Tämä on vaalimainos

Oletko jo käynyt äänestämässä? Etkö? Ai et tiedä ketä äänestää? Huh, nyt sulla kävikin tuuri, sillä mä kysyin kahdelta ystävältäni, että ketä ihan ehdottomasti kannattaa äänestää ja miksi. Tolkun ihmisiä kumpainenkin ja vielä sattui niinkin sopivasti, että kumpikin suositeltu ehdokas saa myös multa täyden tuen taakseen – harmi, että kaikilla on vain yksi ääni.

Oraksen selfie täältä ja Hennan selfie täältä.

Saara Karasvirta, turkulainen duracell-pupu ja kick-ass-böönä, jolla on isommat munat kuin monella miehellä (siis yllättävän hyvä turkulaiseksi) äänestää Henna Virkkusta.

”Tutustuin Hennaan vuonna 2005/2006, kun aloitin opiskeluni Jyväskylässä. Muhun teki suunnattoman vaikutuksen Hennan tyyli hoitaa asioita. Useimmat poliitikot vaan hymistelevät, lupaavat kaikille maat ja taivaat ja puhuvat puhumisen perään, mutta mitään ei tapahdu kuitenkaan. Liihottelevat tuolla jossain sfääreissä ja ”tavallisille” asioille ja ihmisille ei löydy aikaa. Siksi meininki on välillä niin apaattista ja ikävä kyllä monet ihmiset tätä nykyä kyynistyvät ja jättävät jopä äänestämättä. Sitten istutaan kotona ja jurnutetaan, miten kaikki on hanurista ja mikään ei toimi. Mä en suostu alistumaan sellaiseen ja pyydän, ettet sinäkään alistuisi. Äänestä, oli ehdokkaasi kuka tahansa!

Henna oli jo 2005, ja on edelleen, aika erityinen tyyppi. Henna on poliitikko, joka ei puhu p*skaa, vaan tekee. Vaikeitakin juttuja. Kipeitäkin asioita. Se on aika harvinaista. Mä itse arvostan sellaista yli kaiken: tehdään ratkaisuja ja laitetaan hihat heilumaan, eikä kerätä poliittisia irtopisteitä lupailemalla unelmahöttöä kansalle ja taputtelemalla kavereita selkään. Mä arvostan vastuunkantoa, etenkin vaikeina aikoina. Henna on tyyppi, joka tekee vaikeatkin asiat vaikka läpi harmaan kiven. Silläkin uhalla, että itse kärsii. Sitä mä todella, todella arvostan. Henna on tekijänaisia, niinkuin minäkin. Siksi onkin ilo olla tiimissä mukana ja toivon sydämestäni, että Henna on MEP. Sillä tuollaista tehomuijaa me ihan oikeasti tarvitaan sinne EU:hun hoitamaan meidän asioita. Sellasta tyyppiä, johon voi luottaa että asiat hoidetaan ja koskaan, koskaan, koskaan ei luovuteta.

Ne jotka tuntee mut, tietää, että aika harvassa on ne ihmiset, joista mä innostun täysiä. Hennasta mä tykkään. Toiset tykkää, toiset ei – mä tykkään ihan hitosti. Siksi raapustin lappuun numeron 230 ja jaan tuolla turuilla ja toreilla esitteitä näpit jäässä tihkusateessa. Sitä mä en tekisi, jollen todella uskoisi tähän juttuun. Ja mähän uskon.”

Aksu Piippo, kulttuurin sekatyöläinen, äksy kriitikko ja Tampereen parhaiten korkkareilla kävelevä mies, taas liputtaa Oraksen puolesta.

”Äänestän Oras Tynkkystä. Oras on viisas, taitava ja rohkea. Oras kunnoittaa myös vastakkaisia mielipiteitä, minkä vuoksi hänestä pidetään yli puoluerajojen. Oras on asiantuntija, joka ei perusta mutusta tai ideologisesta poseerauksesta. Ilmastonmuutos on ihmiskunnan isoimpia kysymyksiä tällä hetkellä, ja juuri sen torjumiseen poliittisiin keinoihin Oras on erikoistunut.

Tutustuin Orakseen seitsemän vuotta sitten ja olen oppinut tuntemaan hänet myös ystävänä. Se ei kuitenkaan ole ratkaiseva syy äänestyspäätökseeni. Oras yllättää minut jatkuvasti argumentaatiokyvyllään, muut huomioon ottavalla sävyisyydellään ja lojaalisuudellaan. Lisäksi Oras on lämmin ihminen ja valtavan hauskaa seuraa. Oras ymmärtää nyansseja ja on tyyliniekka.

Jos kaverin taiteilijanimi on DJ Muna, ei voi epäonnistua.”

Nyt rakkaat ystävät, nyt ette voi sanoa, ettette tiedä ketä äänestää. Tehkää palvelus paitsi itsellenne, myös meille muille ja käyttäkää ääntänne. Äänioikeus on kenties aliarvostetuin oikeus, joka meillä kaikilla on – sen käyttämättä jättäminen on vain ja ainoastaan tyhmää.

Tänään on eurovaalien varsinainen äänestyspäivä. Tiedät kyllä mitä tehdä.

PS. Äänestyspaikalle tarvitaan mukaan vain ja ainoastaan henkkarit – se postissa tullut lappunen on vain muistutus äänioikeudesta. Eli ei syytä paniikkiin, vaikka keräyspaperit olisi jo poltettu, äänestää voit silti!

14 comments

 1. Jaanaska (Ei varmistettu)

  Tähän en voi kommentoida kuin, että kokoomus kuuluu samaa konservatiiviseen koalitioon europarlamentissa kuin kristillisdemokraatit. He siis äänestävät esimerkiksi aborttioikeutta vastaan yms. Että ”hän on erityinen tyyppi”-perustelut, kiitos ei. Vähän kritiikkiä pöytään!!

  1. LauraKR (Ei varmistettu)

   Juu, niin kuuluu. Mutta tuo parlamentin suurin ryhmä ei tosiaan näissä kysymyksissä äänestä mitenkään yhtenäisesti, sen kertoo ihan tilastot, joten voit olla huoleton, etteikö Henna ajaisi tässäkin suhteessa oikeaa linjaa. Faktat kohdilleen siis, Jaanaska.

   1. Jaanaska (Ei varmistettu)

    Eurovaalit eivät valitettavasti ole henkilövaalit. Ääni Hennalle on ääni tälle koalitiolle. Kaikki toki saavat äänestää ketä haluavat, en muuta väittänytkään. Arvostelin lähinnä tätä postausta. Siinä missä minusta on ihan ymmärrettävää valita oma ehdokas ystävien suositusten perusteella, se että jakaa sen omassa blogissaan mainoksena sen kummemmin pureskelematta ehdokkaita on lukijoiden aliarviointia. Toivoisin, ettei kukaan valitse ehdokasta lempibloggaajansa kavereiden takia vaan tekisi jonkinlaista poliittistakin pohdintaa. Edes vaalikoneen verran.

    1. LauraKR (Ei varmistettu)

     Jos sinusta tuntuu, että Emmi olisi postannut sen kummemmin asiaan perehtymättä, et sinä taida olla kovin perehtynyt Emmin ajatuksiin. Toiset tykkää, toiset ei.

  2. Emmi Nuorgam

   Onneksi äänioikeus tarkoittaa sitä, että kullakin oikeus äänestää ketä tahtoo. 🙂

 2. Vierailija (Ei varmistettu)

  Näähän on puoluevaalit, en todellakaan äänestä kokoomusta!

 3. Vierailija (Ei varmistettu)

  Oi joi. Henna Virkkunen on ollut (opetus)ministerinä ollessaan vaikuttamassa sellaisiin asioihin, joiden lopputuloksiin en ole ollut lainkaan tyytyväinen.

  Sisällä kuohahtaa hieman joka kerta, kun näen hänen vaalimainoksensa täällä Lilyssä. Slogan kyllä on onnistunut, pakko myöntää.

  1. myrmeli

   Onnistunut? Musta se on laiskimmin laadittu poliittinen slogan aikapäiviin 😀

   1. Vierailija (Ei varmistettu)

    Tarkoitin tässä onnistuneella totuudenmukaista. Laiskuuttakaan tosin ei voi kieltää.

 4. Luppakorva

  Kiitos tästä postauksesta ihan vain sen vuoksi, että äänioikeus on asia, jonka vuoksi on aikoinaan taisteltu pitkään ja kipeästi, ja nykyään harva sitä arvostaa. En ota kantaa siihen, ovatko ehdottamasti ehdokkaat sellaisia, joita itse äänestäisin (vaalisalaisuus nääs), mutta ehdottomasti kannustan kaikkia vaaliuurnille äänestämään sitten jotain sellaista henkilöä/puoluetta, jonka arvoihin voi itse sitoutua!

  1. Emmi Nuorgam

   Juuri näin! 

 5. LK (Ei varmistettu)

  Henna Virkkunen kertoo ylen meppigalleriassa kannattavansa EU-USA vapaakauppasopimusta, jota valmistellaan salassa niin kansalaisilta kuin MEPeiltäkin. Tämä sopimus hyödyttää ainoastaan monikansallisia suuryrityksiä, ja olisi toteutuessaan katastrofi demokratialle. Ääni Virkkuselle on ”kyllä” -ääni tälle sopimukselle, joka mahdollistaisi mm. sen, että yritykset voivat haastaa EU-valtioita oikeuteen tuottojensa laskusta.

  http://yle.fi/uutiset/vapaakauppasopimusten_sisalloissa_kiistanalaisia_k

  ja sama englanniksi (Deutsche Welt tällä viikolla) http://www.dw.de/ttip-serves-the-major-corporations/a-17655221

 6. HM (Ei varmistettu)

  Kyllä oikein sydäntä kylmää kun Henna Virkkusesta puhutaan. Mutta kai se on vaan niin että joillekin ihmisille ne samat asiat eivät ole tärkeitä kuin itselle. Se pitää vaan hyväksyä. Mutta valitettavasti tämä postaus on deal braker mulle. Ei pysty, ei kykene. Oikein kivaa blogia pidät, mutta Henna-fanitus on nyt mulle liikaa. Hyvää jatkoa.

  1. Emmi Nuorgam

   Ikävä kuulla, että tää juttu on ”deal braker”. Toivottavasti vielä joskus palaat! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *