Museokamaa Rupriikissa

Eilen alkoi taas kaatua seinät niskaan kotona makoilun takia, joten ehdotin miehelle, että mitäpä jos tänään heitettäis aamutakit nurkkaan, puettais oikein vaatteet päälle ja lähdettäis kylille pyöriin. Idea ei saanut ihan suunnatonta vastustusta ja meidän museonörtti ehdottikin retkeä johonkin Tampereen museoista. Koska valtaosa niistä on kiinni tämän viikon (pisteet kaupungille päätöksestä pitää loma-aikaan kulttuuripalveluja suljettuna), valikoin retkikohteeksi Lastenkulttuurikeskus Rullan ja sen vauvoille ja taaperoille tarkoitetun vedenalaisen maailman.

Rulla on värikäs ja virikkeellinen lastenkulttuurikeskus, joka sijaitsee Finlaysonin entisessä tehdashallissa. Täällä lapset saavat taiteilla, esitellä töitään ja osallistua erilaisiin jännittäviin tapahtumiin ja työpajoihin. Rullassa on jatkuvasti esillä erilaisia lapsille suunnattuja näyttelyitä. Pistetään yhdessä elämä ja kulttuuri rullaamaan!

Rullaa ylläpitää Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut. Sisäänpääsy on maksuton, ja ohjaaja on paikalla niin ryhmiä kuin yksittäisiä kävijöitäkin varten.

Mutta kappas, tänään päästyämme Rullan ovelle, löytyikin sieltä lappu ”Nettitiedoista poiketen avaamme vasta 4.1.2014”. Onneks meillä ei ollut pidempi matka ja museonörtti innostui viereisestä Mediamuseo Rupriikista (ehkä vielä hiukan enemmän), niin harmitus ei ollut kovin suuri. Mutta come on, miten iso vaiva nettisivuille olisi ollut päivittää oikeat aukioloajat, varsinkin kun näin jälkikäteen Rullan FB-sivulta huomasin asian olleen tiedossa jo ennen joulua? Onneksi Hilda ei vielä tajua mistään mitään, eikä sille tarvinnut selittää ettei kaloja nyt näykään, mutta sääliksi käy vähän isompien lasten vanhempia, jotka A. pakkaa pesueensa retkelle ja B. selittää sen jälkeen lapsille, että Rullan tädit ja sedät olikin nyt vähän laiskoja, eivätkä viitsineet ajatella asiaa sen pidemmälle.

Niinpä me tutustuttiin mediahistoriaan Rupriikissa. Itse olen käynyt siellä useammankin kerran opiskeluaikoina, kun koulu oli samassa Finlaysonin pihapiirissä mediamuseon kanssa. Joka kerta näyttelystä saa kuitenkin irti eri asioita ja näin vähemmän nörtin näkövinkkelistä on kiva, että näyttelyssä on otettu huomioon myös vuorovaikutus yleisön kanssa; museossa pääsee itse kokeilemaan sähkeiden lähettämistä ja kirjoituskoneella kirjoittamista, koodaamista, valokuvien kehittämistä, erilaisia pelejä ja vaikka mitä. En kauheesti itse tykkää käydä sellaisissa tiukkaan faktaan ja asiaan keskittyvissä näyttelyissä tai museoissa, koska mulla on about kultakalan keskittymiskyky. Varsinkin, jos aiheena on vaikka Madeiran sisällissota tjsp. (täysin kuvitteellinen esimerkki).

Aina näiden museoreissujen jälkeen on samanlainen fiilis: miksei me tehdä tätä useammin? Edellisen kerran ollaan käyty museossa viime keväänä Vapriikissa katsomassa sen näyttelyt läpi. Mistähän sekin johtuu, että reissussa ollessa aina automaattisesti miettii ja katselee paikan museotarjonnan läpi, mutta kotikaupungissa ei tule koskaan lähdettyä? Tampereellakin olis vaikka mitä nähtävää, mutta eipä ole tullut tehtyä. Olisko siinä toinen uuden vuoden lupaus? Ottaa tänä vuonna enemmän irti oman kaupungin kulttuuritarjonnasta?

OMG! Siinä ne uudet prillitkin nyt on!

 

2 comments

 1. Marianna Lehtinen, Rullan täti (Ei varmistettu)

  Hei Emmi,

  Rullan täti täällä. Olen todella pahoillani, että teille kävi ikävästi rullakäynnillä. Nettisivujen virheelliset aukioloajat olivat meiltä selkeä kämmi, ja olemme harmitelleet sitä kovasti. Huomasimme netin väärät aukioloajat vasta perjantaina 20.12. klo 15, jolloin kaikki nettisivun päivitystaitoiset työntekijämme olivat jo lähteneet joululomille. Niinpä teimme sen mitä pystyimme: kerroimme oikeista aukioloajoista facebookissa sekä lapussa ovella. Tiedot päivitettiin nettiin heti, kun se oli mahdollista.

  Emme siis suinkaan olleet laiskoina, huolimattomina sen sijaan kyllä. Lupaan, että tämä ei tule toistumaan. Oikein hyvää vuoden alkua teille, ja toivottavasti tapaamme vielä Rullassa kaikesta huolimatta!

  1. Emmi Nuorgam

   Moikka Marianna,

   ja kiva kuitenkin että olette tunnustaneet ongelman, eihän näille mitään mahda. Nettisivujenne alalaidan päivitystiedoissa tosin lukee, että sivut on päivitetty 31.12.2013 niin siitä johtopäätös laiskuudesta. 😉

   Tullaan toki uudemman kerran, ehkä jo ensi viikolla! 

   Emmi

    

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *