Nyt seuraa pukeutumisvinkki!

Uskoitteko, että tämäkin päivä tulee? E. Nuorgam jakaa pukeutumisvinkkejä internetissä. No itse en ainakaan uskonut. Mutta täältä siis pesee!

Ne jotka on jo viime keväänä lukeneet meikäläisen horinoita, muistanee kevyehköt avautumiseni siitä, kuinka mahdotonta kohtuuhintaisten äitiysvaatteiden löytäminen on. Milloin et ole kohderyhmää, milloin et muuten vaan ansaitse muuta kuin Anttilan kuviksenmaikkakolttuja, milloin ei rahat yksinkertaisesti riitä. Nyt seuraa shokkipaljastus: asia ei ole muuttunut l a i n k a a n vuoden aikana!

En tiedä miten teillä muilla menee, mutta Tampereella on näinä päivinä pakkasta noin 20 astetta. Kun tähän yhtälöön lisää raskausviikkoihin nähden melko kohtuuttoman kokoisen vatsan, kamalan äitiyshousukammon ja ah, niin ihanan töihinpaluun, on pukeutuminen vähintäänkin haasteellista. Kotona on ihan ok vedellä niillä hiukan reikäisillä äitiyslegginseillä (ostettu viime talvena, ovh 79€), mutta toimistolle olisi ihan kiva laittaa päälle jotain muutakin. Eli siis toisinsanoen trikoomekko ja sukkahousut. Ja tästä päästäänkin varsinaiseen dilemmaan: tavallisten rättikauppojen äitiysvaateosastojen sukkahousujen paksuin deniermäärä on 40. Eilen sain kolmessa paikassa taas sen klassisen vastauksen: ”joo ei meillä nyt just tällä hetkellä ole sen paksumpia.” No koskahan se hetki sitten on, kun ne paksummat sukkikset tulee? Keväämmällä? Vappuna? Ensi syksynä?

Netistä voi tietysti tilata paksumpiakin sukkiksia, mutta niistä luonnollisesti ei ole apua juuri siihen hetkeen ja lisäksi ne keventää lompsaa aina aika paljon reilummin kuin tavalliset henkkamaukkasukkikset. Ja nyt päästäänkin siihen varsinaiseen pukeutumisneuvoon:

Nimittäin polvisukat! Eilen kyykistellessäni Kappahlin sukkahousuhyllyllä (oikeesti, miksi ne äitiyssukkikset on aina siellä alimmalla hyllyllä?) silmäni osui vastapäisen rekin polvisukkavalikoimaan. Ujosti päästin mieleeni ajatuksen niiden pukemisesta sukkahousujen päälle lämmikkeeksi. Ja mitä pidempään polvisukkia tutkin, sitä söpömmiltä niiden rusetit, strassikirjailut ja muut koristukset alkoi näyttää. Joten siinä hetken pyllisteltyäni marssin kassalle polvisukkalajitelman kanssa (Ja lepardimekon, ja lepardisifonkipaidan, ja parin huivin, ja korvisten.. Elävästi muistui mieleen, miksi töissäkäynti on niin sairaan kallista.).

Koska siis kai nämä nyt on herranjumala muodissa, jos niitä on kaupat väärällään? Sitäpaitsi noi rusetithan häivyttää kaiken sellasen tukisukkamaisuuden pois, eikö vaan? Voisi sanoa, että tekee sukista siis peräti sairaan tyylikkäät! Eikä jalkoja palele ihan niin paljon, kun pelkissä sukkiksissa. Myönnettäköön, että noi mun toimistokengät on vaan kuvausrekvisiittaa, oikeastihan mä tassuttelen täällä pinkeissä villasukissa ympäriinsä, mutta periaatteessa nyt olisi jopa mahdollisuus näyttää hiukan vakavastiotettavammalta..

Eli, polvisukat: uhka vai mahdollisuus?

29 comments

 1. Nāiádes

  Joko oot sen huivivideon kuvannut?

  1. Emmi Nuorgam

   No en, kun tänäänkin unohdin laittaa koko huivin. Mutta any day now..

 2. phocahispida

  Mähän en muutenkaan pidä housuja pahemmin. Sukkiksien kaveriksi haetaan siis ratkaisuja täälläkin, vaikken raskaana olekaan. Säärystimiä olen pitänyt jo tovin, samoin pitkävartisia villasukkia.

  Polvisukat tekivät uuden tulemisensa Nykiläisen yksityiskoulutyylin kolahtaessa viime viikkoina. Silloin pohdin myös tuota uhka-mahdollisuus-kahtiajakoa:
  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/01/11/xoxo/

  Ja totesin, että… mahdollisuus!

  1. kao kao

   Mulla on vastaus ei raskaana olevalle! (tai osa sitä) eli fleece-sukkahousut! Oli vähän kylmä niillä näin kovilla pakkasilla, mut ehkä jos niitä laittais parit päällekkäin? 

   Omani olen ostanut Vero Modasta ja Vilasta ja kulkenut niillä tyytyväisenä koko tän ”talven” ennen kovia pakkasia. Pakkaspäivistä on kokemusta vasta sunnuntaista ja silloin oli yksillä jo vähän vilpoinen olo..

   1. phocahispida

    Onko ne kuinka sähköiset? Kun normaalit tekokuitu/villa/puuvillasukkahousunikin saan tarraharjata melko tiheään ja osa meidän fleecevilteistä tms. kerää ihan tuhottomasti karvaa… Niin mietin että onko kokemuksia noista eläintaloudessa?

    1. kao kao

     Ei oikeastaan muuten, kuin että la oleskelin kissan kanssa samassa huoneessa useita tunteja ja muutamia tarttui sukkiksiin. Mut väistelin kissa-herraa hienosti siinä vaiheessa kun hän yritti puskea jalkoja.. Voisin kyllä kysellä kissan omistajan mielipiteitä tuosta karvankeräämisestä..Mut se Fleece-osuus on siis siellä sukkiksen sisäpuolella, ulkopuoli näyttää ihan normaalilta paksulta sukkahousulta. 

     1. Emmi Nuorgam

      Mulla on kans jostain Vilasta tai vastaavasta ostetut fleece-legginssit, joilla pystyin vielä vähän lauhemmilla keleillä käymään kävelyllä, mutta koska ne tosiaan ei oo mitkään mahapussilla (kiitos sanumarialle termistä!) varustetut legginssit, niin en pysty niillä montaa tuntia oleen, tai varsinkaan istuun. Mutta siis joo, mä suosittelen kanssa fleecehommia! Ootko löytänyt tänä talvena niitä jostain? Jos hamstraisin jo varastoon..

     2. kao kao

      Joo, ostin viime viikolla vero modasta taas uudet 🙂 menehän hamstraamaan! pystyisitkö sä leikkemään yhistä resorit samaan tapaan kuin Krista Joelin kalsareista? 

      Krista mä luulen että prisman thermolegginsit on samaa kamaa.. Ehkä sinne Viikkiin tulee vielä pienempiä kokoja sullekin. 🙂

   2. Kristaliina

    Hei mä bongasin kans viime Prisman-reissulla (heh heh hovihankkijani) sellaiset thermo legginseiksi nimetyt. Oiskohan samaa kamaa…? Mutta päältä siis ihan normisukkisten näköiset ja sisällä sellainen paksumpi fleece-tyyppinen pinta. Näytti hyvältä! Oisin nii-iiin ostanut, mutta tuossa meidän Prismassa oli vaan kokoja tyyliin XL-XXXL…

 3. Kristaliina

  Uuu, meitsi kaivaa kyllä nyt kans polvisukkakätköt esiin – mulla on paljon just noita rusettisukkia! Itse oon pitänyt nyt mekkojen kanssa säärystimiä. Niiden trendikkyydestä mulla ei kyllä ole mitään hajua, mutta kun muutenkin yhdistän ne crocs-kumisaapas-toppakenkiini, niin tuskin sillä on enää siinä vaiheessa kovin paljon väliä 🙂

  1. Emmi Nuorgam

   No siis joo, mullakin oli toppasaappaat jalassa, mutta oon aika varma että sekin on trendikästä! Mulla on ollut kans yhdet säärystimet, mutta ne hukkui johonkin + nehän ei lämmitä varpaita yhtään. Toisaalta ei tälläset ohuehkot polvisukatkaan mitkään ihan superlämpöiset oo. Parasta olis, kun ei kävis yhtään missään, niin sängyssä pysyis lämpösenä!

   1. possu

    Viis trendeistä ja tyylikkyydestä, mutta janefondat (sillai meidän perheessä kutsutaan säärystimiä) ja villasukat. Niillä pärjää toimistolla ja kuomat lämmittää ulkona.

 4. LauraKR (Ei varmistettu)

  Mähän olen kanssa mekkoihminen. Ja lämmikkeeksi noiden polvisukkien (jotka on mahdollisuus teille kapeapohkeisille, ehkä ei mulle kuitenkaan..) kanssa suosittelen lyhytvartisia villahousuja. Stockalta ostin sellaiset, joissa 15% silkkiä ja loppu villaa, maksoi vähän alle 30 € ja niissä niin korkea vyötärö, että varmaan menee raskaana olevallekin!

  1. Emmi Nuorgam

   Hah, kapeapohkeinen. 😀 Sanotaanko näin, että en ole koskaan saanut kaupan saappaita jalkaan venyttämättä niitä ensin suutarilla. Mutta uskon siihen vanhaan sanontaan, jonka mukaan sitä mitä ei voi häivyttää, pitää korostaa! 😉

  2. Lilleri78

   Mulla on kans talvisin mekkojen alla tollaset villapökät, suosittelen! Ainakin ne mun on mahankin kanssa oikein mukavat 🙂

 5. Vierailija (Ei varmistettu)

  Noi on mun mielestä ihan nätit ja todella käytännölliset. Helppo ottaa pois ja laittaa takaisin tarpeen mukaan. Noihan olis ihan käytännölliset juhlapukeutumisessakin. Juhlissa on pakko olla ohuissa sukkahousuissa, mutta matkalle voisi nykäistä tuollaiset ylipolvenssukat lisälämmikkeeksi. Pysyykö noi hyvin ylhäällä sukkahousujen päällä? Olisi aika ikävä, jos noi on rullalla nilkoissa kovin usein.

  1. Emmi Nuorgam

   No ainakin näissä mun megapohkeissa pysyy. En tiedä jos on sellaiset sirot pohkeet, että rullautuuko silloin, mutta mulla on kyllä jämptisti pysyneet paikallaan. 🙂

 6. Amma

  Öö, mä oon ihan tyynesti pukenut kahdet ohuemmat sukkikset sit päällekäin jos yhdet ei riitä. Onks tää jotain ei ne niin toimi-kamaa vai?

  1. Emmi Nuorgam

   Hyi! Siis tuplasti saumoja kiertään eri suuntiin? Sun on pakko olla jonkinsortin hullu. 😀

   1. Amma

    Mitä nailoneita sä käytät, ei mun sukkiksissa ole saumoja kun siellä käressä! Mut joo, polvisukat ja varsinkin villaiset kunniaan. Mä oon kans käyttänyt fleece- ja villalegginssejä ja villasukkiksiakin joskus ennenkun ne meni puhkirikkipoikki.

    Onko ihan nounou pistää toppikset jalkaan ulos? Mulla oli sellaset matalamalliset mitkä meni siihen asti et toppiskelit loppu, toki en siis ollu ku toisen kolmanneksen lopussa siinä vaiheessa.

    Tai jos ei löydy mammamallisia, niin entä jos ottais paria numeroa isommat? Eikai ne sieltä jalkaosasta oo niin paljoa isommat, vyötäröltähän ne ennemmin tippuu jos on liika isot..

    1. Emmi Nuorgam

     Joo siis on mulla toppahousutkin, mutta en mä niitä nyt herranjumala täällä sisällä pidä.. 😀
     Ja kyllä mun sukkiksissa on edessä kaks saumaa ja takana yks, onko siis olemassa sellasia äitiyssukkahousuja joissa ei oo ollenkaan saumoja?

     1. Amma

      Niinnojoo siinä vyötäisillä on joo.. Yhdet saumat on mun normisukkiksissa, äitiysversioista en tiedä kun en ostanut. Käytin ihan normaaleja 😀

      Ihan ulos mä ne toppikset tarkotin, kun kuvittelin että ulkona sua palelee eikä sisällä 😀 Polvimittaiset villasukat on aika pop, itse omistan varmaan neljät ja kotona hengailen ne ja jotku pieruleggarit jalassa.

   2. Katie

    Mäkin liputan tuplasukkahousuilun puolesta, toimii eikä kirraa! Tosin muistelen, että hurjassa nuoruudessani 50-kiloisena rimppakinttuna kuljin kesät talvet yksissä 60-deniereisissä ja mikrosortseissa… Oi niitä aikoja.

    1. Katie

     ….en mä tietysti sillä, etteikö noi polvisukat ois tosi hienot, sillä onhan ne! 🙂

 7. Nuu (Ei varmistettu)

  Mahan kanssa toimii hyvin henkselimalliset lasketteluhousut. Vetskari reilusti auki ja vaikka villainen tuubi päälle. Tämä on kuitenkin ehkä enemmän sellainen ulkoilulook 😉

  1. Emmi Nuorgam

   Joo siis toimii ulkona, mutta lasketteluhousut olis vähän too much täällä toimistossa. 🙂

 8. LauraEm.

  Fleece-sukkahousut, crocs-toppakengät ja lasketteluhaalarit henkseleillä, vetskari auki? Kuinka autuaan tietämättömän onnellisena olinkaan raskaana keväällä ja kesällä 😀 (ja vielä sinä kesänä jollon oli ehkä kolme hellepäivää, millähän todennäkösyydellä sais uudelleen tähdättyä noin.)

 9. Vierailija (Ei varmistettu)

  Minun viime talven pelastukseni olivat juuri nuo paksut ”thermo”-sukkahousut. Tavallisista sukkahousuista saa vatsalle sopivat versiot siten, että ostaa niistä mahdollisimman ison koon ja kiepauttaa sukkahousut ”nurinpäin”. Monissa sukkiksissa (erityisesti niissä paksuissa) on usein pyllypuolella kaksi saumaa. Kun tuon tuplasaumapuolen kääntää eteen, mahakin mahtuu mukaan. Lisätila siirtyy siis takapuolelta etupuolelle 😉 Kuullostaa ehkä vähän pöljältä, mutta on kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi toimiva juttu. Toimi viime talvena jopa kaksosmahani kanssa.

 10. Lilleri78

  Mulla on ihan normistikin kylmemmille vuodenajoille paljon polvisukkia. Ne nimittäin lämmittää kivasti ihan housujenkin alla, kun tavallisilla sukilla sääret olis kylminä ja sukkahousut tai kalsarit housujen alla on vaan niin inhottavan tuntuiset musta. Sitten vielä joku pitkä villatakki tai ulkona vaikka lämmin hame housujen päälle niin tarkenee kaupunkireissut ym. joissa ei tarvitse ulkoilla tuhottoman kauaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *