Nyt keksin kuka rikastuu vauvahommissa!

Nimittäin Tampereen Babystyle. Siitä ei ole kuin pari kuukautta, kun käytettiin häämatkarahat Hildan uuteen turvaistuimeen ja nyt olisi edessä tuplarattaiden hankkiminen. Tuplasti rattaita, tuplasti hintaa, ajatteli markkinamies ja pisti miltei kaikkiin vaihtoehtoihin lähes nelinumeroisen hintalapun. Senpä vuoksi ei nyt viitsittäisi ostaa ihan sikaa säkissä, eli suosituksia otetaan vastaan. Tällä hetkellä listan kärkipäässä on Bumbleriden Indie Twinit, lähinnä meidän kriteeristön vuoksi. Mutta jos näihin osuu joku muukin vaihtoehto, niin vinkatkaa ihmeessä!

 • Tukevat ja isot pyörät, joiden etupyörät lukittavissa
 • Leveydeltään rattaiden on mahduttava tavallisesta ovesta
 • Kovan kantokopan kiinnitysmahdollisuus (jos Brion koppa sattuu sopimaan, niin vielä parempi!)
 • Erilliset, mahdollisimman moneen asentoon säädettävissä olevat kuomut, selkänojat ja jalkatuet
 • Iso ja tukeva tavaratila
 • Työntöaisan moniportainen säätömahdollisuus

PS. Keksin itselleni lupauksen tälle vuodelle! Pyhästi lupaan olla huomattavan paljon vähemmän aikaa vuodesta raskaana kuin tänä vuonna.

18 comments

 1. LauraKR (Ei varmistettu)

  Meillä on Phil&Tedsit, muistaakseni verve eli nelipyöräinen malli. Täällä ratikoiden keskellä en halunnut vierekkäin istuvia ja tavallaan toivon, että jo ensi syksynä pärjätään normirattailla & seisomalaudalla. Teillä tulee yhteisratasaikaa enemmän niin varmaan tuo ajattelemanne on hyvä. Jos olisi sikana rahaa, ostaisin Bugaboo Donkeyt. Mutta nehän siis ihan överihintaiset. Mutta mä oon ollut noihin meidän tyytyväinen, siis tällä kolmen kuukauden kokemuksella! Kolmipyöräistä en ottaisi.

  1. Emmi Nuorgam

   Mä taas en halua peräkkäisiä, koska jotenkin musta siellä alhaalla olis niin ankeeta olla ja katsella toisen selkää.. 😀 Lisäksi meillä rattaissa myös nukutaan päiväunia, joten musta niissä peräkkäin olevissa se etummainen on ihan liian tarjottimella ja tuulessa ja tuiskussa. Noissa Bumblerideissa olis kuitenkin se hyvä, et ne on tosi kapeat ollakseen tollaset vierekkäiset, että Tampereella niillä pitäs ihan hyvin pärjätä. Kattotaan sit vuonna 3000 kun se ratikka tulee et kuinka käy.. 😉

   1. LauraKR (Ei varmistettu)

    Meillähän siis toki on kolmet rattaat käytössä ja nuo sisarusrattaat oikeastaan vaan viikonloppuisin, kun isompi hyödyntää sitä subjektiivista päivähoito-oikeutta 🙂 sekä tietty hoitoonviennissä. Eli päiväunia tää pienempi nukkuu yksöisvaunuossa. Meidän alakerran naapureilla on vierekkäin istuttavat mountainbuggyt, eikä ne mahdu meidän töölöläistalpn 20-luvun ovesta avaamatta sitä parioven toistapuolta ja on niin hankalaa, että siksikin nuo phil&teds. Mutta siis edelleen, jos olisin iljennyt , olisin törsännyt niihin donkeyhin.

 2. Kristaliina

  Mä nettishoppasin just tori.fi:stä Bugaboo Donkeyt 750 eurolla – vuoden käytetyt, sisällä säilytetyt, 2 vuotta takuuta vielä voimassa, jahuu! Mun täytyy kyllä myöntää, että en mitään vertailuja tehnyt muiden mallien välillä, kun olin vaan saanut päähänpinttymän noista tuplabugiksista…

  Nyt vaan sitten jännitetään, että missä kunnossa ne vaunut tänne tulevat (Matkahuollolta toisesta kaupungista eli en ole niitä livenä nähnyt) ja että tulevathan ne varmasti… Menin ja maksoin koko kauppasumman myyjälle etukäteen (hullu minä), joten parempi ois että tulisivat…

  1. Emmi Nuorgam

   😀 miksen oo yllättynyt..

   Mut miks sulla on päähänpinttymä just noista?

  2. Emmi Nuorgam

   PS. Siis saitko sä kaikki lisäjututkin tolla 750€:lla? Siis kopat ja rungot ja kuomut ja kaikki? Yli puolet halvemmalla? Oho!

   1. Kristaliina

    Joo, koko paketti! Tai siinä on vaunukoppaa vain yksi (me ei kahta enää tarvitakaan) ja kaksi istumaosaa, mutta ihan kaikki muu. Hyttysverkot olivat kuulemma hukassa, mutta ihan kaikki muu. Jos nyt oikein tajusin. Toivottavasti tämä ei ole sarjaa ”jos se on liian hyvää ollakseen totta, niin…”

    Mun päähänpinttymän taustalla oli se, että ensinnäkin haluttiin vaunut, jossa istuimet on vierekkäin. Kun peräkkäin olevissa usein toinen joutuu tuijottelemaan toisen istuinta, tai joissain malleissa (usein se pienempi matkustaja) näyttäis olevan niin ”potkimiskorkeudella” ja kaiken loskan ja vesiroiskeiden ulouttuvilla, että huih. (Oon kyllä nähnyt hyvältä näyttäviä peräkkäin-mallejakin; ei siinä) Mulle on ollut tosi tärkeää vaunujen työntelyssä katsekontakti: tirppa matkustaa edelleen kasvot työntäjään päin, jotta voidaan samalla jutella.

    Mutta sitten monet vierekkäin olevat vaunut on liian leveitä – nää Bugikset vaikutti suht kapeilta näin nettikuvien perusteella (edelleen: en ole kyllä edes tarkasti verrannut mitään senttejä).

    Ja sit noissa Bugiksissa voi tosiaan mielensä mukaan käännellä noita eri asentoihin niin, että toinen voi nukkua ja toinen valvoa jne. (niin varmaan monissa muissakin malleissa)

    Mutta se isoin päähänpinttymä tuli, kun tajusin että sitä rungon leveyttä voi säätää! Eli niistä vaunuista saa tarvittaessa kapeammat – jos siis matkassa onkin jollain kertaa vain yksi tyyppi! Ja muutenkin nuo yksöisbugikset on vaan olleet niin niin niin helpot ja keveät kaupunkiolosuhteissa käännellä, että jollain tavalla odotan samanlaista näppäryyttä noilta tupliltakin. Vaikka en ole niitä siis edes koskaan testannut, kröhöm.

    Että tällaisia hyvin epärationaalisia melkein-perusteluita 🙂

    1. Emmi Nuorgam

     Okei, eli tavallaan kaikki mitä mekin halutaan, mut periaatteessa tuplasti kalliimmalla (jos siis kaupasta ostaa). Me säästetään edelleen noi meidän Brion matkarattaat ja vaunutkin sille varalle, että on vaan yks dude kyydissä – varmaan harvemmin, kun toi ikäero on oikeesti aika pieni. Ja nyt kun muutetaan kerrostaloon takas, niin vaunut toimii hyvin parvekepäiväunikäytössä.

     1. Kristaliina

      Mekin varmaan säästetään myös noin yksöis-Bugikset, kun ne saa kuitenkin sen verran pieneen tilaan pakattua enkä niistä varmaan raaski vielä luopuakaan 🙂

 3. possu

  Voi kun muistaisin merkin, meillä oli nelipyörämalli, istuimet sai nenät menosuuntaan, selät menosuuntaan, naamat vastakkain ja selät vastakkain, makuuasentoon molemmat penkit ja sitten vielä niistä sai yhden istuttavat kun nappasi toisen penkin pois. Iso plussa oli sekin ettei tarvinnut purkaa rattaita atomeiksi kun lähdettiin autolla, viikkaantuivat tosi näppäräksi paketiksi. Olivat halvat ja käytetyt, mutta todella kätevät! Mies oli ensin tuplarattaita vastaan, mutta mieli muuttui eräällä kauppareissulla, katsoi säätämistä ja totesi ”kyllä sä tarviit ne rattaat, ethän sä muuten pääse mihinkään”. Iso kiitos siitä ja kyllä elämä helpottui! Niin ja rattaissa oli vielä se kätevä tavarakorikin…

  1. Emmi Nuorgam

   No voi hitto. Kerrothan, jos muistat merkin!

   1. Punajuuri (Ei varmistettu)

    Olisikohan ollut kyseessä Baby Joggerin City Select-rattaat?

 4. Jenn-

  Mulla ei ole mitään kokemusta tuplista, mutta katsopa ne Mountain Buggy Duet -rattaat.

  1. Emmi Nuorgam

   Täytyypä tsekata!

 5. SannaHaa (Ei varmistettu)

  Meillä on poikien ikäero noin 2 vuotta ja hankittiin Bumbleridet, juuri nuo jotka mainitsit. Suosittelen. Ollaan oikein tyytyväisiä, vaunukoppaa ja rattaita käytettiin noin puolivuotta ja nyt veljekset reissaa vierekkäin ratasosissaan. Vaunukoppa on muuten myytävänä, jos päädyt hommaamaan Bumblet… 🙂

 6. SannaHaa (Ei varmistettu)

  Piti vielä mainita, että nuo kärryt kääntyy miltei omalla paikallaan – ketterät siis myös kaupoissa. Eturenkaat lukittuna kulkevat ”kuin juna”, lumessa ja rantahiekallakin tukevasti. Kunto kasvaa, kun lykkii kärryjen painon lisäksi 16 + 13 kiloisia muksuna ylämäkeen. 😀

  Muutamia noita on nyt edukkaammin Huuto.Netissäkin ja ainakin meidän kärryt ovat ahkerasta käytöstä huolimatta kestäneet ihan kivassa kunnossa. Vaunokoppaa käytettiin vähän aikaa, sillä tietenkin se on kapeahko (Indie Twinnit kapeat tupliksetkin) ja meidän vauva melkoisen pönäkkä tapaus. 😉

  1. Emmi Nuorgam

   Kiitos kommentista! Mä en vaan oikein tiedä uskallanko ostaa tuntemattomalta käytetyt rattaat varsinkaan näkemättä niitä ennen, koska kuluttajienvälisessä kaupassahan ei ole mitään varsinaista suojaa jos sit saankin vaikka kottikärryt postissa. Käytiin tänään katselemassa ja myös Carenan tuplat alkoi kiinnostaa: periaatteessa samat ominaisuudet kuin Bumblerideissa (tai Dumbledoreissa kuten mies puhui), mutta sairaan paljon halvemmat. Niistä puuttuis ainoastaan se turvakaukaloadapteri, onks teillä sitä ollut käytössä?

   1. SannaHaa (Ei varmistettu)

    Meillä ei ole ollut adapterin käytössä ollenkaan, joten en kommentoi… 🙂

    Verokin Valtakunta -blogissa on näitä kärryjä käyty läpi suht tarkkaan ja olen samaa mieltä anonut kaikesta siellä mainitusta. Tsekkaa ellet jo ole… http://odotuksellinenelama.blogspot.fi/2013/07/kesakaksikko.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *