Mitä emojit kertovat sinusta?

Bongasin YleX:n netistä uutisen emojitohtorista, joka analysoi ihmisiä näiden käyttämien emojien perusteella. Oli samantien pakko tsekata omat viimeksi käytetyt emojit, jotka tällä hetkellä näyttää tältä:

Tän perusteella tykkään syödä (kakkua), juoda viiniä ja kahvia, lähettelen paljon sydämiä ja kommunikoin käsimerkein. Viime aikoina oon paitsi nauranut paljon, myös itkenyt paljon. Kuulostaa ihan multa! Pakko kyllä sanoa, että nää on ihan nerokas keksintö. Joskus yks whatsupissa saatu tai lähetetty sydän ja tsemppipeukku kertoo paljon enemmän kuin tuhat sanaa (ja saattaa avata ne vesihanat vaikka kampaajan tuolissa istuessa, täysin hypoteettinen tilanne).

Mites teidän emojit? Mitä ne teistä kertoo?

 

11 comments

 1. paulahelena

  mä inhoon noita kuvahymiöitä niin laitan ne aina pois käytöstä ja sit ihmettelen skypessä ku vanhemmilta tulee jotain (music)-koodia niiden sijaan. se kertoo ehkä et oon armottoman vanhanaikainen? (plus en oo saanu mun jollaan vieläkään toimivaa whatsappia eli oon tuplasti ajasta jäljessä)

  1. Kielonen (Ei varmistettu)

   Hah!

   Olin tulossa sanomaan vähän samaa. En kestä noita kuvahymiöitä, ASCII kunniaan! Viberissä suututtaa nimenomaan se, että niitä ei saa ilmeisesti pois päältä. Ja siellä on jotain ”stickereitäkin”. Hrr. Whatsappia en käytä.

   Olen siis varmasti myös vanhanaikainen. Eli coolisti retro, tietenkin. Ei IRCissäkään mitään kammottavia kuvia ole.

   Tämän lisäksi epäilen, että olen vähän ankea, tai muuten viallinen, kun kuvahymiöt aiheuttavat lievää aggressiota.

  2. Plop (Ei varmistettu)

   Jollaan saa natiivin Mitakuuluu-sovelluksen wazappin sijaan: https://openrepos.net/content/coderus/mitakuuluu . Samasta osoitteesta löytyy myös emoji-näppäimistö, jos sellaisen sittenkin haluaa 😉

   t: Toinen Jollan omistaja

 2. Kristaliina

  Mä oon kans ihan jämähtänyt – käytän vain 🙂 tai 😀 sekä <3, ja noikin pelkästään noina merkkimerkkeinä. Facebookissakin ärsyttää, kun <3 tekee automaattisesti sellaisen aivan liian höttöisen vaaleanpunaisen sydämen – mun sydämen pitää olla sellainen pieni, musta ja napakka (niin kuin Instagram tekee) 🙂

  …enkä mä edes tajua, kun joku laittaa niitä eri merkkejä peräkkäin – oon aina ihan, että täääääh mikä toi söherö on 😀

  Mutta samaan tapaan itse asiassa protestoin alkuun perinteisempiä hymiöitä vastaankin. Monta-monta vuotta kieltäydyin kokonaan käyttämästä niitä. Ajattelin, että jos teksti ei osaa sävyään kertoa, niin sitten vika on tekstissä 🙂 Nykyään jopa ylikäytän noita perushymiöitä. Ehkä mä vähitellen pehmenen noille uusille merkeillekin, mutta tarvitsen vaan enemmän aikaa. Jämähtänyt 🙂

  1. Kristaliina

   eiku sori: coolisti retro minäkin! 😀

 3. Iksu

  Hmm, näistä mun käyttämistä whatsapp-hymiöistä voisin ehkä päätellä, että jos olisin supersankari, olisin nimeltäni Positivity-girl. tai MissLaughter.

  1. Emmi Nuorgam

   Haha sä olisit just se pelottava persoonallisuushäiriöihminen, josta toi tohtori puhuu – pelkkää ihanaa kimalletta sun elämä! 😀

 4. Iksu

  Mut oon silti sitä mieltä että hyvä teksti ei tartte hymiöitä tai muitakaan kuvamerkkejä. Niitä käytetään nykyään ihan liikaa ja niiden liikakäyttö saa kirjoittajan vaikuttamaan vajakilta. Mut niillä on kätevä korostaa viestin fiilistä, jos haluaa jotain painottaa, tai sit varmistaa et lukija tajuaa lauseen sävyn oikein.

  Ja tietty whatappailussa ja muussa pikakommunikoinnissa ne on nopeita ja käteviä! 🙂

 5. annaandandyathome

  Me oikein siskon kanssa lähetellään joskus sellaisia viestejä, että niistä pitäisi muodostua lause…. Hahaa, sitten toinen pähkäilee kotona että mitä se tarkoittaa tolla… Ja sitten me kirotaan aina niitä kun sieltä ei löydy sopivaa! Miksi on punaviini, muttei valkoviiniä? ja missä on kuoharilasi ja pullo? Missä on tutti, haikara, lastenvaunut….. jne… ei ole, mutta kakka, pommi, puukko ja vessanpönttö löytyy…. KUKA ne on valinnut? (vaikka kyllä mä niitäkin käytän…)

  JA MIKSI siellä on esim faksi, piippari (muistaako joku piipparia?) kirjoituskone, lankapuhelin, c-kasetti tai disketti???? kysympähän vaan??? 

   

   

 6. CougarWoman

  Ilmeisesti aika laaja tunneskaala on ollut viime aikoina 😀 

   

  1. Emmi Nuorgam

   Scary Movien tappaja kosi sua kun apina katseli? 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *