Rullaati rullaa

Vihdoinkin meillä ja Lastenkulttuurikeskus Rullalla osui kalenterit, planeetat ja kuut samaan asentoon ja päästiin tutustumaan Finlaysonilla olevaan Rullaan. Ja vaikka kuinka paikasta ja sen aukioloajoista napisin vuodenvaihteessa, niin pakko ottaa kyllä sanat takaisin: Rulla on ihan huikea paikka – ilmainen, täynnä mahtavia juttuja lapsille ja mikä parasta, ainakin tänään paikalla oli myös niin paljon henkilökuntaa, että melkein jokaiselle lapselle riitti oma leikittäjä! En edes tiennyt, että Rullassa on ”tätejä” leikkimässä ja piirtelemässä lasten kanssa, mutta voinette kuvitella, miten onnellisena tää viikonloppu-yh otti tiedon vastaan. Mitään varsinaista hoitoa lapsille ei tietenkään luvata, mutta ainakin tänään sain ihan rauhassa istua syöttämässä vauvaa, kun iloinen harjoittelija Lilla piirteli Hippusen kanssa.

Rulla on siis kaupungin tarjoama kulttuurikeskus, joka tekee yhteistyötä muidenkin Tampereen lastenkulttuuripalvelujen kanssa. Nyt Rullan vallanneen vedenalaisen valtakunnan oli rakentaneet Käsityökoulu Näpsän 4-17-vuotiaat taiteilijat ja pakko kyllä sanoa, että ihan sairaan upealta näytti! Suosittelen kovasti käymään ja ihmettelemään – Hildakin tykkäsi kun sai mennä paikasta toiseen pää kolmantena jalkana ja siivota tavaroita paikoilleen. Toivottavasti siivousinto jatkuu vielä ainakin 15 vuotta..

Rullan lisäksi käytiin äänestämässä (kipinkapin kaikki, ennakkoon voi äänestää ihan missä vaan ja henkkarit riittää), lounaalla 4 Vuodenajassa (hallin 4deliin muuten aukeaa pian hodaribaari, tsaijaijai!), kaffilla Kaffilan terdellä ja ehdinpä istua omallakin parvekkeella hetken tekemässä kesäparvekesuunnitelmia. Ajattelin kerrankin miettiä mitä tarvitsen jo ennen puutarhamyymälään menemistä, etten palaa sieltä esimerkiksi kuuden amppelin kanssa, vaikka paikka on vain kahdelle. Mutkuhalvallasai... Oon nykyään ihan hullaantunut näihin kauppalappuihin!

Niin ja ehdittiinhän me vähän poseeratakin! Tai ainakin yritettiin parhaamme..

8 comments

 1. Emmi Nuorgam

  Jaha, mikähän mun kuvia vaivaa..?

 2. riik

  Rulla on mainio paikka, tuttu töiden puolesta :). Ja tuo näyttely on tosi hauskan näköinen!

 3. annakarin

  Hei vähänkö ootte söpöjä!

 4. Hetkia ja juoksuaskelia (Ei varmistettu)

  Rulla on tosi ihana. Käytiin silloin muinoin vanhoissa ja tunkkaisissa tiloissa, mutta sielläkin toiminnan sisälle pääseminen oli helppoa. Nyt ei olla näihin tiloihin vielä ehditty. Vieläkö rullassa tarjotaan lounasta perheille halvalla?

  1. Emmi Nuorgam

   Ei ainakaan tullut puheeksi! Mutta epäilen, että ei tarjota, kun ainakaan aikuisten korkeudella olevia ruokapöytiä ei paikassa ollut. En tiennytkään että Rulla on muuttanut, missä se ennen oli?

   1. Vierailija (Ei varmistettu)

    Se oli ennen Hämeenpuistossa sellaisessa vanhassa (70-lukusessa tms) talossa lähellä nääshallia, mutta tosiaan käyty silloin kun olin edellisestä äitiyslomalla ja muksu täyttää kesällä jo 3. Apua! 8) Silloin siellä oli jotain keittoa tai muuta kevyttä pari euroa per perhe.

   2. Hetkia ja juoksuaskelia (Ei varmistettu)

    Se oli ennen Hämeenpuistossa sellaisessa vanhassa (70-lukusessa tms) talossa lähellä nääshallia, mutta tosiaan käyty silloin kun olin edellisestä äitiyslomalla ja muksu täyttää kesällä jo 3. Apua! 8) Silloin siellä oli jotain keittoa tai muuta kevyttä pari euroa per perhe.

 5. Ella F.

  Joo, mäkin olin siitä leikittäjien määrästä niin poissa tolaltani, etten tajunnut sitä sulle ees mainostaa, luulin varmaan että se oli joku joulu-special 8) Ei meillä täällä Helsingissä vaan…

  Olette kyllä aikas lutusia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *