Tämä tuhansien murheellisten kieltojen maa

Pari viikkoa sitten mieheni jutteli parin kaverinsa kanssa, että nyt kun on taas kesä ja kärpäset, niin olisi kiva käydä pelailemassa arkisin jalkapalloa jossain tässä lähistöllä. Tilanne eskaloitui yllättävän pian, kun mies hoksasi, että melkein meidän naapurissa on Viinikan nurmikenttä jalkapallomaaleineen – eli täydellinen puisto höntsyfudikselle. Facebookin kautta sana kiiri nopeasti ja nyt jo muutamana viikkona sekalainen seurakunta ihmisiä on kokoontunut kentälle pelailemaan jalkapalloa sen iänikuisen kaljanjuonnin sijaan.

No, jo ensimmäisellä kerralla kenttä osoittautui olevan ”liian hyvää ollakseen totta”, kun jalkapallomaalit on lukittu toiseen päähän kenttää ja ilmeisesti niitä ei saa käyttää. Hätä keinot keksii, ja maalit on rakennettu kentälle repuista ja huppareista. Meidän kanssa samaan aikaan kentällä on ollut myös ihmisiä koirineen ja agility(?)-ratoineen, poikaporukoita potkimassa palloa ja heittelemässä frisbeetä, tyttöjä ottamassa aurinkoa. Eilen naureskeltiin miehen kanssa, että on tääkin kans yhden sortin idylli: mies pelaa kavereineen jalkapalloa kun meikä ja muut futisvaimot, joita ei pelaaminen innosta, pitää lapsiparkkia ja taiteilee kukkaseppeleitä. Täydellinen, kaunis kesäpäivän ilta, auronko paistaa, lapset nauraa ja tekee hiekkakakkuja, ihmisillä on hauskaa. Kunnes kentän laidalla asuva mies tulee, ja tökkää kentän laidalle tämän.

Nyt, pardon my french, mutta mitä jumalauta? Iso nurmialue keskellä Viinikkaa, mutta nurmikolle ei saa mennä? Kenelle se nurmikko on tarkoitettu? Vain ihailtavaksi? Asikaisen blogista tuttu raksahippi kertoi, että ennen kentän laidalla oli kyltit, joissa kiellettiin puiston käyttö kello 22 jälkeen, mutta nyt se on ilmeisesti kielletty kokonaan. Ymmärtäisin, että asuintalojen keskellä olevalle kentälle ei haluta teinejä juopottelemaan ja särkemään pulloja keskellä yötä, mutta onko nyt todella niin, että puistoon on kiellettyä mennä lasten kanssa heittelemään frisbeetä tai syömään eväitä vaikka maanantaina kello 11?

Ja sitten vielä joku kehtaa jossain mankua ja marista, kun ihmiset ei enää omaehtoisesti liiku ja harrasta. Wonder why.

EDIT: Ilmeisesti kyltti on ollut paikallaan, mutta mies kävi kääntämässä sen oikein päin.

EDIT2: Kaupungin nettisivuilla kerrotaan, että kenttä on tarkoitus avata juhannuksen jälkeen. Haluaisin tavata sen henkilön, jonka mielestä on parempi kyltittää puisto kieltokylteillä, kuin esimerkiksi ”Puisto avataan heinäkuussa” -tyyppisillä infotauluilla.

20 comments

 1. CougarWoman

  Lisää tuohon alakyltti: ”Paitsi jos sillä pelataan jalkapalloa, heitellään frisbeetä tai tehdään kukkaseppeliä picknickviltillä eväitä syöden.” 

  Noei, mutta vakavasti: oliko sillä kentän laidalla asuvalla miehellä myös oikeus pystyttää tuo kyltti? Ellei, niin siitähän ei tarvitse välittää… 

  1. Emmi Nuorgam

   Ilmeisesti mies olikin vain kääntänyt kyltin kentälle päin, kun se oli ollut toiseen suuntaan.

 2. Asikaine

  Pardon my french, osa futisvaimoista meni myös pelaamaan! 

  1. Emmi Nuorgam

   Niin pardon my french, suurin osa futisvaimoista tais pelata!

 3. Janica B. (Ei varmistettu)

  Yksi syy siihen, miksi omakotitaloalueet eivät nappaa. Aina jauhetaan, että voivoi kun siellä omassa pihassaan omakotitalossa saa olla niin rauhassa ja ne kerrostalot on niin kamalia vankiloita. Mä en ole koskaan kuullut yhtä pahasta kyttäämisestä yhdessäkään tuttavapiirini kerrostalossa, kuin omakoti- ja rivitaloalueilla. Siellä niitä järjettömiä kieltoja, kyttäämistä ja terrorisointia vasta tuntuu riittävänkin.

  Onneksi tuolla Sorsussa saa soittaa vaikka keskellä yötä saksofonia. Ei sen puolesta, että itse soittaisin, mutta on ihanaa kuunnella taitavaa soittajaa.

 4. annaandandyathome

  ÄRRRSYTTÄVÄÄÄ! Voisko ton kyltin ”hävittää”??? me asuttii joskus rivitalossa, ja siellä oli ainainen riita parin talon kesken yhdestä parkkipaikasta (saako siihen parkkeerata vai ei…) Se toinen talo oli oikein porukalla ostanut tollasen kieltomerkin (ei varmaan oo halpa), ni jo raikui kirosanat keskellä päivää kun toisesta talosta joku ukko repi sen maasta ylös ja heitti roskiin…. 

 5. phocahispida

  Voi pippeli. Sillä on varmasti jotain tekemistä aisan asian kanssa, en vaan just nyt keksi että mitä.

 6. Elmi

  Soita kaupungille ja kysy, onko laillinen?

  1. Amma

   Samaa meinasin kommentoida. On kyllä ihme jos virkistysaluetta ei saa käyttää virkistyskäyttöön..

 7. Nunu La

  Itse jatkaisin nurmikon käyttöä. Mitä kukaan voi tehdä? Soittaa poliisit? Jos poliisi sen takia paikalle saapuu, niin voimme vain todeta, että Suomessa on asiat aika hyvin 🙂

 8. Hetkia ja juoksuaskelia (Ei varmistettu)

  Onko se sitten kirkon vai minkä tahon kenttä se on. Kiinnostaapa itseäkin. Jos saat selville, saa kertoa mullekin… 🙂 Omistaja kai kentän käyttöä voi rajoittaa, mutta muut ei. Kiva kenttä se onkin. Itsekin olen siellä joskus seppeleitä tehnyt.

   1. Emmi Nuorgam

    Joo ilmeisesti ja toihan on mahtava juttu! Mitähän se naapurin mies olis menettänyt, kun olis tullut kertomaan asian laidan sen sijaan että keskittyi viestimään varoituskyltein.. On tää välillä niin ihmeellinen maa.

    1. Emmi Nuorgam

     No joo toi sun eka linkki selittääkin, että millanen suhtautuminen asukkailla siihen kenttään on. Voi hyvät hyssykät.

  1. Emmi Nuorgam

   Miiiiiiitääääääääääääähhhh?! 😀

  1. Emmi Nuorgam

   Huomasin! Ihan hyvässä hinnassa siihen nähden, että normaalikorkuista tilaa on melko hintsusti.. 😀

 9. sanumaria

  Mää muistelen että toi kyltti ilmaantu joskus just kun nurtsia korjailtiin, mut en kyllä tajunnu että se olis yhä käyttökiellossa. Jee jos siitä tulee kohta paras nurmikenttä ikinä 🙂

 10. Jennisim (Ei varmistettu)

  On se sentään onni, että kaupunki on lähellä asutusta sijaitsevana kenttänä lopettanut tuon Viinikan kentän kehittämisen ja keskittyy nyt tuohon Tammelan kenttään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *