Päivä, josta en uskonut selviäväni

Päivä, jona jo pari viikkoa 2-3 yöheräämisen taktiikalla nukkunut lapsi herää kello 02.00 ja nukahtaa seuraavan kerran kello 12.30. Päivä, jona mies tietysti on jo neljättä päivää pois ja äidillä jo valmiiksi pinna hiukan lyhkäsellä.

Päivä, jonka pelastaa Wayne’s Coffeen suurin take away -kahvi ja yllättävä ystävä, joka möngertää Hildan kanssa puistossa, kun äiti hyssyttää vauvaa uneen. Päivä, jona lounaaksi saa kermakakkua serkkulassa samalla kun joku muu vahtii Hildan uimareissua kahluualtaassa. Päivä, jolloin viettää 1,5h rantatien tunneliruuhkassa samalla kun kaksi kakkapyllyä karjuu täyttä huutoa takapenkillä.

Päivä, jonka ainoan ruuan kattaa pöytään oma äiti ja jolloin viimeisetkin mehut lapsesta pusertaa pikkusisko ja rantapallo. Päivä, joka kastelee parvekkeen patjat ja tyynyt läpikotaisesti. Päivä, jonka iltapalan virkaa toimittaa sipsipussi.

Päivä, jonka alkaessa ei koskaan olisi uskonut selviävänsä tähän saakka.

Päivä, joka onneksi kohta on ohi.

6 comments

 1. Kristaliina

  Voi apua. Mä sanoin tän jo aikaisemmin, mutta mun korvaan sä kuulostat niii-iiin sankariäidiltä. Mä oon tehnyt itselleni jo aivan hurjan peikon siitä ”yksin lasten kanssa koko päivän” -elämästä. Nyt torstaista alkaen se mullakin alkaa. Mä en en en en en vaan tajua, miten sä selviät. Ja te ootte ulkona. Herranjestas.

  1. Emmi Nuorgam

   Ulkona se aika menee paljon nopeammin, oikeesti kannattaa kokeilla! 🙂 Lisäksi Hildan on pakko päästä ulos purkaan energiat, tai sen nukkumisesta ei tule mitään. Siks sadepäivät on mulle aina ihan hirvee painajainen.. Sormet ristiin, että koko kesänä ei sada! 

   Ja siis musta päivät on ihan semi-iisejä, mutta nää yksinäiset yöt. Ne on helvetti.

 2. Rosanna

  Oh my, mulla nousi tuskahiki ihan vain jo tätä lukiessa. Emmi oot mun sankari, en olisi oikeasti ikinä selvinnyt selväjärkisenä tuollaisesta päivästä! Varsinkin tuo ruuhkaan jumittuminen lasten kanssa juuri tuollaisena päivänä, ei hitto. Ton päivän jälkeen olisit kyllä ansainnut lasin tai vaikka koko pullon jotain ökykallista shampanjaa.

  1. Emmi Nuorgam

   Otinkin pullon kuohuvaa, sikahintaista – coca colaa! 😀

 3. TiaB (Ei varmistettu)

  nain on. paiva kerrallaan. josku tunti kerrallaan. tsemppia!

 4. Salma

  Nämä on ihania kirjoituksia. En jaksaisi lukea yhtään sellaista ja sitten kaikki hymyilivät ja nukkuivat viiden tunnin päikkärit -potaskaa. Terv. hampaitaan kämisevän 7kk:n uhri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *