Mitä mietin aamulla?

Tässä aamupalapöydässä istuskellessa ja Hildan jälkkärikurkkujen ja -mandariinien napsimista seuraillessa tuli mieleeni, että olispa kyllä kiva tietää kuinka paljon mun lapsen tekemiset on meidän vanhempien ansiota ja kuinka paljon sitä, että se nyt vaan sattuu olemaan jonkinlainen lapsi.

Että onko 12h yöunet ja parit hyvät päiväunet meidän ansiota, vai nukkuisko Hilda samalla tavalla joka tapauksessa? Tai että johtuuko sen hyvä ruokahalu ja innostus itse syömistä kohtaan siitä, että me ollaan määrätty tietyt säännölliset ruoka-ajat ja noudatettu niitä tarkasti.

Onko kellään mitään oikeeta tai edes mututietoa? Mistä tälläsiä voi tietää?

1 comment

  1. murina

    Vähän osviittaa siitä, mikä on vanhempien ansiota ja mikä nyt vaan on, saat kyllä sitten kun se toinen lapsi syntyy. Mä kuvittelin esikoisen kanssa olevani huippuvanhempi, joka saa syömiset ja nukkumiset hoitumaan tosta noin vaan, mutta elämä (= kuopus) kyllä sitten opetti vähän realiteetteja… Mutta saattaahan teillä käydä tuuri seuraavankin kanssa 🙂 

    (Tää oli sit ihan vaan mutua, mutta mä siis väitän, että eniten vaikuttaa se lapsen oma persoona ja oma vuorokausirytmi ym, mutta toki niihin kaikkiin pystyy vaikuttamaan ja säännöllisellä rytmillä on merkitystä) 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *