Testissä äiti-tytär-laatuaika

Lähtötilanne: koko perhe nukkunut huonosti. Aamulla kaikkia kiukuttaa, äiti hoputtaa, Eino haluaa jo nokosille, isä käyttää hampaidenpesuun puoli tuntia. Äiti tiuskii ja seisoo mielenosoituksellisesti bussipysäkillä jo kun mies vasta pukee päälle. Kaikkia vituttaa.

Testitilanne: äiti tulee töistä leppyneenä, kysyy miksei tytär ole muskarissa, isä on unohtanut muskarin, keskustelu päättyy huutoon. Äiti laittaa pojan nukkumaan, nappaa tyttären kainaloon ja lähtee kohti uimahallia. 

Tyttärellä menee hermo ensimmäisen kerran bussissa, kun viereisten rattaiden tyttö ei lainaa pehmoleluaan. Sitten humalainen mies käyttäytyy vähän pelottavasti ja tytärtä alkaa pelottaa. Lopulta äiti ja tytär pääsevät uimahalliin. 

Tyttärellä menee toisen kerran hermot, kun äiti tusaa portin kanssa eikä päästä tytärtä vapauteen. Kolmannen kerran tyttärellä menee hermo, kun äiti pakottaa riisumaan vaatteet. Uimahallissa äiti tajuaa, ettei ottanut uimavaippaa mukaan ja äiti ja tytär istuvat vartin vessassa laulamassa pissalaulua. Pissa ei tule. Äiti ja tytär suuntaavat suihkuun ja tytär liukastuu suihkussa. Vanhempi rouva ohjeistaa äitiä, että ei varmaan kannattaisi antaa tyttären kävellä suihkutilassa yksin. 

Neljännet raivarit tytär saa, kun äiti pukee tälle uimapuvun päälle, eikä tytär pääse saunaan. Äiti ja tytär tallustavat kohti lastenallasta, jossa tytär käy kääntymässä, yrittää vetää altaassa olevan pojan uimahousut alas ja alkaa osoitella hyppytornia. Kun äiti ei vie tytärtä hyppytorniin, saa tytär, yllätys yllätys, viidennet raivarit.

Äiti ja tytär suuntaavat monitoimialtaaseen. Tytär alkaa kiljua. Äiti yrittää hassutella tyttärensä kanssa, tytär jatkaa kiljumista. Tytär haluaa kävellä pitkin altaan reunaa ja äiti luovuttaa, ja nostaa tyttären reunalle. Muut altaan käyttäjät mulkoilevat äitiä, äiti nostaa tyttären pois. Kuudennet raivarit, joiden seurauksena tytär pissaa äitinsä päälle.

Äiti päättää viedä tyttären saunaan. Suihkun jälkeen tytär istuu suihkun lattialla parkumassa, kun äiti ei nosta häntä heti syliin. Saunaan siirryttyä äiti toteaa lattian olevan superkuuma ja nostaa tyttären lauteille. Tytär alkaa karjua ja äiti toteaa lauteidenkin olevan tulikuumia. Äidillä ei tietystikään ole laudeliinaa mukana, joten äiti ja tytär palaavat suihkuun. Tytär nyyhkyttää. Äitiäkin itkettää. Äiti ja tytär siirtyvät pukuhuoneeseen, tytär nyyhkyttää kahta kauheammin kun pitää kuivata, naapuripukukaapin mummo huokailee raskaasti ja pyörittelee silmiään. Tytär löytää peilin ja nauraa ensimmäistä kertaa koko reissun aikana, kun nuolee omaa peilikuvaansa. 

Seitsemännet raivarit tytär saa, kun äiti nappaa tyttärensä peilin edestä kainaloon ja lopulta raahaa kiljuvan ja sätkivän tyttärensä pukuhuoneesta pois.

Lopputulos: Äiti ja tytär rentoutuvat yhdessä seuraavan kerran noin 17 vuoden kuluttua.

 

10 comments

 1. AnLottanen

  <3

 2. MinEna

  Hetkinen, onko meillä mennyt tyttäret sekaisin? 😉

  <3

 3. Nāiádes

  Muakin voi vähän syyttää, kun en tajunnut muistuttaa muskarista hyvissä ajoin! : (

  1. Emmi Nuorgam

   Joo teillä kuulemma oli tullut joku pieni informaatiokatkos, kun M luuli että tuut hakeen Hildan meiltä. Ens viikolla paremmalla onnella!

 4. Vierailija (Ei varmistettu)

  Voih, niin usein siinä käy noin kun yrittää saada jotain spesiaalikivaa tehdyksi lapsen kanssa. Yhdessä katsottu pikkukakkonen riittäisi enimmäkseen yhtä hyvin eli yhdessä oleilu toimii ainakin meillä usein paremmin kuin odotuksia täyteen ladattu yhdessä tekeminen.

  Uimahalliin vinkkinä että jarrusukat pitävät aika hyvin märällä kaakelillakin ja niiden läpi saunan lattia ei myöskään tunnu heti kuumalta. Mut kun vaan muistais ne aina ottaa mukaan – tai edes joskus.

  1. Emmi Nuorgam

   Joo näinhän se on – mutta nyt pointtina oli nimenomaan lähteä kotoa pois, kun oli aika painostava tunnelma. 😛

  2. Emmi Nuorgam

   Niin ja kiitos tosta sukkavinkistä, ei olisi tullut mieleenkään!

 5. Raissi

  Noo, me lähetään huomenna aamusta tyttären kanssa Habitareen… Taidan olla päästäni tosi pahasti pipi…

  1. Emmi Nuorgam

   No mutta sekän ei kellekään tule yllätyksenä.. 😉

   1. Raissi

    Ehe ehhehe… Haistaite! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *