23 comments

 1. A. Sinivaara

  Mie en oo ikinä käyny noin ylhäällä. Paitsi kuulemma, kun on alulle pantu, tuolla 126 km pohjoisempana…

  1. Emmi Nuorgam

   Lupaan, että Utsjoelta löytyy mökki sitten kun rohkaistut!

   1. A. Sinivaara

    Mulla on lähinnä ollut vaikeuksia löytää sinne suostuvaista matkaseuraa :/

 2. Raissi

  Voih, nauttikaa! Koti – ikävä iski, vaikka just siellä oltiin <3

  1. Raissi

   Ai niin, saitteko maidot? 😀

   1. Emmi Nuorgam

    Juu saatiin, vähän mutkan kautta tosin, mutta sitä sattuu! Laittelinkin teidän äitille tänään viestiä, viikon päästä sitten sinne. 🙂

    1. Raissi

     Ei oo kato niin justiinsa 😀 Jännää, ku yhet menee meille 😀

     1. Emmi Nuorgam

      No älä muuta virka! 

      Huomasitko muuten Einon pöksyt? Ei ole mustat! 😉

     2. Raissi

      Piti ihan plarata takas ylös kuvat. Kappas perkule, se on lapinhulluus iskeny tuommoseenki urbaaniin citymuijaan 😀 Varo, varo, itelläs saattaa olla kohta samanlaiset 😉

 3. Nii

  Oho, katoin minä sitten kaupassa vissiin ihan oikein! 😀 Lähdettiin Elliksen kanssa just kun tulit kassalle, oltiin pikkuisen ennen kolmea sokkarilla. Hassua. 🙂 Mietin vielä että pitääpä kattoa mitä blogi kertoo lähipäivinä vai näinkö vain harhoja, haha.

  1. Emmi Nuorgam

   HAH! Olitteko ne te, kun yrittivät salakuljettaa kaljakeissin maksamatta? 😉

   1. Nii

    Hahah ei kun niiden jälkeen samalla kassalla :D:D Olin se mustatoppatakkinen tyyppi jolla oli violettiin tylliunelmahameeseen pukeutunut lapsi (oltiin menossa synttäreille ja Ellis ilmoitti menevänsä joko alasti tai prinsessamekossa…).

    1. Emmi Nuorgam

     Voi hitto, olisit nyt moikannut! Mää menin jotenkin niin jäihin siitä kaljalaatikosta, vaikka ei ollut edes oma, etten meinannut muistaa pin-koodianikaan.. 😛

     1. Nii

      En ehtiny kun eräs viipotti jo melkein ovilla asti kun ite palautin kynän kassalle 😀 Mutta hei, hauskaa lomaa! 🙂 Moikataan jos paluumatkalla satutaan törmäämään kassalla!

 4. retroisi

  Argh, lapset ja matkustelu pohjoiseen.

  Meiltä on nyt kaksi kesää jäänyt välistä, kolmatta suunnittelen jo heikkopäisesti. Josko nyt lapsi (tai vanhemmat) olisi riittävän reipas matkustamaan about juurikin noihin nelostien maisemiin. 

  Reissaavat perheet, miten te tuon teette?!

  No ok, ehkä pieni siivu tästä antipatiasta kohdistuu myös VR:lle, jonka auto-juna-paketit eivät kohtaa käsitystäni lähestyttävästä matkabudjetista.

  1. Emmi Nuorgam

   Joo, VR tarjosi meille palveluitaan kohtuulliseen 500€ hintaan, PER SUUNTA. Joten me tultiin lentäen, Norwegian onneksi lentää talvisin Helsingistä Ivaloon n. 30€ per aikuinen per suunta. Voin reissun lopuksi tehdä jonkinlaisen koonnin siitä, miten me tää on handlattu – tässä on vielä yli viikko jäljellä, joten mitä tahansa voi tapahtua.. 😛

   1. VirpiKul (Ei varmistettu)

    Toi on VR:ltä aivan järkyttävää riistoa. Lapsiperhe, joka mieluusti matkais (melkein rajattoman matkatavaramäärän kanssa) omalla autolla mutta pienet lapset ei jaksa taatusti istua 15 -&gt; h autossa, ei millään, ja jos matkan jakaa legeihin ja yöpyy jossain matkalla, menee matkantekoon sitten neljä päivää 🙁

    Me ollaan kans viimiset kerrat lennetty ja pääosin Norwegianilta. On jopa 2 krt nyt onnistunut multa ilman miestä: lapset aamulla autoon kuuden maissa Tampereella, ne nukkuu (ehkä) vielä hetken ennen kenttää, auto sinne kauimmaiseen ja halvimpaan parkkiin. Tytöillä omat pikkureput selässä ja mulla yks matkalaukku (vedettävä) sekä selkäreppu itellä. Lentokenttäbussilla kentälle parkkikselta ja siellä kaikki sujunut ihan jouhevasti. Tytöillä lupa syyä koneessa vähän karkkeja, pähkinöitä tms pientä naposteltavaa ja Norskila toimii usein Wifikin joten voi kattoo vaikka tabletilla lastenohjelmia. Aika nopeeta se 1,5 h menee.
    Meillä vielä kentältä 40 min ajoa (yks kuvista onkin mun kotikylältä).
    Matkustamassa mukana siis kohta 2 v ja kohta 6 v tytöt ja seuraava reissu maaliskuulla. Ei saatu niitä vajaan kolmenkympin lentoja mut silti koko porukalle alta kolmensaan menopaluut.

   2. VirpiKul (Ei varmistettu)

    Toi on VR:ltä aivan järkyttävää riistoa. Lapsiperhe, joka mieluusti matkais (melkein rajattoman matkatavaramäärän kanssa) omalla autolla mutta pienet lapset ei jaksa taatusti istua 15 -&gt; h autossa, ei millään, ja jos matkan jakaa legeihin ja yöpyy jossain matkalla, menee matkantekoon sitten neljä päivää 🙁

    Me ollaan kans viimiset kerrat lennetty ja pääosin Norwegianilta. On jopa 2 krt nyt onnistunut multa ilman miestä: lapset aamulla autoon kuuden maissa Tampereella, ne nukkuu (ehkä) vielä hetken ennen kenttää, auto sinne kauimmaiseen ja halvimpaan parkkiin. Tytöillä omat pikkureput selässä ja mulla yks matkalaukku (vedettävä) sekä selkäreppu itellä. Lentokenttäbussilla kentälle parkkikselta ja siellä kaikki sujunut ihan jouhevasti. Tytöillä lupa syyä koneessa vähän karkkeja, pähkinöitä tms pientä naposteltavaa ja Norskila toimii usein Wifikin joten voi kattoo vaikka tabletilla lastenohjelmia. Aika nopeeta se 1,5 h menee.
    Meillä vielä kentältä 40 min ajoa (yks kuvista onkin mun kotikylältä).
    Matkustamassa mukana siis kohta 2 v ja kohta 6 v tytöt ja seuraava reissu maaliskuulla. Ei saatu niitä vajaan kolmenkympin lentoja mut silti koko porukalle alta kolmensaan menopaluut.

    1. VirpiKul (Ei varmistettu)

     Ja korjaus: toinen tyttö on tietenkin kohta jo 3 vuotias. Yli 2 vuotiaasta valitettavasti pitää maksaa jo hinta, sitä ennen oli puoli-ilmaista tuo lentely kotikonnuille.

 5. retroisi

  Jep, tulkitsin myös viime kesänä, että VR:n laskentaosaston mielestä edestakainen autojuna-kokemus on kuin onkin yhtä himoksuttava, kuin vaikkapa viikko Roomassa. 

  1. Raissi

   Me ollaan reissattu pohjoiseen noin joka kolmas kuukausi, siitä saakka kun tyttö oli 3kk:tta. Lennän usein tyttären kanssa sinne kahdestaan. Nykyään homma luistaa jo ihan itsestään, kun neitikin lähestyy kahta ikävuotta (maaliskuussa). Kantaa oman reppunsa, kävelee koneeseen ja pois, kävelee lentokentällä, turvatarkastuksen läpi jne. Itseasiassa yllättävän helppoa, kun tyttökin näkyy jo tietävän mitä pitää tehdä milloinkin.

   1. retroisi

    Rutinoituminen taitaa olla avainasemassa tässäkin asiassa. Ja tietysti se yksinkertainen pikkuseikka, kuin vanhempien päättäväisyys – tai pakko.

    Mulla on vähän sellainen kutina, että vanhemmuudessa kulkee sellainen jana, jossa toisessa ääripäässä ovat ne, joiden mielestä kaikki on hirvittävän vaikeaa ja hankala järjestää ja toisessa päässä ne, joiden mielestä on täysin itsestään selvää, että lapsi menee vaikka pesuveden mukana.

    Itse taidetaan lukeutua enemmän siihen ensimmäiseen ihmistyyppiin, vaikka ollaanhan mekin käyty jo vaikka ja missä ja tehty vaikka ja mitä!

    Ei sillä, ettäkö tuolla kaikella mitään merkitystä olisi…

    1. Raissi

     Just näin. Kyllä meilläki muutama ”hikikarpalot otsalla, persvako hiessä”-tilanne on ollut, silloin kun tyttö oli ihan kannettava nyytti. Muutaman kerran muistan toivoneeni, että olisinpa jäänyt kotiin. Mutta kun on perille päässyt, on paska matka unohtunut 🙂 Ai niin, ja yks ”Yrjöt lensi alkumatkasta, äiti unohti pakata varavaatteet”-tilanne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *