Joulupuu on rakennettu

Helsingissä on noin 8500 lasta ja nuorta lastensuojelun piirissä. Joulupuu-keräyksen kautta pystyt antamaan lahjan lapselle, joka muuten jäisi ilman joulupukin tuomisia.

Rakastan hormoneja. Niiden varjolla voin pillittää autossa, kun Cheek laulaa (räppää?) radiossa, että ”unohdin olla parempi mies” tai kanavasurffaillessa jäädä katsomaan Plan-gaalaa ja hetken päästä soittaa miehelle itkupuhelun, kun Afrikassa pikkutyttö siivoaa sortuneen kotitalonsa rippeitä palmunlehdellä ja kertoo, ettei äidillä ole varaa tulla kotiin auttamaan kodittomaksi jääneitä lapsia, kun työskentelee toisessa maassa. Eilen tuhersin itkua Prisman aulassa, kun törmäsin Joulupuu -keräyksen mainokseen.

Lapsen maailmassa lahjat ovat tärkeä joulumieltä ja iloa tuova asia. Jokainen lapsi on joululahjansa ansainnut. Joulupuu- kampanjaan osallistumalla voimme levittää jouluiloa myös niille lapsille, joiden läheisillä ei ole mahdollisuutta toteuttaa heidän lahjatoiveitaan.

Tammerkosken Nuorkauppakamari on jo useana jouluna pystyttänyt Joulupuun keskelle kaupunkia. Nyt on aika pystyttää tämänvuotinen Joulupuu. Viime vuonna Tammerkosken Nuorkauppakamari keräsi noin yli 1300 lahjaa, jotka jaettiin perheille nuorten toiminta- ja ohjauskeskus Messin kautta.

Joulupuukampanja yhdistää vuodesta toiseen yksityisiä
ihmisiä ja yrityksiä, joilla on tahto auttaa. Kampanjan tavoitteena on myös herättää keskustelua yhteisvastuusta ja erityisesti lasten asemasta.

Lahjoja hyvään tarkoitukseen kerätään myös yrityksissä ympäri Tamperetta.

Tammerkosken Nuorkauppakamari tekee tänä vuonna yhteistyötä projektissa kauppakeskusten lisäksi MLL:n Tampereen Länsi piirin kanssa.

Siinä hetken tuherrettuani itkua niiden lasten vuoksi, jotka eivät lahjaa saa, marssin Prisman infoon pyytämään kahden lapsen lahjatoiveet. Käytännössä siis infosta sai niin monta toivetta kuin halusi, joten päädyimme ottamaan yhden tytön ja yhden pojan. Lahjatoiveita on kaikenikäisillä lapsilla ja suljin suuni, kun infon täti alkoi luetella, että pojille voi ostaa vaikka rattikelkkoja tai seikkailupelejä ja tytöille siirtokuvakirjoja. Mieskin tokaisin, että ehkä tämä ei ole nyt oikea aika ja paikka provosoitua stereotypioista, sille on sitten muut areenansa.

Pienen pähkäilyn ja konsultointipuhelun jälkeen meidän 6-vuotiaat lahjansaajat saivat paketteihinsa Lego Friends -leipomon ja Lego City aloituspakkauksen. Legoista kuulemma tykkää kaikki, eikä niillä voi paljon pieleen mennä. Nyt lahjat pitäisi vielä paketoida ja kiikuttaa johonkin Joulupuu-keräyksen Tampereen paikoista (linkin takaa löytyvästä listasta puuttuu ainakin Koivistonkylän Prisma, johon lahjoja saa viedä 12.12.2013 saakka).

Hyvän mielen saamiseksi ei aina tarvita kovin isojakaan tekoja. Tekisi taas mieli ottaa pienet porut.

14 comments

 1. Kardiina

  Mäkin tykkään just tän tyyppisistä konkreettisista hyväntekeväisyystempauksista. Mä jätin lahjat 13v. tytölle ja 15-18v. tyttölle. Saivat kosmetiikkaa ja huivin. Aattelin antaa vähän isommille, koska pienille kuulemma annetaan tän kautta eniten lahjoja (,tiesi äitini, joka on osallistunut jo useana vuotena.) Hyvää (joulun) odotusta!

  1. Emmi Nuorgam

   Hyvä pointti, en tullut ajatelleeksi! Teineille tosin on vaikeampi ostaa, niin ehkä siksi lapsille ostetaan enemmän. No, ensi vuonna sitten! 🙂 

 2. LauraEm.

  Mä vein joku vuosi sitten muumi-palapelin ja siinä olikin tiskin takana pähkäilemistä että mihin pussiin menee ”kummalle vaan” -lahjat. Kai se sitten jollekin päätettiin…

  Voisin itekin taas osallistua, ja samasta syystä kun Kardiina edellä lahjoo jotain vähän vanhempaa. Olevinaan aina helpompi ja kivempi antaa lahja jollekin ihan pienelle leikki-ikäselle, vaikka koululaiset ja teinit ei oo sen vähäpätösempiä.

  1. Emmi Nuorgam

   Niinpä. En edes ajatellut, että trineillekin voisi ostaa. Ehkä ens vuonna, se tosin taitaa mennä lahjakorttihommiksi, että mahdollisuus onnistua on edes jonkinlainen. 🙂

 3. Raissi

  Minä olen märissyt aina näille jutuille, olin raskaana tai en… Mies pitää visusti kaukosäädintä iltaisin itsellään ja kääntää heti kanavan toiselle, jos tulee noita mainoksia, tietoiskuja tai dokumentteja. Se ei taida oikeen jaksaa lohduttaa minua, kun siihen saattais mennä koko ilta ja useampi kymppi rahaa lahjoitukseen…

  Mutta kyllä tuo joulahja juttu on kiva, kun siinä lahjoitus menee lyhentämättömänä sille, joka sitä eniten odottaa <3

 4. Manna_tb (Ei varmistettu)

  Ei ihme, että juuri tällainen vapaaehtoinen auttaminen kiinnostaa: pääsee tekemään jotain todella konkreettista. Uskon, että semmoista ihmiset kaipaa kasvottoman rahankeräyksen sijaan. Itsekin osallistuin tänä vuonna Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Lahja lapselle -keräykseen, vaikken ev.lut. kirkkoon ole enää pitkiin aikoihin kuulunutkaan. Tästä syntyy joulumieli!

  1. Emmi Nuorgam

   Niinpä, ja musta on kiva, kun lahjoitukseen saa panostaa ihan niin paljon kun haluaa ja tietää, että kaikki menee varmasti perille. 🙂

 5. Rosanna

  Ihan loistavaa Emmi että otit asian esille, sillä minä en ollut kuullutkaan tälläisestä keräyksestä! Joka vuosi vien tavaraa ja rahaa joulupataan (no parina viime vuonna pelkkää rahaa), mutta tästä en ollut kuullut. Ja aion heti illalla paketoida meidän kaapissa olevia avaamattomia Lego-pakkauksia, joita meidän poika on saanut tuplat tai jopa triplat, ja kuskata ne huomenna tuonne Koivistonkylään. En tiedä mikä mun tekosyy on kun en raskaanakaan ole (tai no onhan meidän naisten elämää siunattu kaikenlaisella muullakin hormonaalisella vaihtelulla), mutta minä nyyhkytin eilen illalla ennen nukkumaan menoa miehelle, että hei apua missä yltäkylläisyydessä me täällä ollaan kun pojalla on niin paljon leluja ettei viitsitä edes kaikkia ottaa käyttöön. Oltiin lopulta ihan samaa mieltä, että nyt tehdään kunnon kaappi-inventaariot ja laitetaan kaikki varsinkin avaamattomat lelupakkaukset kiertoon näihin joulujuttuihin, eikä sinne kaapin perälle vartomaan että jos sitten joskus jollekin viedään tuliaisiksi. Joten kiitos tästä!

  1. Emmi Nuorgam

   Oi vitsi Rosanna, ihan mahtavaa! 🙂

  2. HelloAochi

   Avaamattomat lelupakkaukset?!!??

 6. phocahispida

  Mun PITI osallistua, mutta Keravan Cittarissa viimeinen päivä viedä lahjoja oli 8.12(?!!) ja sehän oli mulle ihan liian aikaisin, höh. En ehtinyt herätä.

  Ja ONNEA LEIMASTA! *espanjalaispusut*

  1. Emmi Nuorgam

   Kiitos! Muah muah!

 7. HelloAochi

  Jos yhtään lohduttaa, niin sähän osallistuit oikeastaan kolmesti – Kain saa tuon Vantaan vastaavan keräyksen kautta taas paketin. Viime vuonna hän sai kengät ja villapaidan, tämän vuoden pakettia emme ole vielä saaneet, mutta kiitos sinun, Kain sai jo valjasrepun 😉 (onnenpekka, kaksi lahjaa!)

  1. Emmi Nuorgam

   <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *