”Ole kuin kotonas”

Jos joku olisi mulle viime keväänä sanonut, että lähden lapsieni kanssa yökylään sellaisen ihmisen luo, jonka olen tavannut kerran ja jolla on myös perhe, olisin nauranut vain paskaisesti päälle.

Koska tänä syksynä olen kuitenkin Uusi Ihminen, pakkasin tosiaan meidän pesueen (kaatosateessa) tiistaiaamuna autoon ja ajoin (lasten karjuessa) Retroprinsessa-Raissin, Saanan ja Jykän luo Helsinkiin. Ja heti pihaan päästessäni tuntui, kuin olisi kotiin tullut.

Sitä on vaikea selittää, mutta niin vaan käy joskus. Siis niin, ettei ole ollenkaan vaikea vaihtaa farkut verkkarihousuun (kuten #momfiestakin voi lukea, aikauhee), mennä jääkaapille ja heittäytyä sohvalle juoruamaan. Tavata kokonaan uusia ihmisiä ja jutella näiden kanssa, niinkun ne olisivat vanhoja tuttuja. Kylvettää toisten lapsia, ihmetellä pieniä pippeleitä ja pyytää toisen miestä ottamaan kuvia niin, että tissit näyttää kivalta. Räkättää, kikattaa ja ystävällismielisesti vittuilla minkä suustaan ehtii.

Me syötiin hyvin (kiitos Jykä!), juotiin hyvin (kiitos aamuinen burana ja vahva kahvi), treffattiin muita lilyäitejä puistossa ja puhuttiin toistemme päälle yöhön saakka. Kaikki meni ihan täydellisesti, meidän perheillä ja lapsilla synkkasi – kunnes Hildalle nousi kuume.

Ihana, ihana, reipas kuumehippunen ja tänään 4kk täyttänyt Missikeisari.

Kyläily loppui siis jo ennen aikojaan, kun siirsin meidän mustalaisleirin anoppilaan eilen. Täällä me on tää päivä makailtu siskonpetissä, luettu Minttu-kirjoja ja juotu pillimehua. Onni onnettomuudessa, että täälläkin voi olla kuin kotonaan.

Mitähän mä tekisin ilman näitä kaikkia ihania ihmisiä mun elämässä?

11 comments

 1. MinEna

  Mä oon niin kade! Ihanat <3 Seuraavaksi tulettekin sitten molemmat (perheinenne tai ilman) meille! 😉

  1. Raissi

   Oletko nyt aivan varma? Haluaisitko kuitenkin kilauttaa kaverille, ennekuin lukitset vastauksen 😀 Ja Emmi <3 <3 <3 Mutta tuo minun vinkkukuva… Voi tsiisus!!!

   1. Emmi Nuorgam

    Epäilen kans, että Elina ei nyt ihan tajua mitä puhuu.. 😀

    ja kiitos Raisa. ❤️❤️❤️ itsellesi, VAIKKA mulla on soinut kaks yötä jo päässä Fröbelit.

    1. Raissi

     Meiltä tosiaan saa läkiäislahjaksi korvamadon 😀

  2. Amma

   MÄ KANS!! (plus muut, mä oon ollu siellä, on sillä edes joku haju mistä se puhuu) PUS!!

   1. Emmi Nuorgam

    Niin mutta sulla ei ollut mukana kahta lasta, vaan kaks skumppaa. TOTALLY different. 😉

    1. Amma

     Mut MÄ leikin aamulla kuoharipöhnissä S:n kanssa kun joku paikan emäntä vaan koisi, ni eläpä ala siellä 😀 PLUS mä oon harrastanu yökyläilyjä mm. veljen perheen kanssa ja siellä on ollu yhteensä neljä alle kuusvuotiasta samaan aikaan. Plus kolme koiraa.

     1. Emmi Nuorgam

      Niin niin, en mä väittänytkään että sä et tietäisi, vaan sortsipeballa ei oo realistisia käsityksiä sen yökyläkutsun suhteen! 😀

     2. MinEna

      Höpö höpö, täällä sitä vaan juorutaan selän takana, kun toinen on päikkäreillä. =D

       

 2. paulahelena

  ihanaa et viel aikusenaki ja vieläpä perheellisenä aikusena voi yökyläillä! mäkin haluun. sit joskus ku toi epeli taas nukkuu eikä tee hampaita ja mul on kavereita, joil on niin isot kodit et niihin mahtuu yökyläilemään.

  1. Emmi Nuorgam

   Joo se on kyllä hauskaa hommaa, suosittelen! Ja varsinkin sitten kun Einokin nukkuu sen verran paremmin, ettei tartte koko yötä heräillä, niin voidaan nukkua melkein missä vaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *