Eino

Aina kun sanon mielessäni Eino, alkaa mulla välittömästi soida päässä J. Karjalaisen Väinö. Vähänpä tiesi mieheni, kun diskasi nimen Väinö juuri em. syystä, sillä aika usein kotona raikaa epävireinen ”Eino, Eino, missä on se Eino”. Ja koska rakkaalla lapsella on monta nimeä, on meidän Eino ehtinyt saada jo liudan lempinimiä, kuten Eikka, Einari, Eedvartti, Missikeisari jamitänäitänyton. Muille nimi julkistettiin tänään pojan nimijuhlissa.

Nimeä juhlittiin hyvin rennoissa merkeissä – lähinnä nostaen maljoja ja syöden. Nimen julkistus tapahtui tällä kertaa tietovisan muodossa (viime kerralla vieraille annettiin kirjaimet, joista nimi sitten koostui), eli mies oli keksinyt jokaisesta kolmesta nimestä ”helpon” vihjeen, joita juhlaväki sitten pienissä porukoissa ratkoi. Ensimmäinen nimi oli ihan vaan keksitty, toiset nimet sitten tulivat meidän perheistä. Lisäksi tälläkin kertaa luettiin kummitodistus, johon olimme runoilleet samojen yleispätevien toiveiden lisäksi kummankin kummin erityisosaamisalaan liittyviä asioita, joita toivoisimme heidän Einolle opettavan. Ja viime juhlista tuttuun tapaan minä, joka en koskaan herkisty, aloin taas vollottaa kesken kummitodistuksen lukemisen. Pakko se kai on myöntää – nää lapset on kaivaneet mun sisäisen itkijänaisen esiin. Että lykkyä vaan tuoreelle kummitädille, hääbuduun kannattaa laskea myös tän kaason 200 nessupakettia mukaan..

Ruokapuolen inspis löytyi lopulta Kotivinkin viime numerosta ja Suolaa ja hunajaa -blogista. Jonnan värkkäämät helpot sliderit tosin muovautui vielä helpommiksi, kun leipominen tuntui ylitsepääsemättömältä tehtävältä, enkä lopulta jaksanut hatuttaa kuin jokirapu”slaiderit”, lopuista tuli ihan vain patongin paloja.

MENU

Patonkia
Manchegolla ja paahdetulla paprikalla
Chorizolla ja paahdetulla paprikalla
Suolalihalla, kaprismajoneesilla ja marinoidulla sipulilla
Jokiraputahnalla
Vihannessallaattia yrttiöljyllä
Halloumi-bulgursalaattia

Mudcake & vaniljajäätelöä
Keksejä

Saanko tuhat kotiäitipistettä? Juhlamekko ostettu Prisman alennustangolta..

Siitä huolimatta, että masuvaivainen päivänsankari antoi vanhemmilleen viime yönä noin 3 tuntia unta ja vielä aamulla olin ihan varma, että koko päivästä tulee täys katastrofi, oli juhlat jopa yllättävän onnistuneet ja rennot. Kotimatkalla mies tuumasi, että tähän taitaa kiteytä ensimmäisen ja toisen lapsen ero: toiset nimijuhlatkin menee jo niin rutiinilla, ettei niistä muista edes stressata. Itse ehkä käyttäisin verbiä ”ehdi”, mutta onko se niin justiinsa..

Pääasia on, että meidän Einolla on nyt nimi.

Äidin pieni Einari.

26 comments

 1. Kahvittelija

  Ihanan näköiset juhlat! Ja voi vitsi, mua rupesi hiukan houkuttelemaan tuo nimen julkistaminen tietovisan avulla, hauska idea! Paitsi että niin joo, meillehän tulee ristiäiset – pappi tuskin suostuisi siihen, että poiketaan sen verran ristiäiskaavasta, että nimen juhlallisen ilmoittamisen sijaan mä rupeaisin mieheni kanssa juontamaan tietovisaa. 😀

  1. Emmi Nuorgam

   Hahhhaaaha! 😀 kokeilkaa! Ja siis ainahan voitte sen verta antaa periksi, että annatte papin juontaa tietovisan! 😉

  2. piupali (Ei varmistettu)

   Järjestäkää nimivisa ennen kastamista. Nykyäänhän ristiäisissäkin nimi ilmoitetaan ennen varsinaista kastamista, ja sen voi papin sijaan kertoa vaikka toinen vanhemmista. Eli en näe miksi pappi vastustaisi visaa. 🙂

   1. Kahvittelija

    Pitääkin ottaa visa oikein tosissaan harkintaan 🙂 esikoisenkin ristiäisissä muuten mies kertoi tytön nimen, ei pappi.

    Ehkä jos me nyt oikein perehdytään tähän nimivisa-asiaan niin se nimikin sieltä selkiytyisi, tällä hetkellä mitään huippuhyvää, itsestäänselvää vaihtoehtoa ei vielä ole. Tosin ei olla vielä varmoja sukupuolestakaan.

 2. Anna-Reetta

  Voi kun kiva nimi! 🙂 Mun serkun pojan nimi on kans joku E:llä alkava mutta sitä kutsutaan Eikaksi (mä en rehellisesti sanottuna enää muista sen oikeaa nimeä, koska sitä aina kutsutaan Eikaksi :D)

  Ja mulle isä aina lauloi ”Anna-Reetta, on pikkuinen tyttö, jolla on kutonen laulussa..” 😉

  1. Emmi Nuorgam

   Nut mä en enää muista, että kenellä se kutonen oikeasti on laulussa! 😀

   1. Vierailija (Ei varmistettu)

    Magdaleenalla

   2. Anna-Reetta

    Vierailija kerkisikin ensin, mutta mulla oli niinkin rankkaa että en aluksi edes tiennyt että oikean laulun henkilö onkin Magdaleena ;D 

 3. Vierailija (Ei varmistettu)

  Ihan uteliaisuuttani kysyn mitkä lastenne koko nimet ovat, jos muut nimet ovat jotain ”perittyjä”?

  1. Vierailija (Ei varmistettu)

   Jos Emmi olis aikonut paljastaa kaikki nimet, olisi sen varmasti jo tehnyt 😉 Mut mua kiinnostaa se, että onko Eino saamelainen nimi? Kun olen siinä käsityksessä, että Hilda on?

   1. Emmi Nuorgam

    Oikein arvattu, jostain syystä koko nimi tuntuu musta liian yksityiseltä kerrottavaksi. En tiedä, että mistä se johtuu. 

    Eino on kait alkujaan saksalainen nimi, kuten Hildakin, mutta kumpiakin löytyy myös pohjoisesta. Isältä eilen kuulin, että kylällä on jo yksi Eino Nuorgamkin, ikäeroa näillä nimikaimoilla nyt vaan on reilut 60 vuotta. 🙂

 4. flygrl

  ihana Eino! ja mitäihmettä, ei kyllä näytä Prisman mekolta vaan supersiisti! 🙂

 5. Jonna/suolaa&hunajaa (Ei varmistettu)

  Kauniit juhlat ja hieno nimi. Sama kuin ukillani 😉 Luulen, että sinulle tulee vielä Nessu-paketille käyttöä moneen kertaan noiden hienojen lasten elämän aikana. Hienot hetket herkistävät – sisäinen itkijänainen siis saattoi tulla jäädäkseen 🙂

  Ja hienoa, että tarjoilut onnistuivat. Ei niitä leipiä kannattakaan ”huputtaa”, just noin ovat parhaita.

  1. Emmi Nuorgam

   Kiitos vielä inspiraatiosta ja onnea uudelle blogielämälle! 🙂

   Niin ja Einolta terkkuja vanhemmalle kaimalle! 

 6. Ana (Ei varmistettu)

  Ootpas ihailtavassa kuosissa noin pian synnytyksen jälkeen, oon ihan kade! Vatsasta enää tietoakaan. 🙂

  Ja hieno nimi!

  1. Emmi Nuorgam

   Salaisuus on muotoilevat alusvaatteet. Muttahys, älä kerro kellekään! 😀 

 7. riik

  Oi, miten ihanat tarjoilut. Nyt tuli nälkä!

  Onnea pienelle miehelle komeasta nimestä 🙂

 8. Katie

  Onnea Einolle! Ja hyvinhän noi juhlat onnistui stressistä huolimatta. 🙂

 9. Nii

  Jee Eino, onpa ihana! 🙂 Mieki ehottelin raskausaikana Einoa, mutta se jäi siihen suomalaisuuteen sitten. Ja no lopullisesti siihen että toi lapsi onkin tyttö 😀

  Ja ootpa tosi kaunis, ihana mekko. Vaikka onkin sieltä Prismasta 😀

 10. Jeba

  Kummipoikani nimi on myös Eino. 🙂 musta se on todella söötti nimi. Onnea pienokaiselle siis nimestä. :)) ♡

 11. Toimitus

  Oih, aivan ihanan näköiset juhlat! Onnea ja hurjasti suukkoja Einolle! <3

 12. Salma

  Hieno nimi, onnea! Ja mitenkään juhlien päähenkilöä dissaamatta täytyy todeta, että tuo teidän Hilda on niin söpönen ettei tosikaan 🙂

 13. Hetkia ja juoksuaskelia (Ei varmistettu)

  Ihanalta näyttää tarjoilut ja hurjan kiva nimi lapselle tuli. Itse tekisi mieleni napata se myös myös meidän tulokkaalle. Kivoja nimiä on mun mielestä niin vaikea keksiä. Ja upean mekon olet löytänyt aletangosta. 🙂

 14. leila (Ei varmistettu)

  Sori myöhäinen kommentointi, mutta mikä mikä mikä ihana on tuo Hildan mekko?! Mulla on joku kuumailmapallokausi, ne on jotenkin ihan sairaan siistejä nyt. Se alkoi ehkä siitä, kun bongasin Koskarin lastenhoitohuoneen i-ha-nan kuumailmapallotapetin.

  Stalkkasin sua muuten kerran bussissa. 😀 Et jos ihmettelit, mikä naama tuijotti sua bussin etupenkiltä kun jäit joku kerta pois kolmekymppisestä, niin se oli vain eräs livebongauksesta haltioitunut lukijasi.

  1. Emmi Nuorgam

   :DD  en oo huomannut, tai ainakaan en muista. Aina välillä kyllä mietin jos joku katsoo pidempään, että aikauhee lukeekohan toi mun blogia ja on kaikesta eri mieltä ja tulee kohta huutaan mulle. 😀

   Toi mekko on niiltä lastenvaatekutsuilta, joilla olin maalis-/huhtikuussa. Pomp se luxia (?) siis. Oon puhelimella, niin hankala löytää se juttu linkattavaksi, mutta ehkä se löytyy kun selaa arkistoa. 🙂

   1. Emmi Nuorgam

    Pomp de luxia! Damn you autocorrect..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *