! 🙂 Mulla onneks kävi niin sairaan hyvä säkä, että tiesin heti mitä salaiselle ystävälleni lähetän ja suurimman osan lahjoista kuittaan iFolor-kuvakirjallisella kuvia mun jälkeläisestä. Täällä ei siis onneksi lahjaressiä havaittavissa, muttasee ei nyt ehkä lohduta sua yhtään!

  2. Emmi Nuorgam

   PS. ne, joille ei keksi mitään lahjaa, saa omissa nimissään lahjoituksen Uudelle Lastensairaalalle. Toimisko se myös siellä päin Suomea, vai onko liian etelän hapatusta?

   1. Amma

    Tiiäkkö että just tänään aattelin sitäkin!! Koska kyllä se musta on vähän niinkun koko Suomen yhteinen juttu..

    Eiköhän se tästä pikkuhiljaa.. Noi valokuvalahjukset on kyllä pirun käteviä! Samalla saa sen joulukorttidilemmankin hoidettua, musta kun tuntuu, ettei meidän sukulaiset arvostanu samallalailla koirista otettuja joulukorttikuvia :/

 2. Raissi

  On kyllä kieltämättä ”hieno” jouluvalo 😀 Minun blogiystävän lahja on ollut hankittuna jo ajat sitten, mutta jotenkin sen postiin vieminen on ihan sikahankalaa… Tästä syystä tuo paketti vaan kasvaa ja kasvaa pikkuhiljaa, kun löydän siihen vähän väliä jotakin sopivaa lisättävää.

  1. Emmi Nuorgam

   Ooh, vähänkö haluaisin olla sun salainen ystävä! 😀

   1. Raissi

    Noo, ei se nyt mikään järjetön ole. Pientä oheismatskua siihen pääjuttuun.

    1. Emmi Nuorgam

     Hmm. Voiko tästä nyt sit päätellä, että se en ole ainakaan minä..? 😉

     1. Raissi

      Hmm… 😀

 3. KaHeVi

  Ihan mieletön ukko =D Hihi, aivan ihana, voin jotenkin kuvitella miehen innostuksen tuota kohtaan, miehet on niin lutusia 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *