Suuri croissantvuosi 2014

Osa onkin saattanut huomata, että olen kirjoittanut tänä vuonna jo ainakin viisi kertaa croissanteista – ja uskokaa tai älkää, myös tämä postaus käsittelee niitä! Toistaiseksi olen myös pitäytynyt uuden vuoden lupauksessani syödä joka lauantai ainakin yhden croissantin ja kuulkaa kyllä on elämänlaatu parantunut. Jopa siis viime lauantaina, kun ensin olin kiljunut muuttoporukalle pihassa ”vittu mä tapan teidät kaikki jos mun astiat menee rikki” ja mies oli luonut muhun niin merkitsevän katseen, että hiukan vähemmälläkin olisin tajunnut vaihtaa maisemaa.. Viime viikolla herkuttelun tarjosi Ikea (hei muuten jos joku ikealainen lukee tätä, niin se suklaalevite on saatava takaisin Tampereen Ikean kahvilinjastoon), mutta tänään palattiin taas omaan keittiöön. Joskus tammikuussa vinkkasin siitä purkkicroissanttaikinasta (en pysty valitettavasti linkkaamaan padilla), jonka kommenteissa vastavuoroisesti suositeltiin pakastecroissantteja ja joita eilen sitten Prismasta ladoin ostoskärryyn.

Ja kiitos vinkkaajalle: ei ole enää näistä paluuta purkkiversioon! Itseasiassa Rainbow’n pakastecroissantit on niin hyviä, etten ikinä arvaisi niitä puolivalmisteeksi. Aikamoista. Nyt pitäisikin enää päättää, että paistanko vielä toisen santsikahvin kanssa vai puenko esimerkiksi päälle ja alan laittaa ruokaa, kun parin tunnin päästä tupa täyttyy blineistä ja nälkäisistä ystävistä.. Ehkä kuitenkin vielä toinen croissantti?

16 comments

 1. paulahelena

  mäkin oon fiilistelly niitä purkkicroissantteja ja just tällä viikolla bongasin samaiset rainbowt ja huhhuh! näillä mennään jatkossa.

 2. kirsikkainen

  Arvaa oliko pakko kipaista Lidliin croissantostoksille tämän luettuani! 😛 Paisto-osaston tulo Lidliin (joka sattuu olemaan ihan tuossa naapurissa) on kyllä tuhonnut vähän mun terveellista ruokavaliotani nimenomaan croisanttien takia. Nougatcroissant sieltä ”onneksi” poistui, se oli ihanan suklainen ja täyteläinen, mutta niitä etenkin tuli ostettua liikaa..

 3. Kristaliina

  Ooooh, vähänkö just nyt tekisi mieli tuollaista! Tota ööh onko nuo sellaisia ”valmiiksikäärittyjä” vai pitääkö nykertää itse (lue: laittaa mies nykertämään) niin kuin purkkiherkuissa? Purkkicroissanttien etu on kyllä se, että niihin voi kääräistä (lue: laittaa mies kääräisemään) sisälle rutkasti fetaaa ja oliiveja – oh!

  1. paulahelena

   nää on ihan valmista herkkua, uuniin vaan ja suuhun! 🙂

   1. Kristaliina

    jeah, mun tyylistä kokkailua siis! 😀

 4. LauraKR (Ei varmistettu)

  Eikö kannattanutkin kokeilla? Niin helppoa ja hyvää!

 5. Elina

  Vau hienoa että asia tuli sillon edellisessä postauksessa puheeksi ja hyvä että toimii! Kuulostaa siltä että oot todistanut croissantin mielenterveysvaikutuksen kiistattomaksi totuudeksi. 🙂

 6. Katie

  Asian vierestä (paitsi että mäkin satuin syömään tänään voisarven emmental-aurinkokuivattu tomaatti -täytteellä ja voi jestas, miten hyvää oli): kuinka niin et pysty linkkaamaan padilla? Mä kirjoitan melkein kaikki juttuni padilla ja hyvin linkkautuu. Onko sun Lily-tilissä (taas) jokin bugi? 

  1. Emmi Nuorgam

   Siis pystyisin, mutta joka kerta kun vaihdan välilehteä, niin tää Lilyn sivu latautuu uudelleen ja kaikki mitä en ole ehtinyt tallentaa, katoaa. Eli pikemminkin siis en jaksa nähdä sitä vaivaa, että tallennan ja esikatselen ja muokkaan ja tallennan ja esikatselen ja muokkaan jatkuvasti, kun en koskaan oo niin fiksu, että suunnittelisin etukäteen että mitä kirjoitan ja kopioisin urleja jo valmiiksi.. 😛

   1. Emmi Nuorgam

    Ja samasta syystä en myöskään mitään ns. järkeviä tai pitkiä postauksia edes harkitse kirjoittavani padilla. 😀

    1. Katie

     Hahaha! Jassoo. 🙂 No, mun tyyli on juurikin kirjoittaa ja tallentaa ja muokata ja tallentaa ja muokata vähän lisää… En tajunnut, että se voisi olla jostakusta hankalaa. 😉

     1. Emmi Nuorgam

      😀 Mä vaan kirjoitan ja julkaisen. Ja jos julkaisun jälkeen on oikein pahoja kirjoitusvirheitä, niin sitten muokkaan. En ole oikein koskaan ollu sellanen suunnittelija tai muokkailija, ylioppilaskirjotuksissa oli ihan tuskaa istua aina se pakollinen 3h salissa, kun olin aina valmis jo tunnin jälkeen. Siinä saattaa muuten olla syy siihen, etten koskaan ole pystynyt tuottaan mitään pidempää tekstiä useampana päivänä (opinnäytetyönkin kirjoitin kahdessa päivässä). Jos mulla katkeaa ajatus, niin voin yhtä hyvin antaa olla, kun en sitten enää parin päivän päästä muista yhtään mitä piti kirjoittaa..

     2. Katie

      Vau! 😮 Mä taas viilaan ja viilaan ja viilaan vielä vähän lisää… Aika hyvin kyllä kirjoitat noin niinku kertarykäisyllä vedetyksi! 

 7. cady

  Hei nyt tää tuli kyllä niin oikeeseen saumaan! Viikon päästä muutan asuntoon jossa on kunnon uuni (vuoden jälkeen en edelleenkään osaa käyttää kaasu-uunia), joten meillä paistetaan croissantteja sitten jatkuvalla syötöllä. Sun innoittamana voisin omaksua tän croissantti (tai useampi) lauantaisin! x

 8. LauraEm.

  Mä mietin jo ihan hätääntyneenä, että koitanko mä nyt seuraavaks noita rainbown croissantteja vai krsitan vinkkaamana itekäärittyjä lisätäytteellä. Mut onneks tajusin, että voin ottaa molempia ja tehdä tilannekohtasta vertailua!

  1. Emmi Nuorgam

   HUH! Aattele kun et olis tajunnut lainkaan tätä kompromissimahdollisuutta ja olis jäänyt kaikki syömättä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *