Urbaania kaupunkielämää

”Mentäiskö tänään käymään vähän kaupungilla? Katseleen ihmisiä?”

Silloin kun mun mies ehdottaa jotain näin radikaalia, niin silloin on toimittava! Vartissa olin pukeissa ja valmiina syöksymään ulos kohti raitista katupölyistä ilmaa ja uusia seikkailuja. Eikä vähiten siksi, että suunnaksi otettiin Koskikeskus..

Koskikeskuksessa järjestetään nimittäin tänään ja huomenna Käsityökortteli Mini – eli valtakunnallisten kiertävien käsityömessujen manse-edition. Tampereen lisäksi Käsityökortteli järjestetään Helsingissä, Jyväskylässä ja Seinäjoella, ja käsittääkseni aina vähän eri myyjillä. Ainakin Tampereella tuntui valtaosa myyjistä olevan paikallisia yrittäjiä, ja mikäs sen hienompaa! Siellä mekin sitten käytiin miehen ja Hildan kanssa nopsaan (siis niin nopsaan kun mä pyörähtelen yhtään missään..) pyörähtämässä ja tässä bongatut suosikkijutut.

Pompulan yltiösöpö pitsikäsilaukku, jolle en muka keksinyt mitään järkevää käyttötarkoitusta, joten laukku jäi rekkiin. Inhottavaa olla äiti, kun nykyään täytyy kaikelle hömpötykselle olla muka joku syy..

Salmiakstudion nahkakorvikset, jotka niinikään jäi ostamatta kunnon syyn puuttuessa. Salmiakstudiolla oli muuten paljon muitakin tosi kauniita nahkakoruja ja -laukkuja, vinkvink.

Mariel Design vei kirkkaasti mua houkuttelevimman korupöydän palkinnon: pastelleja, kakkuja, pöllöjä, pullonkorkkeja, nappeja! Mies tokaisi ohi kävellessään, että ”toi pöytä näyttää ihan sulta”.

Päivän se-on-hieno-mikä-se-on-palkinto taas menee HoSin tablettivyölle, jolla tablettia saa ergonomisesti pidettyä joko kädessä, kaulassa tai vyötäröllä. Harmitti tosiaan, ettei mulla nyt ole tälle tuotteelle tarvetta, koska varsinaista myyjää tuurannut apulainen oli päivän ihan ehdottomasti paras ja asiantuntevin myyjä!

Maheka Design taas oli valmistanut designkierrätystapeteista korujen lisäksi myös viinilasin merkkejä, joita kyllä periaatteessa olisin tarvinnut, mutta en löytänyt korista ihan just mun makuun sopivaa väriyhdistelmää,
vaikka nättejä toki oli kaikki.

Käsityökorttelikierroksen jälkeen mentiin luonnollisesti kahville ja iskän lastatessa pullaa pöytään me Hippusen kanssa keskityttiin erilaisiin poseerauksiin.

Ståhlbergin korvapuusti ja kinkkupiirakka tippui myös yksveelle niin kovalla tahdilla, että suru meinasi tulla puseroon joka kerta, kun joku muu laittoi suuhunsa pullaa, eikä antanut sitä suoraan Hildalle. Tykkään Ståhlbergistä muutenkin paikkana ja töissä ollessani kävin siellä aika useinkin lounaalla. Lounassalaatit on järkevän hintaisia ja niihin kuuluu aina kahvi ja tuore leipä, jota saa itse ottaa erilliseltä leipäpöydältä. Tälläselle leipänarkille toi Ståhlbergin leipäpöytä on pieni taivas!

Poseerausharjoituksia jatkettiin myös ulkona. Musta on kyllä ihan tosi-tosi-tosi kiva kun tulee kevät, tiet on kuivat eikä lapsellekaan tarvitse tumpata niin järjettömästi vaatetta päälle. Tällä viikolla mies ja Hilda oli ekaa kertaa taloyhtiön hiekkalaatikolla ja tytön riemunkiljahdukset kuului meille sisälle saakka, kun se tajusi, että sinne maahan pääsee ihan itsekin möyrimään! Eilen prismareissulla ostettiinkin sitten lapselle myös saappaat, kurahaalarit ja -rukkaset ja jos huomenna on yhtään aurinkoinen päivä, niin ajateltiin mennä testaamaan Rukkan erinomaisuus ulos. Mites muuten te viisaammat, kannattaako välikausihaalarin polvia ja peppua yrittää suojata jotenkin, vai pitäisikö noiden haalareiden teoriassa kestää sitten se siellä kuivassa hiekassa ja mullassa ryömiminen? Tai olisko jotain muita kuumia tipsejä siihen, että miten yltä päältä hiekkaisen lapsen saa tuotua sisälle ilman että joka paikassa on kilo hiekkaa? Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan!

Mut nyt mun täytyy mennä tutkimaan mun vaatekaappia ja etsiä jotakin sopivaa päällepantavaa mun uusien korvakorujen (!) kanssa. Mä nimittäin meen tänään kirjakauppiaaksi (!!) Vihtorin kirjaston kirjamessuille, kun ihanaakin ihanampi Maija Vilkkumaa on siellä illan vieraana. Tulkaa tekin!

Sain ne mun mieheltä raskauslahjaksi. Ne ja pullaa. Mulla on hyvä mies.

4 comments

 1. LauraKR (Ei varmistettu)

  Just kaivoin esiin esikoisen vanhan välikausihaalarin, oikein priimaan Reimateciin oli näköjään panostettu,,ja olin ihan varma, että siinä ei varmasti mitään käytön jälkiä ole. No, voit kuvitella loput. Polvet on ihan karhiintuneet, kun tyyppi on kontannut pitkin hiekkalaatikoita. Mutta en mä kyllä tiedä, miten niitä polvia sitten olisi pitänyt suojata? Mutta saa tälle kakkosellekin kelvata. On muuten niin nätti 😉

 2. LauraKR (Ei varmistettu)

  Ja siitä hiekkaisuudesta. Siihen ne kurikset auttaa kyllä. Mä yleensä riisun ne pois ennen kuin mennään vaunuihin. Siis hiekkalaatikko/kuralätäkköleikkien jälkeen. Ei sotke niin paljon. Vaikka aikamoinen sahara toi meidän minieteinen on.

 3. murina

  Oikein märkä/kurainen lapsi kylpyhuoneeseen kaikissa ulkovaatteissaan ja siellä suihkuttaa pahimmat pois saappaista ja kurahousuista ennen riisumista. Kuiva hiekkaa vaan puistellaan pois ennen sisäänmenoa (kesällä sitä jokatapauksessa on jokapaikassa, myös vaipan sisällä 😀 ) 

 4. TransHer (Ei varmistettu)

  Hanki Ikean iso sininen kassi, laita hiekkainen lapsi sinne ja riisu. Kurat, hiekat ja koirankakat on yhdessä paikkaa, rapistele seuraavan kerran ulosmennessä taloyhtön nurmikolle kassin sisältö. Leikkivän lapsen käytössä ne polvet ja peppu kuluu, mutta se kuuluu asiaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *