Vinkkejä Bremeniin?

Viikon verran olen joka aamu herännyt ja laskenut ensimmäisenä kuinka monta tuntia yöllä tuli valvottua yötä on minilomaan Bremenissä. Tänään siihen on enää vaivaiset kolme yötä ja jokainen pienten lasten vanhempihan tietää, että kolme yötä nyt voi vaikka seistä päällään.

Kuva: Turkish Airlines

Kyseessä on ns. A-luokan reissu ilman lapsia. Ihan kaksistaan ei miehen kanssa kuitenkaan lähdetä, vaan meitä on 15 hengen porukka mun sukulaisia mukana, kun sunnuntaina juhlitaan Mumin seitsemänkymppisiä. Olen kuitenkin ilmoittanut armaalle perheelleni, että ihan koko aikaa me ei sitten miehen kanssa kitata niiden kanssa kuoharia jossain kierrellä museoita heidän kanssaan, vaan ajateltiin vähän viettää aikaa ihan kahdestaankin.

Koska meidän matkabudjetti on olematon ja aikaa on kaksi päivää, niin vinkatkaapa, että mitkä on Bremenin do’s and dont’s! Kätketyt aarteet? Parhaat puolet? Mihin ei kannata tuhlata aikaa ja rahaa? Vai kannattaako maata vain hotellissa ja katsoa sata jaksoa Mad Meniä? Ei sekään huonolta kuulosta.

 

7 comments

 1. maripui

  öh vähän oon kateellinen. 🙁 

 2. jjjulia (Ei varmistettu)

  ne sata jaksoa mad menia on luultavasti dubattu saksaksi, muuten hyvä idea :—D itse katsoin saksassa lomaillessa yksu ilta monta jaksoa huippumalli haussa-ohjelmaa mutta alko se nyt vähän tympiä kun ei tajunnut juuri mitään niitten puheista.

  oon käynyt bremenissä mutta ainoa asia jonka muistan, oli että siellä oli ihana kävellä jollain random asuinalueella ja ihastella vaan niitä taloja ja pihoja.

  1. Emmi Nuorgam

   Netflix, jjjulia, Netflix. 😉

   Mut joo, näin oon kuullut, et parhaiten näkee ja oppii kävelemällä vaan ympäriinsä. Ja se meillä onkin suunnitelmissa 🙂

 3. Flore

  Kannattaa suunnata Viertelin alueelle, se on keskustan lähellä oleva boheemimpi alue, jossa on tosi kivoja baareja, ravintoloita ja kauppoja. Itse keskusta kun on tuota kuvassasikin olevaa toria ja keskiaikaista pientä Schnoorin aluetta sekä Böttcherstrassea lukuun ottamatta enempi sellaista 70-lukuarkkitehtuuria. Böttcherstrasse on toki näkemisen arvoinen, ja sen varrella on aivan mainio viinibaari Weinkontor St Petrus, jossa suosittelen piipahtamaan. Joen varressa (Schlachte) kannattaa myös kävellä. Jos sää on hyvä, biergarteneiden luulisi olevan yhä auki ja viikonloppuisin siellä on paljon ihmisiä liikkeellä. Bürgerpark on kanssa parhaimmillaan tosi kaunis, ja sen halki kulkee pieni joki, jolla voi soudella vuokraveneellä. Bremenin varsinainen keskusta on tosi pieni, joten kävellen ehtii kyllä nähdä paljon.

 4. saara55 (Ei varmistettu)

  Oi! Ite oon jo kolme kertaa käyny Bremenissä!:D Kaksi kertaa ihan vartavasten lähtenyt sinne ja yhen kerran ohikulkumatkalla Espanjaan. 🙂 Se on mukava paikka! Vanhan kaupungin alueella kannattaa käydä jossain tunnelmallisessa kahvilassa. Kirkoissa kannattaa myös käydä kääntymässä ainakin! Keskustassa voi shoppailla, mutta hyvä ostoskeskus Waterfront on ratikkamatkan päässä keskustasta ja Outlet-paikkaan pääsee bussilla. Mutta jos ei shoppailut innosta, niin ravintoloita ja kahviloita löytyy! Ja jokivarsi on hienoa aluetta. Kävellä kannattaa sielläkin päin!:) Hyvää reissua!

 5. Eeru

  Bremen on ihan mun suosikkipaikka. Schnoorin vanhakaupunki on todella viehättävä, siellä kannattaa pikkukujat kiertää. Jos aikaa ja kiinnostusta aiheeseen riittää niin suosittelisin käymään Beck’s panimolla vierailemassa. Shoppailemaan suosittelisin lähtemään Ochtum Parkin outletteihin – bussilla pääsee sinne helpolla. Syökää & juokaa hyvin ja nauttikaa! Täältä löytää mun fiilistelyjä paikasta viime syksyltä. Mukavaa matkaa!

   

  1. Emmi Nuorgam

   Kiitos paljon vinkeistä, panimo kuulostaa varmasti ainakin miehestä käymisen arvoiselta paikalta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *