Kesätempo

Rosanna löi kesäisellä haasteella ja tapani mukaan tulen taas hiukan jälkijunassa näihin. Tälläinen Tempo meillä kuitenkin tänään oli!

Päivän suunnitelma: Aamupäivällä lähdettiin Teiskoon markkinoille ja iltapäiväksi oli suunniteltu reissu uimarannalle. Iltapäivän retki kuitenkin suuntautui ukkosen vuoksi meidän partsille, jossa vauvakollegan äidin kanssa juotiin lasilliset kuoharia ja päiviteltiin, että mitenkä noi meidän lapset on jo noin isoja.

Lounaani tulee koostumaan: Lounaaksi me syötiin Hildan kanssa markkinoilta ostamani kaalilaatikko. Kaalilaatikon lisäksi söin myös toisen, vähän myöhäisemmän lounaan, eli kaurasämpylän, jonka päälle lätkin todella ison köntsän mozzarellaa, tomaattia ja paljon basilikaa.

Viime yönä näin unta: Että vauvakollegan äiti ja Einon kummitäti ilmoitti, että ensi tiistaille sovittu yökyläily onnistuu kyllä, mutta mun pitää maksaa kummallekin kummille siitä 13h per tunti palkkaa. Tänään kuitenkin onneksi saatiin sovittua, ettei mitään tuntihintaa ole ja ne ottaa Eikan ihan ilmaiseksi hoitoon.. 😀 Meillä on silloin miehen kanssa eka yhteinen vapaayö sitten tammikuun ja ajateltiin syödä jotakin hyvää, röhnöttää sohvalla ja nukkua pitkään!

Eilen tapahtui seuraavaa: Yö oli taas ollut ihan katastrofaalinen kun Eino heräili tunnin välein, joten nuokuin sohvalla siihen saakka, että Hilda vaati todella kovaäänisesti aamupuuroa. Puuron jälkeen lähdettiin hiekkalaatikolle, jonne mies toi ennen töihinlähtöä mulle aamukahvin. Lounaan jälkeen Hilda meni tapansa mukaan nukkumaan ja mä koitin saada Eikkaa nukkumaan aika laihoin tuloksin. Miisa hiippaili meille mun seuraksi joskus iltapäivällä, jonka jälkeen käytiin kaupassa ja Miisa laittoi ruokaa. Mä siivoilin, kun se viihdytti lapsia ja piirteli Hildan kanssa. Lasten nukkumaanmenon jälkeen Miisa lähti puistoon ja mä roikuin Lilyssä lukemassa blogiin tulleita kommentteja ja suunnittelemassa meidän tyyli(ttömyys)blogia..

Päivän asu: Malagan markkinoilta viime syksynä ostettu mustavalkoinen mekko. Oli kyllä totaalisen väärä valinta, aamupäivällä oli ihan järjettömän hiostava ilma, ja lycrainen mekko liimautui ihoon kiinni kun iilimato. Tota meidän tyyliblogia silmällä pitäen laitoin aamulla oikein aurinkopuuteriakin naamaan, pitää alkaa nyt vähän panostaa jos meinaa jotain asukuviaan julkaistakin!

Lempparibiisini juuri nyt: Tehosoitossa viime aikoina on ollut Jannan Hullu sä et oo.

anna minun tulla sun viereesi ja lohduttaa
hullu sä et ole mut joskus sitä romahtaa
kivi pohjaan
hiljaa nyt mennään mut henkiin sä jäät
hullu sä et ole mut juuri nyt on vaikeaa

Tänä kesänä olen oppinut jotain uutta: Että on ihan okei pyytää apua, eikä aina tarvitse pärjätä yksin. Lisäksi oon oppinut aika paljon hiekkakakkujen tekemisestä ja Tampereen parhaista puistoista. Niin ja että kun poikavauvalle vaihtaa vaipan, niin kannattaa laittaa harso heti pippelin eteen, muuten on suu täynnä kusta alta aikayksikön.

Seuraavat pippalot joihin olen menossa: Lasketaanko pippaloiksi, jos on ensi viikolla ruokatreffit sekä miehen että yhden ystävän kanssa? Seuraavat oikeat pippalot taitaa kuitenkin olla vauvakollegan vanhempien häät elokuun alussa – saan oikein kunnian toimia kaasona (heruukohan sillä yksi ylimääräinen lasi skumppaa?)! Ja skumpasta tuli mieleen, että ei ole enää montaa viikkoa, kun lähdetään mammakollegojen (en voi käsittää, että käytän moista termiä) kanssa Tallinnaan kilisteleen.

Juuri nyt minua ärsyttää: Etten päässyt tänä vuonna Tammerfesteille, mutta onneksi aina tulee ensi kesä ja uudet festit.

Toisaalta haluan suositella: La Fondan (eli sen huikean latinoruokaa tarjonneen lounasravintolan) omistajat pitää Tammelantorilla La Negrita -nimistä pop-up-ravintolaa. Kannattaa fb:stä aina katsoa, minä päivinä koju on pystyssä ja käydä nauttiin herkulliset enchiladat torilla. Myös ensi viikonloppuna olevaan Tampere Food Festiin kannattaa suunnata, jos (ja toivottavasti kun) street food kiinnostaa! Tulispa tänne Tampereellekin oikein sellainen kansainvälinen katuruokakulttuuri.

Haastan kesätempoilemaan Raissin ja Naiadesin!

3 comments

  1. Raissi

    Kiitos Emmi. Täytyypä kokeilla jos huomenna ehtis keskittyä kirjoittamiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *