”Emmi ottaa suuhun mitä vaan!”

Puhelin alkoi tänään aamulla kilahdella siihen malliin, että olin varma jonkun kuolleen. Onneksi ei – ellei meikäläisen itsekunnioitusta lasketa. Nimittäin Nelonen uusi Arvostele Mun Illallinen Suomessa – sarjan kakkoskautta, ja kukapa muu siellä oli mukana kokkailemassa kuin minä.

Jossain vaiheessa vuoden 2012 sain krapulapäissäni ihan loistavan idean hakea mukaan ohjelmaan ja ilmeisesti sovin jallunjuontiharrastusteni ja kotiäiti-lookini kanssa profiiliin sen verran hyvin, että kutsu kilahti. Onni että hain – meillä oli aivan mahtava viikko ja oli ilo tutustua kanssakilpailijoihin.

Tänään pystyin ensimmäistä kertaa katsomaan kyseiset jaksot ilman ihan valtavaa myötähäpeää tai suojakänniä – oikeasti, mitä hittoa sekin muka tarkoittaa, että ”Ilman perhettä ihmisellä ei ole mitään”. Pakko laittaa varmaan tuo laini sen piikkiin, että edellisenä iltana Tomin luona laulu raikasi ja jallu virtasi, ja mun joku superhieno ajatusketju jäi vähän vaiheeseen. Niin ja vähän selittelen sitäkin, miksi annoin Sylvesterille sen pistemäärän kuin annoin: kyse ei ollut siitä, että olisin vähentänyt pisteitä, siksi etten itse syö sisäelimiä, vaan siksi oikea syy oli se, että Syltty hiukan venytti sääntöjä ja oli valmistanut ruokia jo ennakkoon.. Mutta tikulla (vodkalla) silmään sitä joka vanhoja muistelee.

Meidän tampereenkiälinen viikko on katsottavissa vielä pari viikkoa Ruudussa, jos jollain on mennyt ohi! Sisältää kosolti ala-arvoista huumoria, rumaa kielenkäyttöä, humalahakuista alkoholinjuomista ja hyvää ruokaa. Suosittelen!

Arvostele mun illallinen Suomessa löytyy tämän linkin takaa!

7 comments

 1. Satsu

  Pakko kattoa uudestaan sitten ensiesityksen, nyt uusin silmin 🙂

  Mä bongasin sut joskus aikanaan Taste of Helsingissä ja tituleerasin sua miehelleni tuoreena äitibloggarina, joka oli kerran myös siinä ruokarealityssä, muistathan?! Ei tunnistanu, Jännä.

  1. Emmi Nuorgam

   Miehesi ei ymmärrä hyvän päälle! 😀

 2. Vierailija (Ei varmistettu)

  Hauskaa että ohjelmasta selvisi sun kokoomuslaisuus, koska muistutat mun mielestä tosi paljo Laura Rätyä 🙂

  1. Emmi Nuorgam

   EX-KOKOOMUSLAISUUS, huom. 😀

 3. Nannannaa

  Ahah, mä en oo aiemmin aatellut, että sä olit siinä, vaikka oon noi jaksot nähny (ainakin puolella silmällä). 😀 Täytyypä kattoa uudelleen ihan ajatuksella. 🙂

 4. Toimitus

  Oli niiiin kiva yllätys nähdä sut telkkarissa lauantaina! Ihana ja pirteä olit – ja mainio kokki 🙂

  1. Emmi Nuorgam

   Kiitos! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *