Apua se liikkuu!

Olen alkanut epäillä, että nuoremmassa lapsessani on jotain vialla. Huomasin eilen, että lattialla vatsallaan ollessaan lapsi ensin kohottaa ylävartalon ylös lattiasta ja sitten tönää itseään taaksepäin. Satunnaisesti hän onnistuu potkimaan itseään myös eteenpäin. Onkohan tämä ihan normaalia? Esikoinen makasi lattialla tikkusuorana siihen saakka että alkoi 10 kuukautisena kontata ja 1,5-vuotiaana juosta – eikö tuo liikkuminen lattialla nyt ole vaarallistakin? Lapsihan voi ryömiä vaikka pöydän alle ja syödä sieltä jotain, millä sitä voi koko ajan valvoa. Tai löytää siskonsa leluja ja viihtyä sekunnin yksin! Huh huh. Pitäsiköhän laittaa kuopuskin siihen pahvilaatikkoon, varmuuden vuoksi?

4 comments

 1. LauraKR (Ei varmistettu)

  Varo vaan. Kohta se juoksee. Meillähän tää uniongelmainen kakkonen alkoi kävellä 9,5-kuisena. Kun ei kerran osaa nukkua, niin osaa ainakin juosta. Just.

 2. MinEna

  10 kuukautisena juoksemaan oppineen lapsen äitinä suosittelen vahvasti pahvilaatikkoa. Heti.

 3. Jeba

  Niin ne kakkoslapset oppii isompaa kattomalla! Meidän tyttö ( nyt 5kk ) kääntyi selältä mahalleen jo reilu kuukausi sitten, parhaillaan yrittää todella kovin ryömimistä ja haluaa todella paljon istua! Ja mä olen ihan ihmeissäni tästä kaikesta, sillä poika istui kunnolla vasta 8 kuukauden iässä, lähti ryömimään 10 kuukauden ikäisenä, kääntyi selältä mahalleen puolenvuoden ikäisenä ja käveli hieman alle puolitoista vuotiaana! Että niin, lapsissa todellakin on eroja! 🙂

 4. hankriste (Ei varmistettu)

  Meidän Eino 5,5 kk peruutti tänään ekaa kertaa pöydän alle. Ei oo yhtään kiva juttu, nyt sitä kiukuttaa entistä enemmän ku lelut ei enää edes pysy paikallaan vaan menee karkuun..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *