Grahamlihikset

Siperian Ella toivoi tänään Kristaliinan arvokirjoituksessa, että tuomitsemisen sijaan joku tuntisi sympatiaa väsyneen perheenäidin grahamlihapiirakoita kohtaan.

Mä tunnen. Mun oli pakko laittaa kommentin jälkeen miehelle viesti, että tuo grahamlihiksiä ja kunnon aviomies toteutti vaimon toiveen.

Grahamlihapiirakoita (Saarioinen) ketsupilla (Heinz), sinapilla (Aura), juustosiivulla (Oltermanni) ja kurkkusalaatilla (Herkkumaa).

Ihan parasta! Kiitos Ella, tämä väsynyt perheenäiti tykkää.

37 comments

 1. Janica B. (Ei varmistettu)

  Aijai, tohon vielä jääkylmää maitoa kyytipojaksi, mmmm! Hah, tuli mieleen ihan friikki muisto. Mies osti monta vuotta sitten jostain aivan käsittämättömästä mielijohteesta jotain kilon lihapiirakoita ja puolen kilon säkillisen nakkeja. Vedimme koko kasan kahteen pekkaan sillä mentaliteetilla, että ”ei näitä nyt jumalauta voi jättää syömättä, kun paketit on kerran avattu”.

  Sinä yönä närästi, mutta olin tosi onnellinen.

  1. Emmi Nuorgam

   Mä uskon. Ei niiden mieleenpainuvimpien ruokamuistojen aina tartte olla tähtipaikoista.. 😀

   1. Janica B. (Ei varmistettu)

    Itse asiassa ainoa paikka, jonka olen reitannut blogissani täyden viiden tähden arvoiseksi, on Vaakon Nakki 😀

    Grilliruoka vaan on niin hyvää. En pidä esim. valmishampurilaisista ja pakastepizzatkin tuunaan aina, mutta mulla on pari suosikkieinestä, jotka osuvat syvälle jonnekin tunne/makuhermoihin. Esimerkiksi kaupan valmis italiansalaatti on meillä sellainen lohturuoka. Ja joskus mulle tulee himo syödä Saarioisten roiskeläppää kylmänä, kahvin kanssa.

    1. Emmi Nuorgam

     Siis sellainen kunnon grillihamppari, jonka pihvi maistuu vähän kärähtäneeltä ja sämpylä on rapsakka – niiiiiiin hyvää! 

     Ps. Mä en oo koskaan käynyt Vaakolla.. Apua.

 2. Kristaliina

  Blogiruokainspiraatiota! 😀

  Meidän gourmet-kodissamme syötiin tänään hampurilaisia 🙂 Itse tehtyjä kyllä, eli sitä ei ehkä lasketa roskaruoaksi. Vai lasketaanko? Koska eihän se kai silleen oikeasti-oikestai itsetehty ollut, kun ”sämpylä” (sellainen kauraleipä) tuli pussista ja soijapihvi pakasteesta. Enmätiedä 🙂 Nooh, hyvää oli kuitenkin!

 3. CougarWoman

  Nyt meni kyllä väärin ja pahasti; piti olla sitä X-tra -juustoa! Perhanan hifistelijät Oltermanneinenne, ole sitten tässä…

  1. Emmi Nuorgam

   No mutta Oltermanni on Valion tuote ja Valion jäätelötoiminnan omistaa nykyään Nestle eli Oltermannikin on käytännössä lähestulkoon riistotuote! En hifistele vaan riistän. Kuulitko? Riistän!

   1. CougarWoman

    Laskin lähestulkoon alleni just. TMI?

    1. Emmi Nuorgam

     😀 mutta TMI? Toiminimi?

     1. CougarWoman

      Sekin. Tai Too Much Information 😉

   2. possu

    Niin tuo riistäminen…nyt kun kaikki ostavat reilun kaupan tuotteita ja luomua, miten käy Del Monte-miehelle? Bisnes kuihtuu ja perhe joutuu ostamaan niitä parjattuja halpismerkkejä, kun ei ole varaa muuhunkaan. Meidän perhe ainakin ostaa riistohedelmiä!

  2. Kristaliina

   😀

 4. Minttunen

  oijoi, nyt iski grahamlihis himo. Näitä on tullut syötyä lapsena ja teininä, etenkin telttaillessa (:D), mut siitä taitaa olla useempi vuosi, kun oon hampaani iskenyt tähän. Täytyy korjata asia pikimmiten!

 5. TaruA

  Äää! Kasvissyöjänä kaipaan eniten juuri näitä mitä-nämä-nyt-on-eineksiä? Siis grahamlihikset, maksalaatikko ja Saarioisten kinkkupitsa! Minä mitään sisäfilepihvejä kaipaa ku lihiksiä!

  Siksi tää kuva melkein tuo kyyneleet silmiin. Snif.

  1. Emmi Nuorgam

   Ei me kerrota kellekään, jos ihan vähän vaan maistat.. 😉

   1. TaruA

    Mietin jo tosissani hetken tuota LauraEmin kommenttia lihojen pois siivoamisesta ja kuoren syömisestä, hah! Mutt ketä mä sit sillä huijaisin paitsi itseäni, että miksen vetäis vaan ihan kokonaisena? 😉

 6. Maria S.

  Mun addiktio grahamlihiksiin nostaa ajoittain päätänsä, kuten juuri viime viikolla. Tämä outo tapa syödä grahamlihapiirakat pelkältään pelkän ketsupin kanssa juontaa juurensa eka luokan iltapäiväkerhoon, josta ei sitten muita muistoja jäänytkään käteen (vanhemmat armahtivat aika nopeasti ja sain mennä koulusta yksin kotiin). Outoa tästä tekee sen, että äklösyistä otan normaaleista lihiksistä sen lihaosuuden aina pois (en suinkaan ole kasvissyöjä, boikotoin vain epämääräistä lihaa) enkä voisi kuvitellakaan normaalia lihistä ilman runsaita täytteitä. 😀

  1. LauraEm.

   Grahamlihiksessäkin on hyvää just se kuori! Lihat pois ja ketsuppia tilalle!

   Alkuperäseen, mites jos päivän alkuperäsenä ajatuksena oli marinoida broileri, pilkkoo miljoona kasvista, maustaa ne ja heitellä wokiks, mutta toteutuksena olikin ikean pakastelihapullat makaronin ja pussikastikkeen kans? Sympatiapisteitä hyvästä yrityksestä? Haukut teholinnusta? Kehuja ja vihameiliä ees jostain?

  2. Emmi Nuorgam

   😀 ai kauhee, ei siitä voi ottaa mitään pois! Senkin piirakanhäpäisijä! 

 7. Ella F.

  😀

  Mä alan odotella yhteistyöviestejä Saarioiselta, tästä takuulla räjähti nyt myynti nousuun 😛 Kulttipiirakat!

  Ai mitä herkkuja! Onneksi huomenna on taan työilta, saa tulla väsähtäneenä kaupan kautta kotiin 🙂

  1. Kristaliina

   Blogipiirakat – seuraava avocadopasta! 😀

   1. Emmi Nuorgam

    Haha! Mun ja Ellan kokkiohjelmasopparia odotellessa. 😀

    Se olis kyllä hyvä ohjelma – mä voisin kokata ja Ella juoda viiniä ja kertoo juttuja!

    1. Ella F.

     Loistoidea! Toivottavasti joku tuotantoyhtiö nyt tarttuu tähän menestyskonseptiin. Kyllä säkin saisit myös juoda ja puhua, mä voisin sitten vähän vaikka silputa jotain yrttejä siinä ohessa, ikäänkuin muka vähän sua auttelisin 🙂

     1. Emmi Nuorgam

      Voitko myös olla sellainen hihittelevä bimbo, niin kuin Hanna G siinä niiden ohjelmassa on? 

     2. Ella F.

      Done deal! Etenkin vähän tipsynä onnistuu varmasti. 

 8. resres (Ei varmistettu)

  En ylensä syö lihapiirakoita, joten en osaa sanoa tykkäänkö niistä vai en. Nämä tuli kuitenkin nyt markkinoitua niin hyvin, että oli pakko laittaa ostoslistalle 🙂

  1. Emmi Nuorgam

   No, joko oot maistanut? 

 9. Sillypäänts

  Oh. Pakko saada lihis. Tuosta muistuikin mieleeni, kuopion paras lihiksen tekijä meni konkurssiin. Pitää käydä ahkerasti torikujalla, kun se vielä on olemassa!

  1. Emmi Nuorgam

   Partanen? Mä en koskaan oo maistanut Irenen tuotteita, mutta tiedän kulttimaineen ja konkurssiuutinen oli kyllä ikävä uutinen!

   1. Sillypäänts

    Juu, -hanna Partasen miniän Irenen firma meni konkkaan. En kyllä tajuu miks niin päin, Irenen piirakat on niin sata kertaa parempia! mut tää on kyllä asia mikä jakaa kuopiolaiset kahteen leiriin, en tiedä ketään kelle ois ihan sama kumman piirakkaa syö 😀

    1. Emmi Nuorgam

     Siis mä oon luullut, että Irene Partanen on joku mummeli. Onko se sittenkin joku tytön hupakko?!

     1. Sillypäänts

      Kyllä se varmaan jo ihan mummeli on 😀 taitaa olla jo lapsenlapsilla firma hoidettavana.

     2. Emmi Nuorgam

      Aaa niin siis Hanna Partanen on Irenen miniä? kö? 😀

 10. A. Sinivaara

  Mmm… Ku tuolla välissä ois vielä paksu siivu pannulla paistettua lauantaimakkaraa… Lurps…

  1. Emmi Nuorgam

   Voi ei, ei lauantaimakkaraa! Onpa perverssi ajatus..

 11. eev_a (Ei varmistettu)

  Koulussa oli noita aina pinaattikeittopäivinä. Nam.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *