Ekologinen ja kotimainen lastenvaatemallisto, joka näyttää hyvältä – voiko se olla tottakaan?

Yhteistyössä Melli EcoDesign

Haluaisin olla paljon tiedostavampi kuluttaja. Unelmissani ostaisin vain Suomessa tehtyjä vaatteita, elintarvikkeita, huonekaluja – you name it. Käytännössä päädyn kotimaiseen tuotteeseen lähinnä vain silloin, kun tilipäivästä on vasta vähän aikaa tai vierekkäin hyllyssä on suomalainen ja ulkomainen tuote. Hävettävän usein shoppaan myös henkkamaukalla, joka kerta tuotelapun ”made in Bangladesh” -lappua yhtä tarmokkaasti vältellen.

Huhtikuussa, kun vietettiin Vaatevallankumousta, bongasin Facebookista Melli EcoDesign -nimisen lastenvaatekaupan, jonka vaatteet osoittautuivat paitsi ylenpalttisen söpöiksi, myös täysin Suomessa luomupuuvillasta valmistetuiksi. Sydän ja sielu intoa väristen tilasin Hildalle Mellin outletista pipon ja neuletakin tuota ylläkin näkyvää pupukuosia. Synnytyksen jälkimyrskyissä vuodatin krokotiilinkyyneleitä norsunkyyneleitä (eli tarkennuksena vielä sinne aviomiehelle, että tarkoitan tällä sellaisia isoja kyyneleitä, pus vaan) kun luin Mellin tarinaa: Melli syntyi vuonna 2010 useita kuukausia ennen laskettua aikaa ja eli ensimmäiset kuukautensa Kuopion yliopistollisessa sairaalassa. Mellille ei annettu juurikaan toivoa selviämisestä, mutta kaikkien yllätykseksi Melli olikin pieni sisupussi, joka selvisi noista alkuaikojen koettelemuksista. Nyt Melli on 4-vuotias touhukas pikkutyttö, jolla on yhtä touhukas pikkuveli ja valloittava vaatekaappi.

”Vuonna 2012 poikavauvan saatuani halusin pukea myös hänet pehmeisiin, herkälle iholle sopiviin ekologisiin vaatteisiin. Hänelläkin oli allerginen ja herkkä iho, kuten sisarellaan. Niinpä asiantuntijoiden avustuksella valmistui Melli-tyttäreni kunniaksi hänen nimeään kantava, herkälle iholle sopiva ekologinen ja kotimainen Melli EcoDesign -lastenvaatemerkki. ”

Melli EcoDesign -lastenvaatteet on suunniteltu pitkäaikaista käyttöä ja pienten lasten herkkää ihoa ajatellen. Vaatteiden puuvilla on laadukasta ja kestävää GOTS-sertifioitua 100 % luomupuuvillaa, joka on pehmoista lapsen ihoa vasten. Vaatteet myös näyttävät ja tuntuvat hyvältä lapsen päällä. Ylimääräisiä saumoja on karsittu ja sekä tuotemerkkietiketti että kokolappu löytyvät harkitusti vaatteen ulkopuolelta suurimmasta osasta malliston vaatteista. Vaatteiden kokoluokitus on 36-140 cm ja ne ovat käytännöllisiä tuplakokoja eli kahden koon vaatteita, mikä mahdollistaa niiden pidemmän käyttöajan. Kuosit ja värit sopivat sekä tytöille että pojille, joten vaatteita on helppo kierrättää eteenpäin lapselta toiselle. Jokaisella kuosilla on oma tarinansa ja niissä seikkailee usein pikkuinen Melli-pupunen.

Niinpä, kun Melli ilmoitti kesällä fb-sivullaan etsivänsä blogiyhteistyökumppania, laitoin pikapikaa mailia asiasta, unohtaen autuaasti periaatteeni olla kaikkea mahdollista blogiyhteistyötä vastaan. Viime viikonloppuna treffasimme Mellin äidin kanssa Tampereen Lapsiperhemessuilla, joimme kahvia, söimme pullaa ja höpöttelimme lapsista ja lastenvaatteista. Aamukahvien jälkeen oli selvää, että meistä tulee yhteistyökumppaneita, enkä pitkiin aikoihin ole ollut mistään näin innostunut!

Ei kuitenkaan hätää, tämä blogi ei tule täyttymään mellikollaaseista, enkä saa rahaa vaikka kuinka shoppaisitte Mellin verkkokaupassa (mutta shopatkaa nyt siitä huolimatta!). Näette kuitenkin ensimmäisten joukossa esimerkiksi talvella ilmestyvän uutuuskuosin ja saattaapi olla, että jouluksi me keksitään Mellin kanssa jotain muutakin kivaa teille lukijoillekin. Lisäksi keväällä myös aikuiset pääsee pukeutumaan ihaniin ja värikkäisiin kuoseihin, kun Melli lanseeraa uutukaisen aikuistenvaatemallistonsa. Hildalle ja Einolle olen ostanut jo ennen yhteistyötäkin Mellin vaatteita, mutta saattaa olla, että ne vilahtelevat täällä nyt vielä entistä useammin. Ja varoitan jo etukäteen: ne kuvat aiheuttaa aivan valtavan ja ylitsepääsemättömän tarpeen ostaa koko verkkokauppa tyhjäksi!

Se aiemmin mainitsemani haaremihaalarikin itseasiassa liittyy tähän postaukseen aika keskeisesti. Haaremihaalari on nimittäin erään asiakkaan suunnittelema, sillä viime vuonna järjestettiin ensimmäinen Mellin Lastenvaatteensuunnittelukilpailu, jonka voittajaksi valittiin Piia Horko haalarisuunnitelmallaan. Kilpailu osoittautui niin suosituksi, että se pyörähtää käyntiin myös tänä vuonna!

Melli EcoDesign etsii siis käytännöllistä ja rentoa lastenvaatemallia, jonka voi valmistaa koossa 50-140cm. Voittajadesign saa paikan ensi vuoden mallistosta suunnittelijan nimellä varustettuna, jonka lisäksi suunnittelija palkitaan Mellin uutuuskankailla ja lahjakortilla. Lisätietoja kilpailusta löytyy Mellin nettisivuilta täältä. Kilpailuaika päättyy lokakuun puolessavälissä, joten kannattaa laittaa idea hautumaan jo nyt takaraivoon ja osallistua kilpailuun joko piirroksella tai valokuvalla omasta designistaan.

Ja hei, jos teille tulee meidän yhteistyöhön liittyen mitä vaan kysyttävää tai ideoita sen tiimoilta, niin ehdottakaa ihmeessä! Tämän ei ole missään nimessä tarkoitus olla mikään mun parhaaksi järjestetty kampanja, vaan ensisijaisesti toivon, että mahdollisimman moni muukin löytäisi Mellin vaatteet ja tietysti tukisi myös kotimaista tuotantoa.

Kuvat: Melli EcoDesign

PS. Olisipa joku kertonut mulle jo aikaisemmin, miten ihania juttuja tän blogin kanssa pääsee tekemään, niin en olisi tuhlannut vuosia aikaa siihen, että olen kategorisesti eri mieltä kuin kaikki muut.

9 comments

 1. Lilanna

  Minustakin nuo Mellin vaatteet on aivan mielettömän söpöjä ja kyllähän se kotimaisuus ja ekologisuus painaa vaa’assa aika paljon. Ihan huipun yhteistyökumppanin olet saanut. 🙂

  Mutta anteeksi nyt tällainen aika tökerö pilkun viilaus -kommentointi ihanaan postaukseen: itkeä krokotiilin kyyneleitä tarkoittaa teeskenneltyä itkua ja ilmaus pisti vähän silmään tuolla tekstin joukossa. Oletettavasti et kuitenkaan sitä tarkoittanut? 🙂 Tai vaikea kuvitella sinua hormonipäissään nimenomaan tekoitkemässä liikuttavan tarinan äärellä.

  1. Emmi Nuorgam

   Joo, mun mieskin huomautti tästä. Pitää korjata! 😀

 2. paulahelena

  hihihi, en kestä et mellikollaasi on viel foneettisesti niin lähellä esikuvaansa(?) 😀

  1. Emmi Nuorgam

   No niinpä onkin! Haha, en edes tajunnut. 🙂

 3. Silkkitassu

  Mellin pipo oli eka juttu jonka ostin ihan uutena meidän lapsukaiselle. Aivan ihania kuoseja! Ja nuo haaremihaalarit on vaan niin mageet!

 4. 881 (Ei varmistettu)

  Myös täältä saa Suomessa käsin kierrätysmateriaaleista tehtyjä ja hienoja lasten hattuja ja asusteita! http://www.mantelina.fi/

  1. Emmi Nuorgam

   Kiitos vinkistä! 🙂

 5. Vierailija (Ei varmistettu)

  Kiitos tästä postauksesta!

  Meidän esikoiselle (joka on vielä mahassa) tilattiin nyt tuolta alesta kaikkea ihanaa. Erityisesti tykkään siitä, että kaikki vaatteet ovat tuplakokoisia (pitkät resorit ja kahdet nepparit bodyissa).

  Kissojen ja koirien kanssa olen tosiaan yrittänyt etsiä kivoja kuoseja ja ei-pinkkejä/-vaaleansinisiä vaatteita. Etenkin, kun emme asu Suomessa, on tämä ollut kammottavan vaikeaa. Nettikauppa toimittaa siis myös ulkomaille ja suuuuren suuri plussa siitäkin.

  1. Emmi Nuorgam

   Jee, joko pian nähdään kuvia pienokaisesta söpöissä vaatteissa? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *