Detox – siis mitä mää just kirjoitin?

 

Okei, saattaa olla että olen sekoamassa, mutta pyörittelin tänään Ruohonjuuressa detox-kuureja ja mietin, että olisiko musta siihen. Olen jo pitkään halunnut testata, että miltä se kropan puhdistaminen tuntuu, mutta aina on ollut liikaa työlounaita, ilmaista viinaa ja muita houkutuksia, jonka vuoksi olen haudannut idean heti alkuunsa. Nyt ei ole lounaita, ei (ylenpalttisesti) herkkuja, ei alkoholia – ei mitään, minkä takia en voisi detox-kuuria aloittaa.

Kysymys kuuluukin, että millaista se on? Kuoleeko siihen? Eikö oikeasti voi syödä mitään? Tapanko jonkun nälissäni? Onko se sen arvoista?

Oi internet, kerro miltä se tuntuu!

10 comments

 1. Nāiádes

  Noita detox-kuureja on ihan miljoona – tuhat jotain Ruohonjuuridetoxeja, pirkkadetoxeja ja se ihan alkuperäinen detox. Sitä sanaa taidetaan käyttää nykyään myös ihan vaan vaikka joisit cayennepippuri-sitruunamehua viikon.

  Helpommalla pääset vaan viikottaisella suolihuuhtelulla: D

 2. paaston kokenut (Ei varmistettu)

  Detox? En edes oikein tiedä mitä se oikein tarkoittaa.. Mutta kun kysyit eikö voi syödä mitään, ajattelin, että ehkä tarkoitat jonkin sortin paastoa? (Onko detox joku nykyinen nimitys paastolle?)

  Mä paastosin joitain vuosia sitten. En muista mitä ohjetta noudatin ja kuinka tarkasti. Mutta siis olin syömättä viis päivää. Päivä ennen ja jälkeen piti syödä hyvin kevyesti ja jättää kahvi ja alkoholi pois. Paaston aikana join paljon yrttiteetä ja hyvin rajoitetusti jotain juuresmehuja. Tein myös niitä suolihuuhteluja. (Ehkäisee ilmeisesti päänsärkyjä ja muita sivuoireita..)

  En muista mikä tähän motivoi.Välillä olin voimaton ja väsynyt, välillä helvetin nälkäinen. Suurimman osan ajasta kuitenkin oli ihan normaali, välillä jopa tosi energinen, olo. En nyt tiedä miten toi mua puhdisti. Paino tippui vähän.

  Parasta oli kun alkoi taas syömään. 🙂 Se ensimmäinen omena maistui NIIN hyvältä!

  1. Emmi Nuorgam

   Uskon! En ole ihan varma, että mikä se on. Kai jonkinsortin paastoa..? 😀 Ehkä ihan hyvä, etten ainakaan vielä ostanut mitään kuuria.

 3. Raissi

  Minä oon juonut joskus niitä detox-kuureja. Ei tarvi paastota, eikä survoa vettä perseeseen. Pitää syödä kevyesti ja olla ilman kahvia, tupakkaa ja alkoholia. Palkinnoksi saa helvetinmoisen pääkivun, johon ei saa ottaa särkylääkettä. 😀

  1. Eerika

   Hiljaista kikatusta ”Ei tarvi paastota, eikä survoa vettä perseeseen.” No okei, ei niin kovin hiljaista 😀

  2. Papyli

   Kokeilin juurikin samanmoista detox-kuuria ja kestin kolme päivää 😀 😀

   En selkeästi pysty elämään ilman kahvia.. Se pääkipu oli aivan helvetistä!

 4. Vierailija (Ei varmistettu)

  Yksi kaveri paastosi viikon ja joi lähinnä sellaista outoa sitruuna-pippuri-siirappilitkua? Sanoi että lähinnä tuli ihan hullu himo rasvaista ruokaa kohtaan, mutta ei tiedä että oliko sillä nyt niin kovin suurta vaikutusta mihinkään.

  Kroppaa voi puhdistaa niinkin että jättää sokerin ja valkoiset jauhot oikeasti kokonaan pois (myös marjat ja hedelmät) ja syö pelkästään tuoretta ruokaa.

  5-2 dieetistä missä paastotaan pari päivää viikosta oon kuullut myös paljon kehuja! Se jäljittelee sitä tapaa miten luolamiehet söivät luonnossa, aika harva luonnossa eläessään syö joka päivä ihan yhtä tasaisesti kuin me nykyihmiset. Parilla paastopäivällä per viikko voi olla tosi hyviäkin vaikutuksia aineenvaihduntaan.

 5. heta margareta

  Detoxaamista varten ihmisellä on maksa 😀 Mutta olen mäkin haksahtanut Raissin kaltaisesti sellaseen juotavaan rakkolevämehuun (oli ihan hyvää!) kun luontaiskaupan täti kertoi, ettei välttämättä tule niin kova darra jos vetää sitä ja juo paljon vettä. Mulla ei tää kyseinen detox tuntunut yhtään missään. Mut jos ryhdyt johonkin kuurille niin haluan sitten kuulla, että onko homma sen arvoista 🙂

 6. elinailoranta

  Oih, mäkin olen useasti miettinyt paastoa tai tollasta ouhdistuskuuria mutta en oo uskaltanut. Ja kuten sanoit aina on jotain…

  Jos aloitat niin odotan innolla raporttia. Jos siitä selviäisi joskus sitten itsekin:)

   

 7. Vierailija (Ei varmistettu)

  Nuo detoxit on jo tieteen avulla todistettu ihan höpötykseksi, lukuunottamatta plaseboa. Jos tuntee halua olla syömättä useamman päivän ja elää ne päivät vain juomalla jotain sopivaa nestettä, go for it!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *