Lapset ja festarit – ihanan kallista?

Silloin kun raskauduin ensimmäisen kerran, oli yksi yleisimmistä reaktioista ”No mutta ethän sä sit enää koskaan pääse mihinkään keikalle!”. Sanoin jo silloin, ja olen edelleen samaa mieltä, että lapset ja keikat ei ole mitenkään toisensa poissulkeva asia, ne vaan tarvitsee hiukan enemmän etukäteissuunnittelua kuin ennen lapsia: pääseekö rattailla, onko isoja vessoja, mitä ruuaksi, mistä vettä, entä jos sataa, paljon maksaa? Lapsiperheessä varsinkin viimeinen kysymys saattaa muodostua ylitsepääsemättömäksi esteeksi vaikka festareille lähtemisen kannalta: en mäkään pystyisi millään maksamaan itseni lisäksi kahdelle lapselle edes yhtä päiväpassia. Onneksi mun junttisydäntä eniten lämmittävä kotikylän rakkauden vestivaali Tammerfest on tajunnut saman. Viime viikolla nimittäin tipahti sähköpostiin tiedote otsikolla ”TAMMERFESTISSÄ MYYNNISSÄ ENSIMMÄISTÄ KERTAA ERILLISET LASTENLIPUT!”

Tänä kesänä Hilda on jo festarikonkari.

Ja voi pojat, sanon minä! Homman nimi on siis se, että sen sijaan, että myös lapsille pitäisi maksaa normaalihintainen päiväpassi (39€-49€), niin alle 10-vuotiaille lapsille myydään ensimmäistä kertaa kympin lastenlippuja ja alle 2-vuotiaat pääsee vanhempien kanssa ilmaiseksi. Päiväpassi toimii samoin kuin aikuistenkin päiväpassi, eli se vaihdetaan ovella rannekkeeseen, jolla pääsee kulkemaan välillä myös pois alueelta. Tuttu festarijärkkääjä kertoi, että uudistus on tehty nimenomaan perheitä ajatellen ja samaa mieltä olen minäkin – asennekasvatus alkaa jo pienestä ja varsinkin näin, kun esimerkiksi meidän perheen tulot koostuu sataprosenttisesti siitä, että artistit keikkailee ja ihmiset käy niillä keikoilla, niin mikä tahansa mikä alentaa ihmisten osallistumiskynnystä, tekee musta superonnellisen!

Nyt siis äidit, isit, tädit ja kummin kaimat: tehkää pienistä ihmisistä onnellisia, ja napatkaa ne mukaan fiilistelemään kesäpäivää ja vaikka Jenni Vartiaista, Eriniä tai Sannia! Valitettavasti Tammerfestien Robinin keikalle ei päiväpassilla pääse, mutta sillekin on myynnissä erillisiä perhepaketteja, joilla keikkailee vähän halvemmalla kuin normilipuilla. Illalla sitten nappaatte ne likkakaverit mukaan ja menette katsomaan, kuinka Cheek tai Eput tyhjentää pajatson.

Eihän kuulosta yhtään hullummalta?

7 comments

 1. Anna-Reetta

  Muistaakseni Ruisrockiin pääsee alle 7-vuotiaat ilmaiseksi maksavan aikuisen seurassa 🙂 

 2. aquila (Ei varmistettu)

  En ole mikään kova festarikävijä niin siksi kysyn; joutuuko yleensä siis ihan pienistäkin maksamaan normihinnan? Huh.

 3. Asikaine

  Tämän viikon perjantaina ja lauantaina Tampereen Eteläpuistossa järjestettävään Radio City South Parkiin alle 7v lapset pääsevät tapahtumaan lipun ostaneen huoltajan kanssa ilmaiseksi!

  http://www.southparktampere.fi

  CAN YOU FESTIVAL? Yes I can can!

 4. Oranssinen

  tässä pääsee taas ”hehkuttamaan” kotikaupungin omaa (Suomen Parasta) festaria Ilosaarirockia ( tässä  lauseessa naurattaa kyllä tuo kieliopillisen venkoilun sallima ajatus, että 65-vuotta täyttäneilläkin pitäisi olla täysi-ikäinen rokkilipun omaava valvoja matkassa 😉 ) : 

  ”65 vuotta täyttäneet ja alle 8-vuotiaat täysi-ikäisen Ilosaarirockin lipun omaavan valvojan seurassa pääsevät sisään ilmaiseksi. Vammaiselle henkilölle, jolla on tarve avustajaan, avustajan tuominen festivaalille on ilmaista.”

  Mutta todellakinko Tammerfest on pienistä pilteistä täysihintaista lippua karhunnut?? Tsiisus, hyi hyi ex-kotokaupunkini!!

   

   

  1. Emmi Nuorgam

   Ei ainakaan viime vuonna karhunnut. Ekaa kertaa on siis tuo lastenlippu, sylilapsista en osaa sanoa mitään. 🙂

 5. karkkimaria

  Hip hei, kesä ei olis mitään ilman ulkoilmakonsertteja! Kaikki parhaat kesämuistot taitaa jollain lailla liittyä elävään musiikkiin. Niinpä haluaisinkin lisätä pari tärppiä täältä suunnalta 🙂

  Pori Jazz järjestää vuosittain kirjurinluodossa myös Jazzien varjofestarit eli Pori Jazz Kidz -festivaalin, jossa pienten kanssa pääsee fiilistelemään konsertteja ihan ilmaiseksikin ja muutenkin puuhaa on järjestetty koko viikolle mukavasti! Esimerkiksi viime vuoden pääesiintyjä Rajaton onnistui kyllä vakuuttamaan sekä äidin että lapsen. 🙂

  Myös elokuussa järjestettävä Porispere tarjoaa perhepaketteja ja perinteisesti sunnuntaisin on tarjottu maittava kattaus koko perheelle. …Ääh, perjantain Sonata Arctica ja sunnuntain Hevisaurus kutkuttelis kyllä meidän perhettä varmasti… mut taitaa jäädä, jos on synnytyspuuhat liian tuoreena mielen päällä… We’ll see!

 6. aani

  Jazzeille pääsee myös ihan niihin varsinaisiin Kirvatsin konsertteihin alle 12-vuotiaat aikuisen kanssa ilmaiseksi. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *