What the actual fuck, H&M?

Selasin tässä henkkamaukan nettikauppaa, kun ajattelin alkaa jo suhtautua elämään synnytyksen jälkeen. Aika nopeasti kuitenkin kävi ilmi, että on parempi kun en edes yritä suhtautua siihen, jos se tarkoittaa että päälle pitää pukea..

Hame märkäpukukankaasta. Öh, jos tekee vaikka mieli lähteä syvänmerensukellukselle kesken terassikierroksen?

Tai mikrokuitustringit. Naisille, joilla on siivousneuroosi ja joiden kannattaa kantaa rättiä aina mukana.

Lookin voi viimeistellä nilkkapituisella ”kimonolla”. Kieltämättä tulee kotoinen olo, kun kahvilassa voi kaivaa mikrokuitustringit aamutakin kimonon alta ja antaa pölyille kyytiä.

Ja mä kun olisin vaan halunnut ostaa pari kesämekkoa.

24 comments

 1. Flore

  Mä koin samanlaisen hetken kun etsin hametta Asokselta. Märkäpukua märkäpuvun perään. Ei oikeen pysty sanomaan mitään – näyttääkö se muka hyvältä??

 2. Suvi K.

  Aamutakiks toi vika vois kyllä olla hyvä? Ja eka esim. purjehdusta tai melontaa harrastaville? Stringeille en kyllä keksi käyttöä paitsi mainitsemasi siivousrätti… 😀

  1. Mahdoton Nainen

   Samaa mietin tosta kimonosta, kaipaisin sellaista kesäaamutakkia joka ei hiostaisi kuten toi muun talvifleece 🙂

   1. nansk

    Siihen voin kyllä suositella noita HM:n ”kimonoita”, mulla on sellainen lyhempi musta ja se on kyllä tosi kevyt! Perkeleen sähköinenkin, kyllä, mutta kevyt.

    1. Emmi Nuorgam

     Niin mutta kun siellä on osio ”bleiserit ja kimonot”. Mäkin ymmärtäisin jos kimonot olis jollain aamutakkiosastolla, mut nää on ilmeisesti tarkotettu päiväkäyttöön? O.o

     1. nansk

      Häh 😀 Okei, nyt komppaan otsikkoasi täysillä. Whaaaat the..?

 3. CougarWoman

  No nyt kyllä ajoi muotijuna pysähtymättä ohi ja jäin asemalle. Onneksi laihdutus takasi sen, että muutama vuosi sitten ostetut koltut mahtuvat taas päälle. Jos uusia pitäisi ostaa niin näköjään tulisi ensin huutonauru ja ehkä myöhemmin vielä pieni itku.

 4. possu

  Meilläpäin on pari terassia satamassa, että jos nyt pukee kaikki nuo päällensä ja jättää aamutakin siihen tuolin päälle ja horjahtaa hupsistakeikkaa järveen, ei ainakaan vaatteet mee pilalle. Sen aamutakin voi sitten kiskasta päälle kun on kavunnut takaisin. Jätän väliin kuitenkin.

 5. Mary-Jane

  Hih, itse ostin ihanat kengät H&M:ltä keväällä 2012 ja ne oli märkäpukukankaasta osittain tehdyt. Kyllä mä vähän sitä ihmettelin, mutta ne oli niin kivat, että kotiutin. 😀

  Onhan nuo kyllä vähän hassuja, eikä oikeen mun juttuja. En toisaalta oikeen muotia seuraakaan. Ostan sellasia juttuja, jotka miellyttää silmää ja tuntuu kivoita. Kimonoita en myöskään ymmärrä!

 6. Susannah

  Mutta toi märkäpukuhame vois olla hyvä baarissa tai ravintolassa, ei haittais vaikka joku tönäsis tungoksessa. Punaviini valuis hameelta ku vesi hanhen selästä. Hamosen laskeutuvuus onkin sitten aivan eri asia.

 7. salmander (Ei varmistettu)

  Mikrokuitustringit…. siis mitä mä just luin?! 😀 hämmentävä myös toi märkäpukukangas. Mut kimonosta sen verran, että noi henkkamaukkojen ja muiden kimonot ei oo oikeita kimonoita nähnykkään! Pitkiä ja nilkkapituisia pukujahan ne oikeasti on, eikä mitää kietaisupuseroita tai -takkeja. Tossa kuvan ”kimonossa” alkaa pituus olla kohillaan mut muuten mennäänki sit ihan metsään. 😛

  1. Jane C.

   Jes, muitakin jotain tuollaiset valekimonot ärsyttää! 😀

 8. Laura00

  itse asiassa mikrokuitualusvaatteet ovat kaikista mukavimmat yllä.

 9. Nella

  No huh. Mua aina vähän kiusaannuttaa sekin, kun suuret länsimaiset yritykset rahastaa ”eksoottisten” ei-länsimaisten kulttuurien elementeillä ajattelematta sekuntiakaan kyseisten esineiden ja asioiden alkuperäistarkoitusta tai symboliikkaa. Kimono on ilmeisesti uusi vastaava tapaus bindien ja ’inkkaripäähineiden’ rinnalla. Ehkä olen yliherkkä, mutta mua hävettäis mennä H&M:n ”kimonossa” tapaamaan mun japanilaista koulukaveria. Tai hengata intialaisten seurassa Urban Outfittersin Ganesh-paidassa. Tiedä sitten, olenko ainut.

  1. Emmi Nuorgam

   Et ole ainut. Joku voisi nyt taas vetää sen ”no mutta tässä vaan kunnioitetaan sitä kulttuuria” -kortin (sama, jota käytetään aina kun joku huumoritarkoituksessa pukeutuu lapinpukuun) esiin, mutta mä en näe tässä yhden ainutta kunnioittavaa elementtiä. Niin kauan kun totakin kaapua kutsutaan kimonoksi, se ei ole millään tapaa kunnioittava. Kutsuisivat sitten vaikka aasiasta vaikutteita saaneeksi aamutakiksi mieluummin.

  2. Flore

   Hyvä pointti tuokin. Musta on ihan ok ottaa vaikutteita – sitähän muoti aina tekee – mutta noin suoranainen ja vieläpä epämääräinen lainailu ei ole ongelmatonta. Lisäksi se on myös aika kaksinaismoralistista. Miksi tietyistä kulttuureista voidaan ottaa vaikutteita ja toisista taas ei? Mikäköhän meteli siitä syntyisi, jos muoti-ilmiöksi yhtäkkiä tulisi vaikka nyt sitten nunnan kaavut, abayat tai amishien vaatteet?

   Samaan soppaan kuuluu omassa mielessäni myös uskonnollisten symbolien aika huoleton käyttö, lähinnä siitä vinkkelistä että ihmettelen niiden näkyvää käyttämistä silloin, jos ne eivät omaan maailmankatsomukseen istu. Toisaalta taas olen tekopyhä, koska ihan huoletta olen ostanut pyhimyskorvikset tai korun, jossa on antiikinaikainen jumalatar.

 10. Janica B. (Ei varmistettu)

  Tämän hetken muoti on mielestäni kauttaaltaan kamalaa. Ja mä sentään olen löytänyt tähänastisista suuntauksista aina jotain hyvää, johon olen haksahtanut itsekin. Mutta tää tän hetken 90-luvun alulle kumarteleva post-grunge -tyyli, tsiisus. En tiedä. Ehkä reaktioni johtuu siitä, että tässä on nyt se piste, jolloin tajuan olevani konservatiivinen vanha patu, en kevyt ja kaikesta innostuva tyttönen.

  Mutta oikeesti. Saatana! Kun ne viininpuna-neonvihreät, migreenikohtauksen laukaisevalla Afrikka-kuosilla koristellut salihousut, napapaita, palikkakengät ja mummon sohvan brokadista väännetty minireppu saavat kenen tahansa näyttämään aivan helvetin tyhmältä. Nyt päästään suustani lauseen, jota en koskaan uskonut sanovani: miksi nuoret, kauniit ja hoikat mimmit pilaavat ulkonäkönsä näillä kurapaskan värisillä MC Hammer -salihousuilla?

  En vain jaksa innostua pätkääkään tästä Vaatehuoneen Simon uudesta tulemisesta. Olen aikoinani pukeutunut ylisuureen kansitakkiin ja verkkareihin, koska perheelläni ei ollut varaa muuhun, enkä halua kokea sitä pakon sanelemaa lamatyyliä enää koskaan. En edes minkäänlaisen ironisen nostalgia-arvon vuoksi.

  Mun esteettinen silmäni on jämähtänyt jonnekin vuoden 2005 tienoille. Se oli sitä aikaa, kun Sinkkuelämän viimeisissä jaksoissa Carrie pukeutui överinaisellisiin, 50- ja 60-lukujen tyylisiin, hyvin istuviin ja värikkäisiin vaatteisiin. Vaatekaupat pursuilivat kellohelmoja, tiukkoja vyötäröitä, rusetteja, röyhelöitä ja karamellivärejä, ja minä tyhmä kuvittelin sen jatkuvan ikuisesti.

  Viime kesä oli erityisen masentava, kun yritin haalia garderobiin jotain uutta. Tarjolla oli tuttuja, piristäviä kesävärejä, oksennuksenruskeaa, haalistunutta harmaanmustaa, armeijanvihreää ja piristyksenä joukossa neonkeltaista.

  Nyt olen yrittänyt etsiä välikausitakkia. Sen pitäisi olla kevyttä villakangasta tai vastaavaa. Väritoiveita ovat koralli, keltainen, omenanvihreä, turkoosi, petrooli jne. Malli olisi 60-lukulainen. Mä niin tarvitsen tällaisen takin, koska mulla on siihen jo valmiina täydellinen valkoinen hattu ja hansikkaat. Mutta eipä taida olla toivoakaan sellaisen löytymisestä. Kevät on pian kukkeimmillaan, ja kaupat juhlivat sitä niinkin piristävillä luomuksilla, kuin mustilla trensseillä ja tummanvihreillä parkatakeilla.

  1. Emmi Nuorgam

   Mä ymmärrän sua! Mäkin kelpuuttaisin kellohelmoja, pastelleja ja kukkakuoseja niin paljon kun vaan kaappiin mahtuu, mutta ne ei oo muotia. Ja ne salihousut – niitä mä en vaan yksinkertaisesti pysty ymmärtään. Sama sellaisten neonkirjavien legginssien kanssa. Että siis ihan julkisestiko sellaiset pitäis laittaa jalkaan? Ehkä vielä märkäpukukankaasta tehdyt?

   1. Janica B. (Ei varmistettu)

    Lisäksi tänäkin keväänä sporttimuoti on kuulemma the juttu. Olen yrittänyt opetella ymmärtämään sitä. Mutta en vaan osaa. Yksikään liikuntavaate ei kivoimmillaankaan näytä niin kivalta, että voisin kuvitella jatkavani iltaa suoraan salilta terassille se ylläni.

    Salihousujen karmeat ysärikuosit ovat tulleet myös liikuntavaatteisiin. Joka toisella naisella on nykyään semmoiset batiikkikuvioidut/etnomigreenit täyspitkät trikoot. Ne saavat tosi hoikatkin kintut näyttämään kovin paksuilta. Plus mulle tulee todella paha olo kun katselen noita kuvioita, koska ne alkavat oikeasti heittää mun silmissäni ja päätä alkaa särkeä.

    1. FFFifi

     Aika monen salitsirbulin mielestä se on vaan toivottavaa, että jalat näyttää isoilta…

     Musta tuntuu, että ennen ton ”mikrokuidun” tilalla on ollut termi mikromateriaali. Sehän on tosi miellyttävää, mutta kieltämättä mikrokuidusta tulee siivousvälineet mieleen.

 11. Satumaah

  Käytiin just toissapäivänä pyörähtämässä Koskikeskuksessa ja meinattiin kuolla nauruun lähes joka kaupassa. Ihan järkyttävää settiä tarjolla. Parasta oli Glitterissä, pelkästään sinne sisäänkatsominen sattuu silmiin. Tekokukkaseppele on sitten niin in tänä kesänä, että ei mitään rajaa. Muistakaa kaikki hommata sellainen. Toppisortsit oli myös hienot. Että jos tunnet, että ei ole vielä tarpeeksi pyllyä, niin nuo auttaa asiaan. 

  1. Emmi Nuorgam

   Joo kävelin Glitterin ohi tänään ja meinasin jo hidastaa, kunnes näin ne kukkaseppeleet ja myyjä jolla oli sellainen päässä rupes uhkaavasti lähestymään. Oli pakko perääntyä!

 12. Ammabella (Ei varmistettu)

  Moikka! Oli vaan pakko kommentoida ja kiittää tästä mahtavasta blogista! Löysin tämän vasta tänä viikonloppuna (Puutalobabyn kautta) ja usko tai älä, luin koko blogin alusta loppuun tän viikonlopun aikana 😀 (joo mulla oli kotiviikonloppu). Odotan ensimmäistäni ja oli ihan mahtava lukea sun ajatuksia ekasta vauvavuodesta (KIITOS kun oot niin raadollisen rehellinen, jatka samaan malliin!) 🙂 Tsemppiä loppuodotukseen ja musta sait yhden uuden vakkarilukijan lisää! 🙂

  Annnabella

  1. Emmi Nuorgam

   Voi kiitos, tulipa hyvä mieli heti aamusta! Peukkuja myös sulle ja toivottavasti sun loppuraskaudessa ei aika pysähdy (vaikka niin kai kaikilla käy..). 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *