Elixia – ”kukaan ei uskalla valittaa”

Mainitsin jo ohimennen, että olen ollut hiukan ongelmissa Elixian kanssa ja melkein jätin asian ruotimisen siihen. Onneksi Elixian toimitusjohtaja Miika Huotari varmisti tämänpäiväisessä Hesarissa antamallaan lausunnolla, että ei, en voi antaa asian vain olla.

”Asiat ovat hoituneet hyvin myös ilman sitä. Työehtosopimus toisi mukanaan lisää kankeutta, ja tämä kaikki on poissa liiketoiminnan kehittämisestä.”

Hesarin jutussa siis käsitellään kuntosalien työntekijöiden palkkausta ja työoloja. Tiivistetysti, kuntosalien ohjaajat saavat useilla saleilla vain parinkympin korvauksen tunnin pitämisestä, jonka lisäksi palkkauksesta puuttuu muilla aloilla käytössä olevat ikä- tai kokemuslisät – pyhäkorvauksista nyt puhumattakaan. Sunnuntaina pidetyn tunnin palkka maksetaan kahdessa osassa: valmistelutyö (eli isompi osa palkasta) korvataan arkipäivältä, itse ohjaustyö sunnuntailta. Muun muassa Etelä-Suomen Aluehallintovirasto on todennut käytännön lainvastaiseksi. Aluehallintoviraston tarkastaja pitää myös osallistujamäärien mukaan maksettaviin bonuksiin perustuvaa palkkausta lain hengen vastaisena, sillä tällöin kuntokeskukset siirtävät itselleen kuuluvan yrittäjän riskin työntekijälle.

No, tämähän ei ole ainoa asia, jossa Elixia venyttää lakeja ja säädöksiä itselleen edullisempaan suuntaan. Kuluttajaoikeus on laatinut kuntokeskuksille sopimusehdot, joissa sanotaan mm. seuraavaa:

”Kuluttajaa voivat kohdata merkittävät ja ennakoimattomat elämäntilanteen muutokset, jotka estävät häntä pysymästä sopimuksessa sovitulla tavalla. Tällöin olisi kohtuutonta pitäytyä alkuperäisessä, mahdollisesti pitkäänkin määräaikaan sidotussa sopimuksessa. Näissä poikkeuksellisissa tilanteissa kuluttajalla voi, tapauskohtaisen harkinnan tuloksena, olla pätevä peruste lopettaa sopimus ennenaikaisesti. Tällaisia perusteita voivat olla muun muassa: pitkäaikainen sairastuminen, vammautuminen, työttömyys, opiskelu, raskaus, muutto sekä asevelvollisuus. Lista ei ole tyhjentävä, vaan myös muut tapahtumat saattavat olla asianmukainen peruste sopimuksen ennenaikaiseen päättämiseen, kunhan kyse on ennakoimattomasta ja vakavasta tapahtumasta, joka yleisen elämänkokemuksen nojalla arvioituna estää alkuperäisessä sopimuksessa pysymisen. —
Kohtuullisena menettelytapana näissä poikkeuksellisissa tilanteissa voidaan pitää sitä, että kuluttaja saa lopettaa määräaikaisen tai vähimmäissitoutumisaikaa edellyttävän sopimuksen normaaleja irtisanomisaikoja noudattaen. Kuluttajalla on tällöin oikeus käyttää maksamiaan palveluja myös irtisanomisaikana.
Jos kuluttajalla on olemassa selkeä edellä mainitun kaltainen peruste sopimuksen ennenaikaiselle päättämiselle, yritys ei voi tarjota ainoastaan sopimuksen väliaikaista keskeytystä. Kuluttajalla on tällöin oltava halutessaan mahdollisuus myös päättää sopimus kokonaan. Yrityksellä on oikeus edellyttää todistetta, kuten lääkärintodistusta, ennenaikaisen päättämisen perusteesta. Perusteita ei saa tulkita liian suppeasti. Kohtuutonta on esimerkiksi edellyttää kuluttajalta lääkärintodistusta, jonka mukaan hänellä on elinikäinen liikuntakielto.”

Miten edellinen sopimuskohta sitten liittyy tähän kirjoitukseen? No, minäpä kerron.

Liityin elokuussa 2013 Elixian jäseneksi, koska mun keskivartalo oli synnytyksen jälkeen niin sohjona, että selkää särki 24/7 ja olo oli muutenkin vetämätön. Tuolloin Elixialla oli joku kamppis, jossa vanhat jäsenet saivat jäsenmaksusta vitosen verran alennusta ja eräs jumppaamiseen hurahtanut ystäväni oli tehnyt lapsiparkkivertailua ja todennut Elixian olevan paras. Huumaantuneena ilmaisista PT-käynneistä ja lapsiparkin tuomista vapauksista liityin jäseneksi ja aloin käydä vuosien tauon jälkeen spinningissä.

Kolme viikkoa tämän jälkeen tein taas viikkokausia kestäneen krapulan jälkeen raskaustestin, joka osoitti mun olevan raskaana. Kysyin tällöin Elixian infotiskiltä, että olisiko sopparia mitään mahdollisuutta vielä purkaa, mutta vastaus oli yksiselitteisen tyly: ei voi, 10 päivän purkuoikeus oli jo umpeutunut. Tämä selvä, ajattelin, olinhan edellisessäkin raskaudessa jumpannut ja joogannut melkein synnärille saakka. Kohtalo kuitenkin päätti toisin.

Koko alkuraskauden olin niin väsynyt, että hyvä kun pääsin sohvalta ylös. Ajatuskin siitä, että olisin raahautunut salille ja vienyt lapsen lapsiparkkiin, jossa tämä selvästi ei viihtynyt, oli kertakaikkisen ylivoimainen. Väsymyksen selätettyäni alkoi voimakas pahoinvointi, joka veti mun keskiraskauden ajaksi jälleen sohvalle: eipä tullut jouluna ähkyä, kun söi vain jugurttia. Personal trainerini soitti mulle kerran viime syksynä ja kysyi miten menee ja kerroin hänelle ihan rehellisesti, että ei kovin häävisti ja ettei salille tuleminen ole minkään sortin vaihtoehto. Hän jätti asian niikseen.

Tammikuun lopussa sitten olin taas yhteydessä Elixiaan ja laitoin sinne pyynnön lähettää mulle sopimuksen irtisanomisilmoitus, kun synnytys lähestyy enkä muutenkaan enää näiltä liitoskivuilta pysty raskaaseen liikuntaan. Asiakaspalvelija soitti mulle takaisin parin päivän päästä ja nauroi päin naamaa, että ei tietenkään raskaus tai synnytys estä liikkumista, eikä siis ole mikään syy irtisanoa sopimusta. Taukoa voisin kuulemma anoa pariksi kuukaudeksi, jos lääkäri suostuu kirjoittaan mulle lääkärintodistuksen. Jäädyttämistä varten olisi kuitenkin ehdottomasti tultava paikanpäälle eikä tälläisiä asioita kuulemma voi hoitaa sähköpostitse. Soitin lääkäriin, varasin ajan ja asia jäi sikseen.

Sitten mainitsin asiasta Rosannan luona mekkokesteillä ja Siperian Ella veti asiasta keskikokoisen kalkkunan kokoisen herneen nenään: TIETYSTI se on syy purkaa sopimus! MISSÄÄN NIMESSÄ ne ei voi puhua sulle noin! HERÄÄ NAINEN, nyt taistelet sun oikeuksien puolesta! Ella linkkasi mulle tuon yllä mainitunkin kuluttajaoikeuden sopimuspaperin ja käski olla Elixiaan uudelleen yhteydessä.

Tässä välissä eräs raskaana oleva tuttuni, joka oli seurannut mun statuksessa käytyä keskustelua Facebookissa, laittoi viestiä ja kertoi, että hänelle oli Elixiasta kerrottu, että ilman muuta sopimuksen voi laittaa raskauden ajaksi tauolle, eikä siihen mitään lääkärintodistuksia tarvita. Tämän kertomuksen ja kuluttajaoikeuden linjauksen innoittamana soitin jälleen Elixiaan. Sama asiakaspalvelija vastasi ja jälleen nauroi, että ei tietenkään me täällä tehdä mitään ilman lääkärintodistusta. Kerroin naiselle mitä ystävälleni oli samasta paikasta kerrottu, mutta hän jatkoi inttämistään. Lopulta pyysin asiakaspalvelijan esimiestä olemaan muhun yhteydessä ja vihdoin asiakaspalvelija hiljeni ja lopetti vittuilunsa.

Esimies soitti mulle ja kysyi, että mitä on tapahtunut. Selitin tilanteen ja hänen vastauksensa oli yksiselitteinen: sopimuksen voi raskauden vuoksi ainoastaan jäädyttää, mutta se maksaa 50€ ja lääkärintodistus liikuntakiellosta vaaditaan. Luin hänelle kuluttajaoikeuden sopimuksesta tuon yllättävä elämäntilanne -kohdan, johon hän vastasi, ettei heillä raskaus tai asepalvelus ole sellaisia syitä, joiden vuoksi sopimus voitaisiin katkaista. Hän ei kuulemma koskaan ollut tälläisistä ohjeista kuullutkaan, vaan tietävät kyllä varsin hyvin mitä kuluttajavirasto on asiasta mieltä. Kuulemma ainoa syy, millä sopparin voisi saada purettua, olisi taloudellisen tilanteen heikkeneminen, joka yleensä tietysti liittyy esimerkiksi lapsen syntymiseen. Esimies kehotti siis lähettämään todistuksen sähköpostitse ja pyytämään jäädyttämistä, ellen pystyisi perustelemaan ja todistamaan esimerkiksi tiliotteista että taloudellinen tilanteeni on heikentynyt siitä, kun liityin jäseneksi.

Seuraavalla viikolla lähetin lääkärintodistuksen kuten minua oli ohjeistettu ja parin minuutin päästä eri asiakaspalvelija soitti takaisin: eihän tälläsiä jäädyttämispapereita voi meille sähköpostitse toimittaa! Kerroin, että minua nimenomaan pyydettiin toimittamaan todistus sähköpostilla, mutta mies vaan intti, ettei se ole mahdollista. Paperi pitää itse allekirjoittaa ja hänen tulee todeta että lääkärintodistus on aiheellinen. Mieleni teki kysyä, että ajatteliko mies tehdä mulle sisätutkimuksen siinä tiskillä ja tarkastaa että varmasti olen paksuna, mutta tyydyin vaan kertomaan tyypin esimiehen nimen ja kuudennen kerran kerroin, että todistusta pyydettiin nimenomaan sähköisesti. Tämän jälkeen laitoin esimiehelle sähköpostilla irtisanomisilmoituksen, jossa selitin koko tarinan, kerroin meille syntyvän toisen lapsen, miehen olevan reissutöissä ja meidän olevan kahden asunnon loukussa: minulla ei oikeasti olisi lapsenkaan synnyttyä realistisia mahdollisuuksia käydä salilla, eikä muita vaihtoehtoja kuin sopparin purkaminen yksinkertaisesti ole. Viikon päästä sain esimieheltä sähköpostia, että ovat päättäneet lopettaa sopimukseni taloudellisten seikkojen vuoksi ja että hän laittaa paperit postiin.

Kun mainitsin asiasta blogissani, kuvittelin olevani vain yksittäistapaus, jolle nyt saattui hiukan ikävästi. Kommenttiboksi ja sähköposti kuitenkin osoitti toista. Yhtäkkiä löytyikin kymmeniä kohtalotovereita, jotka olivat käyneet läpi saman show’n tultuaan raskaaksi. Eräs nainen ei saanut sopparia irtisanottua, vaikka auto varastettiin ja se aiheutti taloudelliseen tilanteeseen auton kokoisen loven. Toinen kertoi, kuinka muutto ulkomaille ei ollut riittävä peruste päättää sopimusta. Kolmas muutti satojen kilometrien päähän lähimmästä kuntokeskuksesta, mutta soppari oli ja pysyi. Kristaliina kertoi joutuneensa vuodelepoon, mutta ei silti meinannut saanut sopimusta päätettyä.

Kaikkia näitä tapauksia yhdisti se, että jäsenyyspaperia allekirjoittaessa kuntosalin edustaja lupasi ummet ja lammet ja puhui kaiken parhain päin, mutta kun erikoistilanne sitten sattui kohdalle, oli kaikki jousto, inhimillisyys ja ymmärrys kadonnut. En siis ollut lainkaan yllättynyt, kun luin Hesarin tämänpäiväisen jutun: toimitusjohtaja, jonka mielestä työehtosopimusta ei voida tehdä, ettei liiketoiminta vaarautuisi, kertoo kaiken kyseisestä kuntokeskuksesta. Minä toivon, että tämän ja näiden kaikkien muiden kirjoitusten perusteella sekä tuon Hesarin innoittamana ihmiset ihan oikeasti pohtisi hetken, ennen kuin liittyvät minkään keskuksen jäseneksi. Jos liittyisin nyt, ottaisin kaikki kuntokeskuksen edustajan lupauksen kirjallisina ja haluaisin ehdottomasti tietää, millainen keskuksen ohjaajien palkkaus on. Koska jos keskus ei edes omilleen suostu maksamaan toimihenkilöliittojen suosittelemaa minimipalkkaa, ei sieltä ole jäsenillekään odotettavissa kuin hyvin kylmää kyytiä.

Ja hei, jos teillä vielä on tarinoita aiheeseen liittyen, niin jakakaa ihmeessä! Asiat ei muutu ainakaan sillä, että niistä vaietaan. Ei tässä eikä muussakaan asiassa.

EDIT: Hiukan huvittuneena luin tämän Ilta-Sanomien jutun parin kuukauden takaa:

”Kuluttaja-asiamies kiittelee Elixian toimintaa –Sopimuksen irtisanominen oli aikaisemmin kohtuuttoman vaikeaa, koska asiakkaan piti mennä tekemään se henkilökohtaisesti salille. Lisäksi irtisanominen kesken sopimuskauden oli äärimmäisen hankalaa, kunnes Elixia korjasi nyt ehtonsa: asiakas voi tehdä irtisanomisen myös postitse lähetettävällä lomakkeella tai sähköpostilla.”

51 comments

 1. CougarWoman

  Ohhoh. Tätä lukiessa tuli mieleen että olisi cocktail-kutsujen paikka ko. lafkalle.

  Molotovin cocktail.

  En ole itse Elixian jäsen. Mutta kun ilmestyin omalle salilleni yli puolen vuoden laiskuustauon jälkeen ja pyysin rukkaamaan ohjelmaani alaspäin koska peruskunto oli nolla ellei jopa miinuksella, minulta kysyttiin heti huolestuneen oloisina, oliko syynä poissaolooni joku fyysinen vamma – olisin kuulemma voinut anoa hyvitystä jäsenmaksusta vielä jälkikäteenkin…

 2. Ana (Ei varmistettu)

  No huhhuh!
  Täytyy sanoa, että Gogolla riitti meili, että oon paksuna ja liitoskivut ja väsymys estää urheilun. Jäädytin sopparin useiksi kuukausiksi, lisäksi lopuksi vielä 2 viikon etelän loman takia. Että propsit Gogolle ja isot miinukset Elixialle! Eipä tarvi sitä puljua harkita sit jatkossakaan, kiitos kun jaoit.

 3. tiia_

  Elixia ei tehnyt mulle helpoksi jäsenyyden purkamista, vaikka muutin toiseen maahan. Väännön jälkeen se kyllä onnistui, mutta asiakaspalvelu oli aika ala-arvoista.

 4. Katie

  Vitsi, kun sormia syyhyttäisi linkata tää kirjoitus Elixian Facebook-sivulle… vaikka ei se varmaan kauaa siellä ehtisi vanheta ennen poistamista. Mitäs mieltä olet, Emmi, pitäiskö? 😉

  1. ike (Ei varmistettu)

   Pitäisi tietenkin! Tervettä kulttuurihäirintää se on ja jokamiehen oikeus – vaikka tottakai se poistettaisiin minuuteissa.

   1. Katie

    No mä voin linkata, kun kerran kannatusta näyttäisi olevan – mutta vain, jos Emmi antaa luvan! 

    1. Emmi Nuorgam

     No en mä tiedä mitä hyötyä siitä on, kai ne siellä itse omat käytäntönsä tietävät.. 😀

  2. Kristaliina

   Mä kävin just kurkkaamassa Elixian FB-sivua, ja siellähän se jo linkattuna olikin… 🙂 Klikkasin peukut 🙂

   1. Emmi Nuorgam

    Ja just meinasin jatkaa Katielle että senkun linkkaa, mutta ei varmaan tarvitsekaan enää. 🙂

    1. Katie

     Mäkin peukutin! 🙂

   2. Kristaliina

    Nyt se on näköjään jo poistettu… Ois ehkä heiltä ollut reilua vastata jotenkin…?

    1. Emmi Nuorgam

     Näkyi olevan uudestaan postattu, saa nähdä kauanko säilyy seinällä..

 5. Tilulilulii (Ei varmistettu)

  Mä oon kuullu niin paljon kauhutarinoita noista kuntosalijäsenyyksistä, etten ole koskaan uskaltanut liittyä yliopistoliikunnan Unisportia lukuunottamatta yhteenkään jäseneksi. Unisportista sentään tietää, että sieltä häädetään ulos, kun valmistuu… (vaikka mitään ongelmia en ole kuullut kenelläkään sen kanssa olleenkaan)

  Aivan uskomatonta sekä asiakkaiden että työntekijöiden kohtelu näissä firmoissa. Vertauskohtana minulla on tanssiopisto, jossa asiakaspalvelu toimii hienosti. Laskut voi maksaa joko vuosittain tai ”jaksoittain” (noin kerran kuukaudessa) ja jaksoittain maksaessa tuntinsa voi irtisanoa pari viikkoa ennen minkä tahansa jakson alkua nettilomakkeella. Joskus loukkaannuttuani olen joutunut liikuntakieltoon ja perumaan tuntini yhtäkkiä ja lääkärintodistuksella olen saanut tehdä sen myös kesken maksujakson peruutuspäivistä viis. Ilman muuta sitä olettaisi, että näin homman kuuluu toimia!

 6. Pineapplehead

  Olen ajoittain harkinnut liittymistä Elixian jäseneksi, sillä ne kuntosalit ovat ainakin tässä kaupungissa niin valoisia, avaria ja laitteiston puolesta kattavia. Onneksi talouteni on estänyt ja estää edelleen liittymisen. Taidan myöskin näiden silmiä avaavien kirjoitusten jälkeen tyytyä suosiolla siihen ”pikkupunttikseen”, jossa käyn kertamaksuperiaatteella. Kyllä sielläkin hien saa pintaan ja vähille rahoilleen vastinetta ilman minkään sortin ongelmia.

 7. Iksu

  Mä olin jo silloin sun juttua kuunnellessani ihan hämmennyksissä, että eihän noin voi tehdä, ja nyt tätä (ja Kristaliinan) juttua lukiessa suorastaan raivona! Siis todellakin raskaus ja synnytys voi olla este (jumppa/kuntosali)liikunnalle!! Argh! Kyllä sen tulevan äidin pitäisi saada päättää itse mitä jaksaa ja pystyy tehdä.

  Kun mä pari vuotta sitten marssin ison mahani kanssa Foreverille, sain jäsenyyteni katkolle ihan ilmaiseksi ja ihan vain ilmoittamalla. Itse asiassa se laitettiin jatkumaan vasta 3kk synnytyksen jälkeen, koska kuulemma keskimäärin silloin äidit on valmiita jatkamaan. Tarvittaessa alkamisaikaa olisi voinut muuttaa sitten lähempänä. Kävin itse paikalla allekirjoittamassa tauko-sopparin, mutta en osaa kuvitella etteikö se olisi hoitunut puhelimitsekin jos olisin joutunut esim. vuodelepoon. Tuohon Kristan kokemukseen, tuohan on aivan törkeän vastuutonta vaatia vuodelepoon määrättyä äitiä tulemaan henk.koht. paikan päälle. Tai että joutuu vielä maksamaan kuntokeskukselle siitä että on tauolla raskauden takia, huh huh!

 8. Kristaliina

  Mua itseäni edelleen ihan aktiivisesti harmittaa, että oma jäsenyyteni päättyi niin kuin päättyi. Eli itkuun ja riitaan. Tykkäsin jumpista, ohjaajista ja ihanista tiloista ja oikeasti olen ikävöinyt noita kaikkia. Viime talvena kokeilin toista kuntosaliketjua, mutta jumppien taso ei vaan ollut sama. Jos Elixia olisi osoittanut mua kohtaan edes ihan mini-mini-minimaalista inhimillistä joustamista, olisin todennäköisesti edelleen jäsen… Itsehän olisin siis jopa maksanut mielelläni ne kaikki mutkikkaat tauotushommat, jos olisin vaan pystynyt hoitamaan homman menemättä paikan päälle – mutta olin siis lääkärin määräyksestä vuodelevossa enkä saanut liikkua… Ihan järjetöntä, että joustavuutta ei löytynyt ollenkaan vaan homma meni riidaksi – jonka perusteella siis irtisanouduin, koska minulle se eka vuosi oli tullut just sopivasti täyteen eli olin ”vapaa” irtisanoutumaan.

  Ihmettelin tätä jo silloin kaksi vuotta sitten ja ihmettelen edelleen: miten voi paikka toimia ”pakottamalla” ja jatkuvasti uusia katkeria ex-asiakkaita ulos suoltaen. Luulisi, että jossain vaiheessa tulisi seinä (ja asiakaskato) vastaan.

 9. Miss Mureena (Ei varmistettu)

  Jep. Olen jättänyt liittymättä jo ihan sen vuoksi(moneenkin ketjupaikkaan), että en ole saanut sopimuspapereita kotiin mukaan luettavaksi esittelyn jälkeen.

  Suosimani äijjäsali on lyömätön, ei ole jäsenyyksiä ja koirankin saa ottaa mukaan, jos on tarvis. Infrapunasauna siellä ei ole, ja naisten saunakin usein pois päältä, mutta eipä haittaa, kun on muuten paras asiakaspalvelumeininki, mitä olen saanut ikinä Tampereen kaupungin salien puolelta. Ei tule tekohymyä ja ylipirteyttä, sen voin vannoa. Tiukkaa asiaa.

  1. Tsih (Ei varmistettu)

   Herwood gym?

   1. Miss Mureena (Ei varmistettu)

    Ei herwood, Power House Gym tossa Tampellassa.

 10. milperi (Ei varmistettu)

  Näitä lukiessani olen niin tyytyväinen siihen, että olen jo vuosia ollut Motivuksen jäsen. Ei kuukausimaksua, vaan voi valita 10-kortin tai kk-kortin. Näitä olen vaihdellut tilanteen ja tarpeen mukaan. Nyt lasketun ajan häämöttäessä kuukauden päässä, tiedän, että voin palata Motivukselle silloin kun minulle itselleni sopii, ja se on ihanaa! Olin siis pitänyt ihan itsestäänselvyytenä, että se on näin helppoa, mutta nyt näen, ettei se tosiaan niin ole. Huh huh, uskomatonta meininkiä!

 11. Mona-Riikka Riihimäki (Ei varmistettu)

  Hei!
  Kertoisin oman tarinani yhteistaipaleesta elixian kanssa. Lokakuussa 2012 työnantajani järjesti elixiassa yhteisen ”liikuntapäivän” ja tällä reissulla työnantajani tarjosi mahdollisuutta liikuntaetuun. Kirjoitimme sopimuksen,jossa määriteltiin 12kk määräaikaisuus ja maininta kohdassa laskutus ”yritys maksaa 100%”.
  Sopimuksentekohetkellä meille ei esitelty minkäänlaisia jäsenehtoja ja lupailtiin ummet ja lammet miten helppoa tämä sopimus on purkaa tarvittaessa tilanteessa,kuin tilanteessa.

  Työnantajani päätti kuitenkin tämän edun helmikuussa 2013,jonka jälkeen minulle alkoi ilmestymään kuntosalilaskuja kotiin. Olin yhteydessä keskukseen ja pyysin irtisanomaan sopimuksen,sillä en ollut tehnyt henkilökohtaista sopimusta,vaan työnantajani tarjosi minulle tämän edun. En ikimaailmassa olisi tehnyt sopimusta,mikä maksaa minulle 80e/kk sillä minulla ei sellaisia rahoja ole varaa maksaa jäsenyydestä.
  Olin keskukseen yhteydessä puhelimitse sekä sähköpostitse. Minulle oltiin todella töykeitä ja vastaukset ladeltiin aina samassa järjestyksessä,kuin nauhalta tullen.

  Jäin työttömäksi maaliskuun alussa 2013 eikä tämäkään ollut pätevä syy sopimuksen purkuun, ilmoitin asiasta kuluttaja-asiamiehelle ja he eivät saaneet asiaa soviteltua elixian kanssa. Nyt asia on ollut käsittelyssä vuodenverran kuluttajariitalautakunnassa ja odotan päätöstä saapuvaksi asiasta lähiaikoina.

  Onko tällainen yritystoiminta kenellekkään kannattavaa? Asiakkaalle,tai palveluntarjoajalle? Palveluntarjoaja saa pelkkää lokaa niskaansa,kun pakottaa asiakkaat pysymään asiakkaina väkisin realistisista epäkohdista ja esteistä huolimatta. Tällainen toiminta on käsittämätöntä ja miten kuluttajavirasto ei saa tällaista toimintaa suitsittua kuriin?

  Vetosin asiassa kohtuuttomuuteen,sillä sopimus oli kaikinpuolin kohtuuton. Minulle tarjotaan etu ja kerrotaan miten helppoa kaikki on ja miten mikään ei sido mihinkään ja seuraavaksi edessä on tämä!
  Minkätakia sopimuksen tarjoajalla ei ole minkäänlaista vastuuta siitä,mitä he suullisesti lupailevat sopimuksentekohetkellä. Onko heidät ohjeistettu antamaan kaikesta ruusuisempi kuva,kuin mitä asia todellisuudessa on?

  Törkeää toimintaa sanon minä. Ja kaukana ammattimaisesta yritystoiminnasta. Minun sopimukseni on käsitelty siis Miika Huotarin työpöydällä ja hän ei näe heidän toiminnassaan, tai sopimusehdoissaan mitään epäkohtaa. Että vastuu on asiakkaalla.

  Sain purettua sopimuksen syyskuussa 2013 muuton vuoksi, mutta minulla on perinnässä laskus helmi-syyskuulta. Perintä on kuitenkin katkolla tämän riita-asian käsittelyn ajan. Ja minä en luovuta ennenkuin tämä asia ratkeaa edukseni,tai voin todella moittia kuluttaja-riitalautakunnan toimintaa ja ammattitaitoa,jos he pystyvät ajamaan vain palveluntarjoajan etua tällaisessa riitatilanteessa.

  Tsemppiä kaikille vastaavassa tilanteessa kamppaileville. Luovuttaminen ei ole vaihtoehto!

  1. Emmi Nuorgam

   Oi voi miten ikävää! Ihan kamalaa, että jonkun asian, jonka pitäisi tuottaa ihmiselle iloa, ansiosta voi tulla myös melko vakavia taloudellisia seuraamuksia. Kyllä mun oikeustajun mukaan tossa tilanteessa jos jossain olisi pitänyt sopimus pystyä irtisanomaan. Oon täällä kyllä ihan äimän käkenä.

  2. Torppari (Ei varmistettu)

   Heippa,

   Toivottavasti saat hyvää apua kuluttaja-asiamieheltä ja kaikki päätyy eduksesi, kuten pitäisi.

   Tuli vain itselleni heti mieleen vuosien takainen tapaus, jossa käännyimme kuluttaja-asiamiehen puoleen, mutta lopulta saimme itse kumottua aiheettoman perinnän. Kannattaa siis itse myös perehtyä oikeuksiin ja ottaa niistä selvää ja lähettää perintätoimistolle kirjallinen reklamaatio ja perustelut miksi perintä on aiheeton.

   Meidän tapaus ei liity liikuntapalveluihin, vaan rakentamiseen.

   Taustat:
   Meillä oli kirjallinen sopimus urakoitsijan kanssa, jonka perusteella hänen tuli toimittaa kustannusarvio työtunneistä mikäli työtunnit ylittyvät ja työn tehtyä toimittaa kirjallisesti työtuntilistat tehdystä ylityöstä. Mitään listoja ei koskaan saatu vaikka niitä pyydettiin urakan aikana. Talo valmistui ajallaan ja hienolla työllä. Urakoitsijan lähtiessä hän vielä totesi että kaikki meni kuten piti (ei ylitöitä). Maksoimme sovitun hinnan.
   Parin kuukauden jälkeen pompsahti postissa liki 8.000-9.000 € lasku ylityötunneista. Soittelimme urakoitisjalle selvittääksemme asiaa, mutta hän ei vastannut. Soitimme hänen apurilleen ja pyysimme toimittamaan terveiset. Lähetimme tekstiviestejä, joihin tuli hyvin epämääräisiä vastauksia (milloin hän oli sairaalassa jne.) tai ei ollenkaan. Urakoitsijalle painotimme että emme maksa mitään ennenkun esittävät meille työtuntilistat. Lisäksi ihmettelimme miten työn loputtua kaiken piti olla ok, mutta parin kuukauden kuluttua ilmeneekin ylityötunteja?

   Yllättävä käänne:
   Meni hieman aikaa ja tuli perintätoimistolta karhu. Olimme oitis yhteydessä perintätoimistoon ja kuluttaja-asiamieheen. Kuluttaja-asiamies suositteli että maksaisimme jonkin osan, tyyliin 1500 €. Ihmettelimme mihin perustuen kun meillä on selkeä sopimus sekä lain mukaan laskun jälkeen tulee toimittaa 2 maksukehoitusta ennen perintää. Näin ei oltu toimittu.

   Lopulta kahlasimme pykälät ja lait läpi ja lähetimme perintätoimistoon kirjallisen kirjeen, että eivät ole ensinnäkään selvittäneet että heillä on perimisoikeus (emme olleet saaneet 2 maksukehoitusta) sekä toimeksiantaja oli jättänyt toimittamatta meille kustannusarvion lisätyöstä sekä työtuntilistat tehdystä työstä. Lähetimme myös kopiot sopimuksesta.

   Tarinan opetus:
   Tapauksemme päättyi tähän, eikä mitään peritty tai maksettu suuntaan tai toiseen. Tarinan opetus oli, että myös kuluttaja-asiamies saattaa neuvoa epäedullisesti. Kannattaa ehdottomasti itse perehtyä oikeuksiin ja tehdä asiallisia reklamaatioita asianomaisille. Tässä tapauksessa myös perintätoimisto oli toiminut väärin, kun eivät olleet perehtyneet toimeksiantoon tarpeeksi hyvin.

   Lopputunnelmat:
   Meitä jäi kovasti asia harmittamaan koska urakoitsija oli tehnyt hyvää työtä ja olimme todella tyytyväisiä, mutta silti jäi tosi epämiellyttävä olo jälkiselkkauksista. Ilman tätä tapausta olisimme valmiita suosittelemaan häntä muillekin ja palkkaamaan uudestaan.
   Oma epäilykseni on että hänelle vain tuli akuutti rahantarve ja koitti sitten meiltä lypsää rahaa. Olen tyytyväinen että emme antaneet periksi ja tunsimme oikeutemme, ja kaikki loppu hyvin.

   Tsemppiä!

 12. jenna1990 (Ei varmistettu)

  Itse olen onnekseni selviytynyt helpolla jäsenyyden katkaisemista, opiskelijana talouden heikentymiseen vedoten. Tämä kuitenkin koski toista saliketjua, mutta Elixiasta on minullakin sanani sanottavana. Tuo lapsiparkki – uusille asiakkaille sitä promotaan ja kehutaan, mutta tilat ovat jumalattoman pienet sille lapsilaumalle, joka sinne ahdetaan! Parkki täyttyy suosittujen tuntien kohdalta, joten vanhemmille on kurja ilmoittaa että sori, takaisin kotiin kun täällä ei tilaa ole. Monet ulkopaikkakuntalaiset saattavat valita liikuntakeskuksensa juurikin lapsiparkin perusteella, joten on ikävää, kun joutuvat turhaan ajamaan pitkän matkan todetakseen, että parkki on liian täynnä/lapsi ei siellä viihdy. Olen entinen työntekijä, mutta kuten arvata saattaa, työsuhteeni ei kestänyt pitkään. Syynä kaikki edellämainittu, sekä palkan suuruus verrattuna työn vastuullisuuteen.

  1. Emmi Nuorgam

   No vähän siitäkin meidänkin kohdalla oli kyse: kun lapsiparkki on auki vain muutaman tunnin päivässä, on selvää että sinne otetaan ja tuodaan todella paljon lapsia. Hilda viihtyi kyllä aina silloin, kun paikalla oli hoitaja joka piti häntä sylissä ja ehti huomioimaan, mutta aina silloin kun puolivuotias tyttö jäi turvakaukalossa yksin pöydän alle, hain hänet sieltä aina itkun saattelemana pois. Ei ollut kaukana, että itsekin väänsin itkua, eikä varmasti ollut kiva tilanne työntekijöillekään.

   1. Silkkitassu

    Turvakaukalossa ei saisi lasta pitää auton ulkopuolella koska lapsi on siinä sellaisessa asennossa että ilmatiet voivat tukkiutua ja lapsi kuolla. Tuttu linkkasi facebookissa jutun amerikkalaisesta lapsesta joka kuoli istuimeen kotonaan. http://m.ksl.com/index/story/sid/711452?mobile_direct=y

    1. Emmi Nuorgam

     Ai ei sellaisissa vaunuissakaan, joissa on erikseen turvakaukaloadapteri? Ja miten siihen ei sitten voi tukehtua autossa, jos auton ulkopuolella voi? Ikävä tapaus tietysti, mutta ei meidän turvakaukalon turvaohjeissa ole tälläsestä ollut kyllä mitään mainintaa.

     1. Emmi Nuorgam

      Nopea googletus selvitti, että tää koskee siis sellaisia turvaistuimia, joissa istutaan suorassa ja vauvan hapensaanti vaarantuu jos pää esimerkiksi nukkuessa retkahtaa eteenpäin. Meidän kaukalossa ollaan samassa asennossa kuin sitterissä, eikä siinä pienen vauvan pää pääse retkahtamaan mihinkään tai hapensaanti vaarannu muutakun jos naamalle menee jotain. Ei siis syytä paniikkiin. 🙂

     2. Silkkitassu

      Kait se riippuu juurikin istuimesta. Osahan on eri asennossa autossa kuin jos sen tuo sisälle ja laittaa lattialle. Mutta hyvä et malli on sellanen et vaaraa ei ole. Itse vältän sen käyttöä kuitenkin auton ulkopuolella.

   2. Juho (Ei varmistettu)

    Vähän samanlaisia kokemuksia täällä. Lähdin Elixian jäseneksi pitkälti lapsiparkin perusteella, koska ajattelin että saa kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kunto paranee ja samalla lapsen äidille jää enemmän omaa aikaa kun voidaan tyttären kanssa käydä salilla ja kaupassa. Elixia painottaa, että lapsen pitää olla kykenevä jäämään vieraiden lasten ja hoitajien kanssa hoitoon jotta hänet voi viedä lapsiparkkiin. Tämä ei meillä ollut ongelma, koska tyttäremme oli ollut sekä isovanhempien että täysin vieraiden hoitajien hoidettavana useitakin tunteja.

    Meidän Elixian parkissa kuitenkin tuntui olevan hoitajina nuoria parikymppisiä neitokaisia, joiden lastenhoitokokemus tuntui olevan vähintäänkin rajoittunut ja lapsia tosiaan aivan liikaa samalla kertaa. Pari kertaa lapsi tuli itkuisena hoidosta takaisin ja yhdellä kerralla hoitaja tuli hakemaan minut juuri kun olin päässyt salille ja käski vaihtamaan välittömästi vaatteet ja tulla hakemaan lapsi pois, koska hän ei osaa olla kiltisti vaan huutaa jatkuvasti. Siihen jäi meidän lapsiparkkikäynnit, oli erittäin suuri pettymys etenkin kun olin käyttänyt lapsiparkkia valintaperusteena, jäi huijauksen maku.

    Määräaikaisiin sopimuksiin en lähtenyt, koska epäilin niiden kanssa tulevan ongelmia alusta lähtien. Mutta tuollaisen koska tahansa lakkautettavan sopimuksen lakkauttaminenkaan ei ole ihan triviaalia. Kun sanoin meneväni lakkauttamaan sopimusta niin myyjä alkoi tivata syytä, sanoin että kaveri lopetti tällä salilla käynnin ja ajattelin itse vaihtaa urheilumuotoa samalla. Myyjän vastakommentti oli, että ”en mä tolla perusteella sun sopimusta suostu lakkauttamaan, ihan kummallinen peruste”. Oli se vitsi tai ei, jäänyt aika paska maku koko puljusta. Elixian hinnoilla luulisi saavan edes ihmisarvoista kohtelua…

  2. Vierailija (Ei varmistettu)

   Itse olin Elixian jäsen ennen kuin rupesin ohjaamaan siellä tunteja. Saatoin sijaistaa salilla 10 tuntia viikossa, eikä sekään ollut peruste päättää sopimustani tai laittaa sitä tauolle.

   1. Emmi Nuorgam

    :DDDD Ahhhahahhahaaaahhhaha! Ei voi olla totta! Mun näyttö ja näppis sai juuri aikamoisen kahvikuorrutuksen! 😀

 13. Nata - White Trash Disease

  mulla oli sama homma elixian kanssa! muutin tampereelta helsinkiin, eikä uudet keskukst olleet enää mitenkään fiksusti lähellä. tampereen elixian jäseneksi nimenomaan liityin sijainnin vuoksi, joka on tietääkseni suurimmalle osalle ihmisistä tärkein peruste kuntosalin valinnassa. jouduin maksamaan 9 kk elixin jäsenyyttä täällä pk-seudulla, enkä päässyt sopimuksesta mitenkään irti.

  että hyvästi vain elixia!!! ei enää ikinä.

  1. Nata - White Trash Disease

   niin ja nykyisellä salilla yksityisyrittäjä, joka on _huomattavasti_ avarakatseisempi ihmisten elämäntilanteita kohtaan. isot ketjut – ei mielellään.

   1. Vierailija (Ei varmistettu)

    Samasta syystä suosittelen Poltetta Tampereella, yksityisyrittäjän vetämä ja kaikin puolin hyvä ja rento meininki! 🙂 Tällä viikolla jouduin sanomaan irti oman jäsenyyteni muuton takia, ja tuli niin surku lähteä että melkein tippa linssissä täyttelin irtisanomispaperit

 14. HetaS (Ei varmistettu)

  Aivan järkyttävää luettavaa tommone käytös. Huvitti toi kohta, missä kerroit sen esimiehen soittaneen sulle takaisin, että hän ei oo koskaan kuullut tommosista ohjeista, mutta tietävät varsin hyvin, mitä kuluttajavirasto ajattelee asiasta. Huhhuh, tommosia kuntosaliketjuja ei pitäis koskaan perustaa, jos ei kaikilla oo samat pelisäännöt…

 15. Kuntosaliyrittäjä (Ei varmistettu)

  Hei,
  On valitettavaa näin pienenä perheyrittäjänä lukea näitä juttuja isoista ketjuista, joiden moraali ja työolot ovat aivan karmealla tolalla puhumattakaan asiakaslähtöisyydestä. Itse olen kuntosaliyrittäjä ja olen huomannut, että asiakkaiden luottamus alaan on todellakin mennyt. Suuret ketjut ovat vaikuttaneet negatiivisesti kaikkien kuntosalien maineeseen, vaikka meitä rehtejä pienyrittäjiä on kyllä vielä myös olemassa. Ikinä minun ei ole tarvinut riidellä asiakkaiden kanssa jäsenyyksistä, jäädytyksistä tai irtisanomisista. Kyllähän se aina riipii rintaa, kun joku lopettaa, mutta monet ovat kyllä palanneet takaisinkin elämäntilanteen helpotuttua. Ei minulla pienenä yrittäjänä ole varaa lähteä asiakkaiden kanssa riitelemään, minun tulee pitää asiakkaistani huolta. Mutta näyttää siltä, että vaikka kuinka rehdisti toimisin asiakaita ja työntekijöitäni kohtaan, uusien asiakkaiden määrä vähenee ja pelkään, että joudun jossain vaiheessa lopettamaan. Isot ketjut porskuttaa ja repivät asiakkaita väkisin tarjoten ilmaisia kuukausia ja vaikka mitä. Siinä on vaikeaa kilpailla rehdisti ja reilusti rinnalla.. Valitkaa siis hyvät ihmiset pienempiä saleja. Kannattakaa paikallisia pieniä yrityksiä. Saatte takuulla palvelua ja laatua!

  1. Emmi Nuorgam

   Ihan varmasti! Muutama mätä omena pilaa aina kaikkien muidenkin maineen. Onneks tässäkin keskustelussa on jo monta kertaa tullut esille, että pienyrittäjien kanssa on helpompi toimia ja salilla käynti sujuu ongelmitta. 🙂

 16. Nii

  Ai kammotus mitä palvelua! Itse olin Torniossa opiskellessani BodyCenterin jäsen. Muutto tuli yllättäen ja vuoden sopparia oli siinä vaiheessa 10 kuukautta jäljellä. Menin paikalle, kerroin ongelmasta, maksoin kuluvan kuukauden pois ja se oli sillä selvä. Samaisessa paikassa sopparin jäädyttäminen kesän ajaksi onnistui ilman mitään ongelmaa – kaksi kuukautta siirrettiin sopimuskauden loppuun. Jumpat oli huippuja, salin tilat hyvät ja palvelu aina loistavaa. Ei voi valittaa! Ainoa asia mitä siitä kaupungista ikävöin 🙂

 17. Vierailija (Ei varmistettu)

  Näin nimettömänä voin kertoa että oon ollut sielä aspassa töissä ja se oli kyllä noloa hommaa! Naama punaisena piti selitellä ihmisille noita ihme koukeroita ja ristiriitoja myyjien puheisiin, vaikka olis tehnyt mieli vaan kirjoittaa ne paperit. Maalaisjärjen käyttö ei ollut sallittua. Palkkaukseen ei kuulemma voitu soveltaa mitään olemassaolevaa työehtosopimusta ja se näkyi niin että tuntipalkan (reilusti alle kymppi) lisäksi ei ollut mitään lisiä paitsi sunnuntai x2. Myöskään työterveyttä ei oltu järjestetty lainkaan paitsi kuukausipalkkaisille työntekijöille, eli johtoportaalle. Myyjille puolestaan oli täysin omanlaisensa mehevä palkka/bonus systeemi, joka johti täysin röyhkeään ja siekailemattomaan myyntityöhön. Olin aina enemmän asiakkaiden ja omien oikeuksieni puolella ja lopulta tunnelma esimeheen alkoi olla niin pakkasella ja oma moraali tiukilla että päätin irtisanoutua. Ihmetyttää todella kuinka sitoutuneita osa työntekijöistä sielä oli ja on siihen kusetukseen.

  1. Emmi Nuorgam

   Tosi ikävä kuulla. Peukkuja kuitenkin sulle, että sulla oli rohkeutta lähteä meneen, harvalla varmaan on!

 18. Jumppakärpänen (Ei varmistettu)

  Tuli tämän kirjoituksesi innoittamana kaivettua oma sopimus CMS:n kanssa esille ja todettua että kohta on tullut oltua viisi vuotta jäsenenä, enpä olisi liittyessä uskonut 😀

  Mutta siis asiaan: Tämä sopimus on mahdollista purkaa milloin tahansa kuukauden irtisanomisajalla. Lisäksi sopimus on mahdollista laittaa katkolle max 12 kuukaudeksi juuri esim raskauden takia.
  BTW:
  http://yle.fi/uutiset/kilpailuvirasto_hyvaksyi_sats-_ja_elixia-kuntosali

 19. paksukainen (Ei varmistettu)

  Huh, mitä kokemuksia sulla ja muilla! Mä asun ihan Elixian keskuksen vieressä, mutta päätin silti aikoinani ottaa Fressin jäsenyyden juuri noiden Elixiasta kuulemieni kauhukokemusten takia. Fressikin vähän kyllä jännitti, oli vähän siis sellainen olo, että mahtaako toinen iso ketju olla todellisuudessa yhtään erilainen kuin toinen. Nyt tohdin kuitenkin vähän kehaista asioiden sujuvuutta Fressillä; aloin odottaa kaksosia ja jo ennen raskauden puoliväliä tuli komplikaatioita ja lääkäriltä suositus välttää liikuntaa. Kysyin salilta heidän taukokäytäntöjään ja lääkärintodistuksen tarvetta, mutta asia hoitui ihan vain omalla ilmoituksellani ilman mitään taukomaksuja. Alustavasti sovittiin jäsenyyden jatkuvan 3kk lasketun ajan jälkeen (minun toiveestani), mutta vuosi olisi kuulemma mahdollista pitää taukoa ilman mitään todistuksia tai maksuja. 🙂

  1. Emmi Nuorgam

   Oho, Fressikin on kuitenkin aika iso, kiva kuulla että sieltä löytyy myös hiukan kykyä asettua asiakkaan asemaan. 🙂

 20. sanniii88 (Ei varmistettu)

  Nyt kun olen lukenut paljon Suomen kuntosaliongelmista, voin vaan todeta että olen aivan uskomattoman onnekas! Mulla on käytössä yliopiston sali ja sain 100 punnan hintaan vuodeksi kortin salille, jossa on 6 eri osiota ja uimahallille. Musta oisi tosi ikävää kirjotella mitään soppareita ja varsinkin tollasessa tilanteessa tori ärsyttävää :/

 21. Janica B. (Ei varmistettu)

  Onkohan päivän Elixia-casea linkattu jo tänne, en ainakaan huomannut. No tämmöistä kertovat tänään Sanoman lehdet:

  http://www.talouselama.fi/uutiset/hs+kuntosalien+tyontekijoilla+villeja+

  Elixia mm. kusettaa työntekijöiden sunnuntaipalkoissa törkeästi. Ja mikäs on herra tj:n kanta siihen, että alalle pitäisi saada jonkun sortin te-soppari: ””Asiat ovat hoituneet hyvin myös ilman sitä. Työehtosopimus toisi mukanaan lisää kankeutta, ja tämä kaikki on poissa liiketoiminnan kehittämisestä.”

  Juuri tällaiset urpot likaavat kaikkien yrittäjien maineen. Tsiisus. Jopa puhelinmyyjillä on työehtosopimus, mutta tällä alalla ei. Elixian suhtautuminen myös työntekijöihinsä, jotka kirjaimellisesti tekevät työtä joka solullaan, on suorastaan halveksiva.

  1. Emmi Nuorgam

   Juu, tuo juttuhan oli mun aasinsilta aiheeseen. Ihan käsittämätöntä touhua, en ymmärrä yhtään miten TJ voi tollasta päästää suustaan!

   1. Ei pidä paikkaansa (Ei varmistettu)

    Suomessa puhelinmyyjillä ei kylläkään ole työehtosopimusta!

 22. Roseline (Ei varmistettu)

  Toisena onnekkaana pakko kehua Jyväskylän Killerin liikuntakeskusta, jossa mitään vastaavia ongelmia ei ole ollut muutaman vuoden asiakkuuden aikana. Kortin saa tauolle ilman selittelyä tai lääkärintodistuksia itse haluamalleen ajalle soittamalla ja ilman maksuja. Raskauden loppuvaiheessa kun laitoin kortin tauolle niin itse ehdottivat, että otan itse sitten yhteyttä kun haluan palata ”kun eihän kukaan osaa ennustaa miten synnytyksen jälkeen palautuu ja milloin arjesta alkaa löytyä aikaa ja halua myös jumpassa tai salilla käymiseen”. Pidempien lomareissujen (n. kk) ajaksi kortin olen saanut myös tauolle ilman minkäänlaista ongelmaa. Tässä kaupungissa saa tapahtua paljon ennenkuin vaihdan Killeriltä muualle. Enkä ole ainoa.

 23. Samaa käytöntöä Forever:ssä (Ei varmistettu)

  Itkettää ja naurattaa kun näitä lukee! Ostin viime vuonna Forever asiakkaana heiltä lisäpalveluita 10 kerran paketin. Peruin sen yli kuukausi ennen ensimmäistä sovittua aikaa. Kuntosalin kanta oli, ettei sopimusta voi purkaa koska se on sitova. Vein asia kuluttajariitalautakuntaan jossa käsittelyajaksi ilmoitettiin noin 12 kk:tta. Eilen tuli käsittelijältä ehdotus, että luopuisin valituksesta ja asian käsittely lautakunnassa
  päätettäisiin. Koska tekemässäni lisäpalvelusopimuksessa ei ole mainintaa, etteikö sopimusta voisi purkaa, niin aion jatkaa juttuni käsitelyn loppuun saakka. Haluan kirjallisen perustelun lautakunnalta siihen miten on mahdollista, että sopimusta tehdessä ei mainita suullisesti tai kirjallisesti, että sopimus on sitova ja jälkeenpäin kuntosali voi sitten vedota juuri tähän olemattomaan ehtoon. Onhan muitakin kummallisuuksia tässä jutussa mutta niistä kerron sitten ratkaisun saavuttua, ettei tieto mene vastapuolelle tässä vaiheessa:)

  Nyt antamaan vastinetta lautakunnalle ja odottelemaan ratkaisua. Oli lautakunnan ratkaisu sitten mikä tahansa, lupaan julkistaa sen täydellisenä jotta kuluttajat havahtuvat näihin sopimuksiin sekä niiden kohtuuttomiin tulkintoihin!

 24. Jaana Mikkonen

  Aivan kusetusta! Kun laitat nimen paperiin, et pääse eroon heistä ja heidän maksuistaan. Tämä on karvaasti koettu. Kusettavat muuttaneensa tiedot mutta perintälaskuja satelee kaikista heidän lisäämistään lisäpalveluista. Ja kyllä, eivät myönnä mitään vaan vitkuttavat ja vitkuttavat että saavat vielä yhden ja vielä yhden kauden laskutettua. Eivät vastaa asiakaspalvelussa puhelimeen eikä mailiin, puhelimeen ei kymmeniin puheluihin kertaakaan, sähköpostivastaustakin joutui odottamaan kaksi viikkoa. Ja vastaus oli että pahoittelen että meillä on ruuhkaa. Mutta eivät korjaa asiaa, eivät korjaa omaa virhettään eikä asiakas pysty mitenkään saamaan heidän peliään loppumaan kun eivät vastaa mihinkään!

  Miten voi tälläinen toiminta ylipäänsä suomessa jatkua? Ihmettelen vain.

  Onko muilla vastaavia kokemuksia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *