(Entinen) kreisibailaaja

Olen tullut siihen ikään, jossa krapulan saa pelkästä valvomisesta ja silloinkin darra kestää vähintään yhden kokonaisen vuorokauden. Tää ei lupaa kovin hyvää mun tuleville kreisibailausajoille (koska oikeasti, mä en mitään niin haluaisi kuin juoda pullon punkkua ja mennä SMG:n keikalle), mutta murehditaan sitä sitten. Mun lauantai nimittäin meni aika lailla näin:

Kiitos Iksu kuvasta!

Rosanna oli siis kutsunut mut, Ellan, Iksun, Phocahispidan ja Amalin luokseen juomaan kuoharia, syömään herkkuja ja puhumaan synnytyksestä nauramaan itsemme kuoliaiksi. Illan dresscode oli mekko, johon et ole pitkään aikaan pukeutunut, mutta olosuhteiden pakosta en kaivanut mitään ihanaa vintageunelmaa kaapista (ihan kuin siellä sellaisia edes olisi) vaan sovelsin, ja laitoin kengät, joita en ole pitkään aikaan käyttänyt.

Siinä lauantaina yksin kotona etkoillessani (vanhasta tottumuksesta laitoin suihkun jälkeen Janelle Monáen täysille ja avasin siiderin – kunnes tajusin että joku tässä yhtälössä ei nyt aivan pelaa) ja vaatteita valitessa keksin ensimmäisen asian, jota entisistä puolueaktiiviajoista tuli ikävä: mulla ei enää ole mitään syitä tai tilaisuuksia, joissa käyttää korkkareita. Tästä innostuneena kaivoin kaapista ne korkeimmat leopardikuosiset Dumondit ja painovoimaa uhaten köpöttelin ne jalassa koko illan. Hittoon sellaiset järkevät täältä tulee pregnant lady! -huutavat käytännölliset pikkukorot.

Askartelin meille ennen lähtöä poro-omena- ja graavilohirullia ja kylmäsavuhärkä-vuohenjuustoleipiä ja nappasin kassiin yhden häistä jääneen skumppapullon. Rosanna kokkasi meille lisäksi avocadopastaa ja mozzarellapiirakkaa, Helsingin vahvistukset toi Sacher-kakkua ja Amal passionhedelmähässäkkää, joka kuulemma oli parempaa kuin taivas.

En muista milloin viimeksi olisin nauranut niin valtavasti kuin lauantaina, avannut yhtä montaa skumppapulloa ja ollut yhtä harmissaan siitä, että jo kahdelta yöllä mun oli lähdettävä kotiin, että ehdin saada edes pari tuntia unta. Enkä saanut edes vohvelibrunssia, sehän tässä viikonlopun suurin tragedia on!

Kiitos vielä Rosanna, oli ihana ilta! 🙂 Seuraavalla kerralla sitten skumpat kylmenee meillä.

PS. Onneksi kuitenkin karma muistutti olemassaolostaan ja siitä, että lauantaina oli aivan sairaan hauskaa, kun nyt istun kotona hoitamassa sekä kipeää miestä että kipeää lasta. Itku pitkästä ilosta, pieru pitkästä nauramisesta.

30 comments

 1. Rosanna

  Oli kyllä ihan superhauskaa saada teidät kaikki meille! 😀 Ihmettelen kyllä, että miten tällänen kreisibailaajajengi onnistuikaan puhumaan niin paljon kaikista maailman asioista juuri synnytyksestä. 😀 Mutta onneksi onnistuttiin ujuttamaan sekaan niitä salaliittoteorioita ja muita laatujuttuja. Tuo kuva missä nauretaan ihan kippurassa ja mä meinaan juuri purskauttaa skumpat suusta ja nenästä kyllä tiivistää koko illan. <3 

 2. CougarWoman

  Ihanat kengät kyllä! 🙂

 3. Vierailija (Ei varmistettu)

  Miksi sinulla on tarve antaa ymmärtää kun olisit juonut alkoholia koko illan? Tämän blogin juttuja lukiessani olen huomannut saman toistuvan ja vaikka et selkeästi olisikaan oikeasti juonut kuin vähän tykkäät kirjoituksissasi korostaa ja käyttää sellaisia sanavalintoja joista lukijalle tulee mielikuva että olisit juonut enemmänkin. Provosointia? Jos niin miksi?

  1. Annennee

   Miksi raskaus ja sen tuomat rajoitukset sitten pitäisi tuoda jotenkin enemmissä määrin esiin? Kamalaa, jos haluaa elää normaalia elämäänsä myös raskaana (miinus ne skumppakännit)?

   Mun mielestä on ihanaa, että tässä blogissa kaikki postaukset eivät noudata linjaa ”kun olen raskaana niin en voinut… kun nyt olen raskaana niin en jaksanut… raskaana ollessa ei vaan pysty…” vaan näytetään, että elämää voi edelleen elää.

   1. Emmi Nuorgam

    Tätä itsekin tarkoitin. Kiitos jos joku muukin arvostaa! 🙂

    1. Ella F.

     Ja lisättäköön vielä, että tuskin oot vaan entinen kreisibailaaja 😀 Vaan entinen, nykyinen ja vielä tulevakin. Todella todistit lauantaina vääräksi väitteen että ilo ilman viinaa olisi teeskentelyä.

   2. Ella F.

    Ja mikä elävässä elämässä oli ehkä kaikkein ihaninta, että Emmi toden totta jaksoi koko illan ihanine mahoineen (iiiiiik,♥), poksautteli meille pulloja, osallistui laadukkaisiin ja erityisen laadukkaisiin mutta ehkä jo lievästi sanottuna vuolaasti polveileviin juttuihin, ei pyöritellyt silmiään, haukotellut, valitellut oloaan, vaan oli täysillä mukana ihan kaikessa koko illan. On kyllä tosiaan jännä tulkinta tuosta tekstistä, että Emmi olisi jotenkin mielin määrin dokaillut tai että edes sellaista haluaisi esittää. Mun mielestä on tosi kivaa se, miten juhlatunnelma välittyy Emmin postauksesta. Usein juhlissa on juuri niin hauskaa, kuin itse päättää niissä olevan, jipii Emmi!

    1. Emmi Nuorgam

     Awwwwww. <3

     1. Emmi Nuorgam

      Ps. Tälläset juhlat on siitä hyviä, että niissä voi vaan istua ja syödä karkkia – mihinkään yökerhohommiin en olis pystynyt! 😀

  2. CougarWoman

   Enpä usko että tuo mekkoa (ja kenkiä) esittelevän kuvan kumpu hirveästi jättää arvailujen varaan, kuinka paljon tuli juotua ko. iltana..? 🙂 

  3. Iksu

   No Emmi kyllä oikeesti avasi kaikki meidän skumppapullot, vaikkei juonutkaan niitä. Onneks se lapsi siellä vatsassa (iik vauvamaha <3) ei näe että äidin ympärillä muut hörppii kuohuvaa, joten väliäkö tuolla.

   1. Emmi Nuorgam

    Jos se nyt jotenkin traumatisoitui, niin syytän sitten teitä. Ihan vaan tiedoksi! 😉

  4. Emmi Nuorgam

   Täh? 😀 avasin siiderin vanhasta tottumuksesta, mutta en ole väittänyt juoneeni sitä. Avasin kaikki illan skumppapullot, koska muut ei osanneet, mutta en ole missään vaiheessa väittänyt itse juoneeni niitä. Jos tarkoitat tota viimeisen kappaleen seuraavia skumppia, niin niillä tarkoitan aikaa kun en enää ole raskaana. 

   Enpä ole kyllä tullut ajatelleeksi, että mun erikseen tarvitsisi mainita, etten ole kumonnut viiniä samaan tahtiin kuin muut. Musta se on niin itsestäänselvää, että ei sitä tarvitse mainita. En ole sellainen ihminen, joka tekisi raskaudestaan jonkun kauhean numeron, enkä aio sellaiseksi myöskään muuttua. Ehkä kannattaa siirtyä muille blogitonteille, jos mun elämäntavat tai tyyli kirjoittaa jotenkin nyppii. 🙂

  5. Rosanna

   Tosi hassua, että joku luki postauksen näin. Provosointia? Emmihän aloitti koko jutun toteamalla, kuinka krapulaolotilan saa aikaan ihan pelkällä valvomisella. 😀 Ei kai herranjestas raskaus ole minkäänlainen este osallistua juhliin, joissa muut käyttävät alkoholia? Tosiaan niin kuin ylläolevat jo totesivat, oli illan ainoa harmi vauvalle meidän juttujen kuunteleminen! 😀

  1. Emmi Nuorgam

   Kiitos! Mää kato aina onnistun kuvissa.. 😉

   1. phocahispida

    Helkkarin fotogeenit! Mulle kans. 😀

 4. Vierailija (Ei varmistettu)

  Mun piti ihan tulla lukemaan kommentit, että keskustellaanko täällä asiasta raskaus+alkoholi. Keskustellaan, loistavaa.

  Blogiasi vähän aikaa lukeneena kuvittelin, että lasillisen olet juonut -et enempää. Vaan kommenteista päätellen et mitään. Niin se vaan kiinnostaa tämä yhtälö.

  1. Emmi Nuorgam

   Mä en ymmärrä mitä se nyt muille kuuluu mitä mä olen juonut ja mitä en, mutta tässä mahdollisimman kattavasti lauantai-illan nesteytykseni: 1 lasillinen kuohuviiniä (7cl), tippa valkkaria (5cl), yksi Laitilan sitruunasooda (0,25l) ja ehkä 2l vettä.

   1. Emmi Nuorgam

    Niin ja puoli kuppia kahvia maidolla!

   2. Annennee

    Huh, onneksi selvensit! Viime yönä en saanut unta kun mietin tätä, ehkäpä tänään se Nukkumatti tulee kyläilemään munkin luo!

     

    😉

    1. Emmi Nuorgam

     No arvaa vaan sainko mä viime yönä? En! Onneksi tajusin että toi kahvi oli jäänyt kertomatta, niin ehkä ens yönä tulee jo uni. 

 5. Katie

  Oih! Jospa oisin saanut olla mukana… Kuulosti vallan mainioilta kekkereiltä – ja mikä hehkeä leopardimama! (Mäkin osaan avata skumppapullon. Voidaan jakaa pesti ensi bileissä.)

 6. Vierailija (Ei varmistettu)

  Hyvä että selvensit, ettei tarvi soittaa lastensuojeluun…

  1. Emmi Nuorgam

   Mä luulen (tai toivon) ton olleen ironiaa. 🙂

  2. possu

   Oletan että tässä on huumoria mukana, itse ainakin ymmärsin sen sillä tavalla.

 7. Ana (Ei varmistettu)

  Upea ilmestys! Mä en osaa kävellä tuollaisilla koroilla vaikken olisikaan pregginä.

 8. Fendiina (Ei varmistettu)

  Ihana mekko sulla! Mistä oot löytänyt/ostanut sen? Raskaus ei ole sairaus jonka vuoski tarvisi itsensä kotiin teljetä, noi komennetit joissa kritisoidaan sun elämää, voit jättää ihan omaan arvoonsa. Olen huomannut että toiset äidit on toisten äitien pahimpia vihollisia, vaikak homman kuuluisi mennä aivan toisin päin.

  1. Emmi Nuorgam

   Mekko on Lindexin normivaateosastolta ostettu varmaan kuukausi sitten. On siis oikeasti mun työvaate, eikä ihan noin leopardinen kun laittaa mustan neuletakin ja villasukat matalat kengät. Mä en normaalisti kamalasti voi käyttää tuollasia ”pussille” jääviä mekkoja, kun ne yleensä kadottaa vyötärön kokonaan, mutta nyt tähän raskausaikaan se passaa ihan kivasti. Musta kolttu on kans aika kiva, en ole pariin vuoteen käyttänyt tollasia eläinkuoseja, mutta josko tänä keväänä mun leparditakkikin pääsisi taas käyttöön! 🙂

   Ja juu, siinä missä naiset on toistensa pahimpia vihollisia yleensäkin, niin äidit yleensä vetää vieläkin paremmaksi. Tai siis pahemmaksi. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *