Kesäjuhlien ykköshitti

Unohtakaa karjalanpaistit, fancyt cocktailpalat ja voileipäkakut – tänä kesänä juhlissa tarjotaan nimittäin hodareita!

Hodari – kuten katuruoka yleensäkin – on uusi burgeri. Pakko myöntää, etten pari vuotta sitten olisi uskonut, että vielä jonain päivänä juhlissa tarjoillaan hodareita tai että mun ruokaan liittyvä kohokohta olis Kauppahalliin avattava hodaribaari. Siinä on välimäet ihan paperia, jos burritojen lisäksi Tampereelta alkaa saamaan myös kelvollista hodaria pikaruokana.

Me oltiin tänään siis Hildan kanssa tyttöjen retkellä mun serkun valmistujaisissa. Ruokana oli ihan överihyvä hodaribuffa, josta löytyi kaikkea juustoista pekoni-papumössöön, guacamolesta kurkku-mangosalsaan ja marinoiduista katkaravuista erilaisiin sipuleihin. Homma toimi siten, että grillimestarilta tilattiin nakki (jota niitäkin oli varmaan kymmentä eri laatua!), jonka jälkeen sämpylä mätättiin täyteen kaikkea mitä pöydästä löytyi ja kruunattiin koko komeus coleslaw’lla ja parilla eri salaatilla. Ja tämä toistettiin ainakin pari kertaa, mielellään jopa kolme. Jonka lisäksi pakattiin pari hodaria vielä kotiinkin. Tämä on muuten mun juhlavinkki number 1: anna vieraille ruokaa mukaan kotiin – saat aivan taatusti kestitä samoja tyyppejä vielä uudelleenkin!

Myös jälkiruoka oli hoidettu häistä tutulla karkkibuffalla ja kakulla. Ei sillä, että olisin armottomien nakkiöverien jälkeen pystynyt enää ajattelemaankaan mitään makeaa. Mutta siis konseptina niin kertakaikkisen toimiva, että hoitaisin meidän sunnuntain nimijuhlien keitrauksen samalla tavalla, jos vieraina ei olis kutakuinkin samat ihmiset. Nakkiöverit kolmen päivän välein olisi kuitenkin jopa mulle vähän too much.

Suosittelen kyllä ihan kymmenen lasissa ylipäänsä juhlien järjestämistä, ja jos juhlat vielä kruunaa kuplivalla ja hodareilla, niin aina parempi! Paitsi että tälläinen juhlatyyli on ehdottoman herkullinen, niin rennosta tunnelmasta tulee myös vieraille hyvä juhlafiilis. Vaarana tietysti on, että juhlaväki haluaa pesiytyä nojatuolin nurkkaan santsaamaan nakkeja ihan koko päiväksi..

Seuraavaksi oliskin sitten tosiaan niiden meidän nimijuhlien järjestäminen, jokohan asiaan pitäisi alkaa jotenkin suhtautua? Tarjoiluinspis ihan kateissa (varsinkin tänpäiväisen jälkeen kaikki muut ideat tuntuu tosi laimeilta), eli jos on jotain kivoja ideoita, niin saa vinkata!

18 comments

 1. Raissi

  Siis nuo hodarit taitaa tosiaan olla tämän kesän hitti, koska ne hodarisämpylät on jatkuvasti kaupasta loppu…

  Mutta niistä nimijuhlista… Meillä tarjottiin vuosi sitten tällaisia

  Ainakin nuo vartaat oli tosi hitti. Ja coctailpiirakat ja munavoi uppoaa aina, aina, myös lapset tykkää.

  1. Raissi

   Jaa… Ei löydy sivua?? Outoa. No, jos haluat kurkata niin löytyy minun jutuista elokuulta 2013 nimellä Vaaleanpunaiset nimijuhlat.

   1. Emmi Nuorgam

    Johtuisiko siitä kun vaihdoit blogin nimeä? Mikään niistä vanhoista osoitteista ei taida enää sen jälkeen toimia, kun URL menee sekaisin. 🙂

    1. Raissi

     Siitäpä varmaan…

 2. Suvi K.

  Vähänkö loistava idea! (Ja miksei mua kutsuta tollasiin juhliin?!)

  Mun mielestä toimivin resepti kivojen juhlien järjestämiseen on 1) älä missään nimessä tarjoa voileipäkakkua ja 2) tarkoa boolia, esim sangriaa. Loput voi soveltaa, mutta nämä kaksi kohtaa muistamalla välttää pönötysfiiliksen. 😀 En ole vähään aikaan järjestänyt isoja sukujuhlia mutta mun lakkiaisissa oli tarjolla mm. erilaisia salaatteja, sienipiirakkaa ja suklaakakkua (sekä sangriaa) ja ilmeisesti porukka viihty kun roikkuivat nurkissa melkein koko päivän.  🙂

  1. Sanph

   Hahahaha mua naurattaa täällä vähän. Tulin just kauppareissulta, ostamasta huomisiin valmistujaisiin tarjottavia. Mitäs siellä on listalla..? No ainakin voileipäkakkua (rieskakakkua) ja boolia 😀 Mutta meillä ei onneksi pönötetä. Rennot kaverijuhlat luvassa. Meikäläinen vääntää tosiaan rieskakakun (hohoh), suklaakakun ja boolia. Kylkeen vähän nannaa ja suolatikkuja. Nää juhlat on retrot, koska retrous on taas in 😉

   Omissa lakkiaisissani oli myös erilaisia salaatteja, suklaakakkua, karkkibuffaa jne jne. Ja iltahämärässä grillattiin. Ihanat juhlat!

   Ps. Hodaribuffa on kyllä mainio! Saattaapa muutamissa häissä sun muissa juhlissa tänä kesänä näkyä.

   1. Emmi Nuorgam

    Mikä on rieskakakku? Ohjetta kehiin! 

    1. Sanph

     Bongasin ohjeen täältä. Tekasin kakun äsken, aikaa meni ehkä puoli tuntia, eli nopea homma! Makua en osaa sen kummemmin vielä analysoida, kun huomenna vasta kakkua leikataan, mutta ainakin täytteet maistuivat hyvältä erikseen maisteltuina. Itse länttäsin lihaksi kylmäsavustettua härkää 😛

     1. Suvi K.

      Ihan selkeesti eri asia kun ne ”kermavaahto”kuorrutetut voileipäkakut. 😀 Ja kunhan on sitä boolia niin kaikesta selviää!

 3. Mimmu+ (Ei varmistettu)

  Oi, mikä tuo ihana vadelmainen juustokakku on? Löytyykö ohjetta? 🙂

  1. Emmi Nuorgam

   Huikkaan Miisalle, että tulee kertomaan! 🙂

 4. hrekku (Ei varmistettu)

  oot vähän turvonnu sitten viimenäkemän, kyllä mä silti sua vielä laittasin 🙂

  1. Emmi Nuorgam

   Ei tää oo Tinder.

 5. Katie

  Meillä suuressa maailmassa hodarit oli in jo viime vuonna! 😉 Ai vitsi kun tulikin himo…

  1. Emmi Nuorgam

   Siis just tuo bubbledog oli näidenkin juhlien teema! Vitsi että oon kateellinen..

 6. Mariennetta (Ei varmistettu)

  Voileipäkakku on herkkua! Mun mielestä perinteiset juhlatarjottavat on ihan hyviä. Eipä ole tullut niin paljon juhliin kutsuja, että olis kyllästynyt. Täytetyt tuulihatut uppoaa aina! Suolaisella tai makealla täytteellä.

  Tuo hodari buffa täytyy pitää kuitenki mielessä. Mutta mistä sais hyviä hodarisämpylöitä? Ei niitä kaupan säilöntäaine höttöjä kukaan syö 😛

  1. Emmi Nuorgam

   Itse leipomalla tietysti parhaat saa, mutta mikä tahansa pitkulainen sämpylä käy kans. Täällä oli sekä unikko- että täysjyväsämpylöitä. 🙂

   1. Mari-täti (Ei varmistettu)

    Tehtiin tilaus suoraan leipomoon. Jussinhannan leipomon Pitkän Jussin sämpylät.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *