Lastenhuone arkiasussa

Ihmisten kodit ja sisustusratkaisut on musta todella mielenkiintoisia ja kertoo ihmisistä sellaisia asioita, jotka muuten jäisi huomaamatta. Jos mulla olisi yhtään enempää rahaa ja yhtään pienemmät lapset, jotka ei tehokkaasti torpedoisi kaikkea kotiin liittyvää, niin kuluttaisin kaiken aikani ostelemalla tyynyjä, tauluja, tapetteja ja verhoja. Jotenkin tuntuu, että tällä hetkellä meidän kodin sisustus on jäänyt vähän vaiheeseen – tavarat vaan kannettiin aika lailla juurikin siihen, mihin ne mahtui, ja siihen ne jäi. Varsinkin lastenhuonetta olen pitänyt pitkään sellasena murheenkryyninä, jota ei kellekään viitsi kauheasti esitellä, kaikkien muiden lastenhuoneet kun on täynnä puisia leluja ja RitolaPihlgrenin tapetteja.

Tänään kuitenkin kaivoin kameran kun lastenhuoneeseen tuli edes vähän päivänvaloa ja aloin katsella kameran linssin läpi, että mitä kaikkea meillä onkaan. Ja kappas, oikeanlaisilla rajauksilla ja kuvakulmilla näyttääkin siltä, että meillähän on kivoja yksityiskohtia ja kaunis lastenhuone.

Keittiö on ruma kuin mikä, mutta löytyi kirppikseltä halvalla.

Eläintaulut tehnyt meidän vakkarigraafikko Kiiki

Lähes ammattimaisella varmuudella naputtelin naulakot seinään – vain 5 turhaa reikää seinässä.

Norppaperheeltä pitkäaikaislainaan saaduista dinosauruksista löytyi mm. Spedesaurus

Mihinpä kaksi lasta ei tarvitsisi kolmia taaperokärryjä?

Hildan sängynalunen on oivallinen paikka kerätä pölyä säilyttää esimerkiksi vaippapaketteja ja talouspaperia.

Lumikki on mun vanha säästöpossu ja koristekirjaimet Hilda sai nimiäislahjaksi.

Gebardia ja päheet lasit. Lapseni on fashionista.

Yleensä kun ihmiset tulevat meille, on ensimmäinen kommentti lastenhuoneesta se, että meillä on kamalasti leluja. Mutta en mää nyt tiedä onko tämä niin kamalasti? Keittiötavarat, muutamat kärryt, vähän legoja, pehmoleluja ja palikoita. Yritän pitää lelukaaoksen kohtuullisena siksi, ettei ne sitten leviä lastenhuoneesta muualle asuntoon ja siksi, että tilat on kuitenkin melko pienet. Enkä tiedä, kuka niillä kaikilla sitten leikkisi, jos me hamstrattaisiin kamalasti tavaraa nurkkiin. Meillä lastenhuone on kirjaimellisesti lastenhuone – siellä leikitään, luetaan ja nukutaan – ja mitä isommaksi lapset kasvaa, sitä tarkempi olen siitä, ettei leikkejä levitetä ympäriinsä, ellei se ole leikin kannalta tuiki tärkeää.

Lelukierrätyksen kautta meille kotiutuneet Fisher Pricen autot ja vauvaduplot, sekä sekalainen laatikollinen leluja.

Bambia siellä, bambia täällä.

Nyt haluaisinkin nähdä teidän muiden lastenhuoneita! Onko ne käytössä varastotiloina vai kotitoimistoina? Onko muovikrääsä vallannut teidän neliöt vai onko siellä hillittyä ja hallittua? Ja nimenomaan näin: ihan tavallisessa arkiasussa. Ei stailattuna tai vimpan päälle pyntättynä, vaan sellaisena, kuin huone yleensäkin on.

Haastan lastenhuone-esittelykierrokselle ainakin koko #teammomfien! Mitäs sanotte? Rohkenetteko raottaa salaisuuksien verhoa?

33 comments

 1. Ninan verkkareissa

  Ai voiko osallistua, jos ei ole lastenhuonetta? 😀

  1. Emmi Nuorgam

   Joo joo, tottakai! Kai teidänkin ipana jossain leikkii? 😀

   1. Ninan verkkareissa

    Hän ei millään kotitöiltä ja opiskeluilta ennätä 😉

    1. Emmi Nuorgam

     Apua, mua alkoi vähän ahdistaa! Vitsi mä tahtoisin olla ihminen, joka kestää tollasta sekamelskaa, olis paljon helpompaa. Vai olisiko?

     1. Ninan verkkareissa

      Mä olen opetellut kestämään sekamelskaa ton vanhemman herra Enrothin kanssa jo jokusen vuoden ajan. Lapsen sotkut kestää jotenkin paremmin kuin aikuisen, ymmärtänet?

 2. Nannannaa

  Olen lapsen huonetta esitellyt jo aiemmin, joten en uudestaan jaksa. 😛 Mutta poitsun huone näyttää edelleen suurin piirtein tältä. 🙂

  Teillä on tosi iloisen oloinen lastenhuone. Ihanan värikästä. 🙂 Enkä mä nyt sanois, että leluja on mitenkään erityisen paljon, toki hankala sanoa pelkästään kuvien perusteella. 🙂

  1. Emmi Nuorgam

   Pöh, en siis ollutkaan niin innovatiivinen kun kuvittelin! Puolustuksekseni sanottakoon, että oli just viime keväänä tuohon aikaan ns. parempaa tekemistä TAYSissa. 😀

   1. Nannannaa

    Ehkä se kelpaa selitykseksi. Ehkä. 😀

 3. Silkkitassu

  Meidän lastenhuoneesta löytyy kuvat täältä.

 4. LauraKR (Ei varmistettu)

  Siis Missikeisarilla on noin upeat _siniset_ silmät! En kestä!

  Ja ihan on sisustusblogikelpoista kamaa!

  1. Emmi Nuorgam

   Ja toi sen sininen pungviinipaita vielä korostaa niitä, kun on tismalleen sama sininen. Voi kunpa ne koskaan ei hailuuntuisi pois. 

 5. Raissi

  Minäki oon esitellyt Saanan huonetta täällä, mutta siitä on jo niin kauan (ja niin monta verhoa) aikaa, että voisin tarttua haasteesseen ja kuvata tyttösen huoneen nyt, kun siellä ei enää ole pinnasänkyäkään ;D

 6. Kahvittelija

  Täältä löytyy vanha lastenhuonepostaus. Aika lailla samanlaista on edelleen (paitsi miljoona kertaa sotkuisempaa).

   

 7. Sillypäänts

  Tytön huone ei olekaan blogissa vielä ollut. Korkea aikaa siis napata muutama kuva!

  ja se siivous ja stailaus on niin turhaa, kaks minuuttia ja sama kaaos on taas päällä 😀

  1. Emmi Nuorgam

   Meillä ollaan onneks nyt juuri kauheen tarkkoja siitä, että tavarat on paikoillaan! 

 8. Katie

  Tää on kiva! Mäkin postaan kunnolla, kunhan kerkiän.

  Iloisennäköistä teillä, ja jestas miten söpöt lapset! Siirtyikö Hilda muuten isojen sänkyyn heti Einon synnyttyä? Meillä nukutaan vielä pinniksessä, mutta kesämökillä olis vain Jolla-sänky…

  1. Emmi Nuorgam

   Eino tais siirtyä pinnikseen kun oli pari kuukautta (ei mahtunut vaavisänkyyn enää….) ja silloin ostettiin Hildalle isojen sänky. Olisko se ollut jotain 1v 3kk tms. Hyvin on mennyt, toki aina silloin tällöin karkailee, mutta ei ole kertaakaan tippunut tai muuta. Ja nyt onkin aika hassu ajatus, että iso likka nukkuis vielä vauvojen sängyssä. 🙂 Mahtuuko Edmundo sinne ihan hyvin vielä? 

   1. Katie

    No täh, enks mä olekaan vastannut tähän? Siis hyvin mahtuu eikä ole vielä hoksannut yrittää alkaa kivuta pinniksestä poiskaan. Hmm, onko meillä iso pinnis vai teillä erityisen pieni…? 

    1. Emmi Nuorgam

      

     Ihan normaali IKEAn sänky meillä on. Ehkä noi meidän mukulat on niin kovia pyöriin ja hyöriin unissaan, että siksi en haluais laittaa niitä pinnikseen enää sen jälkeen kun osaavat tulla sieltä ite pois. 🙂

   2. Iksu

    Hih, meidän neiti nukkui pinnasängyssä johonkin 2,5-vuotiaaksi… Mut me ollaanki tällaisia mini-ihmisiä 😀

  2. Katie

   No nyt se on siellä! Tosi mielenkiintoista kyllä kurkistella ihmisten lastenhuoneisiin ja varsinkin vertailla, mitä leluja muksuilla on. Meidän herrantertulla ei taidakaan olla niin mahdottoman paljon leluja kuin mitä kuvittelin…!

 9. Satsu

  Mulla on ollut kuvat tätä haastetta odottamassa puolisen vuotta. Tosin taidanpa käydä samantien napsasemassa kuvan huoneen synkimmästä salaisuudesta ja palaan linkin kanssa. Ja muuten teidän lasten huone näyttää kotoisalta höystettynä söpöillä yksityiskohdilla! (Ja jotenkin tosi erilaiselta kun oisin kuvitellu).

  1. Emmi Nuorgam

   Haa! Nyt kiinnostaa, että mitä olit kuvitellut?

 10. TiaB (Ei varmistettu)

  ha-ha! teilla on tollanen ”oikee” lastenhuone. ei stailattu sisutusblogi version. Ei musta tossa kauheesti leluja oo. ja jos ne kuitenkin leikkii niilla niin antaa olla kunnes ne kyllastyy ja sitten kierratykseen. Meilla on romua tosi vahan kun viikonpaivat lapsi on tarhassa. 3 ikean strategista muovilaatikkoo jotka asuu sohvan alla olkkarissa (junat ja radat, palapelit ja ISO elaintarha). yks otetaan ulos kerrallaan ja siivotaan pois jos halutaan toisen. Muuten lelut on lapsen makkarissa ja taas suurin osa ikean vihreissa laatikoissa sangyn alla.

 11. Vierailija (Ei varmistettu)

  Meillä on yksi lapsi (3v.) ja ei sillä ainakaan vähempää leluja ole kuin teidän lapsilla. Ja meillä vielä yritetään lelukaaosta pitää hallinnassa ja leluja on jäähyllä/kierrätetään. Mut siis meillä on kolme laatikollista duploja sängyn alla (köh, nää on äidin lempparit ja siksi niitä riittää), Malm-lipaston laatikollinen sekaista lelua (nukenvaatteet, puupalikat, hernepussit, pikkuautot), muovilaatikollinen leikkiruokaa (made by mummo), pari lelukoria (pehmoja, keppiheppoja), nukenrattaat ja nuket, barbiet, Brion junarataa salkullinen, yksi lipastonlaatikollinen palapelejä ja muita pelejä, askarteluvälineitä…argh alkaa pää sauhata kun ajattelenkin. Lapsi saa huoneessaan aikaan räjähdyksen tosi nopsaan, mutta toisaalta kaikelle kyllä löytyy oma paikka, joten huoneen saa siistiksikin (viimeistään illlalla kaikki tavarat laitetaan paikoilleen). Noh, synttärit on edessä ja eiköhän sieltä jotain uutta pukkaa (onneksi lapsen kanssa toimii diili, että vanhoja leluja joita ei tarvii, saa äiti myydä ja rahat laitetaan tytön säästöpossuun).

 12. LauraEm.

  Mä laitoin viime kesänä, melkoisen yksityiskohtaisesti kyllä: http://www.lily.fi/blogit/vau-mika-vauva/kuvia-lastenhuoneesta . Eipä siellä hirveen suuria muutoksia oo tapahtunut, osa noista on entisellään mut sänky ainakin on kyllä vaihtunut.

  Mä niiiin toivon että mekin saatais pidettyä lelut ja leikit lapsen omassa huoneessa, olohuoneen lelu-/tavarakaaos on välillä niin hermoja raastavaa. Aina välillä teen inventaarion ja raivauksen ja venyn siihen että olkkarissa on yks (nätti) kori jossa on muutamia viihdykeleluja, mut sit yhtäkkiä siinä nurkassa on taas viis epämäärästä koppaa täynnä kaikkee mahdollista. Ja sit ne on lattialla. Ja röykkiöinä siellä nurkassa. Uh, tsemppausta meille tähän.

 13. paulahelena

  pitääkin tehä tää, kunhan jäbä herää päikkäreiltä! 🙂 meil on kyl tosi vähällä käytöllä lastenhuone muuhun ku nukkumiseen, periaatteessa lelujen paikka on siellä mut päivisin tykkään leikittää poitsua olkkarissa niin että voin ite tehä välillä jotain muutakin…

 14. Amma

  Hah, SAINPAS tartuttua haasteeseen!

  Here you go!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *