Viikonlopun onnellisuusvinkki: croissantit purkista

Siihen tarvitaan yksi eteiseen nukkumaan siirretty lapsi, kahdeksan tunnin yöunet omassa sängyssä ja tuoreiden croissanttien ja kahvin tuoksu.

Nimittäin siis siihen, että aamulla on kiva herätä, eikä jo lähdöstä ota jokainen asia päähän. Viimeiset pari viikkoa olen nukkunut sohvalla, joka ei todellakaan ole mikään vuodesohva, saati erityisesti nukkumiseen tarkoitettu. Kun sitten toissayönä mieskin pakeni Hildan yöllistä ähräämistä sille samaiselle sohvalle, päätettiin me, että tän on nyt muututtava. Senpä vuoksi kannettiin eilen illalla nukkumaan mennessä Hilda sänkyineen eteiseen nukkumaan, vedettiin makkarin ovi kiinni ja jopa juteltiin ennen nukkumaanmenoa! Olipa luksusta. Tai no juteltiin ja juteltiin, lähinnä surkuteltiin kun meidän pieni vauva nukkuu nyt yksin ja ihan kohta muuttaa pois kotoa. Sen jälkeen herättiin kaikki kolme yhdeksältä – eikä aavistustakaan onko Hilda ähissyt ja puhissut koko yön ympäri sänkyä vai ei, koska sillä ei enää ole mitään merkitystä!

Ja sitten siihen varsinaiseen vinkkiin: tiesittekö, että croissantteja saa myös purkista?

Tai ei ne tietenkään valmiita croissantteja ole, mutta eineshyllystä löytyy Danerolles aamiaissarvitaikinaa, josta saa puolessa tunnissa pyöräytettyä 6 ihan asiansa ajavaa voisarvea. Taikinapurkissa on ohjeet croissanttien tekemiseen, eikä se siis todellakaan ole mitään rakettitiedettä. Taikina on valmiiksi leikattu ja muotoiltu ja kuka tahansa osaa niitä pyöräytellä! Itse olen huomannut, että uuni todellakin kannattaa esilämmittää ja croissantit voidella mieluummin maidolla kuin munalla, jolloin lopputulos on paras mahdollinen. Eihän se nyt sama asia ole, kun jos saisi croissanttinsa alakerran pikkuruisesta leipomosta, mutta parasta, mihin täällä lähiössä viikonloppuaamuna pystyy!

Kuppi tuoretta kahvia, croissant viikunahillolla ja kaiuttimissa Katie Meluan The Closest Thing to Crazy. Täydellinen aamu.

21 comments

 1. Kristaliina

  Just noita purkki-croissantteja meilläkin harrastetaan joskus viikonloppuaamun herkutteluhetkiin! Mun mielestä noista tulee (siis enhän mä tietysti niitä itse tee, vaan Joel tekee) jopa parempia kuin monen peruskahvilan kuivat käntyt.

  Mmmm!

 2. LauraKR (Ei varmistettu)

  Hyviä on myös raakapakasteina myytävät. Minun makuun parempia kuin purkkiversiot!

 3. Rosanna

  Hei kiitos tästä vinkistä! Rakastan croisantteja, ja tämä kuulostaa juuri sellaiselta ”huijausleivonnaiselta” johon omatkin taidot riittäisivät… :DD

 4. Elina

  Pirkka parhaat -sarjan croissantit raakapakasteena on meidän kotona vakiovarusteita pakkasessa, jonkun ruokalehden suosituksesta kokeiltiin ja jäätiin koukkuun. Voi kun croissantit olis enemmän terveysruokaa, nauttisin niitä joka aamu! 😉

  1. Rosanna

   Siis croisantithan ovat terveysruokaa, nimittäin mielenterveysruokaa… 😉

  2. Tyyne

   Mä en ole tuollaisia bongannutkaan, kiitti vinkistä 🙂

  3. Tyyne

   Yritin tähän kommentoida, mutta kommentti pomppasi tuonne alas…

  4. Emmi Nuorgam

   Mä en ole koskaan törmännyt moisiin. Tartteeko ne sulattaa ennen paistamista, vai laitetaanko suoraan pakkasesta uuniin?

   1. Elina

    Joo ne heitetään suoraan vaan jäisenä uuniin, niin kuin cocktailpiirakatkin. http://m.pirkka.fi/tuotteet/119835-pirkka-voicroissant-6kpl330g (Tuntuu ihan mainokselta nyt hehkuttaa näin, mutta voin vakuuttaa että en saa korvausta tätä kommenttiboksinäkyvyttä vastaan.)

    😉 Ja totta tosiaan, tämä menee enemmän sinne mielenterveysruoan puolelle terveellisyydessään, ehdottomasti! 🙂

 5. Tyyne

  Mä olen kans tykästynyt noihin puolivalmiisiin croissantteihin, ne on ilmeisesti aika pitkään olleet jo hyllyillä? Minä kun muistan ne jo lapsesta lähtien. Ja miten herkullisen näköinen aamiaiskattaus, kruunaa pitkät yöunet 🙂

  1. Emmi Nuorgam

   Juu on, mäkin muistan että me syötiin niitä lapsena!

 6. dim (Ei varmistettu)

  Hei mistä nuo peuramukit ovat? Aivan mielettömän suloiset 🙂

  1. Emmi Nuorgam

   Ne on Marimekon Kaunis kauris -sarjaa. On kyllä nätit, tykkään itsekin! 🙂

 7. Raissi

  Hauskaa, kun teillä on tyttö siirretty eri huoneeseen, ja meilläkin tyttö nukkui viime yön omassa huoneessaan ja Kath, kakkulapio suussa-blogistakin on siirtänyt lapsensa omaan huoneeseen. Kakki lapset on keskenään kutakuinkin saman ikäisiä.

  1. Emmi Nuorgam

   😀 Niillä on kaikilla joku raivostuttava pakko liikkua ja puhua unissaan -vaihe. Onneks muutetaan ens kuussa, niin ei tartte Hildankaan enää nukkua eteisessä!

   1. Raissi

    Sitä kun on hoksannut oman kehonsa toiminnan, niin pakko kai siitä on repiä kaikki irti. Kun vielä jaksaa… Saana seisoa töröttää pinnasängyssä aina neljän aikaan. Silmät kuin peuralla ajovaloissa. En tajua mihin sillä ne unet muka häviää?

    1. Emmi Nuorgam

     Ootko varma, että se on hereillä? Hildakin pyörii yöllä usein silmät auki, mutta en usko kyllä että se on hereillä oikeastioikeasti. Ainakaan näillä unisaakävelijän geeneillä kun sattuu oleen varustettu.. 🙂

     1. Raissi

      Luulen, että se on hereillä. Näpertelee minun korua, nauraa, päristelee, höpöttelee ja taputtaa käsillään… Tai voihan se tehdä noita tietty unissaankin, mutta on jotenkin ihan ylipirteä. Onneksi se nukahtaa yleensä uudestaan 15-20 minuutin jälkeen. Ois vaan kiva, jos jättäis tuon homman kokonaan pois ja nukkuis aamuun, niinkuin aiemmin tekikin.

     2. Emmi Nuorgam

      Jaa sää reagoit siihen jotenkin! Meillä ei yöllä tehdä mitään ylimääräistä, eli sen jälkeen kun 6kk lopetettiin yömaidot, ei oikeastaan Hildan yötouhuihin reagoida mitenkään, ellei nyt ihan megaraivareita saa. Mutta mihinkään huuteluihin tai pieniin itkuihin, vaan alusta saakka on opetettu, että yöllä nukutaan ja sillä siisti. 🙂

     3. Raissi

      Kyllä minä reagoin juu, ennenkuin hän kiihdyttää itsensä nollasta sataan, eikä sitten lopu itku ollenkaan. Niin kauan kun ei itkua kuulu saa seisoskella sängyssään, mutta neiti tietää miten homma toimii juu. Katsotaan josko tämä omassa huoneessa nukkuminen rauhoittais pikkuhiljaa öitä. Tai siis tuota yhtä kohtaa yössä.

 8. Jullu

  Oi kiitos vinkistä! Oon kerran syöny noita purkkikroisantteja, joskus 2000-luvun alussa partiossa (Pirkkalan Pirkot rulez =D) ja siitä asti aina välillä miettiny, että mistähän niitä saa. Oli muuten hyviä! Nyt pitää vihdoin mennä ostaan.

  Ps. Ihana biisi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *