Prinsessasohvan paluu

Prinsessasohva is bäk! Kotiin saakka se tosin ei vielä ole päässyt, mutta eiköhän sekin pian järjesty. Sain kuitenkin verhoilija-Nooran yhteistyökumppanilta ja siskolta Petra Viiltä sohvan ennen ja jälkeen -kuvat , enkä malta olla julkaisematta! Normaalistihan ennen -kuvat otetaan jossain hämyisessä kellarissa ilman kunnollista valoa, mutta koska Prinsessasohva hiukan kulahtaneesta ulkomuodostaan huolimatta on kuninkaallinen, ei huonojen kuvien ottaminen ollut sohvan arvolle sopivaa.

Prinsessasohva ennen…

Ja prinsessasohva jälkeen!

Voinkohan koskaan tarpeeksi painottaa, että miten innoissani olen ”uudesta” sohvastani? Se on jo kuvissakin niin kovin kaunis, etten millään malttaisi odottaa meidän livekohtaamista! Asteikolla yhdestä kymmeneen, mitenköhän huono idea olisi lähteä kanniskeleen sohva yksin kerrostalon kolmanteen kerrokseen..?

Toimitus kyseli aiemmin tällä viikolla, että mikä on sisustuksen seuraava hitti ja ymmärtänette, kun valitsen vaihtoehdon A) sirot sohvat. Kiva olla kerrankin aallon harjalla, kun vasta Raisan blogissakin meidän makkarin tapetti nimettiin blogitapetiksi. Ihan kohta joku sisustuslehti varmaan ottaa muhun yhteyttä ja haluaa palkata mut Isolla Rahalla tekeen näitä sisustusjuttuja.

Ajattelin muuten, että jos teitä kiinnostaa, niin voisin kysellä hiukan Nooralta tuosta sohvankunnostusprojektista ja eritellä, että mitä tämän kyseisen sohvan kunnostukseen vaadittiin ja mitä se lysti maksoi. Sen tiedän jo nyt, että prinsessa oli sisältä odotettua huonommassa jamassa ja sen kanssa pääsi ihan oikeasti tekemään vähän muutakin kuin vaan uusimaan kankaat. Ja ehkä kysellä vähän vinkkejä, että mitä kaikkea verhoilija voisi näin kevään korvalla uudistaa ja tehdä, ettei aina tarvitsisi ostaa kokonaan uusia tavaroita piristään talvihorroksesta heräilevää kotia? Inspaisko teitä?

Kuvat: Petra Vii Photography

Ps. Hehkuttelen sohvaa taas vaan ihan omaksi ilokseni, eli kyseessä ei ole minkään sorttimentin yhteistyöpostaukset.

16 comments

 1. Raissi

  IHQ! Kyllä mulla ainakin kiinnostaa tietää mitä tuollaisen sohvan kunnostus ja verhoilu tulee maksamaan 😉 Niin, että numeroita tauluun vaan.

   

  1. Emmi Nuorgam

   Mä luotin suhun! Mutta en viitsinyt kirjoittaa suoraan, että Raisa kiinnostaako? 😀

   1. Raissi

    Ahhahahaa, sinähän taidat jo tuntea minut 😀

 2. Lala O.

  Tuo sohva sai minut vähän rakastumaan itseensä ja muistamaan taas oman ”joskus sitten” -kunnostusprojektini, isovanhempieni 50-lukulaisen sohvan. Eli kiitos, infoa tällaisista projektista lisää! Juuri tällaista inspistä kaipaan!

  1. Emmi Nuorgam

   Mun äidin täti laittoi kans just viestiä, että niiden varastossa olisi vielä toinenkin isoisoäitini sohva, joka kaipaisi uutta kotia. Seuraava ”sitten joskus” -projekti ilmaantui tännekin siis kuin taikaiskusta! 🙂

 3. Rosanna

  SE ON TÄYDELLINEN! Oikeesti, aivan ihana! Olen jo tuon viime postauksesi innoittamana kuolannut selannut tuon verhoomon fb-sivuja, ja olen nyt aivan rakastunut vanhoihin kunnostettuihin sohviin. Niinkin rakastuntu, että metsästän kissojen ja koirien kanssa meille 50-lukulaista sohvaa, jonka voisi kunnostaa sitten sinne uuteen kämppään. Anoppini soitti juuri, että heidän suvun mökin aitassa saattaisi olla sellainen mistä tykkään, enkä meinaa nyt pysyä housuissani kun odotan niin paljon sen näkemistä. Kunnostusta sekin tulee vaatimaan, joten tuo ehdottamasi postaus olisi enemmän kuin tervetullut. Meillä saattaa olla jo verhooja tiedossa, mutta jos sohva on hänelle liian vaikea, niin tuo Tallipihan verhoomo on kyllä kova vaihtoehto.

  1. Emmi Nuorgam

   Jaa niin se teidän anopin aitta! Muistathan sitten, että skumppapäissäs lupasit mulle ja Ellalle privateshow’n aitassa ennen teidän pihakirppistä? 😉

   1. Rosanna

    Hahahahah ai niin! 😀 En muistanutkaan, että leuhkin skumppakuplapäissäni tuosta anopin aitasta silloinkin. Privateshow on varattu teille (jos sinne jää mitään kun hamstrataan kaikki, muahah)! 

 4. Mrs. K.

  Aivan ihana, mulle kans!;)

 5. Amma

  Todella hieno! Ehdottomasti euronkuvia tiskiin vaan, mä kun oon ihan harrastusmielessä (osittain toki koulutstakin pohjalla) muutamaa tuolia kuunnostanut ja verhoillut. Verhoilujutut on aina ihania! Mua niin ärsyttää kun meillä asuvalla miehellä ei ole yhtään samanlaista tunnesidettä vanhoihin ja ihaniin ja persoonallisiin huonekaluihin vaan sit meidän sisustus on enemmänkin modernia ja teollista.

  1. Emmi Nuorgam

   Hölmö aviomies sulla! Mun on onneksi niin fiksu, että sillä ei ole huonekaluista mitään mielipidettä… 😉

   1. Amma

    No se meillä asuva aviomies on semmonen, että sille on joko ihan sama tai sitten sillä on painava mielipide. Ja mun mielestä sillä on välillä vähän vääristä asioista niitä mielipiteitä.

 6. Jennisim (Ei varmistettu)

  Mahtava on! Ääni täältä myös siroille sohville – pakkohan niiden on tulla jo vähitellen trendikkäiksi niiden jättimäisten kulmadivaanien jälkeen, jotka vaatii ympärilleen vain noin 80 neliötä avaraa tilaa näyttääkseen joltain.

  Aloitin itse siron sohvan etsinnän muutettuani tähän keväällä 2010. Jättimäisiä jalattomia sohvia oli liikkeet pullollaan, mutta mun vähimmäisvaatimuksena oli se, että sohvassa olisi puiset jalat. Löysin yhden kivan, joka olisi sopinut ehkä jopa budjettiini (1 000 e pyöristyksineen), mutta lähin myyntipaikka oli Tukholma ja en halunnut ostaa sohvaa koeistumatta sitä ensin. Toisen kivan näin eräässä huonekaluliikkeessä Kampissa, mutta kakkosella alkanut nelinumeroinen hinta ei oikeen enää edes mun matikalla pyöristynyt alle tonniin.

  Lopulta sitten päädyin ainakin väliaikaisratkaisuna Ikean Karstadiin, ainakaan tuo ei nyt päivittäin ärsytä rumuudellaan, vaikka ei tuo nyt mikään varsinainen kaunistuskaan kyllä ole. Vaihdettavan päällisen ja huokean hinnan lisäksi eleettömyys lienee tuon sohvan parasta antia – näin keittiön puusohva pääsee paremmin oikeuksiinsa!

  1. Emmi Nuorgam

   Mä kerran jo vastasin tähän, mihinkähän mun kommentti on kadonnut? No siis, piti vaan sanomani, että meilläkin on kolmenistuttava divaani-Karlstadt punaisilla päällisillä olohuoneessa, koska A. halpa ja B. hyvä löhöilyyn ja jopa tilapäismajoitukseen. Mutta nyt prinsessasohva pääsee keittiöön paraatipaikalle, että sitä voi ihailla melkein mistä vaan päin asuntoa. 😉

 7. raks (Ei varmistettu)

  Oi kiinnostaa kyllä lukea projektista lisää! Löytyisi vanha nojatuoli joka pitäisi kunnostaa, niin siksi kiinnostaa.
  Todella kauniilta näyttää, toivottavasti laitat lisää kuvia siroudesta!

 8. verhoomon Noora (Ei varmistettu)

  Hei vaan kaikille, sohvan verhoilija-Noora täällä kirjoittelee! Kovasti haluaisitte lukuja kuulla, mutta todellisuudessa on mahdotonta antaa mitään yleispätevää summaa. Jokainen vanha huonekalu on persoona ja elänyt elämää, joko huonoissa tai hyvissä käsissä. Koko projektin hinta on kiinni siitä missä kunnossa mööpelin sisukset on ja minkä muotoinen se on eli kauanko aikaa sen kunnostamiseen menee. Lisäksi vielä kankaan ja muiden tarvikkeiden hinta. Annan erittäin mielelläni ja maksutta hinta-arvoita huonekaluistanne, ei muuta kuin kuvia tulemaan sähköpostiini: nooran [at] nooran . info

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *