Lost In Music (ARVONTA JEE!)

Kehräsaaressa alkaa olla vaikeuksia pysyä hameessa. Nimittäin, ensi viikollaTampereella järjestetään Musiikki & Media -seminaaritapahtuma ja Lost In Music -kaupunkifestari, joilla saan olla ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2009 ihan vain tavallisena asiakkaana! Tänä vuonna siis mulla on ainakin teoreettinen tsäänssi ehtiä näkemään bändejä, seurata seminaareja ja ehkä kippistää lasi viiniäkin. Ainakin yhdet aulabaaritreffitkin on jo sovittu anonyymin Asikaisen kanssa – saa nähdä kuinka ämmän käy..

Olen aihetta joskus jo sivunnutkin, mutta olen tosiaan aiempina vuosina ollut tuottamassa tapahtumaa jossain roolissa. Milloin markkinoinnissa, milloin stagemanagerina, milloin seminaareissa, milloin gaalassa. Kaikenlaista on tullut tehtyä – ihan siitä apinanhommasta, eli passien kuorittamisesta, sinne lavan taakse maailman ystävällisintä artistia, Lasse Mellbergiä eli Redramaa, halailemaan. Niinkuin varmaan kaikki tapahtumia työkseen järjestäneet tietää, on se kuitenkin aika kaukana glamourista. Se, että on upeassa tapahtumassa töissä, tarkoittaa sitä, että yleensä seminaareissa ehtii pyörähtää sen verran, että etsii kadonnutta assariaan tai ottaa kuvan Instagramiin. Gaalassa olen monta vuotta juossut maihareissa ympäri takahuoneita ja etsinyt kadonneita artisteja. Lost In Musicia tuottaessani en ehtinyt sinä vuonna nähdä ainuttakaan bändiä. Siinäpä sitten vastailet toimittajille ja latelet keikkavinkkejä illalle, kun tyyliin ainoa sillä hetkellä mieleen tuleva artisti on Pavarotti, jolla silläkään ei ole ollut tapahtuman kanssa mitään tekemistä.

Sen vuoksi tää vuosi on jotenkin ihan erityisen kutkuttava! Siis se, että ekaa kertaa pääsen Industry Awards Gaalaan oikein plaseeratulle paikalle ja näen, että miltä alan ammattilaisten palkitseminen näyttää lavan siltä puolen. Aistimaan ne tunnelmat ja iloitsemaan ihan eri tavalla voittajien puolesta. Kuuntelemaan Musamediaan inspiroivia puheenvuoroja ja alan tulevaisuudennäkymiä, osallistumaan keskusteluihin omana itsenäni ja jopa panelistiksi somepäivän blogipaneeliin.

Mutta se nostalgiasta, nyt on aika ottaa katse itse asiaan, eli teihin arvon lukijat!

Lost In Music nimittäin halusi lahjoittaa mulle kaksi festaripassia ja koska itse pääsen ammattilaispassilla myös keikoille, haluan antaa ne teille. Kyseessä on siis hyvin yksinkertainen arvonta: tutustu LIMin artisteihin ja ohjelmaan ja kerro, että mikä keikka tai mitkä keikat sua eniten kiinnostaisi!

Festaripassillahan nimittäin pääsee jokaiselle LIM-keikalle, jos vaan keikkapaikalla on saapumishetkellä tilaa ja täyttyy keikkapaikan ikäkriteerit. Arvon kaikkien vastanneiden kesken kaksi passia ensi viikon tiistaina 14.10.2014, eli osallistuakseen täytyy tätä juttua kommentoida viimeistään maanantaina.

Omalle to do -listalleni on tähän mennessä päätynyt:

CAFÉ DE ABEJAS Paapan kapakassa lauantaina klo 15.00 (paitsi nyt tajusin etten pääsekään, kun olen just silloin panelistina)

Imagine Tom Waits and Edith Piaf dancing tango in a Weimar-era cabaret, and you have an idea of what the music of Café de Abejas is about.

FELIX ZENGER Tampere-talossa perjantaina klo 19.00

”I´m sorry, but you’re one of the best that ever did it!” -Pharrell Williams

Manna, kuva Kaapo Kamu

MANNA Telakalla torstaina klo 22.15

”She’s been described as a cross between Patti Smith and Charlotte Gainsbourg which doesn’t quite do justice to her incredible vocal delivery, which resonates with the same jazz flecks that made Amy Winehouse such a wonderful proposition.” -The Line Of Best Fit

NUMERO 83 Dog’s Homessa lauantaina 18.10. klo 24

Vaikutteita on haettu rapakon takaa bändeiltä kuten Foo Fighters ja Incubus, unohtamatta suomalaisia pitkän linjan artisteja Dave Lindholmia ja J. Karjalaista.

PETE PARKKONEN Klubilla perjantaina klo 21.15

A boy grown-to-man who knows what he wants. (Pete, voitko haluta mut, pliis.)

Pete Parkkonen, kuva Lauri Laukkanen

ST. RASTA YO-talolla lauantaina klo 23.00

Jahti alkaa, torvet soivat. Vaatteisiin sonnustautuneet muusikot lähestyvät lavaa. Mellakka-aitoja kaatuu. Sirkus on saapunut kaupunkiin!

TEARS APART Paapan kapakassa lauantaina klo 16.00 (äääh, en pääse tännekään)

The body of the band’s expression lays on 60’s – 70’s soul, but the branches are into modern electroacoustic pop.

THE HEARING Bar Passionissa torstaina klo 21.15

Silloin voi kokea lämpimiä lauluharmonioita, meilivaltaisia poppimelodeita, liikuttavia rytmejä ja vahvaa läsnäoloa.

St. Rasta, kuva Niko Karumaa

ZIGGY WILD (EE) Pakkahuoneella lauantaina klo 21.30

Even though it feels rough, the mildly scruffy female vocals add a dash of spicy oil to the combination of raw energized guitar riffs and shaking drums.

Eli, kommentoimalla tätä postausta saat käyttöösi yhden arvan. Tykkäämällä Lost In Musicin FB-sivusta saat toisen arvan ja kolmannen sillä, että tykkäät mun blogin FB-sivusta. Kerro siis kommentissasi, että montako arpaa pistetään ja muista jättää sähköpostiosoitteesi, jos et ole Lilyn kirjautunut jäsen.

Festaripassit saatu Lost In Musicilta, bloggaaja saa tästä kirjoituksesta vaan keikkakuumeen ja hyvää mieltä. Lost In Music Tampereella 15.-18.10.2014.

50 comments

 1. Q (Ei varmistettu)

  Tässä yksi arpa: mielikkejä ovat Paperi-T, Getawaycab, Laineen Kasperi & Palava Kaupunki, Matti Johannes Koivu, Gim Kordon, Yona ja Big Wave Riders. Huipputekijöitä kaikki!

 2. Ninnnuli (Ei varmistettu)

  Erinomainen kilpailu ja erinomainen arvontamekanismi! Mulle voikin heittää kolme arpaa 🙂

  Tällä hetkellä kiinnostaa jo entuudestaan tutut ja mainiot Ochre Room, Lapko, Pete Parkkonen, Milla Rumi ja Stockers!, mutta parasta Lost in Musicissa onkin kaikki ne bändit ja artistit mitä löytyy vahingossa ihan vaan keikkoja kiertelemällä. Niitä innolla odottaen!

  1. Emmi Nuorgam

   Vitsi Milla Rumi pääsee mun listalle kans! Nyt vasta ehdin syventyä tulevisuuden tusinaan ja vaikutti todella mielenkiintoiselta. 

 3. Lindasd (Ei varmistettu)

  Kahdella arvalla mukana! Itsellä on listalla Pekko käppi, Nyrkkitappelu, Eva & Manu, Lapko, Kaaoksen ystävät ja kaverin synttäreiden kunniaksi menemme katsomaan Reckless lovea!

 4. Vellamo Mansikkamaa (Ei varmistettu)

  Muutaman mainitakseni: Aivovuoto, Tuuttis, Jätkäjätkät, Paperi T, Laineen Kasperi, Clarkkent, Laura Moisio, Matti Johannes Koivu, Yona, Rauhatäti ja Gotham O.D. Huh. Eläköön musiikki! Ps. 2 arpaa.

 5. Arttu-Jaakko (Ei varmistettu)

  Pistetään kaksi arpaa. Ite odotan ainakin ainakin seuraavia: Red Eleven, Day Eleven, Felix Zenger, Damn Seagulls… Lauantaina sitten kova pähkäily jotta menisikö katsomaan Doggariin Kasikolmosia vai Nightclub Tähteen Ressu & Jussi-shöytä. 😉

  1. Emmi Nuorgam

   Ai kauhee, Ressu & Jussi. Se voi olla niin kova, että pelkästä ajatuksesta menee kylmät väreet! 

 6. AMK (Ei varmistettu)

  Eniten kiinnostavat Stockers!, Roope Salminen & Koirat, Pete ja Constables. Eniten kyl harmittaa, että torstaina menee niin paljon hyviä esiintyjiä päällekäin, millään ei pysty näkeen kaikkia mitä haluis. 🙂

  Kahdella arvalla mukana!

 7. Onia (Ei varmistettu)

  Ainakin Eva & Manu torstaina Telakalla kiinnostelee.

 8. Snikke (Ei varmistettu)

  – Sarah Kivi & Non-Orchestra
  Jumalaisen tunnelmallista, herkkää matskua. Olen kerran nähnyt livenä hyvin pienen keikan, mutta mitä silmiin ja korviin on kantautunut, meininki on kasvanut reippaasti ja kiinnostelee hyvinkin vahvasti sekä nähdä poppoo uudestaan että mahdollisesti kuulla uutta materiaalia.

  – Paperi-T
  Miehen soolomateriaalia on odotettu jo pidemmän aikaa. Tähän mennessä kuullut ukkoa vain osana muita kokoonpanoja ja porukoita, Ruger Hauer kärkipäässä, ja kiinnostaa tietää miten tyyli ja meininki kantavat yksinään.

  – Pooma
  Syksyn soundtrack. Debyyttilevystään on kulunut jo useampi vuosi, ja comeback kiinnostaa isosti. Tunnelmallisuuden oppikirjamääritelmä, indiee post-rockia.

  – Pekko Käppi
  Folk-häröily ja outo huumorintaju uppoavat aina.

  Tuossa ne kiinnostavimmat. Passin avulla tulisi todennäköisesti löydettyä vielä erittäin reippaasti lisääkin uusia ja sitäkin kiinnostavampia tuttavuuksia. Peukut on pystyssä ja sormet ristissä. Niin ja 3 arvalla mennään.

  1. Emmi Nuorgam

   Kiitos, olipa perusteellinen selvitys! Täytyy itsekin tsekata toi Sarah Kivi, kuulostaa hyvältä. 

 9. septembre (Ei varmistettu)

  Erityisen kovasti kiinnostaisi Evan & Manun keikka torstaina Telakalla! Ja yksi arpa. 🙂

 10. pyyskeli (Ei varmistettu)

  ajattelin panostavani köyhästä opiskelijabudjetistani delay treessiin ja lapkoon! jos olisi festaripassi eivätkä menisi päällekäin, niin stockers, sarah kivi & non-orchestra, neov, matti johannes koivu, milla rumi, yona ja jukka ässä voisivat olla jees!

 11. Ändi (Ei varmistettu)

  Tässä yksi arpa lisää. Itseäni kiinnostaa Lost In Musicissa seuraavat artistit:

  Teksti-tv 666

  Bändi veti todella tiukan keikan Flow’ssa ja elokuussa ilmestynyt 12″ kuuluu yhteen vuoden parhaimmista suomen kielisistä julkaisuista.

  Hopeajärvi

  Hopeajärven uusi materiaali on kuulostanut hyvältä, jopa paremmalta kuin viime vuonna tulleelta ep:ltä löytyvät. Asiallinen meininki näillä.

  Paperi-T

  Paprun ja Khidin yhteislevy on parasta suomalaista räppiä mitä olen kuullut. Kiinnostaa, että minkälaisen shöyn Henri pistää soolona pystyyn.

 12. Elsbe (Ei varmistettu)

  Eniten kiinnostaa ehdottomasti Day Eleven. Lapko ja Damn Seagulls olisi myöskin kiva nähdä.

  Kolmella arvalla messissä.

 13. Mari-täti (Ei varmistettu)

  Mä luotan sun tärppeihin ja osallistun niihin! Mä oon tykänny kaikista ja kommentoinu kaikkee, mut kaks passia riittää mulle. 🙂

 14. NinaMaria

  Aino Venna! Oon Ainon kerran nähnyt ja se on ihan must see 🙂

  Ja arpoja ois se kolme.

  Lost in music tapahtumasta olin tykännyt jo joskus kauan sitten, nyt sitten kommentoin tähän ja keksin sitten samantein käydä vielä sun facestakin tykkäämässä.

  1. Emmi Nuorgam

   Hieno juttu! 

 15. noorapopp (Ei varmistettu)

  Eniten mua himottaa nähdä ja kuulla Mannan uutta tuotantoa livenä.
  Toisiksi eniten jalkapohjia kutittaisi nähdä The Splits. Flow’ssa pari vuotta sitten päräyttivät aika kivasti.

  Kahdella arvalla messissä.

 16. noouuubooouu (Ei varmistettu)

  Lost in music on ihan parasta mitä tampereella on musiikkirintamalla tarjota! Ainakin haluttaisi päästä kuuntelemaan Aino Vennaa, ihana ! Toinen must see on ehdottomasti Sarah Kivi & the Non Orchestra, suosittelen lämmöllä:)

  Kaksi arpaa

 17. mer (Ei varmistettu)

  2 arpaa ja Lapko, Damn Seagulls, The Hearing, Aino Venna, Eva & Manu, Manna, Jätkäjätkät.

 18. anzgu (Ei varmistettu)

  Eniten (ja aina) kiinnostaa nähdä Reckless Love livenä.Recklessin haastajan eli Santa Cruz:in poikien keikka meininki pitäisi tsekata myös sillä heidän musiikkiinsa rakastuin viime kesänä.Ja onhan tuo myönnettävä,että Pete Parkkonen vetää jotenkin mystisesti puoleensa myös 😉

 19. FridaHeidi (Ei varmistettu)

  Mua kiinnostaisi kovin nähdä seuraavat: Café De Abejas, St. Rasta ja Lapko

  Ja kolmella arvalla osallistun 🙂

 20. J/SH (Ei varmistettu)

  Kolmella arvalla osallistun arvontaan. Ajattelin joka tapauksessa osallistua ainakin Ochre Roomin vuoden vikalle Suomen keikalle, mutta passi kyllä kirvoittaisi osallistumaan monelle muullekin keikalle. Jopa noille arki-iltojen myöhäisille keikoille, jotka vielä vähän mietityttää.

 21. Lars (Ei varmistettu)

  Kolmella arvalla. Milla Rumi, Nyrkkitappelu, Pekko Käppi, Jätkäjätkät, Hopeajärvi nyt ainakin.

 22. letti (Ei varmistettu)

  Lapko, Damn Seagulls, The Hearing. Kaksi (2) arpaa.

 23. padepade

  Aino Venna ! oon yleensä enemmän räppiin meneviä likkoja mut mulla olis nyt kyllä hirvee hinku jonnekki hiljasemmalle gigille. oon nähty nää viime vuonna espan lavalla ja ne oli ihan sikahyviä !

  mutta suutari pysyköön myös lestissään ja vastaan tähän että paperi-t koska oon korviaini myöten ihastunu siihen !

  1. padepade

   hei unohin sannoo että kolme arpaa ! 

 24. Vierailija (Ei varmistettu)

  Osallistun arvontaan kahdella arvalla. Seuraavat kiinnostavat eniten: Ochre Room, Aino Venna, French Films, Eternal Erection.

 25. Kailime-1 (Ei varmistettu)

  Erityisesti kiinnostaa uusi bändi Sonik, myös Manna, Aino Venna ja Sarah Kivi & non-orchestra.

 26. annakuu

  Kolmella arvalla arvontaan:) tarttis päästä tuulettuun..

 27. Clyro (Ei varmistettu)

  Nyt on kaikki kolme arpaa laitettu likoon. Jos onni suosii, niin keikutaan Aino Vennan tahtiin, rokataan Damn Seagullsin mukana ja heitetään kaikki kaksi hiusta eteen ja taakse Santa Cruzin hengessä. Ja jos niin hyvin käy, että sataa Mannaa taivaalta, niin yes.

 28. maalta (Ei varmistettu)

  Kahdella arvalla. Kauheasti kaikkea, paljon mulle myös uutta ja outoa. Kuningasidea, Irina ja Manna ainakin listalle.

 29. Sheme (Ei varmistettu)

  Kahdella arvalla! Tällä hetkellä aikatauluista on ympyröity ainoastaan ilmaiskeikkoja, koska ei ollut varaa edes Veikkaus-hintaiseen festaripassiin 😀 Eniten odotan näistä Paperi T:tä, Tippa-T:tä, Hätä-Miikkaa ja Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS?:ää. Jos sattuisin voittamaan festaripassin, lähtisin maksullisista keikoista katsomaan ainakin Milla Rumia, Gim Kordonia, Simaa, Atomirottaa, Big Wave Ridersia ym.

 30. Pepa (Ei varmistettu)

  Ehdoton pakko päästä -keikka on Steve’n’Seagulls, Eternal Erection yms. Ilveksessä. Vanhat lempparit The Voltas ja IWATSW olis kiva käydä fiilisteleen myös. Ja tietty festaripassilla sitten ne muutkin maksavat keikat 😉

  1. Pepa (Ei varmistettu)

   Niin ja kolme arpaa. Tykkäsin tuosta sun blogin fb-sivusta kun vaikutti oikein piristävältä uudelta blogilöydöltä tämä 🙂

   1. Emmi Nuorgam

    Kiitos! Ihana kuulla, että jonkun mielestä mä edes kuulostan piristävältä. 😀

 31. Toimitus

  Kilpailuun osallistumatta kehun tapahtumaa – ja ehkä törmätään, tulossa kun olen, vanhaa kotikaupunkia fiilistelemään. 🙂 -Laura-

 32. Taru83 (Ei varmistettu)

  No ehdottomasti pakko osallistua! LIM:ssa on niin paljon hyviä artisteja, mut jos nyt muutaman tähän heitän, niin Aino Vienna, Jukka Ässä ja Eva & Manu. Tosin kiire tulee paikasta toiseen juoksemisessa, mut niin tuli viimekin vuonna. Voi olla et toi Nyrkkitappelukin tulis mentyä ton mun miehen kanssa katsomaan.. Sit tietty muutama randon-esiintyjä, koska sillä tavalla voi löytyä jotain uusia helmiä 🙂

  1. Taru83 (Ei varmistettu)

   Niin ja kolmella arvalla osallistun 🙂

 33. Camo (Ei varmistettu)

  French Filmsiä on pakko päästä katsomaan kuudennen (?) kerran ja itseasiassa olen lipunkin ostanut sinne jo ja raskaampaa sarjaa sitten lauantaina kun Crib45 esiintyy Roosterissa. Festaripassin jos voitan niin tulee kierrettyä muutkin keikat mitä ehtii 🙂

 34. Camo (Ei varmistettu)

  Niin ja mulle kaksi arpaa 🙂

 35. VilmaW (Ei varmistettu)

  Eva & Manu! Hitto ja mitä ihmettä, mulle vasta nyt paljastui että sehän on suomalainen duo. Ja Pete Parkkonen, French Films…. Positiivinen yllätys tää esiintyjäkaarti, mukana ollaan!

 36. Jolana (Ei varmistettu)

  Yhdellä arvalla mukana 🙂

 37. komo (Ei varmistettu)

  Yhdellä arvalla mukana! Eniten itseäni kiinnostaisi nähdä Aivovuoto, Tuuttimörkö ja Paperi-T, ja jos onni suosisi niin veisin ystäväni ehdottomasti katsomaan Aino Vennaa, kova fani kun on 🙂

 38. johkujii

  Kahdella arvalla mukana!

  Jes mahtavaa, innolla oottelen jo tulevaa Tampere-keissiä vaikka luultavasti mennäänkin ihan ilmaiskeikkojen ja perjantain Pakkahuoneen voimin </3 eniten oottelisin kyllä sellasia ku Tippa T, Paperi T, Tuuttimörkö, Hätä-Miikka, Laineen Kasperi & Palava Kaupunki, Aivovuoto, Jätkäjätkät, Teksti-TV 666, The Splits jaaa sikkenä oottaisin Have You Ever Seen The Jane Fonda Aerobic VHS? !! Vähän myös hatsittais mm. Milla Rumi, Katujen Äänet, Rauhatäti, Sini Sabotage ja Yona! Onhan tuolla ny vaikka kuinka vaikka minkälaista kiinnostavaa, ei vaan budjetti pysty venymään passiin ikävä kyllä.

 39. Maiai (Ei varmistettu)

  Yhdellä mukana arvonnassa.
  Big wave riders, Eva &amp; Manu, French Films, Jätkäjätkät, Jukka Ässä, Lapko, Matti Johannes Koivu, New Deadline, Orche Room, Rauhatäti, Stokers!, oi oi oi pääsispä!

  1. Maiai (Ei varmistettu)

   Kahdellapas! Tykätty on ja kommentoitu.

 40. Sneer (Ei varmistettu)

  3 arvalla mukana.
  Eniten kiinnostaa Pete Parkkonen ja Atomirotta.
  Voishan sieltä vaikka mitä muutakin hyvää musaa kohdata, jos sinne pääsis 🙂

 41. Annaii (Ei varmistettu)

  Yhdellä arvalla mukana. Jukka Ässä ois kiva nähdä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *