Emmi, mitä mietit?

Tänään oli tarkoitus blogata joko uudesta venäläisestä ravintolasta, Tampereen designtorista tai eilisestä ensimmäisestä joulunvietosta, mutta sen sijaan ajattelin jakaa vähän viikonlopun ajatuksia:

– Ai kello on kolme ja tää on yhdeksäs kerta kun heräät tänä yönä. Kiva!

– Etkö halua syödä?

– Miksei Vicksiä voi laittaa alle 2-vuotiaalle rintaan?

– Montakos Panadolia mä nyt sainkaan syödä päivässä?

– Pyyhitääs sitä sun nenää vähän.

– Kiva kun lapsi on kipeä aina mun yh-viikoilla.

– Enää kolme päivää niin iskä tulee.

– Kauankohan kipeä lapsi voi olla syömättä, ennen kun pitää huolestua?

– Jaa ainoa tapa jolla viihdyt on mun naaman raapiminen? En tiennytkään että mulla on näin korkea kipukynnys.

– Joo tiedän ettet tykkää niistämisestä, mutta nyt on pakko.

– Leiki tällä vanulappupussilla. Ai sait sen auki? Onkohan se ihan katastrofi jos sä syöt ne. Olisit ainakin hiljaa..

– Etkö syö tätäkään?

– Ole sitten nukkumatta.

– Miksei sunnuntaisin tule enää mitään sarjaputkia telkkarista? Kyllä ennen oli kaikki niin paljon paremmin.

– Ai et halua syödä?

– Putsataas sitä sun räkänaamaa hiukan.

– Etkö syö?

– Mulle on ihan sama nukutko, kunhan olet siellä sängyssä.

– Ai ei tee mieli syödä?

– Älä sitten syö.

– No ole syömättä.

– Iskä tulee yöllä kotiin ja mummu tulee hoitaan sua huomenna. Eiks ookin parasta koskaan?!

14 comments

 1. Amma

  Voi elämä, tuo että lapsi on kipeenä on NIIN ärsyttävää. Mä ulkoistin sen viime viikonloppuna isälleen (sen vuoro) ja nyt toivon sormet ristissä ettei se tuu uudestaan kipeeksi. Meillä se vielä menee siihen, että jos tuo suostuu syömään jotain, niin se suurella todennäköisyydellä oksentaa sen hetikohta ulos. Että sit niitä hiiren annoksia saa olla jatkuvasti syömässä ja elämä on pelkkää syömistä ja nukkumisen yrittämistä.

  Ja hei, jos on nokka tukossa, niin laita pilkottua sipulia pinniksen sivuun kiinni (meillä tais olla harson sisässä, se silleen hobo-pussiksi sidottuna), haisee IHAN karseelle, mutta joku taika siinä on. Meillä se autto kun pentu oli jonkun kuus-seittemän kuukautta ja karmeessa räkätaudissa.

  1. Emmi Nuorgam

   Edellisen nuhan aikaan, eli helvetti viikko sitten, testattiin tota sipulia, mutta sillä ei ollut muuta vaikutusta, kun että mä en voinut mennä makuuhuoneeseen ilman välitöntä merisairautta.. 😀

   1. Amma

    Ja hei tuli siitä vicksistä mieleen, että laita omaan rintaan sitä ja ota laps syliin, ni aukenee nokka kumminkin vähän. (saaks sitä käyttää raskaana, öö?) Ja sitäkin taisin pyyhkiä sinne harsoon, ni oli hajujen sinfonia makkarissa 😀 Mies tais nukkua vierrashuoneessa että kehtas mennä aamulla töihin.

    1. Emmi Nuorgam

     Taputtelin sitä Hildan yöpaidan rintaan, niin mun pikkusiskoillekin kuulemma on tehty, ja ne on suht normaaleja. 😉 Mutta joo toi onkin hyvä idea!

    2. Emmi Nuorgam

     Kissanpaskat, eihän sitä saa käyttää raskaanakaan. Nyt herääkin ihmetys, että miten tässä maassa on ainuttakaan terveenä syntynyttä lasta?!

 2. viiru13 (Ei varmistettu)

  Vicksin rintaan laittamisesta en tiedä, meillä ainakin laitettiin jo alle 2-vuotiaalle sellasta lapsille tarkoitettua, mutta mikä toimi paremmin on, että pinniksen alle tai jonnekkin viereen huoneeseen lapsen ulottumattomiin kulho jossa kuumaa vettä ja sinne eukalyptus pisaroita. Koko huone haisee kuin turkkilainen sauna mutta pitää nenän aika kivasti auki.

  1. Emmi Nuorgam

   Eukalyptustipat ostoslistalle!

 3. Ella F.

  Ja mä olen viihdyttänyt itseäni ja kersnaakkelia myös sillä perinteisellä ”suihkusta niin lämmintä vettä kuin kestää ja sinne alle molemmat”- menetelmällä. Siinä aikaakin menee suhteellisen paljon, että jos vaikka kuuden jälkeen illalla aloittaa suihkusekoilut, niin sen jälkeen voikin jo hyvällä omallatunnolla alkaa lapata iltapuuroa nappulan suuhun. Koita kestää. Kevät tulee jo, odotas, muutamien kuukausien kuluttua.

  1. Emmi Nuorgam

   Joo me tänään taas suihkuteltiin ennen nukkumaanmenoa ja sen jälkeen sain tungettua viis (5) lusikallista puuroa sen kurkusta alas! Victory!

   Mies tulee huomenna ja sen ”loma” (naurattaa aina kun käytän tota sanaa) alkaa. <3

   1. Ella F.

    ”Loma”, joo, heheheheeeee =) Niinhän SE luulee…

 4. Katie

  Mulla ei ole kätsyjä neuvoja (tietenkään, vielä), joten tyydyn vain toivottelemaan pitkämielisyyttä ja hyvää vastustuskykyä! Hyvä että jotkut konstit on toimineetkin jo!

 5. pinklady

  Joo, lapsen sairastamista en todellakaan oota, kun tämä oma raskaus+flunssa-yhdistelmäkin on jo ihan hanurista. Halleluja täti Farmaseutille joka anto luvan käyttää astmalääkettä hengenahdistukseen o/

 6. Jeba

  Noi lauseet oli kun mun suusta nyt kuluneen viikonlopun ja viikon ajalta! Meillä poika ollu kamalassa flunssassa ja se, että lapsi on kipeenä on todella kuluttavaaaaaaaaaaaaaaaa! 🙂 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *