Hodareita Hämeenkadulla

Nopeita hiilareita ja paljon sokeria – siinäpä mun vinkit totaalikamalasta maanantaista selviämiseen.

Eilen toteutin ylläolevaa ohjetta Hämeenkadulla New York Street Food & Coffee Shopissa. Ravintola on onnistuttu naamioimaan niin hyvin ympäristöön, etten ollut koskaan ennen huomannut moista paikkaa, mutta ikkunan hodariteippaukset voitti mut puolelleen noin sekunissa. Konsepti on ehkä hiukan sekava – sisään astuessaan ei oikein voi olla varma, että marssitaanko suoraan kassalle, onko paikassa pöytiintarjoilu vai kenties Bar Burrito tai Subway -tyyppinen linjasto, jolta tilataan. Itse marssin suoraan kassalle ja rupesin arpomaan tilaustani.

 

Päädyin ihan perushodariin, side order coleslaw’han ja kokikseen. En ole aivan varma, että oliko tämä kombo joku valmis ateria vai ei, mutta 8€ oli setistä varsin kohtuullinen hinta. Hodari oli ihan perushyvää tavaraa ja toi kieltämättä mieleen ne New Yorkissa kadulta ostetut hodarit. Nakin lisäksi hodarista löytyi maukkaat soosit ja coleslaw’ta, jota mun side orderissakin oli. Muut side order vaihtoehdot olisi olleet vihersalaatti ja nachot (jäin kaipaamaan ranuja) – valitettavasti coleslaw kuitenkin taisi olla valmiskamaa. Nakin sijaan sämpylän olisi voinuttäyttää myös pulled chickenillä, porkilla tai beefillä tai pavuilla. Vähän jäi harmittelemaan, että tilasin nakin, enkä jotain maukkaampaa lihaa, mutta ehkä ens kerralla.

Annoskateus vaivasi jo, kun istuin pöydässä odottelemassa hodariani – huomasin nimittäin vasta silloin, että tarjolla olisi ollut uuniperunakin (hodareiden lisäksi mun toinen heikkous) ja vitriini täynnä sairaan hyvännäköisiä bageleita ja täytettyjä leipiä. Screeneillä pyöri mainos all day brunchista, johon kuuluu 12 egellä kahvi/tee, smoothie, valinnainen leipä ja jälkkäri. Musta varsin kohtuullinen hinta, ja vaikka hodari nyt ei erityisesti järisyttänyt mun maailmaa, niin brunssisetin käyn kyllä aivan varmasti vielä hakemassa!

Kaikenkaikkiaan ihan kiva kokemus, vaikkakin aika yksinäinen. Ikkuna on tukittu korkeilla pöydillä, niin ettei sisälle näy, mikä on vähän harmi, koska sisustus on ketjupaikaksi yllättävän kiva ja houkutteleva. Mauste-/teepöytä vaikutti ihan mielenkiintoiselta ja takaseinällä oli pitkät pätkät erilaisia juomavaihtoehtoja. Cookievalikoimasta en edes sano mitään, ettei tuu pakottava tarve lähteä kipasemaan.

Toivottavasti asiakkaat löytäisi paikan, koska mikä tahansa, mikä edistää Tampereen katuruokakulttuuria, saa meikäläiseltä littipeukun.

6 comments

 1. NinaMaria

  Mä oon aina rakastanut sitä New York ravintolaa johon mennään ilmeisesti tuosta ne liukuportaat alas. Kiva että siihen ylöskin on tullut jotain teeman mukaista (siis oletan että tuo on tullut siihen yläkertaan?). Mutta siis suosittelen myös itse ravintolaa. 

  1. Emmi Nuorgam

   Siellä on ehkä paras vuohenjuustosalaatti mitä oon syönyt! Tai oli ainakin oli pari vuotta sitten. 🙂

 2. Jennisim (Ei varmistettu)

  Jep, Hämeenkadun Coffee House muuttui kesällä alakerran New Yorkin streetbariksi. Vaikka oon ehkä vähän jäävi sanoon, ni sanonpahan kuitenkin: mun mielestä vallan positiivista, että POK on ehkä myös kääntymässä varovaisesti kohti ketjujen ulkopuolisia ravintoloita.

  Erityismaininnan paikka saa semimaitovammaselta siitä, että kahvit saa myös mantelimaitoon, muistaakseni jopa lisämaksutta!

  1. Emmi Nuorgam

   Joo, ehdottomasti! Ja siis vaikka toi hodari nyt ei ollutkaan mikään timanttisin, elämäni paras hodari, niin söisin mä sen uudelleenkin. Harmi vaan oikeasti, että sinne ei näe sisälle, kun aika varmasti kiinnostuneita olisi, mutta ihmiset ei tiedä että siinä on tuollanen paikka!

 3. Niisku (Ei varmistettu)

  Onpa sinulla ihana blogi! Olen lueskellut kirjoituksiasi maaten sängyllä ja nauttien hiljausuudesta kun lapsi nukkuu 🙂
  Kiitos tästä raflavinkistä! Olen niin kotiäitiytynyt vuodessa, etten muista koska keskustassa olen käynyt, mutta jos jokupäivä pääsen ihmisten ilmoille niin hauskan kuuloinen rafla tämä 🙂

  1. Emmi Nuorgam

   Oi että, olen sulle vähän kateellinen tosta luksuksesta! 🙂 

   PS. Keskustassa on Pikku Kakkosen puisto, sinne voi lähteä käymään ihan vaan ”lapsen edun vuoksi” 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *