Länsimaisen ihmisen ahdinko

Toiset päivät vaan on rankempia kuin toiset.

Kaikki alkoi siitä, että Hilda kömpi lämpöisenä ja unenpöpperöisenä meidän väliin jo seitsemältä. Koska oli miehen aamu-univuoro, me lähdettiin puistoon jo aikaisin aamulla (eli puoli kymmenen) ja hain aamukahvin puistokahvilasta. Sen sijaan että kahvila olisi auennut kello 10, niinkuin seinässä lukee, aukesi se vasta kymmenen yli ja jouduin odottelemaan riikinkukkojen pörhistelyä katsellen monta minuuttia. Palkitsin itseni tästä odotuksesta myös croissantilla, joka palattuani hiekkalaatikolle osoittautuikin eiliseksi tuotteeksi! Kesken puistohommien alkoi sataa, ja jouduttiin menemään Tullintorin Arnoldsiin sadetta pitämään, jossa sain vain kahvin ja donitsin, kun kolikot ei riittäneet myös bageliin. Ja siitäkin donitsista Hilda söi puolet. Lisäksi me jouduttiin odotteleen ainakin vartti, ennen kun mies tuli hakemaan meidät, ettei tarvinnut kävellä sateessa. Kotona menin päiväunille, ja kun heräsin parin tunnin unilta, olin aivan hiestä märkä. Nyt makaan sohvalla ja syön karkkia, mutta telkkarista ei tule mitään, mitä haluaisin katsoa. Huh huh! Mitähän vielä? Kohta mies varmaan tulee kaupasta ja tekee mulle ruokaa!

Translation: my husband is at home. I’m happy.

13 comments

 1. paulahelena

  ihanaa lukea sulta tämmösiä aitoa onnea huokuvia postauksia! 🙂

  1. Emmi Nuorgam

   No ehkä aito onni on vielä vähän suurieleinen ilmaisu, mutta sinne päin ollaan menossa! 🙂

 2. Kahvittelija

  Ymmärrän sua hyvin. Mäkin heräsin tänään jo aamukuudelta, koska olin mennyt niin aikaisin nukkumaan, että olin jo noin varhain täysin virkeä. En kuitenkaan päässyt nousemaan heti sängystä, koska tyttö halusi pötkötellä hetken kainalossa ennen aamupalaa. Miehellä on tänään iltavuoro, joten se lähti tytön kanssa aamusta ruokakauppaan, eikä mulla ollut muuta tekemistä kuin köllötellä sängyssä ja lukea kirjaa. Olisin torkahtanutkin hetkeksi, mutta jossain lähistöllä ruvettiin tekemään jotain korjaustöitä ja havahduin meteliin. Pian mies ja tyttö tulivatkin kaupasta ja jouduin auttamaan ruokakassien purkamisessa. Onneksi sentään mies oli ostanut mulle lakupatukan yllätykseksi. Syötiin kaikki lounasta yhtä aikaa ja mä menin päiväunille tytön kanssa samaan aikaan. Nukuin makeasti melkein tunnin, joten en ehtinyt sitten kuin vartin verran nauttia omasta ajasta ennen kuin tyttö heräsi iloisena ja kertoi meille muumiaiheisia tarinoita. 

  Mies keitti ennen töihin lähtöään meille vielä kupit kahvia ja rupateltiin siinä kaikenlaista samalla kun tyttö söi välipalajugurtin. Mua hiukan harmitti, kun tämän raskauden takia en voi juoda rajattomasti kahvia ja jouduin nytkin tyytymään vajaaseen kupilliseen. Onneksi se sentään oli lempimerkkiäni. 

  Äsken mun vanhemmat kävivät häiritsemässä mun ja tytön päivää tuomalla kassillisen ruokaa. Äiti toi mulle taas suklaalevyn ja jäätelöä, vaikka oon kieltänyt, ettei se saa ostaa mulle niin paljon herkkuja.

  Nyt tyttö katsoo Mimiä ja Kukua, joten mä tapan aikaa pyörimällä täällä Lilyssä.

 3. Raissi

  Noh. Minä löysin laatikon perältä teinin vanhan fröbelin palikoiden levyn muutama viikko sitten… Tyttö rakastui ensi kuulemalta ja nyt se pitää soida koko ajan, siis ihan KOKO AJAN!! Heti kun loppuu, niin Saana rupee karjumaan ”MUNI, MUNI!!” =musiikkia, musiikkia. Ja arvaa käykö mikään muu?? Oikeasti 15 kertaa päivässä levy läpi ei edes riitä. Nyt se huutaa autossaki sitä munia.
  Oli pakko painua prismaan ja hakea samaisen bändin toinen levy. Jos edes sais eri biisejä kuunnella välillä…
  Noh, mieluummin fröbeleitä, ku sitä ”kusinallea”=titinallea, jota meillä ei tulla kuuntelemaan IKINÄ!!
  Huvittavaa tässä on se, että tuo tyttökin laulelee jotain kertosäkeitä jo, kuten ”Käy, käy, käy” ja ”Tuu, tuu, mukaa”

  1. Jenn-

   Sun täytyy ostaa Fröbeleiden DVD, niin siitä saa edes sen lohdun, että on superhauskaa, kun lapsi tanssii mukana ”tsuida duida, osaatsä uida, pysytsä pinnalla”. Vaikka hermohan siinä meinaa mennä, kun lapsen jo onnellisesti nukkuessa yöunia äidin päässä soi korvamatona Rumba-Ali. Ja aamulla tietty ekana joku toinen biisi.

   1. Raissi

    Joo, suunniteltiin hankkivamme myös dvd… Elämä on yhtä Fröbeliä 🙂

 4. Rosanna

  Voi mä niin ymmärrän. Esimerkiksi yhtenä aamuna mies ehdotti, että hän tekisi aamupalaa sillä välin kuin mä käytän Peteä aamupissalla. Olin vähän epäileväinen, sillä vain mä osaan yleensä laittaa heti kerralla kaikki aamujutut pöytään niin, ettei siitä joudu sitten heti pomppimaan ylös hakemaan sitä ja tätä. Tulen aamulenkiltä, eikä eteiseen tule kahvintuoksua. Heräsi pieni epäilys, voisiko olla niin kuin pelkäsin. Hän oli keittänyt mulle TEETÄ. Aamulla. Sitten olin mutustanut jo mun croisantin puoliksi malttamattomuuksissani ENNEN kuin se kahvi oli ehtinyt tippua. 🙁 Tää oikeesti harmitti mua tosi paljon, sillä en ole aamuihminen ja just oikea aamupala ja KAHVI ovat mulle ihan elintärkeitä. 

   

  1. Emmi Nuorgam

   VOI EI! Ootko käynyt jo vauvapistefissä avautuun aiheesta? Oon melko varma et sun miehellä on joku toinen! 

   1. Rosanna

    Hei sähän sen sanoit, kiitos tästä. Nyt osaan olla tarkkana. Luuletko, että vauva.fi:stä voisi löytyä vinkkejä/kohtalotovereita? Nyt kun aloin miettimään, niin mieheni ei myöskään tuonut yhtenä päivänä turkkilaista jogurttia mun aamujogurtteihin, vaan jotain rasvatonta litkua jota myytiin samantyylisessä pänikässä. Tämähän on selvä vinkki varmaan siitä, että se toinen on mua hoikempi ja mieheni yritti salaa viestiä mulle, että mun pitäisi vaihtaa rasvattomiin maitotuotteisiin. 

    1. Rosanna

     PS. Ihanan värikäs sun uusi banneri! <3

     1. Emmi Nuorgam

      Niin mustakin! <3

    2. Emmi Nuorgam

     NO KYLLÄ NÄMÄ ON JO VARMOJA VINKKEJÄ.

     1. Rosanna

      Oon aika rikki, mutta kiitos sulle kun autoit mua näkemään tämän kuvion. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *