Universumin kaunein (ja älykkäin?)

Yritän tietoisesti välttää sellaisen stereotypian viljelyä ja vahvistamista, jonka mukaan kaunis nainen ei voi olla älykäs. Olen hän itsekin elävä todiste päinvastaisesta, ehe ehe. Mutta näitä Miss Universum -kisoja katsellessa on kyllä oma oma usko koetuksella.

En missään nimessä aio väittää kaikkien missikisoissa kilpailevien naisten olevan idiootteja. Aion sen sijaan väittää tämän maailman olevan ihan naurettava.

Nimittäin, nämä kisat, joissa on merkitystä lähinnä rahalla, tuote-esittelyillä ja Donald Trumpin omaisuuden kasvattamiselle, ovat esimerkki siitä sairaasta maailmasta jossa me eletään. Viime vuoden universumin kaunein selitti silmää räpäyttämättä pukeutuneensa yli miljoonan dollarin uimapukuun, jonka jälkeen sivulauseessa mainitsi keränneensä Filippiinien luonnonkatastrofien uhreille 250 000 dollaria avustuksia. Ja pardon my french, mutta vittu MILJOONAN DOLLARIN UIMAPUKU? Voitteko käsittää, että joku valmistaa ja omistaa uimapuvun, jonka arvo on yli miljoona dollaria, missi pukee sen päällensä, eikä silti saa kerättyä kotinsa menettäneille ihmisille rahaa kuin neljännesmiljoonan?

Kiinnostaisi tietää, millä missi tämän perustelee itselleen. Tai miten missifinalistit suostuvat laukomaan tyhjänpäiväisyyksiä hyväntekeväisyydestä samalla, kun ovat, kaikki 88 kappaletta, viettäneet 3 viikkoa luksusresortissa Miamissa?

Jamaikan ja Ukrainan misseille kiitos siitä, että edes yrittävät – Jamaika puhui toisenlaisten kauneusihanteiden puolesta (no okei, hänen kontribuutionsa siihen on lyhyet hiukset, mutta silti) ja Ukraina kertoi maataan ravistelevasta sodasta.

Tänä vuonna Universumin kauneimmaksi kruunattiin Kolumbialainen Paulina Vega. Voi kunpa Paulinan toive yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvoisuudesta kantaisi hedelmää vähän pidemmälle kuin sviitin hedelmäkoriin.

Ja voi kun ensi vuonna kaikki näihin kisoihin käytetyt rahat annettaisiin niille, jotka apua ja toivoa todella tarvitsevat.

11 comments

 1. Jomppe (Ei varmistettu)

  En usko että hän omistaa uimapukua nyt tai kisojen jälkeen vaan se tulee sponsoreilta ja hänellä ei ole muuta tehtävää kuin markkinoida sitä/suunnittelijaa kisojen ajan.

  1. Emmi Nuorgam

   Ei tietenkään omista, mutta joku sen omistaa. Siihen nähden, että Miss Maailman tehtävä on toimia jonkin sortin hyväntekijänä, vapaaehtoistyöntekijänä ja huonompiosaisten sanansaattajana, on perverssiä, että hän saa vuoden aikana kerättyä rahaa vain murto-osan siitä, minkä arvoisia vaatteita on esitellyt vuoden aikana. Eli että ihmiset, rikkaat ihmiset, sulkevat silmänsä siltä humanitääriseltä avulla, jota voisivat antaa, sen sijaan että esittelevät kolttujaan.

 2. Eliette

  Odotan sitä päivää kun joku suurituloinen näyttelijä, malli, urheilija tai joku muu, joka mielestäni tienaa aivan liikaa yhden ihmisen tarpeisiin vaikka olisikin erinomainen omalla alallaan, lahjoittaa esimerkiksi yhden vuoden tulonsa hyväntekeväisyyteen. 

  Tai jostain ilmestyy lottovoittaja, joka 60 miljoonan lottopotin saadessaan käyttää rahaa muuhunkin kuin omaan ferrariin ja luksustaloon, vaan kertoo miten oikeasti aikoo hyödyttää yhteiskuntaa voitollaan.

  No semmoisia odotellessa…

  1. Katie

   On niitä joitakuita: esimerkiksi J.K. Rowling, Harry Potterien kirjoittaja, on Britannian julkkiksista kuulemma lahjoittanut suurimman osan tuloistaan hyväntekeväisyyteen (siis ei suurinta osaa, yli 50%, tuloistaan, vaan eniten suhteessa tuloihinsa, ööh, mitenkähän tää pitäisi sanoa?). Useita miljoonia joka tapauksessa.

   1. Eliette

    Palauttaa vähän uskoa ihmiskuntaan. 🙂 Toki hyväntekijöitä on, mutta sinisilmäisesti haluaisin toivoa, että joku joskus heräisi aamulla miettien tienaavansa nyt aivan liikaa ja päättäisi ettei tarvitse itselleen enempää. Tai tulisi se missi, joka uskaltaisi julkisesti ilmoittaa ettei suostu käyttämään miljoonan uimapukua ellei uikkarin omistaja laita samaa summaa vaikkapa katulasten koulutukseen.

 3. eps (Ei varmistettu)

  Parempi 250 000 avustuksiin miljoonan dollarin uimapuvussa kuin 0 avustuksiin miljoonan euron uimapuvussa. Olisi kai ne vähätkin rahat jääneet keräämättä ilman noita hömppäkisoja. Businestahan tuo vain ja ainoastaan on, eikä mikään hyväntekeväisyystapahtuma. Jos tuo jollekin oikeasti tarvitsevalle muutaman lämpöhuovan siinä sivussa tuottaa, niin parempi kai sekin kuin ei mitään.

  1. Emmi Nuorgam

   No sitä juuri: ne kisathan nimenomaan on olevinaan hyväntekeväisyyttä varten!

 4. Luru

  En kyennyt katsomaan noita kisoja kuin ehkä 5min… Sen verran oli muovinen ja todellisuudesta kaukana oleva kokemus, että päätin mieluummin suunnata kirjan kanssa pehkuihin… #huhhuh

 5. Vierailija (Ei varmistettu)

  It´s called capitalism…. That´s why…

 6. Iina Mau (Ei varmistettu)

  Hei Emmi! Minä pieni ja tuntematon harvakseltaan kirjoitteleva bloggaaja uskaltauduin haastamaan sinut, suuren ja mahtavan ja kuuluisan bloggarin sellaisessa ilahduttamishaasteessa. Minun täytyi haastaa juuri sinut, koska sinä rokkaat ja olen sun fani. Jos kiinnostaa, käy kurkkaamassa blogini 🙂

  1. Emmi Nuorgam

   Minä käyn! Suurta ja mahtavaa missä on kyllä varmaan lähinnä ulkomuoto.. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *