Ruokaseurapiirit goes sápmi

Maaliskuun ruokaseurapiirit kokoontui meillä taas eilen. Viimekertaisen blinishow’n jälkeen sovittiin, että joku muu ottaa kopin ruuasta, mä lupasin vain istua sohvalla ja toimia työnjohtajana. Niinpä Miisa keitti meille luista porosoppaa ja Loviisa vastasi jälkkäristä.

Vaikka tällä kertaa seuraan liittyi myös meidän klaanin nuorin sisko, ei enemmistö pöydän ääressä istuneista seurapiirien jäsenistä koskaan ollut syönyt luusoppaa ja pöytään katetut haarukat aiheuttikin aluksi hämmennystä. Kun alkujärkytyksestä oli toivuttu, kaluttiin luita pöydän ääressä kuin vanhat tekijät ja kuulemma nyt sille meidän isän vyöllä roikkuvalle leukullekin löytyi järkevä selitys.

Siinä luiden imeskelyn ohessa käytiin myös keskustelua siitä, onko luusoppa tarpeeksi fiiniä seurapiiriruokaa, ja tultiin yksissä tuumin siihen tulokseen, että ehdottomasti on. Ruokaseurapiirien tarkoituksena kun kuitenkin on kokoontua yhteen edes kerran kuussa ja jakaa ruokakuluja – kaikkienhan on joka tapauksessa syötävä, niin miksi ei sitten syötäisi yhdessä? Vähän sama idea kuin Let’s Eat Togetherilla, mutta ilman painostavia sääntöjä ja osallistumispakkoja. Erosin Let’s Eat Togetherin fb-ryhmästä joskus syksyllä, kun ryhmässä alettiin laatia sääntöjä sille, kuinka usein ryhmäläisten olisi pakko osallistua illallisille saadakseen olla mukana ja tivattiin, että miksi kukakin ei ole illallisille osallistunut. Meillä ei moisia pakkoja ole – seurapiirien jäsen saa olla ihan millaisella osallistumisprosentilla tahansa ja myös seurapiirien ulkopuoliset ovat tervetulleita syömään ilman sen kummempia sääntöjä.

Jälkiruuaksi Loviisa oli valmistanut vadelmamudcakea, jonka resepti oli kutakuinkin seuraava: opiskele ensin pari vuotta vääriä aloja, sitten nelisen vuotta liiketaloutta, hanki vakituinen työpaikka, osta palkkarahoilla Frödingenin kakku ja tarjoile se. Ja vaikka resepti kuulostaa vaikealta eikä valmistu ihan tunnissa, niin kakku oli silti herkullinen ja uskoisin kyllä muidenkin kykenevän kakun valmistamiseen.

Erityisen iloinen olin siitä, että ekaa kertaa koskaan lapset leikkivät keskenään, eikä jompikumpi vääntänyt ihan koko ajan porua jonkun helmoissa. Hildalla on ollut tähän saakka vähän vaikeuksia suhtautua varsinkin pieniin ja arvaamattomiin lapsiin, mutta nyt kun liikkuminen alkaa olla aika varmaa ja likka on hoksannut pääsevänsä tarvittaessa vaikeita tilanteita pakoon, oli hän koko päivän innoissaan vauvakollegan halailusta ja jahtaamisesta. Hoksasin muuten juuri, että vauvakollegahan ei enää varsinaisesti ole vauva, joten tarvinnee keksiä seuraavia seurapiirejä ennen uusi termi..

Erikoisohjelmanumerona oli tällä kertaa lukion lyhyen matikan kertauskurssi. Ensi kerralla kuulemma kerrataan psykologian peruskurssien sisältöjä. Harmi että mä taidan olla juuri silloin synnärillä..

 

11 comments

 1. Kanelibasilika

  Meinas muuten eilen tarttua pakastekaapista matkaan samainen kakku, oli herkullisen näköinen! 😀

  1. Emmi Nuorgam

   Se oli hyvää! Me aloitettiin vähän jäinen kakku (kuten kuvista näkyy) ja mä tykkäsin siitä enemmän niin, kun sitten sulaneena. Ei ollut niin supermakee jäisenä! 🙂

 2. Ansku Barcelona (Ei varmistettu)

  Ruokaseurapiirit ovat parasta! Minä kokoonnuin eilen kavereiden kanssa syömään ja kokkaamaankin ja olipa mukavaa. Voittaa baari-illat 100-0!

  1. Emmi Nuorgam

   Tosi hyvä ja mielenkiintoinen idea toi teidänkin, jossa kokataan aina jonkun kotimaan herkkuja! Yritän miettiä, että miten sen sais meillekin sovellettua – joku kokkaisi poroa, toinen jotain huittislaista, kolmas varsinais-suomen herkkuja? Ei se ehkä kuitenkaan toimi ihan samalla tavalla. 🙂

   ps. Vitsit että olet kateellinen – puolalainen deli? Ei täällä Tampereella vaan.. 

   1. Emmi Nuorgam

    *unkarilainen, ei puolalainen 

 3. Nii

  Hahaa, meilläkin syötiin eilen lihakeittoa! Ja tänään ja huomenna myös. Keittääkö joku sitä vähemmän kuin 10 litraa kerralla?! 😀

  1. Emmi Nuorgam

   En usko. Mekin kuviteltiin miehen kanssa syövämme soppaa vielä tänäänkin, mutta niin vaan tyhjeni koko 10 litran saavi jo eilen, eikä yhdelle matti myöhäselle meinannut riittääkään.. 🙂 Tuleeko teidän soppaan vaan perunaa, sipulia ja porkkanaa? Iskä jatkaa sitä aina välillä kaurahiutaleilla ja jo hetken pelkäsin, että Miisa menee mukaan samoihin hullutuksiin. Ei onneks! 😀

   1. Nii

    Yleensä oon kyllä niin laiska etten laita ees porkkanaa… 😀 Mutta joskus taas superreipas ja pilkon vielä lanttuakin! Ja mummo laittaa joskus ohrasuurimoita, ne tekee siitä kyllä ihanan paksua. Pahin mitä oon nähny siellä seassa on MAKARONI! Kammottavaa.

    1. Emmi Nuorgam

     …….makaroni? Porosopassa? Voi hyvänen aika. Sanattomaks vetää.

     1. Nii

      No se ei ollukkaan saamelaisen tekemää 😀 Järkytti se silti. Hhhrr.

 4. piupali (Ei varmistettu)

  Vähä liian söpö toi Hilda!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *