Äiti-tytär-laatuaikaa, osa 2

Alkutilanne: äiti ollut eilen hummaamassa ja tullut ihan liian myöhään kotiin. Ohimoa särkee ja kädet tärisee.

Testitilanne: morkkispäissään äiti päättää kuitenkin lähteä tyttärensä kanssa perhejumppaan illalla. Tyttärellä taas jättimäinen kiukkupäivä, joka vaan voimistuu kun tytär herää päikkäreiltä kesken unien. Äiti pukee päälle urheiluvaatteet ja hokee keittiössä tittua ja taatanaa. Autolle kävellessä tytär haluaa tutkia jokaisen kiven, ja äiti laskee miten paljon ollaan jo myöhässä. Automatka Nokialle kestää ikuisuuden, tytär kiukkuaa turvaistuimessa ja potkii etupenkkiä. Perille päästyä äiti ja tytär ryntäävät etsimään oikeaa liikuntasalia. Ovi löytyy ja ovella seisoo toinenkin eksyneen näköinen äiti. Tytär pieree ja nauraa päälle, äiti on vaivaantunut ja hikinen, toinen äiti small talkaa. Vartin odottelun jälkeen äiti etsii sähköpostista jumpan ohjelman ihan vain todetakseen ettei tänään ole jumppaa. Tytär mönkii puskassa ja tökkii koirankakkaa oksalla.

Lopputulos: äiti ajaa Sorsapuistoon, kävelee tyttärensä kanssa puistossa ihastellen fantasia-asuihin pukeutuneita ropecon-kävijöitä (”vaaaaaaaau” ja lintuja (”oho! oho! vaaaauu”) ja tutkii puista pudonneita lehtiä. Äiti ja tytär tekevät myös hiekkakakkuja, reenaavat portaiden kulkemista kävellen, keinuvat ja laskevat liukumäkeä. Äiti katselee liikuttuneena tytärtään, kun tämä leikkii muiden lasten kanssa puistossa ja käy silittämässä isänsä sylissä istuvaa pientä vauvaa.

Puiston jälkeen äiti ja tytär palaavat kotiin ja menevät yhdessä saunomaan. Tytär pesee äitinsä varpaat saunassa ja äiti tirauttaa muutaman kyyneleeen.

2 comments

  1. Niisku (Ei varmistettu)

    Mahottoman suloinen tytär sinulla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *